• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Okurken Takilmak...

hepii

Yolun açık olsun diğer yarım...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2015
1.855
2.929
53
Arkadasimin bir sorununu sizinle paylasmak ve sorun hakkindaki dusuncelerinizi almak istiyorum bayanlar. Arkadasim, herhangi bir yaziyi okurken sanki yazidaki tum kelimeleri ezberlemek istercesine yavas yavas ve de tekrar tekrar ayni yaziyi okuyor. Hizli okursa bir sey anlamayacakmis gibi. Takiliyor yani. Buradaki sorun ne olabilir sizce?
 
Arkadaşınız kaç yaşında? Okurken dudaklarını da kıpırdatıyor mu? Bu onun için neden sorun? Okuduğunu anlayabiliyor mu, zamanı yetiştirme sorunu mu yaşıyor? Okuma alışkanlığı normalde nasıl? Okunan metne göre de değişiklik gösterebilir bu durumlar, fal köşesini okumakla imzalanacak işe giriş metnini okumak aynı şey değil tabi ki.
 
Arkadaşınız kaç yaşında? Okurken dudaklarını da kıpırdatıyor mu? Bu onun için neden sorun? Okuduğunu anlayabiliyor mu, zamanı yetiştirme sorunu mu yaşıyor? Okuma alışkanlığı normalde nasıl?

29 yasinda. Dudaklarini kipirdatmiyor. Okudugunu anliyor ama dusunsenize bir kose yazisini dakikalarca okuyorsunuz. Sorun degil mi bu?
 
Bi çeşit obsesyon olabilir başka takıntıları var mı?
 
29 yasinda. Dudaklarini kipirdatmiyor. Okudugunu anliyor ama dusunsenize bir kose yazisini dakikalarca okuyorsunuz. Sorun degil mi bu?

Köşe yazıları da farklılık gösterir ekonomi yazısıysa yavaş okumakta problem yok ama, atıyorum ayşe arman röportajıyla bu aynı şey değil ki, kafasında başka şeylerle meşgulse arka tarafta defalarca aynı satırı okuma durumu da olur.
 
Yavaş yavaş okuması değil de ''tekrar tekrar aynı şeyi okuması'' obsesyon yani takıntı olabileceğini düşündürdü bana. Mesela bi yazıyı silip tekrar yazmak, tekrar yazıp tekrar silmek vs. gibi önünü alamadığı davranışları geliştirmesi söz konusu galiba
-arkadaşınız anlaşılır bi yazıyı tekrar tekrar okuyarak bu davranışın bi benzerini sergiliyor olabilir-
Obsesif Kompulsif Bozukluk tedavisi ise mümkün, arkadaşınız bir psikologtan yardım almalı.
 
dikkat dağınıklığı olabilir. bende kafam dağınık konsantrasyonum azken bir okuduğumu 40 kere baştan baştan okur halada anlamam. o an beyninde arka planda düşündüğü bir şeyler oluyordur.
 
Back
X