Okuyan dostlarim ve okuyamayan ben :(

Yani sadece eğitim de değil sorun olan bence. Aynı çevrede oturduğumuz ve farklı da olsa üniversite okuduğumuz ortaokul arkadaşlarım olmasına rağmen biz de görüşmeyiz pek. Karakterlerimiz, kişiliklerimiz, zevk aldığımız şeyler çok çok farklı. Geçenlerde bir tanesi evlendi mesela, 5 6 kız hepimiz düğünde toplandık, sonra evine ziyarete gittik, aa ne güzel geçmişi yad ettik sürekli toplanalım derken bir daha aramadık bile birbirimizi. Bir sonraki düğünde belki... Hepimiz farklı kafadayız üniversite okumamıza rağmen. Çevre değişiyor, kişiliğin de ona göre oluyor, eskiler bir eğreti duruyor yanına, olmuyor yani.

Bir de açıkçası ben geçmişteki insanlarla görüşmeyi sevmiyorum. Yeni insanlarla yaşayacağın yeni hikayeler her zaman iyidir. :dondurma:

Çok sağolun anlayışınız icin
Merhaba. Uzun bir yorum olabilir.
Öncelikle konu sahibi seni anlayabiliyorum. Çocukluk arkadaşım ve ben birlikte büyüdük her şeyi birlikte yaşadık. Daha sonra ortaokulda gitti başka ile. Öncelikle her yaz gelmeye çalısıyordu yanıma. Daha sonra bulundugum ile gelse bile gelmemeye başladı. Ama arada sırada konuşuyorduk sosyal medyada. Bakın o da okuyor idi bende okuyordum. Bunun okumakla alakasının oldugunu sanmıyorum ben. Sizden utanmak veya kültür fark oldugunu da sanmıyorum. Biz büyüyoruz önceliklerimiz değişiyor, hayatımız değişiyor, arkadaşlarımız çevremiz... Hiçbir şey aynı kalmıyor ki. Şöyle düşünün. Tekrardan biraraya gelseniz birbirinize o kadar çok anlatacak şeyiniz var ki. İnsan sıkılır. Anlatırken akla gelmez mi ben arkadaşım bunları yaşarken nerdeydim. Veya ben bunları bunları yaşadım sen yoktun. Yani nerde samimiyet nerde dostluk...
Konu sahibi inanın sosyal medya beğeniler takipler önemsiz. Bir arkadaşım var. X diyim. Nefret ediyor bir kızdan. Arkasından etmediği laf yok ama fotoğrafını begeniyor.
Aynı şekilde çoğu çocukluk arkadaşımla görüşmüyorum. Sorsan soyadını hatırlamam belki o da benim, ama fotoğraf begeniyoruz karşılıklı
Sizde lütfen açıktan okuyabilirsiniz mesela. Kurslara gidebilirsiniz. Arkadaş edinebilirsiniz yeni.. Ben arkadaşlığa çok önem veririm çünkü çevremde mutluluğumu özelimi paylasabileceğim bir akrabam yok. Anne babaya da her şey anlatılmıyor. Bazen insan akıl danışıyor. Desteğe ihtiyaç duyuyor. Aynı şekilde onunda sana. Bu yüzden sizi anlayabiliyorum. Bunca sene içinizde yara olmasını anlayabiliyorum.. Şaşırmadım da açıkçası çünkü öyle arkadaşlıklar oluyor ki güveni sarsıyor. Yıllar geçse de yarası kalıyor ve insan temkinli oluyor. O da bana bunu yaşatır mı bu ea yaşatır mı diye

Fazla dramatize etmissiniz durumu. Vaktinizi harcayacak mesgaleler bulursanız sizin de aklınıza gelmeyecektir fatmasıydı, deniziydi, ayşesiydi...
Hayat telaşesine kapılınca insan, ki özellikle de yogunsa, yanıbasındaki insanlar dısında kimseye vakit ayıramıyor. Bu durum normal.
Evlenmissiniz, hala aileniz mi karar veriyor okumanıza? Izin vermeseler bile gidip okuyabilirsiniz, sözlerini dinlemeyin.

evet lise okumadım bu gözünüzde cahil köylü kizi imaji oluşturulmasın okuyan çoğu kişiden daha çok geliştirdim kendimi netten olsun yada tvde sorulu yarışmalar gazetelerde bulmacalar olsun ama sonuçta bu ortaokul mezunu olmamı degistirmiyo.

Evet yazim hataları da var telefondan yazıyorum onun içinde olabilir.
Yok hanimefendi ben egitiminize falan birsey demedim. Bir arkadas inanmamis da yazdiklariniza, ben ona istinaden yazdim o yorumumu. Yoksa size bir lafim yok. Olamaz da.

Yok zaten ben yanlis anlamadim :):KK48:
Yok hanimefendi ben egitiminize falan birsey demedim. Bir arkadas inanmamis da yazdiklariniza, ben ona istinaden yazdim o yorumumu. Yoksa size bir lafim yok. Olamaz da.

Valla kimse yanlis anlamasinda da saydigin mazeretlerin hepsi gecersiz bence.
Benim bir arkadasim ilkokul mezunuydu. Evlendi cocugu oldu. Okulu disaridan bitirdi. Sonra ustune cocuk bakarken acikogretime kaydoldu iki yillik onlisans bitirdi. Onun ustine kpss ye girdi 73 puan aldi. Onun ustune ehliyete yazildi ehliyetini aldi. Simdi cocugu buyudu ve memur olmak icin ugrasiyor. Yasi da 33
Kendini ezik hissetmek yerine yada ark instagramdan takip edip uzulmek yerine liseyi aciktan bitirmek icin calissan ?
Herkesin kendi hayati duzeni var yeri geliyor ailemizi arayamiyoruz buna uzulup dertlenme bos yere ve onune bakmalisin.

cnm sen okumadim diye beni unuttular diye düşünüp uzulecegine egitimine odaklan
boşver arkadas illa bulunur ama sen kendini geliştir. oku eğitimini tamamla

Okumakla değil bence büyümekle alakalı bir kopma oluyor. Benim ortaokul arkadaşlarım da ben de hepimiz üniversiteye gittik ama birbirimizle artık görüşmeyiz.

Ama sizinkiler yine düğüne, çocuğunuza bike gelmişler, aramışlar.

Biz 3 arkadaştık biri fatma digeri deniz ortaokulu beraber bitirdik.

Ama ailem beni okutmadi diger iki arkadaşım liseye gittiler onlar icin okadar sevinmiştim ki hele fatmanın yeri bende ayrıydı onun okuması kendi okumam kadar mutlu etmişti beni.

Lise bitti ardından ıkiside üniversiteye gittiler daha az görüşmeye başladık onlara da hak verdim çevreleri genişledi yoğun dersler bana ayıracak vakitleri yoktu. Oysa ben onlar giderin en azindan benim gidemediğim göremediğim ulasamadigim yerlere onlar gidip görüp benimle paylaşarak bi nebzede olsa üzüntümü azalacaktı.

Ama onlar yaptıkları hiçbirşeyi paylasmiyolardi aradıklarında hep bilindik ders okul vs.derlerdi facede falan gezdiklerini başka şehirlere gidip gördüklerini öğrenirdim. Yine dedim belki ben goremedigim icin beni üzmemek icun anlatmıyorlar. Yaz tatillerinde memlekete geldiklerinde mutlaka beni gormeye gelirlerdi bende yollarını dört gözle beklerdim benim cok iyi dostlarum var derdim.

Yıllar geçti üniversite bitti iki arkadaşımda en iyi konumlara geldiler fatma hemşire olmustu ama mesleğini pek sevmediği icin açıktan ikinci üniversiteyi okuyodu deniz mühendis olmustu yurtdışına kadar gitti kendilerini geliştirdiler.

Peki ben evlendim fatma düğünüme geldi sağolsun yalniz bırakmadı beni deniz yurtdışında olduğu icin gelemedi ama evlendikten sonra çocuğum olunca evime beni gormeye geldi benim çocukluk arkadaşlarımdı dostlarımdı.

Peki ya şimdi ne oldi ıkiside gittikçe uzaklaştı hayatlarında kendilerine eş okumuş kendini geliştirmiş insanlarla dostluk oluşturdular denizi ınstagramda ekledim birsuru fotosunu begendim ama o beni eklemedi dedim belki görmemiştir ama fatma benden sonra instagram açtı baktim onu eklemiş megerse kendi tahsilatına yakın bilgili insanlarla takiplesiyo kendimi cok ezik hissetim.

Fatmaya mesaj attim neden boyle olduk farkındamısın olsek birbirimizden haberimiz olmayacak dedim evet haklısın dedi aksam arayacam konusuruz dedi aramadı ertesi gün mesaj attı arayamadim musait değildim bugun nöbetten cikinca arayacam dedi aramadı aradan taa bir ay geçti hic sesi cikmadi sosyal medyadan baktim geziyo kamplara katılıyo bana ayıracak hic vakti yokmuş.

Şimdi soruyorum size dostlukta bile kültür farki olur mu gerçek dostlar olsaydık aramıza eğitim girermiydi siz benim yerimde olsaydınız görüşme icin adım attıklarında ne cevap verirdiniz :KK43: hic dostum yok ne kadar acı bir durum

Not cok uzun oldu kusura bakmayın bu arada okulun cok iyiydi ailem bırakmadı yıllar sonra açıktan kayt oldum birkac sınavdan sonra yine bırakmadılar ve artuk benimde hevesim kaçtı okumaktan soğuttular.
ben hıcbır eskı arkadasımla gorusmuyorum bulndugum yerdede ıs arkadaslarımın bırkaçı ıle dısarda gorusurum o da senede bır ıkı kalan vaktımı aıleme ayırıyorum , esıme kızıma anne ve babama..
ınsanların ısı gucu esı cocugu vs var, onlarla ugrasırken sıze ayıracak vakıtlerının olmaması cok dopgal, hem onların oncelıklerı ıle sızınkıler bır degıl hemde egıtım ve sosyal konum farkından konusacak ortak bırseyınız kalmamıstır bence sız fazla buyutuyorsunuz kendınıze sosyal konumu sıze yakın baska arkadaslar bulun derım.

Zamanla hersey degistigi gibi arkadaslarda degisiyor.. sasirilcak birsey yok..arkadaslarin okumayip sen okusaydin belki aynisi olacakti..

canım bizde ortaokulda 3 yakın arkadaştık sonra herkes farklı şehirlere gitti sonra benim oldugum şehire geldiler tatilde çagırdım sagolsunlar geldiler ama gerçekten hepimizin karakteri deişmişti hiçbiriyle ortk yönümüz kalmamıştı daha sonra onlar buluşmak istedi bende kırmamk için gittim daha sonra buluşmak istediklerinde işim var deyip kabul etmedim çünkü konuşcak konumuz yok hepimizin huyu farklılaşmış çocukken herkesin sorunu konuşcagı şeyler aynı ama byüdükçe degişiyor bence görüşmeye çalışma sende başka arkadaşlarbulmaya çalış açık ailenle çocugunla vakit geçir

Eminim ki sen okumadin diye senden uzaklasmis degillerdir. Herkesin farklı hayatı var çevresi var. Karekteri hayata bakış açısı farklilasiyor büyüdükçe ve çocukken ki o yakınlık daimi kalmıyor. Bence onları çok takma hayatta ne istiyorsan onu yap. Bu dünyaya bir defa geldin hayatını ozgurce yasa

okutulmamanızı anlıyorumda siz neden kendinizi geliştirmiyorsunuz. ve tabi ki sosyal çevrenizi. bir akrabamın kızı lise birde 3 sene kalınca okuldan aldılar. hobi kurslarına gitti. dikiş kursu aşçılık kursu ahşap boyama vs. en son aşçılık olayını çok sevdi bu konuda kendini geliştirdi vs. şimdi bir bistroda mutfakta şeflik yapıyor deli para kazanıyor. ve benim olmayan sosyal çevrem onda var. sizde bu tarz kurslara vs gitseniz en azından sosyal çevreniz genişler. geçmişe ah etmezsiniz.
ayrıca açık öğretim liselerinde ders devamı yok senede 2 kere sınava giriliyor. herhalde eşiniz yada bir arkadaşınız o iki gün idare eder çocuklarınızı.

canım ortaokulda okulu bırakmıs olsaydım denin hibi olurdum belkide neden arkadaslıklarımın azaldıgını sorgulardım.

ama insan yeni cevreler yeni okullar gördükce degisime ayak uydurmak zorundalar artık konusacagın konuda degisiyor.

keske sende okusaymısım ama kısmet olmamıs kendini baska yönlrrde grliştir

bir zanaatın olsun . yada acıktan oku .

canım ortaokulda okulu bırakmıs olsaydım denin hibi olurdum belkide neden arkadaslıklarımın azaldıgını sorgulardım.

ama insan yeni cevreler yeni okullar gördükce degisime ayak uydurmak zorundalar artık konusacagın konuda degisiyor.

Nekadar kırıcı bir insansiniz eminim bu tanrınızla cevrenizde bile sevilmiyosunuzdur.

Ayrıca ev kadını tabiri kullanarak dalga geçmek de sizin gibi dar düşünceli insanlara oyun olmus oynayın güzelce...

Benim beynim ortaokulda kalmis olabilir keske sizin zihniyet ilkokulu görebilseymiş. Yazık.!

Bosver canim cevap vermene bile degmez. Allah'a havale ediyorum bu ve bunun gibi zihniyetleri. Sen kendini uzme. Oz kardesler bile evlenip coluk cocuga karisinca birbirlerine hayri dokunmaz oluyor. Yillar gectikce ortamlar degisiyor. Sosyalles, yeni ortamlara gir. Sana arkadas mi yok :)

Back
X