Okuyan olur da yorum yaparsa mutlu olurum, ihtiyacım var..

Başkalarının ağzına bakan, Anasının her lafıyla, yönlendirmesiyle, kukla gibi yaşayan erkeklerden nefret ediyorum gerçekten kişiliksizler.. Evlenince bu yaşadıklarını, belkide kat ve kat fazla yaşamayı göze alıyorsan .. Evlen derim.. Ama şunuda unutma.. Bir kere ölmek, bin kere ölmekten daha iyidir..

hayatinizi baskalarina gore yasamayin. yolunuzu onlara gore cizmeyin.siz mutlumusunuz boyle hayir degilsiniz aksine huzursuzsunuz huzursuz oldugunuz icinde bu konuyu actiniz bence birkez daha dusunun bu evlilik isini derim

hoşgeldin tatlım.bencede elalemi düşünme,elalemin konuşması bitmez.düşünme,.nişanlının saat için söyledikleri çok çirkin,beğenmediyse bile size bir şey belli etmemesi gerekirdi sonuçta kayınpederi incelik gösterip hediye almış.nişanlın kendini ne sanıyorsa.şimdi böyle yapıyorsa bilemicem sonrasını,belkide bu saat beğenmeme ve kayınvalidenin evi ve eşyaları kendisinin eşya almak istemesi,belkide bunlar sana işarettir,iyi düşün canım ve asla,asla elalemi düşünmeden karar ver.

hoşgeldin tatlım.bencede elalemi düşünme,elalemin konuşması bitmez.düşünme,.nişanlının saat için söyledikleri çok çirkin,beğenmediyse bile size bir şey belli etmemesi gerekirdi sonuçta kayınpederi incelik gösterip hediye almış.nişanlın kendini ne sanıyorsa.şimdi böyle yapıyorsa bilemicem sonrasını,belkide bu saat beğenmeme ve kayınvalidenin evi ve eşyaları kendisinin eşya almak istemesi,belkide bunlar sana işarettir,iyi düşün canım ve asla,asla elalemi düşünmeden karar ver.

Öncelikle hoş geldin aramıza. Arkadaşıma katılıyorum el aleme göre davranırsan ne dicekler diye illeride Allah korusun kötü bir şey oldukda el alem susup oturucak kendinle ailenle baş başa kalıcaksın. Hem annenle dertleşsene sen sakince böle böle diye nihayetinde annendir canındır sana bir akıl verir. Bak bakalım o ne dicek. Her şeyin hayırlısı yerimseniben

Ellinden geldigince ailesinden uzak bir yere taşın ayda bir bile gelemesinler yanii.. Hoş degil tabi böyle bi durum ama sonucta seviyorsun ailesine rağmenn.. Nikahta keramet var derler inşallah evlenince düzelir. Şimdiden mutluluklarr:Saruboceq:

hoşgeldin aramıza:
valla açık olayım saat konusunda bana aynısı yapsaydı kafasına atardım o saati git ozaman sana layık sat alacak birini bul derdim. saat takı falan bunlar önemli şeyler değil ki gelenek olmuş takılıyor malesef. başkasının lafıyla bu saçma konuda laf edebiliyorsa nişanlın ilerde neler olur artık düşünmeni isterim.
ayrıca annesi konusuna gelincede sakın sakın izin verme. izin verirsen bu iş bitti demektir bundan sonra önüne geçemezsin. kimsenin bu özel gününüze müdahale etmesine izin verme. ve kalbinin sesini dinle. eğer içinde şüphe varsa asla evlenme.
hakkkında hayırlısı olsun...

böyle şeyleri takan insanalrı anlamıyorum. ne varmış saatte alla allaaa. boşver takmazsa takmasın dert ettiğin şeye bak sende. eşimin aileside bana takılan saati kendielri aldı bende eşime dedim ben beğensem daha iyi değilmiydi diye boşverdik. sonra nikahta tek taş yüzük istedim yok kardeşim alacakmış dedi ve taka taka 100 tllik yüzük taktı yine bişey demedik. eşya desen istediğim gibi alamadım çünkü herkes bir tarafa çekti kendisini mecbur kendi bütçemize göre aldık. ama mutluyum çünkü eşim yanımda. mal mülk eşya hiçbirşey. elaleme göre yaşarsanız işiniz çok zor vallahi.

Canım benim nişanlılık zaten tanıma evresidir.Bence kuşku duyduğun şeylere karşı ufak tefek problemler yaratarak dene nişanlın (ay çok mu abes kaçtı).Sonuçlarını gözlemle; nelere tepkili, seninle, ailesi hatta senin ailenle arasındaki çizgi nedir?Ortak noktalarız neler,geleceğiniz ne kadar şekillendiriyorsunuz aileler nereler de müdahele edecek.
Bence ufak bi deneme yanılmayla şimdiden varsa sana sorun oluşturacak problemlerin çoğunu halledebilirsin.

herkesin dediği gibi elalemi boşver adı üstünde elalem.ev meselesinde nişanlına nazlanarak halledebilirdin bence fakat saat konusu gerçekten kırıcı olmuş,nişanda saati beğenmeyen çeyizinde nelere laf eder aslında lafı eden nişanlın olmaz seninde dediğin gibi çevresindekiler olur.eğer evi en azından kayınvalidene uzak bi yerde tutarsan eşinin böle seyleri duyup sana söylemeside minimuma inmiş olur böylece rahat edersiniz.

Hoşgeldiniz öncelikle..opuyorumnanaktan

Saat konusunda ne kadar kırıldığınızı ve hayal kırıklığınızı sakin bir dille anlatın bence,ondan hiç böyle birşey beklemediğini,taviz vermeyen,sert ama sakin bir tonda ve diğer istekleriniz için de konuşun,herşeyi netleştirin,kafanıza takılan hepsini,eşyalar nasıl nerden alıncak,kim alacak,bunlar olurken sen olayların neresinde olucaksın,ailede seninle ilgili bir pürüz varmı ?bakarız,hallederiz demesine fırsat tanımayın,mutlaka gerçekçi cevaplar isteyin bu konuşmadan gelecek cevplara göre şekillendirin .

aramiza hosgeldin ilköncelikle.
yazdiklarini okudugumda icime inan daralmalar geldi sanki ben o aileye gelin gidecekmisim gibi gerildim valla :)
Herkes degisik, herkes ayri, ben sadece düsündüklerimi yazmak istiyorum.
Benim güzel bir ailem olacak inan 40 yil evlenmeyi düsünmezdim, ailemle günümü gün ederdim bu 1.
2. hic bir hediye ne olursa olsun, istersen sokakta yürürken buldugun cöp bile olsa, kimse kimseye bana bu hediyeyimi layik görüyorsunuz demesi görgüsüzlügün / acgözlügün kanitidir. Dikkat!!!
3. Hayatini baskalarinin eline vermeye razi isen, neymis kocaya gittim evlendim diyebilmek icin ne kadar mantikli onuda sen düsün.
Ya herseyi acik acik bastan konus ve acikca dürüstce hallet ve sonra evlen yada hayatini yasa ailenle kariyerine meslegine bak ilk etapta.
Koca her yasda bulunur ama genclik ne yazikki bir kere oluyor hayatta.

kendi evinizi kendi zevkinize düzüceksiniz
iki iki dhaa dört kesinlikle izin vermeyin onlarin düzmesine öyle sacma sey olmaz
saat konusuna gelince sanirim nisanlinizin saat beklentisi biraz daha yüksekti
yüzsüzlük yapmis:bbo:

Aileside, nışanlında problemli kişilere benziyor canım. Şu saat meselesine canım sıkıldı, birde nışanı herşeyi siz yapmışsınız beyefendinin halen gönlü olmamış baksana. Allah yardımcın olsun arkadaşım.

Foruma bugün üye oldum, bir derdim var bölümünü görünce yazmak istedim.
Öncelikle şunu söyleyim, herkesin derdi kendine büyüktür, kendine ağır gelir..
Belki benimkini dert olarak bile görmeyebilirsiniz o nedenle.. Hernyse..

5-6 aya evleniyorum, evleneceğim kişi aslında düzgün biri elbetteki hataları var. Yalnız beni rahatsız eden bir kaç şey var. Nişanlıımın üstünde çok söz hakkına sahip ailesi. 5-6 aya evlenecem düğün tarihim belli değil. Ortada oturacağımız ev yok ve ev bakmaya birlikte çıkmadık ailesi seçiyor. Ben ilk kez böyle birşeyle karşılaştım, kimsedede duymadım hani durumu olmaz ev alamaz o zaman erkek ne derse tamamdır belki ama durumu olupta böyle yapılması garip geliyor.. Kayınvaldem bana düşkün biri, fakat enteresan biri oda. Oturacağımız evi kendisi dizecek sanıyor aslında sanıyor değil öyle olmasını istiyor, ben bu güne kadar herşeye sahip olmuş biriyim yediğim önümde yemediğim arkamda oldu babam sayesinde tabi.. Şimdi onlar karşıma tamam siz dizin evi dersem ne çıkatacaklar bilmiyorum, demekte istemiyorum. Oturacağım eve yabancı bir eve gitmişim gibi gitmek istemiyorum. Ailemin bilmediği birşeyde var aslında kimseye söyleyemediğim, Söylersem ailem çok kırılır biliyorum. Nişanımda nişanlıma saat takıldı, akat nişanlım çok nadir nerdeyse hiç denecek kadar takmıyor saati. Hiçte sormadım ben söyledikten sonra takmasının bi manası yok benim için. Bi tartışmamız esnasında bu saat sence bana layık mı dedi? ve ben şok oldum ya karşında. yüzüğü suratına fırlatıp tokadı basmak istedim. Saat armaniden alınmıştı kötü bir saat değildi aslında nerden ne kadara alındığıda önemli değildi, sonuçta benim ailem onu sana layık görmüş ve almış bu ne cürret bu ne saygısızlık!!! çevresinde ki insanların saat için laf ettiğini söyledi, insanları anlamak ne kadar güç ya.. İçimde bişeylerin çok kırgınlığını yaşıyorum aslında.. Babam mutsuzsum bitirmemi istiyor, biliyorum bunu istediğini mutsuzsam yani.. ama biliyorum biterse beni mutlu edecek dahi olsa aslında bizimkileri çok mutsuz edecek.. Çünkü en başta elalemin lafı başlicak we böyle de sürecek.. Ne mutluyum, ne mutsuz.. DOğru olan ne, ne yapmalı gerçekten bilmiyorum.

ya canım benim snaki benim yaşadıkalrımı benim hislerimi anlatıyosun hemen hemen aynı şeyleri yaşadım seninle bizde evlencektik ama ailesi o kadar herşeyin içindeydikii özellikle babası ne derse o tamam para babada da sen 28 yaşında insansın yaa hiçmi düşüncen yok bu kadar baba ağzına bakılırmı ?? Evlilik kararını ilk aldığımızda herşey güzeldi konuşup ortak noktada buluşup anlaşıyorduk iş ailesine söyledin ailesi benimkinden hevesli yaa bir yerden geçiyoruz burası nasıl babam düğünümüzün burda olmasını istiyor diyooo:1shok: babası çalıştığım işi bile değişmemi istedi neymiş yanına aldırcakmış hem göz önünde olurmuşumm o kadar çok şeye katlandımki sevdiğim içinn bişeyler olsun istediğim için ve kendi ailesi hakkında tek kelime etmediğim halde benim aileme ilk yaptığı yorumda hemen tepkimi verdim bana bişey demedi ondan sonra ama meğer arkadaşlarına ailem hakkında neler anlatıyormuş gerizekalı ne kadar körmüşümm yaa sözlencez 15 gün var ses yok adamalrdan neymiş babasının birtanecik oğluymuş herşey mükemmel olcakmış askerden sonra olsun istiyomuşş. Babası oğluna ev alcakk ağluna ama biz sevgilimle anlaşmıştık çocuk kendi dedi işine yakın olsun diyee ama babası yok oğlum dibimde otursunnhatta büyük eve taşınalım aynı evde oturalım demişş :1shok: o zamanlar hiç bişey söylemedim ılımlı yapıcı olmaya çalıştım ama aynı yerde oturursakta bu hep böyle babasını nistediği olcak diyede korktum aynı yerde oturmak istemedim çokseviyodum deli gibi ama erkek olamadı askere 3 gün kala oturduk konuştuk o gün bile hala babamın evinde nasıl oturmak istemezsin diyo yaaa laahavleee ağlayarakk sarılarak ayrıldıkk hala arıyo askerde olmasına rağmen ama yok bittti çok seviyorum hergün ağlıyorumm ama muytsuz olcamı bile bile evlenmektensee ömür boyu bekar kalırım daha iyii

canım sana üstüme vazife olmayarak tavsiyem evlilik yolundasın ömür var ucunda çoculuğn çocuğun olcak kimseye kendini ezdirmee heleki bir saat için ailene laf etmiş birine herşeyi iyi ölç tartt hayat seninn çok iyi düşün acele etmee elalemi bende çok düşündümm inan 2 gün konuşuyolarr sonra herkess unutuyoo bırak konuşsunlarr ailen üzülcek sende üzülceksinn ömür boyu üzülmekten iyidirr kimse ye muhtaç değilsin senin yanında bir ailen var ne güzel allah yolunu açık etsin umarım herşey gönlünce olur...a.s.

banada çok üzülürsün gibi geliyor..
seven insan sevdiğine de eşine de sahip çıkar her zaman..en küçük şüphen varsa bundan bırak gitsin..

Profilinde bile seni tanımlayan kelimeler "mutsuz", "umutsuz" yazıyor.
Bence yakma basını. Babacıgını dinle. İyi dusun tasın. İnsan bir kere evleniyor. On kez degil.

Ona seni kaybetme korkusu yaşat,seni kaybetmekten korkarsa düzelir,düzelmessede ayrılın,ayrılmassanız da bu durumu kabullenin

Son düzenleme:
Evlendikten sonra ayrılmak daha zor emin ol. .
Şimdi alt tarafı bi yüzük atıcaksın Biticek , ama evlendikten sonra bu böyle olmıcak.Hemen kestirip atma gibi şansn olmıcak .
.

elalem ne der diye mutsuz olmak istiyorsan sen kaybedersin. senin durumunda evlenen bi arkadaşım var hamile ev hanımı ama buna rağmen boşanmak istiyor.1buçuk yıllık evliler. evlenmeden önce aynı seninki gibi sinyaller veriyodu ilişkileri, arkadaşım ailesine bişe anatmamayı tercih etti senin gibi. evlendikten sonra kayınvalde altınları kaybedersiniz dedi ellerinden aldı.araba almak istediler eskimiş arabalarını arkadaşıma SATTI. koca, annesi nederse onu yapıyo.herşeyden enson arkadaşımın haberi oluyodu.haberi olmadan ev satın alınıyo. çocuğun adı şimdiden belli kayınvalde koymuş bile. kocası kılıbık değil ama ailesine hiç hayır demiyor diyebilir aslında ama demiyor. arkadaşımın kocasıyla bi sorunu yok. acaba gerçekten sorunu yokmu omu öyle görüyor. kocasıyla bi hayatı yokki kayınvaldesinin bi hayatı var sadece. iyi düşün derim.

Back
X