olamaz ya olamaz biktim kendimden

tlfk ömürsün ay ben bu gece ölmessem iyi kahkaha atmaktan icim disima cakti resmen :9: nazar degmesin gülüm sana ve mutlulugunuza :nazar:

En güzelini yapıyorsunuz valahi.
Bundan sonra ben de deneyeyim bunu:9:
Hanım hanımcık insanlarız ama yemek başka bir şey.
Hanımlıktan mı ölelim açlıktan mı:)))
Hatta bazı arkadaşlarım elle yenilecek şeyleri bıçakla falan kesmeye çalışırlar(zaten üçgen kesilmiş tostu keseni gördüm) sinir olurum, al bi peçete eline madem çok kibarsın da öyle ye cılkını çıkarma nimetin diye kızarım.
Yıllardır dillere sakız olan bir anım var, ben gene açlıktan gözüm dönmüş haldur huldur yemek yiyorum, sevgilim bir elinde peçete bir elinde kola beni tamam kaçmıyor yavaş ol iç şunu telkinleriyle sakinleştirmeye çalışıyor.
Bir kızdım ona, verme şu kolayı midemi şişiriyor sonra yemeğimizi bitiremiyorum aklım onda kalıyor, şimdi peçeteyle silecek zamanım yok bitsin komple silerim uğraştırma beni diye:9:
O günden sonra bütün tartışmalarda beni yemeğe götürerek gönlümü aldı:)))
sizleri bilmem ama benim kalbime giden yol hakikaten mideden geçiyor ve değil insanlar dünya olsa umrumda değil, gene nasıl yiyeceksem öyle yerim açım yahuuu:9:

Helal olsun,yarasın:1:
Yemek başka bir şey gerçekten.
Kibarlık,incelik,naiflik,çekingenlik bunlar çok farklı konularda ortaya çıksın.
Zaten hayatın içinde öyle hoyrat,öyle arsız ki insanlar,
birbirlerinin haklarına öylesine saygısız...Ve bizler karşılarında bir o kadar hassas.
Bari hiç olmazsa yemek yerken o inceliklerden soyunalım.

tlfk ömürsün ay ben bu gece ölmessem iyi kahkaha atmaktan icim disima cakti resmen :9: nazar degmesin gülüm sana ve mutlulugunuza :nazar:

Lütfen artık siz de böyle düşünün, inanın çok üzüldüm konuyu ilk okuduğumda.
Hayatımda bu kadar yeri olan yemek zevki sizin için işkence ve bundan mahrum kaldığımı düşünmek,kendimi sizin yerinize koymak resmen ölüm gibi benim için.
Bakın o dışarıda size baktığınızı düşündüğünüz insanlar biziz yani:)))
Bizden mi çekineceksiniz hem de ben tazmanya canavarına dönerken:9:
Özellikle bana bakarak kendinizle gurur duyabilirsiniz.
Ki bu toplum yemekleriyle ünlü bir toplum, yeter ki yiyin nasıl olursa olsun.
Hem söyleyeyim, bu ülkede öyle yemek yemeyeni sevmezler:9:
Can boğazdan gelir demişler, siz yeter ki yiyin tadına varın hayatın.:34:

ve kizlar gece gece kiymetli zamaninizi benim icin harcadiginiz icin herbirinizden allah razi olsun gercekten iyi geldi yazdiklariniz mutlaka uygulayacagim simdi müsadenizi istiyorum saba erken kalkmaliyim ins görüsürüz kalin saglicakla :16:

pdrcimerve kardesim bu olay uzun zamandir var bende ozamanlar asiri kiloluydum ki simdide tam tersi 68 kg ama haala var bende bu takinti i

benzer bir konuda okulda eğitim almıştım. aslında uzun uzadıya kuru bilgiler vermek istemiyorum. ama bir terapiste gittiğin zaman senin oluşturduğun yanlış inançları değiştirecek bir süreç izleyecek. yani şöyle diyeyim: insanların sana baktığı fikrinin ilk nasıl oluştuğu, ilk ne hissettiğin, bunu takip eden fizyolojik belirtiler kızarma, titreme, mide ağrısı, terleme vs varmı diye soracak. vs vs.
şimdi senden kendi içinde bir kaç bişey düşünüp cevaplamanı isteyeceğim?
sen bu kanılara kapılmadan önce bir çok kez dışarda yemek yediysen onları bir hatırla.
Eğer hatırladıysan onlarda da mutlaka yanlışlıkla çatal elinden düşmüş vs yani olmuştur bi hatamız sonuçta değil mi?
o zamandan bu zamana seni bu derece etkileyecek neler oldu?

bir de bunu atlatmak için önce ufak tefek bir yere giderek başlayabilirsin. mesela dolaşırken gözüne kestirdiğin pek dolu olmayan bir tostçuya hemen oturuver. bu tostu bitirmeden kalkmayacağım diye içinden tekrarla.

daha sonra daha dolu ama yine çatal biçağın çok gerekli olmayacağı bir yere gir yine aynı cümleyi kullanarak bunu yapmaya çalış. asla ama asla bitirmeden kalkma.

daha sonra çatal bıçağı zorunlu olarak kullanman gereken tenha yerlerden başlayıp kalabalık yerlere doğru haftada bir iki gün yemeğe çık. hatta sana destek olacak bir arkadaşını da yanına alabilirsin.

bu süreçte de insanları gözlemle, aslında herkesin kendi yemeğiyle ilgilendiğini vs vs bunu iyice incele.
hatta sana yardımcı olacak arkadaşların varsa anlaşıp iki ayrı grup olarak bir yere gidin. iki ayrı masada ve birbirinizi tanımıyo gibi davranın. karşı masadan arkadaşının biri yemeği yerken hatalar yapsın biri de normal yesin sen de çevredeki insanları incele. aslında biliyorsun içinden kimse kimseyi ayıplamayacağını ancak beyninin bazen bunu görmesi gerekir. uzaktan bakmak, olayın içinde sen olmadan tamamen 3. kişi olarak gözlemlemek duygularının yoğunluğunu biraz hafifletebilir umarım.

Büyük ihtimal sosyofobi hastasısın. Ben de bunu üniversiteye başlarken yaşadım. Gerçekten dünyam kararmış gibiydi o yüzden.
Öyle aman geçer boşver demekle olmaz mutlaka mutlaka psikiyatriste gidin ve ilaç kullanmaya başlayın. Sonra hayata yeniden başlamış gibi olacaksınız. Neden daha önce doktora gitmedim diye kendinize kızabilirsiniz :9:

Bir uzmanla görüşüp destek almalısınız..Yaşadığınız durum sosyal fobi ve ileri düzeyde...
Tek başınıza halledebileceğiniz bir durum değil..

Büyük ihtimal sosyofobi hastasısın. Ben de bunu üniversiteye başlarken yaşadım. Gerçekten dünyam kararmış gibiydi o yüzden.
Öyle aman geçer boşver demekle olmaz mutlaka mutlaka psikiyatriste gidin ve ilaç kullanmaya başlayın. Sonra hayata yeniden başlamış gibi olacaksınız. Neden daha önce doktora gitmedim diye kendinize kızabilirsiniz :9:

Mesajını okumamışım, aynı şeyi yazmışız :9:
Söylediklerine aynen katılıyorum, zaten farketmeden katılmışım da :1:

en kötü şekilde yemek yediniz diyelim herkes görse ne olacak,herkes ıyyy yiyişe bak dese ne olacak..o an sizi orada gören,10 dkk sonra unutacak.hadi o gün unutmadı diyelim ertesi gün hatırlamayacak bile.. siz ya yemeği soğutmuş yada yediğinizden hiçbirşey anlamamış olacaksınız.. yemenizin,yediklerinizin sonuna kadar keyfini çıkarın..unutmayın tedirgin olduğunuz her dakika gözler daha çok üstünüze çevirilir,rahat olun..

ahhh ben de sizin gibiydim:5:
ama kocam sağolsun yemek konusunda hiç utanmaz sıkılmaz
ondaki rahatlığı göre göre ben de rahatladım:56:
hem bi de şöyle düşün sen yemek yiyen birini görsen bakıyo musun
ne yedi nasıl yedi üstüne mi döktü diye
yooo sanane di mi
o zaman senden de elaleme ne emin ol kimse bakmıyo sana baksa da ona ne:36:
üstüne mi döküldü sen daha çok gül kendine :33:

ben mesela yemek falan değil de eskiden düğünlerde falan kalkıp oynamazdım utanırdım
herkes bana bakacak,dalga gececek falan diye
nasılda severim oynamayı üstelik

sonra bi başladım özel gecelerde yada düğünlerde şarkı söylemeye
hem oynadım hem söyledim
gördüm ki sahneden ,kımse kımseye bakmıyo valla herkes kendi havasında
şimdı öyle eğlenceye gittiğimde falan oturmuyorum yerime ve hatta ilk ben çıkıyorum piste...
takmaaa
içinden nasıl geliyosa öyle
kural falan kalmadı öyle,doğal ol kendin ol nasıl istiyosan öyle ye iç hayatını yaşa
sen önemlisin sadece SENNNN

Back
X