Olanlara üzülmek yerine sinir bozukluğundan gülüyorum

Bence ailenin izin vermemesi değilde arsa alma işinin ayrıntıları artıları ve zorlukları hakkında konuşun.İlgisini o yöne kaydırın..O ailesinin izin vermemesinden bahsederse de ciddiye almadan onlar bu işin karının farkında değiller ,evi olan insanlar kiracılığın zorluğunun farkın da olamıyorlar..Biz alalım da onlar zamanla kabullenirler bu sorun değil vs deyip ilgisini ve düşünmesi gerekenin çocuklarının geleceği olduğunu hissettirin..Yani ilgisini o yönden uzaklaştırın derim ben..Yani ters psikoloji yapın bence..Asıl önemli olanın yapacağınız evin maliyet, ayrıntı vs onları konuşun..Ailen böyle niye yapıyor, bizim iyiligimizi istemiyorlar fln fln diye ikna amaçlı konuşunca o da kendi ailesi orası diye hissedebiliyor...Sizde durum nedir bilmiyorum ama insana senin annen senin baban senin ailen diye başlayan cümleler kurulduğunda kendini ailesine daha yakın eşini ise başka biri gibi hissettiriyor..Duruşunuz ve tavrınız çok önemli akkıllıca fikirler sunup evinizin dışında ki yorumları fazla ciddiye almadığınızı hissettirin bence
Teşekkür ediyorum, dediklerinizi uygulayacağım.

Bİzden mi kaçıyorsunuz cevabından belli nasıl insanlar oldukları. Hemen kaçın valla. Ne kadar mesafe o kadar huzur. Bak ben 5 dk lık mesafedeydim hem kayınvalide hem görümceyle. Sımdı 25-30 dk lık yerden ev aldık. Gerçekten kaybettiğim huzurumu bulmuş gibiyim. O kadar iyi oldu. Kaç hemen kaç kaç. Eşini ikna et ev huzuruyla ilgili. Onlardan uzaklaşmamız onları gormemıze engel değil sürekli biz gideriz onlar gelir falan de. Benim 1 sene olcak geçen gün kayınvalidem bana dediki oğlum senden yüz bulmasa bu kadar uzağa gidemezdi. Uzak dediği de 25 dakka ha. Biz burda çok rahat ettik dedim kapak oldu 😂😂
Ne güzel....Darısı başımıza inşaAllah 🤲

Merhaba arkadaşlar.
Gün geçmiyor ki eşimin ailesiyle saçma sapan olaylar yaşamayalım. Sadede geliyorum.
Herşeye karışan bir aileye sahip eşim. Normalde onları hiç dinlemez kendi bildiğimizi yaparız ama bizi hep tehdit ederler tartışma çıkarır ağzımızdan burnumuzdan getirirler. Gel gelelim asıl konuya. Biz aynı mahallede oturuyoruz bu durumdan fazla rahatsız değilim ama biz kiradayız. Kendi evimizi almak için çabalıyoruz. Şimdi önümüze bir fırsat çıktı, bir yerde imarlı arsa bulduk uyguna. Ancak şuan oturduğumuz mevkiye yarım saat uzaklıkta. Üzerine ev yapmayı planlıyoruz. Hazır bir daire almaktan daha uyguna geliyor hesaplamalarımıza göre. Mantıklı mı diye büyüklerimize danışalım dedik. Herkese mantıklı geldi eşimin annesi ve babası hariç. Neymiş efendim biz onlardan kaçıyormuşuz, uzaklara gidiyormuşuz, gidersek bizi silerlermiş, razı değillermiş bizden vs.. eşimin beynine girmeye çalışıyorlar duygu sömürüsü yaparak. Eşimde cayma noktasına geldi. Ama bu fırsat bir daha karşımıza çıkmayacak biliyorum. Eşimi yeniden ikna edemiyorum. Sinirden gülmeye başladım. Geçmişte de okadar çok karışıp işlerimizi bozmaya çalıştılar ki anlatamam. Bu kez eşimin yönünü değiştirmeyi başardılar. Bana fikir verin arkadaşlar, eşimi nasıl yola getirmeliyim? (Sinir krizi geçirip kırıp dökme fikri çık aklımdan)
yemın ederım aynı dertten muzdarıbım daha evlenelı 4 ay oldu aldıgımız ev temelden gırdık uzakta ve suan orayı satıtırıp bızı kendı yakınlarna oturtma cabasındalar ama bende yoruldum esıme dedım kendı oturacam eve kımsenın karısmaması gerektıgını bakalm neler beklıyor yakın oturuyoruz kıradayız bızde

Eşinize net tepki koysanız ne der? Mesela kiminin kocası, karısının net tepkisini önemser vazgeçer. Kimininki öküz gibi boş bos bakar ve kendi bildiğini yapar. Sizinki hangisi?
Geceden beri eşimle konuşuyorum ikna etmek için çenem yoruldu artık. Şuan biraz ikna oldu gibi. Doğru söylüyorsun falan dedi. Ama ailesi gene yaygara yapacak eminim. Tekrar karar değiştirmesinden korkuyorum

Geceden beri eşimle konuşuyorum ikna etmek için çenem yoruldu artık. Şuan biraz ikna oldu gibi. Doğru söylüyorsun falan dedi. Ama ailesi gene yaygara yapacak eminim. Tekrar karar değiştirmesinden korkuyorum
Ben buna kızıyorum, niye ikna etmeye çalışan biziz? Bu eşlerin ortak kararı. Sanki koca kişisi hükümdar da biz onu ikna edeceğiz. Ahlaklı olsunlar da karı kocanin işine ana babasini karistirmasinlar

Şunu söylemeden edemeyeceğim, siz büyük deyip danışmasanız bile eminim eşiniz size sormadan ailesine danışırdı ve sonuç yine aynı olurdu.
Onlar tehdit ediyorsa sizde eşinizi tehdit edin ne diyelim?
Ama son pişmanlık fayda etmez. İnsanın karşısına bu tür fırsatlar her zaman çıkmaz.
sonuna kadar savaşmanızı tavsiye ederim.

Şunu söylemeden edemeyeceğim, siz büyük deyip danışmasanız bile eminim eşiniz size sormadan ailesine danışırdı ve sonuç yine aynı olurdu.
Onlar tehdit ediyorsa sizde eşinizi tehdit edin ne diyelim?
Ama son pişmanlık fayda etmez. İnsanın karşısına bu tür fırsatlar her zaman çıkmaz.
sonuna kadar savaşmanızı tavsiye ederim.
Katılıyorum..
Tehdit edercesine, bu işten cayarsa sonumuzun iyiye gitmeyeceğini söyledim.
Teşekkür ederim yorum için

Yatırımın akıllıca olduğunu dilerlerse onların da yakın bir konumdan böyle bir yatırım yapabileceklerini (umarım yapmazlar çok yakınınızdan) derdinizin bu olmadığını belirtebilirsiniz.

Back
X