• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öldü ama hırsımı alamıyorum...

madem tesadüf adam seni niye balkondan sarkıttı ve babaannen sustu mu,dur demedi mi akannehir allah merhamet versin .Üzüldüm canım ,zor şeyler yaşamışsın ama allahından bulmuş zaten

adam gelmiş oturmuş içeri,ben başka odadaydım onun evde olduğunu bilmiyordum.seslerimi koşturmamı duyunca geldi,kucakladığı gibi balkondan sarkıttı.babannem sinir krizi geçirdi,aldı beni elinden çekiştirerek,gerisini hatırlamıyorum

aslında bakarsanız atlatabilirdim ama babamın dikişlerini her gördüğümde şalterlerim atıyor.

adam gelmiş oturmuş içeri,ben başka odadaydım onun evde olduğunu bilmiyordum.seslerimi koşturmamı duyunca geldi,kucakladığı gibi balkondan sarkıttı.babannem sinir krizi geçirdi,aldı beni elinden çekiştirerek,gerisini hatırlamıyorum

aslında bakarsanız atlatabilirdim ama babamın dikişlerini her gördüğümde şalterlerim atıyor.

:teselli: Kendine zarar vermekten başka bişi yapmıyosun.Bu dünyada allahından bulmuş zaten,öbür tarafta da hesabını sen soracaksın.Hakkını helal etmen istenecek o zamana kadar unut istersen çünkü nefretin senden başka kimseye etki etmeyecek.

:teselli: Kendine zarar vermekten başka bişi yapmıyosun.Bu dünyada allahından bulmuş zaten,öbür tarafta da hesabını sen soracaksın.Hakkını helal etmen istenecek o zamana kadar unut istersen çünkü nefretin senden başka kimseye etki etmeyecek.

haklısın canım çünkü aileme de çok kızıyorum bazı ihmalleri yüzünden,gençtik o zamanlar bilemedik diyorlar,çok üzüyorum bazen onları,sakinleşmem gerek..
şiddet gösteren erkeklerden nefret ediyorum bi yerde kavga görsem kanım donuyor...

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece kendini yıpratmış ölüyüde zora sokmuş olursun.Boşver hesap günü zaten karşılaşacaksınız yaptıklarından dolayı Allah'a havale et.Bırak ölü ile uğraşma

Ya diğer yazdıklarını şimdi gördüm böyle bir insanın bırak da Allah versin mükafatını.Sen kendini üzme,yıpratma bak zaten can verişi bile hazin yaaa (almış sevenlerinin duasını baksanasalakcinni)

Bir insandan nefret ediyorsam ölsede yasasada nefretim ayni olur....yani o insanin ölmüs olmasi nefretimi azaltmaz......Nefretim yüzünden vicdan azabi cekmem.:delphin:

Lakin beddua etmemeye gayret ederim, ha ölüye ha diriye.....Allahim sana havale ediyorum, bildigin gibi yap derim olur biter.:hulya:

Ruhundan falanda korkmana gerek yok canim, ölmüs birinin ruhu gelecek diye birsey olamaz.....daha dogrusu Allah (C.C.) izin vermedikce olamaz. Ölmüslerimizi rüyalarimizda bile görmek Allahin lutfuna kalmis.

bu kişi babamın kuzeniydi.beni döverdi aynı ortamda olduğumuzda(akraba olduğumuz için illaki aynı ortamda bulunurduk ve ortalıkta dövmezdi o yüzden başta inanmazlardı bana,sonradan farkettiler cidden dövdüğünü),ailen birşey yapmadımı derseniz,babamla birbirine girmişler ve babamın parmağını ısırmış kötü bir şekilde,dikiş atılmış babamın parmağına ve hala izi durur,birazda hissizlik var parmağında.(bunları sonradan annem anlattı)

babam vurmak istemiş birgün sinirlenip,almış silahı çıkmış yola annem geri çevirmiş yalvar yakar.(sadece benim olayımdan dolayı değil çok şey var ve babam şiddete karşı bir insandır lütfen onu yargılamayın)

polis birşey yapmadımı derseniz,zaten kısa süreli hapse girip çıktı,ama genel olarak her şeyi yaptı suç makinasıydı resmen.

kahvehane işletiyordu ve bir sene boyunca kira ödemedi,korkarlardı ondan kira almaya.düşünün böyle bir adamdı

küçükken bir akrabada otururken yaramazlık yapıyordum,babannemde ondan korktuğumu bildiği için 'otur yoksa x'i çağırırız' demişti.ve ben blöf sanmıştım ama adam gelmişti cidden.. beni tutup 4.katta balkondan sallandırmıştı,zor almışlardı elinden.tabi ben babannem benim için çağırdı sanıp yıllarca babanneme soğuk davrandım ama meğer adam tesadüfen gelmiş,bunu babannem söyledi.
:teselli:
cehennemde hesap veriyodur üzülme sen.:kızgın:

Son düzenleyen: Moderatör:
o ınsan zaten yaptıklarının cezasını cekıordur merak etmeyın
ben soyle dusunurum bız kabır azabını bılmıoruz nasıl acı cekılıyor bılmıyoruz bu acıların uzerınde bır de bızım kotu sozumuz acıyı daha da arttır ..boyle bır seyın benım ya da yakınlarımın basına gelmesını ıstemem o yuzden cok kotu de olsa olenın arkasından kotu konusmam
bır de sız bır ınsanı affedersenız hesabını Allaha bırakırsanız bu karsılıksız kalmaz ki
kım bılır kımlerde haklarımız var kımelrın bızım uzerımızde hakları var
nefret duyguların en kotusu
Allah affetsın deyın aklınıza geldıkce ..kotu soylememek için ..
ruhunun rahatsız etmesı ise sacma ..ruh artık bu dunyadan ayrılmış o sadece dua ıstemek ıcın belkı ruyalarla kendını hatrlatır bunun dısındakı sızın kotu hayallerınız olabılır

sen fazla korku filmi seyetmişsin korkma ruhu falan dolanmaz arkandan
ayrıca beddua etme beddua döner dolaşır seni veya yakınlarını bulur allah a havale et bence

sağolun kzlar yaa...biraz hafifledi nefretim.zaten yıllardır ailesiyle yada ona yakın biriyle görüşmüyoruz,unutmak kolaylaşıyor böylece

ruh hastasıydı deliydi diyerek boşvermeye çalışıyorum.bu arada deliler yargılanmazmış öbür tarafta e bu deliyse yaptıklarının cezasını çekmezmi?

off neyse çok ayrıntıya boğmiyim kendimi Allah bilir işini :sm_confused:

canım delılıgın de boyutu var yanı hıc yaptıgını bılmıorsa yapacak bır sey yok hukuk bıle cezalandırmıyor tedbır verıor ..Allah o kısler hakkında ne yapılcagını tabıkı bızden daha ıyı bılır ..Allahın adaletı her seyden ustundur içini ferah tut

Kusura bakma hickimse sana günaha girmiyorsun diyemez. Küfür etmek, beddua etmek zaten günah birsey, kaldi ki bir ölüye. Bence bu denli kinin nefretin sadece kendine zarar verir. Neden bu insana bukadar takilmis durumdasin, neden hayatinin tadini cikarmiyorsun? Eger hakkini aldiysa öbür dünyada hesaplasirsiniz sonucta. Senin ki cok büyük bir takinti. O ölmüs gitmis zaten beddua etsen nolacak? Cok cok beddualar gelip yine seni bulacak. Bence ruhunun gelmesinden cok bundan korkmalisin

İnsan bazı şeyleri unutamıyor, karşınızdaki ölünce de malesef badem gözlü olmuyor. Eğer affedemiyorsanız tabiki affetmeyin. Öldü diye kimseyi affedecek veya ona karşı iyi duygular besleyecek değilsiniz. Öldü diye kininiz, nefretiniz bir anda geçmez.
Siz ondan rahatsız olacağınıza bırakın o yaptıklarının cezasını çeksin. Eminim ki çekiyordur öbür dünyada.

Nefret etmen için kendine göre haklı sebeplerin var..

Ayrıca öldü diye nefretin hafifleyecek diye birşey de yok rahat ol. Bilmiyorum da benim de nefretim belki geçmezdi öldü diye bu çok normal..

Ama beddua etme, baksana zaten ölüm şekli de ibretlik olmuş..

Sende saplantı olmuş bu insan, sana _ size yaşattıklarından ötürü..

Ama şöyle düşün, belki rahatlarsın ''o artık yok, kimseye de çektiremez''.
Bu kadar..

Zerre kadar iyilik karşılıksız, zerre kadar kötülük de karşılıksız kalmayacak hesap gününde..Sen rahat ol canım:)

psikoloğa daha önce gittim demişsiniz ama anlattıklarınızdan yola çıkarak terapiden çok da fayda göremediğinizi düşünüyorum. bir insana hala bu kadar öfke ve nefret duyuyorsanız, onunla ilgili düşüncelerinizi, duygularınızı boşaltamamışsınız demek ki. kendinize bir rahatlama noktası bulamamışsınız.
tekrar psikolojik destek almaya yanaşmayacağınızı seziyorum. o zaman bence onunla ilgili duygularınızı ve bunların sebeplerini güvendiğiniz biri ile konuşun. uzun uzun konuşun. ya da yazın. öfkenizi boşaltmazsanız bundan siz zarar görürsünüz. hasır altı ederek unutmaya çalışarak bunu aşamazsınız. bilakis üzerine gitmeli, tüketmelisiniz.

Bu arada ondan o kadar korkmuşsun ki , çocukken de bak x gelecek diye korkuturlarmış seni, hala o psikolojidesin canım ya..

Ruhu gelir mi diye korkuyorsun..
Ay canım takma bunları....Birşey olmaz, sana zarar veremez artık.

canim beddua ettign icin ruhu gelmez ama sen beddua ettikce öbür tarafda azab görür sadece..yasadiklarina üzüldüm Allah unuttsun ins herseyiyle bu öfkenide unuttursun soncuta beddua etmek güzel birsey degil ayrica küfür ettikce sen günaha giriyosun.ALlah yardimcin olsun

sağolun kzlar yaa...biraz hafifledi nefretim.zaten yıllardır ailesiyle yada ona yakın biriyle görüşmüyoruz,unutmak kolaylaşıyor böylece

ruh hastasıydı deliydi diyerek boşvermeye çalışıyorum.bu arada deliler yargılanmazmış öbür tarafta e bu deliyse yaptıklarının cezasını çekmezmi?

off neyse çok ayrıntıya boğmiyim kendimi Allah bilir işini :sm_confused:

gercekten deliyse evet,onlar hic bir seyden ötürü yargilanmazlar ama bu akilli deliler icin gecerli degil tabiki,sadece akil rahatsizligi olanlar icin gecerli

canim beddua ettign icin ruhu gelmez ama sen beddua ettikce öbür tarafda azab görür sadece..yasadiklarina üzüldüm Allah unuttsun ins herseyiyle bu öfkenide unuttursun soncuta beddua etmek güzel birsey degil ayrica küfür ettikce sen günaha giriyosun.ALlah yardimcin olsun

Ben hic sanmiyorum bir insan mezarda yatan ölüye azab cektirecek gücte degildir. Aksine ne olursa olsun savunmasiz bir ölüye kötülük yapmaya calismak bile yeterince günah. Böyle dersen arkadas daha fazla beddua eder. Kaldiki ettigi beddualardan mutlaka kendisine dönen olacaktir. Hesabi mahsere birakmaktan baska bir yol yok bence. Nasil olsa kimsenin ahi kimsede kalmaz

Back
X