Öldü ama hırsımı alamıyorum...

hepimiz bizi üzen bize veya sevdiğimiz kişiye zarar veren kişiler için ah ediyoruz. bende yapıyorum aklıma geldikçe söyleniyorum kendi kendime ama allahıma havele ettim sizi diyorum. allahım çok büyük o herşeyi gören bilendir muhakkak yaptıklarınız bir tülü size döner demelisin. ölmüş gitmiş ama demekki yaptığı şeyi unutamamışsın maalesef istediğimiz şeyleri silemiyoruz. boşver bu kadar takıntı yapma kendine anlatmakla rahatlıyorsun demekki. kimsenin ruhu gelmez bu tür şeyler beynimizin bize oyunu.

Sürekli düşünüp kendinize acı çektirmeyin.
Allah onun cezasını vermiş, yine de verecektir.
kafanızdan atmaya bakın.

ölmüş bir insandan kimseye hayırda şerde gelmez ama neden uğraşıyosunuz adam ölmüş Allah rahmet eylesin demek gerekir. Yaptıgı kötülüğün de takdirini Yüce Allah a bırakmak lazım. dünyada ölümden başka gerçek yokki zaten

şiddet gördüm kızlar.hatta işkence.ayrıntılı anlatmak istemiyorum çünkü eminim istemediğim yorumlar yazılacak,ve uzun bir konu

ruhu peşimde dolanır diye şeylere bende inanmıyorum zatende negatif anlamda etkiler diye korkuyorum arkadaşın dediği gibi çekim yasası falan.

sadece benim değil birçok kişinin canını yaktı,ve çok kötü bir şekilde can verdi,vücudunun her bir parçasını başka yerlerden topladılar,ondan nefret eden babam bile ölüsünü morgta tespit edince üzülmüş.ama ben üzülemiyorum işte..

hayatim bence bu satten sonra sen onun ruhundan korkma artik o allahin gazabindan korksun:Saruboceq: sen ona hakkini helal etmedikce o rahat yatamayacak yattigi yerde sen rahatina bak:lepi:

Olan olmuş bence boşverip önünüze bakın.Size her ne yaptıysa Allah zaten onun hesabını sorucak bence kendinizi huzursuz etmeyin.

o suanda hesap veriyor sana cektirdikleri icin emin ollllllll:çok üzgünüm: sen artik geride kalanlari birak gelecege dogru bak artik yasamak senin elinde hic kimse icin kendini üzme insan bir kere geliyor dünyaya ,,,,:enbuyukkk:

psikoloğa daha önce gittim demişsiniz ama anlattıklarınızdan yola çıkarak terapiden çok da fayda göremediğinizi düşünüyorum. bir insana hala bu kadar öfke ve nefret duyuyorsanız, onunla ilgili düşüncelerinizi, duygularınızı boşaltamamışsınız demek ki. kendinize bir rahatlama noktası bulamamışsınız.
tekrar psikolojik destek almaya yanaşmayacağınızı seziyorum. o zaman bence onunla ilgili duygularınızı ve bunların sebeplerini güvendiğiniz biri ile konuşun. uzun uzun konuşun. ya da yazın. öfkenizi boşaltmazsanız bundan siz zarar görürsünüz. hasır altı ederek unutmaya çalışarak bunu aşamazsınız. bilakis üzerine gitmeli, tüketmelisiniz.

cnm ayynen psikoloğum gibi konuştun.ben özellikle bu konu için gitmemiştim ama bunları da konuştuk,bu olayı ilk ona anlattığım için şaşırdı o yüzden böyle dolu olduğumu düşündü,ailemle konuşmamı önerdi,konuştuktan sonra da anlattım aileme böyle böyle dedim onlarda bunu dedi diye, bana ''ailene kızmanı istemedim ben,paylaşıp onlarında düşüncelerini anlamanı istedim,seni ihmal ettiklerini düşünüyordun ama aslında seni ne kadar düşündüklerini anlamanı istedim'' gibi şeyler dedi,ve bu olayı bilinçaltıma,içime kesinlikle atmamamı,öyle olursa nefretimin katlanacağını söyledi.

aslında psikolog doğru şeyler söyledi güzel şeyler önerdi ama ben pek icraata dökemedim.

Bu arada ondan o kadar korkmuşsun ki , çocukken de bak x gelecek diye korkuturlarmış seni, hala o psikolojidesin canım ya..

Ruhu gelir mi diye korkuyorsun..
Ay canım takma bunları....Birşey olmaz, sana zarar veremez artık.

canım aynen öyle ya,onla aynı ortamda bulunduğumuzda annemin arkasına sığınmaya çalışırdım,kesinlikle kıpırdamazdım,susardım söylemezdim su içmek istediğimi,bacaklarıma kramplar girerdi hareketsizlikten.yıllar önce bir misafirliğe gittiğimde onun resmi asılıydı duvarda,görünce bacaklarım uyuşmaya başlamıştı psikolojik olarak.

bu olayı hayatımın merkezinde tutmuyorum,aklıma da gelmiyor fazla onu gerçekten hatırlatacak birşey olmadıkça,ama bilinçaltımda etkisi kalmış,mesela anneler balkon korkuluklarından çocuklarına etrafı izletir ya,görünce heycanlanıyorum,strese giriyorum,

küçük çocukları,kardeşim olsun kuzenim olsun balkona yaklaştırmıyorum,ve bunu o adamı düşünerek yapmıyorum gerçekten farkında olmadan böyle bir alışkanlığım olmuş.

Ben hic sanmiyorum bir insan mezarda yatan ölüye azab cektirecek gücte degildir. Aksine ne olursa olsun savunmasiz bir ölüye kötülük yapmaya calismak bile yeterince günah. Böyle dersen arkadas daha fazla beddua eder. Kaldiki ettigi beddualardan mutlaka kendisine dönen olacaktir. Hesabi mahsere birakmaktan baska bir yol yok bence. Nasil olsa kimsenin ahi kimsede kalmaz

arkadasim bunun gücle bi alkasi yokki,nasil dua ettigimiz zaman ölünün azabi haifliyosa buda tam tersi iste,ettigi beddualri haksiz yere ediyosa evet elbet bulacakdir.(ins olmaz tabi böyle birsey).ayrica bende ölünün arkasindan kötü konusulmasina kendi adima karsiyim ,kini devam ediyosa bile en azindan icinde saklamali dile getirmemeli diye düsünüyorum sonucta insan cicindeki kine söz geciremez belki ama dileine gecirebilir.a.s.

güzelim sadece kendine zarar veriosun böyle yaparak başka hiç kimseye deil bak onun yaptıkaları yanına kar kalmamış allah kul eliyle verirmiş cezasını ona da vermiş işte içini rahat tut artık onu da kendini de özgür bırak eskiye saplandıkça daha da dibe gidersin bi an gelir çıkma istersdin ama geç olduğunu geçirdiğin onca yıla yazık olduğunu düşünürsün oda insan sonuçta beşer de şaşar da önemli olan ne kadar kötülük yapmış olursa olsun affet sen artık onu affetki cıksın gitsina rtık hayatından...sende rahatla o da rahatlasın... ölmüş gitmiş yaşasa ne yapacaktın sana yaptıkalrının aynısını ona yapabilecekmiydin peki.... bence hayır yapamayacaktın ve böylece daha da delirecektin sinirden ama bak şimdi ölmüş gitmiş. unut gitsin tatlım kendini cezalandırıp durma...o hakettiğini bulmuş...sen hayatını yaşamaya bak....

1. si neden bu kadar öfke keşke onuda yazsaydın

2. si ruh falan gelmez ama sen düşünür yatarsan sürekli kafanda kurarsan gelir tabi
yerimseniben

en fazla bir gece ruhu gelir seni boğar.olur mu ya böyle şeyler.dinen ruhların gezmesi geri gelmesi asla mümkün değildir.ruhlar şuan ruhlar aleminde.sadece şehitler ne oradadır ne de burada onlar her iki alemde de bulunabilir.korkmayın.boş yerede günaha girmeyin.Yüce Allahın adeleti yücedir.ona havale edin.o cezasını layıkıyla çekecektir.ama bakın o insan hala size zarar veriyor.siz beddu etmekle küfre düşmekle büyük günah işliyorsunuz.buna izin vermeyin.velahavle deyin.

Hiçbirşey olmaz..Cezasını bulmuş zaten..Aklına gelince..LAyığını buldun dersin..

ölmüş gitmiş, bu saatten sonra öc alamayacağına göre, ne sinir ol kendini ye, ne de aklına getir sinirini hoplat. kendini daha iyi hissedeceksen cehennemde cayır cayır yandığını düşünebilirsin...

çekim yasasısıyla ilgileniyorsan o zaman sürekli sinirli olman kötü şeyler düşünmen, onları senin üzerine çekecektir. beynini boşalt ve bu kişi her kimse onu unut, düşüncelerini değiştir...

boşwer güselimm yaa.kendini yıpratma daha fazla.ölmüşş gitmişş .haklısanndaa cezasını bulurr zatenn

allaha havele et allah zaten sen beddua etsende etmesende ona cezasini verir artik öldügüne göre zaten hesap verme zamani gelmis onun icin sen bosuna günaha girme

ölmüş bir insandan korkmana hiç gerek yok, o şimdi kendı derdınde. bir gun bir hıkaye duymuştum, bir adam ölmüş ve çok kötu biriymiş. imam sormuş herkes hakkını helal sdıyor mu dıye, biri çıkmış etmiyorum demiş. adamı ikna edememişler, hakkını helal etmemiş ve ölen adam o şekılde gömulmuş. bir gun dıger adam da ölmüş ve ötekı tarafta gunah terazısıne cıkmış. adam sureklı namazında nıyazında ıyılık sever bır adam olmasına karşı cehennem çıkmış sonucunda. nedenıne gelınce, kötu adamı ölumunde bile affetmedıgı için kendıde aynı gunaha gırmış. kin bizim dinimizde en buyuk gunahlardan bırıdır. kin duymaktan vazgeç, önune bak, ölmüş gitmiş,sana artık zarar veremez.

Back
X