Bu vahşetin sorumluları esas biziz.Çocuklarımızı büyütürken erkektir yapar aman oğlum canım oğlum sen her şeyi yap biz örtelim mantığıyla yetiştirdiğimiz için daha çook genç kızımızı bu şekilde toprağa veririz.İdam getirsen ne olacak caydırıcı ceza eklesen ne olacak? 2 dklık zevki için ömür boyu hapislerde çürümeyi göze alan insan düşünerek mi yapıyor ki bunu? yetiştiriğimiz hastalıklı zihniyetle erkeklerin egemenliğinin olduğu erkeğin her yaptığının korunduğu zihniyetle bunun baş sorumluları bizleriz.Her anne kendi evindeki oğlunu düzgün yetiştirse bunlar biter zaten toplumda.Daha kendi evindeki çocuğu düzgün yetiştiremeyen insanlarız caydırıcı ceza kimi caydıracak?
Sonunu düşünerek yapmıyorlar ki?Aklı başında hiçbir insan 2 dklık iş için insan öldürüp hapislerde çürümeyi göze almaz.Sorun aklın başta olmaması.Idam bu gozu donmus insanlar icin kurtulus olur aslinda. Bence direk hadim etmek gerek.
Erkeklik neymis ne degilmis anlasinlar.
Cezalar bu konuda caydırıcı rol oynamıyor.En kötü cezayı da getirsen gözü dönmüş adam yine yapar.İster idam koy ister kısas ister başka şey adam bunu düşünerek yapmıyor ki toplumda bitsin bunlar.Her şeyden önce evlatlarımızı düzgün yetiştirmeliyiz başka çözüm yolu yok bence.Valla su tecavuz, hirsizlik, adam oldurme gibi olaylarda Allahin kanununu uygulasalar bu olaylar da biter olmaz zamanla. Ama olur mu hic hukuk devletiyiz. Ya hu "kisasta sizin icin hayir vardir" diyor Allah.. Daha ne olsun??
Allah bunlarin bin belasini versin..
Cezalar bu konuda caydırıcı rol oynamıyor.En kötü cezayı da getirsen gözü dönmüş adam yine yapar.İster idam koy ister kısas ister başka şey adam bunu düşünerek yapmıyor ki toplumda bitsin bunlar.Her şeyden önce evlatlarımızı düzgün yetiştirmeliyiz başka çözüm yolu yok bence.
Ablacım,Ben de kısastan yanayım bu haberleri okudukça öyle üzülüyorum ki cezaların caydırıcı olmaması daha da körüklüyor sanki bu iğrenç suçları
Doğru diyorsun abla sonuçta ailelerinin hiçbir suçu yok ama mevcut sistemdeki cezai müeyyideler de hiç caydırıcı değil ki bir tecavüz haberi okusam günlerce kendime gelemiyorum biraz da yeterli cezayı alamayacaklar ona kızıyorum yıllar önce bir anaokulu öğretmrni vardı bilirsin adı serpil di annesiyle birlikte işkence edilerek tecavüz edilmiş ve öldürülmüş ve sanıklar bikaö yıl hapiste yatmış ve salıverilmişlerAblacım,
kısas diyorsunuzda, dini olacak ama kısası biliyor musunuz? Kısas nedir?
Nedir biliyor musunuz? Ölen kadınsa karşılığı olarak öldürenin ailesinden kadın öldürülür.
Bu ülkede kısas uygulanırsa ne olur Söyleyeyim mi? Madem kısas yapılabiliyor, o zaman bende önce tecavüz eder sonra öldürürüm derler, madem Nasılsa kısas var, benim kızım, Karım, kardeşim nasıl muamele gördüyse aynısını yapabilirim derler.
İşte çözüm bu insanların hak ettikleri Cezaları almaları, devlet iyi hal diyerek kravat, takım elbiseye indirim yaparsa, tecavüz edilen kadının hakkını korumak yerine insiyatifini tecavüz edenden, öldürenden yana kullanırsa, tecavüzde cinayette artar.Doğru diyorsun abla sonuçta ailelerinin hiçbir suçu yok ama mevcut sistemdeki cezai müeyyideler de hiç caydırıcı değil ki bir tecavüz haberi okusam günlerce kendime gelemiyorum biraz da yeterli cezayı alamayacaklar ona kızıyorum yıllar önce bir anaokulu öğretmrni vardı bilirsin adı serpil di annesiyle birlikte işkence edilerek tecavüz edilmiş ve öldürülmüş ve sanıklar bikaö yıl hapiste yatmış ve salıverilmişler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?