Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
babam ölmeden önce abim 400000 tl kredi çekmişti ve kefili babamdı.Babam vefat edince abim eğer bu krediyi ödemezse babam kefil olduğu borç varislere mi kalır yoksa abimin belli bir mal varlığı var ona mı gider.Acele cevap lütfenn
gerçek borçlu kişi abin...
baban kefil...
kefil vefat etse bile gerçek borçlu ödemeli borcunu...
eğer gerçek borçlu ödemezse kefilin herşeyine haciz konur...
kefilin hiç bir şeyi yoksa gerçek borçlu öder..
kefilin de çocuklarından borç tahsil edilir mi sanmam...
yani şimdi abim borcu ödemezse önce onun mallarına mı haciz konulur yoksa babamın mallarına mı gelir
yani şimdi abim borcu ödemezse önce onun mallarına mı haciz konulur yoksa babamın mallarına mı gelir
şimdi benim anlamadığım krediyi çeken kişinin yani abimin kendi üzerine taşınmaz malı var.
önce ona gitmesi gerekmez mi yeni çıkan kanuna göre
Bi de arkadaşlar yanlış anlamazsanız neye dayanarak bunu söylüyorsunuz ikilemde kaldım kimi varislere kalır kimi önce kredi çekenin malına gider diyor
yani aramızda avukat olan ya da bu konuda karşılaşmış kişiler varmı
Kefalet sözleşmesi hangi tarihte imzalandı, 01.07.2012 den önce imzalandıysa eski kanun , sonra imzalandıysa yeni kanun uygulanır, ama kefilin ölümü bakımından fark yok iki kanunda da, ondan sormadım sözleşme tarihini. Ben avukat değilim ama hukukçuyum.
Tüketici kredisi çekmiş abiniz. Yargıtay 12. hukuk dairesinin 2009/8090 Esas, 2009/15409 Karar no'lu kararına göre ; tüketici kredisinde borç ödenmezse, alacaklı banka önce asıl borçlu aleyhine icra takibi yapıp takip semeresiz kalmadıkça, kefilden borcun ifasını isteyemez.
Yani sizin olayda da banka, asıl borçlu olan abiniz borcu ödeyemezse, önce onun hakkında icra takibi yaptırır, icra takibi sonucu alacağının tamamını halen alamazsa, o zaman kefil olan babanızın mirasçılarına başvurur. Zaten konut kredisi varsa, önce o konut olan taşınmaz sattırılır, sonra abinizin diğer malvarlığına başvurulur, hala da karşılanamadıysa en son kefilin mirasçılarına başvurulur.
çok teşekkür ederim rahatladım abim bana bu borcu ödemeyip bana daha az mal kalması için uğraşıyor
kendisinin mal varlığı bunu fazlası ile karşılıyor ama bana kendi malına değil babam kefil olduğu için direk bize geleceğini söylüyor
krediyi abim 2013 yılında çekti
çok teşekkür ederim rahatladım abim bana bu borcu ödemeyip bana daha az mal kalması için uğraşıyor
kendisinin mal varlığı bunu fazlası ile karşılıyor ama bana kendi malına değil babam kefil olduğu için direk bize geleceğini söylüyor
krediyi abim 2013 yılında çekti
ben kesın cevap vereyım sıze
oncelıkle başınız sağolsun. babanızın borçlarından kurtulmanın tek yolu reddı mıras davası açmaktır.
bu borç buyuk bedel olduğu ıçın ne ıpotek edıldıyse bankaca borç ödenmedığınde o satılır. satıldıktan sonra genede borcu karşılamazsa borç devam eder. asıl borçluda kefılın mırascılarıda( reddı mıras olmadıysa) sorumlu kabul edılırler
borca karşılık babam malını ipotek ederek kefil olmuş yani önce babamın malına mı gider?