Erkek İnfertilitesi oligoastenoteratozoospermi Tanısı

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Ben en iyisi zaman kaybetmiyim.

Ben en iyisi zaman kaybetmiyim.
Aynen kuzum allah istiyen herkese nasip etsin yaş kaç . Bizim zaten yüp bebek denilmişti sayı 4 milyon morfoloji 2 ama şimdi mikrop bulduk antibiyotik dedilerde umudum yok 1 mlde sayı 15 milyon olması gerek bizde 1 milyon sanmıyorumki birden antibiyotikle bukadar düzelsin mikroplar bukadar etkilermi hiç bilmiyorum . Yüzde 90 hareketsiz ileri hız 0 yavaş ileri %5 yerinde hareketli %5

Yaşım 28 1.5 senelik evliyim
Bak sana tahlil sonucunu gösteriyim

Eklentiler

• 2BF8E56B-6309-44ED-8483-EC9E565A3C27.webp
    36,9 KB · Görüntüleme: 131
Yaşım 28 1.5 senelik evliyim
Bak sana tahlil sonucunu gösteriyim
Kuzum sayı bizden iyi ama sizin hareketsiz 100 de 96 bizde 90 6 milyon olan yer 15 milyon olması gerekir sizinde nizim gibi ileri hızınız hiç yok zaten ( sayı olsa ileri hızlı olmayınca aşılama yapıyolardı ) ama sizinde tüp bebel daha mantıklı tekrar test verin morfoloji yazmıyo onuda sorun ve mikrop olup olmadığına baktırın mutlaka fsh ve lh hprmonlara bakılsın . Ve fısh dna hasar tesesini yapın kafanızda soru kalmasın tüp bebek öncesi dna hasarı çoksa tüp bebek yapılmıyo tutmuyo önce ilaçla tedavi ediliyo ama dna onarımı için doktor bize çörek otu yağ dedi soğuk sıkın

Morfolojiye bakılacak kadar bile canlı hücre yokmuş. Morfolojiye bakılamadı.
Doktor bana dna veya mikroptan bahsetmedi hiç. Şuan o kafamı karıştırdı bak . Sorucam bunu. Mikroptan da bahsetmedi. Yok oldugu için mi acaba . Olsa söylerdi sonuçta yazar herhalde .

Kuzum inanırmısın bizede kimse bahsetmemişti 2 sperm testindede herşey aynıydı 3 cü değişik doktor buldu ayrıntılı incelemede . Biz 3 değişik doktordan aldık sonuçları ama en detaylı 3 cü bakıkandı hatta şimdi 3 hafta sonra yine bakılacak ve bu kez antibiyotik etki etmişmi diye sadece mikroplara bakıcaklar .

İnşallah sperm durumuda düzelmiştir. Haberdar edersin olur mu ? Banada bi yol olur bu durum

Tabii ki hamile kalabilirsin canım hiç canını sıkma. Profilimde bununla ilgili yazım var oku mutlaka. Menide hiç sperm bulunmasa bile artık kök hücreyle çocuk sahibi olabiliyor. Sende sayı ve morfoloji düşük bunun adı oligospermi(eşimde vardı, tüp bebekle hamile kaldım) ve şekil bozukluğu var. Benim anladıklarım bunlar. İnşallah en kısa zamanda güzel haberler alırsınız. Ama normal yoldan hamile kalamazsın bu doğru. Allah yardımcınız olsun.

İnşallah sperm durumuda düzelmiştir. Haberdar edersin olur mu ? Banada bi yol olur bu durum
Kuzum yeni başladık inşallah tek tesellim sayının hareketin canlının artması bizimde Sende aksatma nolur çok ayrıntılı baktır herşeye en ufak bişey bile atlanmış olsa zorlanıyo insan taşlarını yerine oturtmaya .

Peki en merak ettiğim şu ; eşimdeki sperm sıkıntısı yüzünden tüp bebek yaptırıcam fakat benim gebelik için tüm değerlerim normal olması gerektiği gibi. Buna rağmen bende o sıradan tüp bebek sürecindeki gibi karından iğne gibi klasik ilaç kullanımını yapmak zorundamıyım ?

Kuzum bende öyleyim aynıyız yani . Doktorum hsg istedi onu geldik kasımda yaptırdık . Amh istedi allaha şükür çok iyi hsg nazar değmesin 40 bin kere maşallah dedi hatta doktorum ama evet kesinlikle o süreci yaşayacağız iğne hormon vs alıcaz benim amh iyi olduğu için en düşük dozajını yapacağım dedi . Ama gel gelelimki işin özü evet o iğnelerden hormonlardan kaçış yok .

Aynen Hsg +hormonlar falan herşey şükür ki iyi. Keşke hormonlara maruz kalmasak inan çok korkuyorum . Ama şükür ki bizim değerler iyi oldugu için inşallah 1. Seferde tutar.

Canım eşim sadece iki hap kullandı o kadar ben bütün süreç boyunca 5 farklı iğne 4 farklı ilaç kullandım :) bütün çileyi kadınlar çekiyor :)

Canım eşim sadece iki hap kullandı o kadar ben bütün süreç boyunca 5 farklı iğne 4 farklı ilaç kullandım :) bütün çileyi kadınlar çekiyor :)

Ne zaman başladı ilaç kullanımınız ? Ne zaman yumurtalar toplandı ne zaman transfer ettiler size ? 1 ay içerisinde mi oldu

Ne zaman başladı ilaç kullanımınız ? Ne zaman yumurtalar toplandı ne zaman transfer ettiler size ? 1 ay içerisinde mi oldu
Canım uzun ve kısa protokol diye ayrılıyor. Neye göre ayırıyorlar bilmiyorum ama ben uzun protokoldüm. 2 ay içinde oldu bi adet oldum gittim iğne ve ilaç başlandı sonraki adet olduğumda kontrole gittim farklı bir iğne yine ilaçlar verildi yumurtaların büyümesi takip edildi büyümesi teyitli olunca tahmini 10-15 gün sonra yumurta toplandı. 8 Kasım yumurta toplandı 11 kasım transfer edildi. Yani 3 embriyosu. Bu bazen 5. Gün embriyosu (blastokist deniyor buna) oluyor -ki genelde 5. Gün yapıyorlar- 10 yumurta toplandı 6sı döllendi, 2 si transfer oldu, 2si 5. Güne gelemeden öldü, 5. Güne gelen 2 tanesi 5 sene saklanmak üzere donduruldu. Transfer edilenlerden 1i tutundu. İlk denememdi benimde. Çok şükür oldu. Darısı sizin ve bütün isteyenlerin basına

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Hamilesiniz dualarınız tutar banada dua edin lütfen ....
Yaşınız 35 in üzeri mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…