Cevap için çok teşekkür ederim ama biz kesinlikle tese düşünmüyoruz mantıklı yada mantıksız tese yle geri dönüşü olmayan bi hasar da oluşabilir o yüzden hiç bir şekilde düşünmüyoruz şuan peruya randevumuzu aşdık ilk önce tedavi olalım zaten çıkış var azda olsa rabbim tez zamanda sağlıklı hayırlı evlatlar versin cümlemize Rabbim yardımcımız olsunSelam canım, geçen ay oğlumu kucağıma aldım. Darısı isteyen, bekleyen herkesin başına. Eşim tesa ameliyatı oldu, kaliteli sperm bulundu. O spermlerden biri ile benim yumurtam döllendi ve oğlumuz sonunda geldi.
Tavsiyem çok beklemeyin, hızlıca tesa ameliyatına geçin. Alternatif tedaviler, ilaçlar vs bizde hiç işe yaramadı. Sadece vakit kaybettiğimizle kaldık.
Canim benimde ikinci denemem olacak bizde senin gibi çok uğraştık hala da uğraşmaya devam ediyoruz Allah yardımcınız olsun sizinde..Arkadaşlar merhaba uzun zamandir kims yazmamış bazı arkadaşlarda çok şükür bebislerini kecagina almış sanirim bizde memorialde tüp bebek deneyeceğiz ama çok korkuyorum bu 3. Denememiz olacak buraya yazma amacım belki bu umut bizim gibi olanlar vardır tecrübelerini paylaşır ne bileyim bı umut işte kısaca size suercimi anlatayim eşimde şiddetli sperm azlığı ve morfoloji bozukluğu vardi ilk denememiz kimyasal gebelik ile sonuclandi ikinci denemizdede 5 embyomuz vardı ikisi kaliteli dediler ve ngs gönderdik sonuç ikisinde de anomali tespit edildi ve transfer olmadı şimdi 3. İçin Memorial le görüştük Dr İpek hanım di pandemiden kaynaklı online görüştük hasteneye gittiğimizde semra hocayla görüşme fırsatımız oldu bize zor hastasiniz fakat sizden daha zor vakalarda başarı elde ettik sizde aslında genetik sıkıntı yok sperm baş ve boyun kısmında kırıklar var baş anamolisi %86 morf 1 oyuzden genetik sıkıntılı gelmiş ikinci denemeniz de dedi bide çok büyük bi hata yapılmış emriyobiyopsisi 3 gün yapılmaz 5 .gün yapılması gerekirdi oyuzden iki tüp bebek demenizi ben saymıyorum dedi biz tabi çok kötü olduk bunları duyunca şimdi lütfen bana yardımcı olun başarılı olan arkadaşlar hangi hastene hangi Dr gitttiniz bu arada eşimde ki bu sıkıntı küçükken inmemiş testis problemi olmuş tek taraflı ameliyat olmamış kendiliğinden yerine gelmiş 5 yaşlarında bende sıkıntı yok şimdilik yaslarimiz 30
Evet kesinlikle umut var ve nasip meseles insan ne bilim artık bı korku oluyo içinde kendime de kızıyorum aslında korkacak bişey yok rabbim.nasip edceks olacak diye ama işte ilk buraya üye olduğumda bu başlıkta sadece bir iki kişi hamileydi şimdi baktım usenmedenCanim benimde ikinci denemem olacak bizde senin gibi çok uğraştık hala da uğraşmaya devam ediyoruz Allah yardımcınız olsun sizinde..
Bizde eşimle bahceciye gidiyoruz insallah hayırlısıyla güzel sonuçlar elde edelim
Bizimde geçmişimiz neredeyse aynı, bizede ayni sebepten teşhis konuldu eşime buna ek olarak varikosel ameliyati da oldu fakat sayı daha da düştü..ben umut var diyorum
Umudunuz hic eksik olmasın
inşallah bunların içinde de biz olacağızEvet kesinlikle umut var ve nasip meseles insan ne bilim artık bı korku oluyo içinde kendime de kızıyorum aslında korkacak bişey yok rabbim.nasip edceks olacak diye ama işte ilk buraya üye olduğumda bu başlıkta sadece bir iki kişi hamileydi şimdi baktım usenmedenneredeyse %75-80 çocuğu olmuş tabi suerclerini tek tek bakamayacagim için yazdım buraya belki anlatirlar diye insan boyle şeyleri pek etrafiyla konusamiyo konuşsanda anlamiyo haklı olarak Rabbim tez vakitte evladımız aldirsin kucagimiza
inşallah bunların içinde de biz olacağız
Bende 6 senedir hamile hiç kalmadım nasıl bir duygu bilmiyorum.İnşallah Allah nasip eder
Zor bir süreç ve çabalıyoruz
Merhaba canim bizde de ayni sorun var ve buna ek olarak eşim globospermi yani spermin baş kısmı bozuk. Ben nasipse 4.tedavime başlayacağım. Bizler gibi bi çok kişinin çocuğunu oldu şükür bizimde vaktimiz var demek ki.Arkadaşlar merhaba uzun zamandir kims yazmamış bazı arkadaşlarda çok şükür bebislerini kecagina almış sanirim bizde memorialde tüp bebek deneyeceğiz ama çok korkuyorum bu 3. Denememiz olacak buraya yazma amacım belki bu umut bizim gibi olanlar vardır tecrübelerini paylaşır ne bileyim bı umut işte kısaca size suercimi anlatayim eşimde şiddetli sperm azlığı ve morfoloji bozukluğu vardi ilk denememiz kimyasal gebelik ile sonuclandi ikinci denemizdede 5 embyomuz vardı ikisi kaliteli dediler ve ngs gönderdik sonuç ikisinde de anomali tespit edildi ve transfer olmadı şimdi 3. İçin Memorial le görüştük Dr İpek hanım di pandemiden kaynaklı online görüştük hasteneye gittiğimizde semra hocayla görüşme fırsatımız oldu bize zor hastasiniz fakat sizden daha zor vakalarda başarı elde ettik sizde aslında genetik sıkıntı yok sperm baş ve boyun kısmında kırıklar var baş anamolisi %86 morf 1 oyuzden genetik sıkıntılı gelmiş ikinci denemeniz de dedi bide çok büyük bi hata yapılmış emriyobiyopsisi 3 gün yapılmaz 5 .gün yapılması gerekirdi oyuzden iki tüp bebek demenizi ben saymıyorum dedi biz tabi çok kötü olduk bunları duyunca şimdi lütfen bana yardımcı olun başarılı olan arkadaşlar hangi hastene hangi Dr gitttiniz bu arada eşimde ki bu sıkıntı küçükken inmemiş testis problemi olmuş tek taraflı ameliyat olmamış kendiliğinden yerine gelmiş 5 yaşlarında bende sıkıntı yok şimdilik yaslarimiz 30
Mrb canım benim evet gerçekten herşeyin bı zamanı var ama işte insan bı korkuyo engel olamıyorsun olumlu sonuçları duymak istiyorsun yanlı olmadığını bilmek istiyorsun burada olan herkes kader arkadaşı bildiğinMerhaba canim bizde de ayni sorun var ve buna ek olarak eşim globospermi yani spermin baş kısmı bozuk. Ben nasipse 4.tedavime başlayacağım. Bizler gibi bi çok kişinin çocuğunu oldu şükür bizimde vaktimiz var demek ki.
Bas kısmı bozuk erken bizede böyle bişey dediler yani şişli memoriale ilk randevumuzda semra hoca spermin baş kısmında delikler var boyun kısmında kırıklar var o yüzden NGS dn sonuç sağlıksız geliyo dedi sizin önceki denemelriniz düzgün yapılmamış dedi şimdi baktım baş anomalisi %86 yaziyoMerhaba canim bizde de ayni sorun var ve buna ek olarak eşim globospermi yani spermin baş kısmı bozuk. Ben nasipse 4.tedavime başlayacağım. Bizler gibi bi çok kişinin çocuğunu oldu şükür bizimde vaktimiz var demek ki.
Canım bizdeki globospermi diye geçiyor. Spermlerin baş kısmında akrozom bulunuyor ve bu yumurtayi döllenme yeteneği. Benim eşimin spermlerinde akrozom yok maalesef. Morfoloji bozukluklarinin en ciddisi ve nadir görülen birşeymiş. Embriyo oluşuyor ama 5.güne gitmiyor sadece 1 kez gitti. 2 tedavimde iptal oldu. Şimdi 4.ye hazirlaniyorum. Ve hatta son tedavimde tese bile olduk. Bakalım inşaallah bundan sonra yanıt aliriz inşaallah Rabbim büyükBas kısmı bozuk erken bizede böyle bişey dediler yani şişli memoriale ilk randevumuzda semra hoca spermin baş kısmında delikler var boyun kısmında kırıklar var o yüzden NGS dn sonuç sağlıksız geliyo dedi sizin önceki denemelriniz düzgün yapılmamış dedi şimdi baktım baş anomalisi %86 yaziyo
Allahim hayırlı sağlıklı evlatlar versin emeklerimizi boşa cikartmasin kardeşim dularimdasinCanım bizdeki globospermi diye geçiyor. Spermlerin baş kısmında akrozom bulunuyor ve bu yumurtayi döllenme yeteneği. Benim eşimin spermlerinde akrozom yok maalesef. Morfoloji bozukluklarinin en ciddisi ve nadir görülen birşeymiş. Embriyo oluşuyor ama 5.güne gitmiyor sadece 1 kez gitti. 2 tedavimde iptal oldu. Şimdi 4.ye hazirlaniyorum. Ve hatta son tedavimde tese bile olduk. Bakalım inşaallah bundan sonra yanıt aliriz inşaallah Rabbim büyük
şuan ne durumdasınız
Benim eşiminde sıkıntısı oligoastenoteratızospermi artık okadar ümitsizim ki bir bebeğim olucagını hayal bıle edemıyorum artık her ay olumsuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?