- 29 Temmuz 2015
- 867
- 555
- 103
- 35
- Konu Sahibi GoruyorsunuzMukemmel
-
Bunlar,28 yaş dahil bu yaşına gelene kadar tüm hücrelerine tek başına doğru kararlar veremeyeceğini, her zaman bir onaya ihtiyacın olduğunu bu hayatta yetersiz ve her zaman kendine güvensiz hissetmen gerektiğini aşılayan .............'dır.
En basit bir şeyde bile yüreğinizin o cesaretsizlikle çarpmasının,hiç bir şeyden tatmin olamamanın sorumlusudurlar. Bu cesareti de yıllarca sizi doyurup büyütmüş olmalarından,kim bilir ne şartlarda sizi hayatta tuttuklarından alırlar.
Kulaklarınız hep bağırış çığırışla çınlamıştır"AİLE" ortamında. İnsanların anlaşamayıp didişmelerini seyretmişsinizdir,böylece ailenin mutluluk olabileceği düşüncesinin üzerini de kazırlar beyninizden. En mutlu anlarınızda bile bir tarafınız mutsuz kalır.İnsanın iliğine kadar sömürür,insanda ruh bırakmazlar.
Siz siz olun boyle bir olmamış aileniz varsa napın edin kaçın ordan. Mideniz doyacagına ruhunuz doysun,öyle insanlarla olun.
Aile her zaman mutluluk degildir. Bir adım önde olan kişiler değildir bazıları için. İlk fırsatta harcamak istediği,mecburiyetlerin örmüş olduğu o ağlardan kurtulma isteğidir. Bazen ölmemelerini dilemek yerine kurtulmayı dilemektir,hayatından çıkarmak istemek ama ölene kadar silinmeyecek hatıralara sahip olmaktır.
İnsan ailesini,yetiştiği ortamı seçemiyor. Mutlu ailelere hüzünlü balık gözlerle bakan evlatlar dunyaya getireceginize siz ölün inşallah.
Bir şeylere öfkelisiniz ve bu öfkenizi ailenizden çıkarıyor gibisiniz. Yapmayın. 28 yaşındaysanız. 28 yaşın verdiği sorumlulukları üstlenin. Üzüntünüzün de sorumlusu sizsiniz. Aileniz karnınızı doyuruyor ama ruhunuzu doyuramıyor anlaşılan. Kaçıp gitseniz ruhunuzu doyuracak şeyin ne olduğunu çok merak ediyorum. Karnınız açken ruhum tok deyip yaşayabilecek misiniz? İnsanların en temel ihtiyacı karın tokluğudur. Önce kendi karnınızı kendiniz doyurmak için çabalayın. Sonra da ruhunuzu güzel duygularla beslemeye bakın.
Kimse kocaya ya da başka bi şeye kaçsın demek istemedim.Kendi hayatlarınızı kurun. Sizin ruhunuzu emen insanlardan uzaklaşın anlamında söyledim. Ben evlendim boşandım. Bu süreçte de işimi elime almak üzereyim,hayatıma da varlıgından mutluluk duydugum bir insan almayı arzuluyorum. Ama aile denilen kavram destek olmak bir yana mutluluğumu paylaşmıyor,ruhumu emiyor. Sevincime ortak olmuyor. Bencil,ukala ve cahiller. Bu yaşıma kadarki mutsuzlugumdan onları sorumlu tutuyorum. Belki sonrasında da çok mutlu olamıcam ama nedenini biliyorum en azından. Sağlıksız bi ailede büyümem. Bir çok şeyden mahrum kalmam.
Kimse kocaya ya da başka bi şeye kaçsın demek istemedim.Kendi hayatlarınızı kurun. Sizin ruhunuzu emen insanlardan uzaklaşın anlamında söyledim. Ben evlendim boşandım. Bu süreçte de işimi elime almak üzereyim,hayatıma da varlıgından mutluluk duydugum bir insan almayı arzuluyorum. Ama aile denilen kavram destek olmak bir yana mutluluğumu paylaşmıyor,ruhumu emiyor. Sevincime ortak olmuyor. Bencil,ukala ve cahiller. Bu yaşıma kadarki mutsuzlugumdan onları sorumlu tutuyorum. Belki sonrasında da çok mutlu olamıcam ama nedenini biliyorum en azından. Sağlıksız bi ailede büyümem. Bir çok şeyden mahrum kalmam.
Evli gözüküyor profilinde.
Bence eskiye dayalı bir öfkesi var..
Bence hayata karşı genel bir öfkesi var ve bu öfkeyi en sevdiklerinden yani ailesinden çıkarmaya çalışıyor.
Sadece dünyaya evlat getirirken insanların biyolojik olarak aile olması öfkelendiriyor beni. Aile olmak demek bu demek değildir. Evladının tüm gelişimini izlemek,ihtiyaçlarına karşılık verebilmek,onun mutluluğuyla mutlu olmak,heveslerine kucak açmak,onun o olmasına izin vermek,o noktada özgür bırakabilmek,baskılamamak,kendi düşüncelerini empoze etmemek,kişiligine saygı duymak... Devam eder bu şekilde. Yani aile olmayı beceremeyen olmamalı. Bu yaşıma kadar aileme duydugum şeylerin yazıya dökülmesiydi.Daha çok yazarım da bazı yorumlar çok komik gerçekten.Aile ilişkimden bahsediyorum biten evliliğim hakkında yorum geliyor. Sen ne okudugunun farkında mısın?
Ben geleneksel aile magduruyum. Baskılanmış ne yapıp ne yapamıcagının keskin sınırlarla belirlenip gözünün korkutuldugu,sindirilmek istenen,dünyaya gelmesi düşünülmemiş bir çocuk. O kadar langır lungur bir ortamda büyümüşüm ki,bu yaşımda anlıyorum. Ne yazık ki bu yaşıma kadar bir iş sahibi olamadım,başarılı olamadım ama bu sene intihar eşiğine dayandıgımda Dilek bu son şansın.Ya ölüm ya da geleceğin için varını yoğunu ortaya dökmek dedim. Kpss de Tr 406. oldum yüksek bir puanla atanmayı başardım tebligat bekliyorum. O süreçte de hayatımı analiz edecek vakit bulabildim. Bir çok şeyin cevaplarını aradım ve buldum. Ben asla öyle bir aile olmayacagım diyorum en azından,buna da bir kazanım olarak bakmaya çalışıyorum .Ama bir takım şeylerin ruhsal açıdan onarımı zor söz konusu aile oldugunda. Arkadaşınız çok haklı,Türkiye şartları olmasa insanların ergenlik sonrası kendi düzenini oluşturabilmesi beklenir. Ama Türkiye'de ya dost edinirsin ya kocaya kaçarsın ya kötü yola düşersin. En azından benim gibi geleneksel bi aileye sahip olan kadınların kendi hayatlarını kurmasına kolaylıkla izin verilmez...Biz ailelerimizden kopamıyoruz çünkü şartlar elvermiyor. Avrupalı bir arkadaşım, 20 yaşından sonra ailesinden ayrılmayanları gerizekalı gibi gördüklerini söylemişti. Ailemizi seçemiyoruz maalesef. Ancak kendi ayaklarımız üzerinde de duramıyoruz.
Nerden çıkardınız evlilik dışı birliktelik istediğimi,bu foruma ne zamandır ugramıyordum düşünce yapıları ne ilginçmiş. Nedir bu yorumlama gayretiniz,agzımdan o şekilde tek bir cumle çıkmadı. Evlilik planlıyorum ama onda da ailenin onayı lazım olduğu gerçeğiyle yüzleşiyorum 10 yaşında çocuk muamelesi görüyorum. Ne kadar utanç verici bir durumCanım benim anladigim biriyle evlilik dışı birliktelik planliyorsun ama ailenin kafa yapısına uygun olmadığı için istemiyorlar sende kendi doğru ve yanlislarinla yaşamak istiyorsun benceee
Nerden çıkardınız evlilik dışı birliktelik istediğimi,bu foruma ne zamandır ugramıyordum düşünce yapıları ne ilginçmiş. Nedir bu yorumlama gayretiniz,agzımdan o şekilde tek bir cumle çıkmadı. Evlilik planlıyorum ama onda da ailenin onayı lazım olduğu gerçeğiyle yüzleşiyorum 10 yaşında çocuk muamelesi görüyorum. Ne kadar utanç verici bir durum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?