Olması gereken bu mu?

Love_your_life

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2017
5.560
4.518
173
Kızlar kızım 10, 5 aylık oldu. Çok hareketli bir bebek şükür. Bebeğim de şu durum var. Mesela bi oyuncak görüyor ya onunla en fazla 5 dk oynuyor sonra dönüp başka şeylere yöneliyor mesela tırmanmak Fransız camlarımız gidip ona vurup bağırmak kucakta gezmeyi istemek gibi devam ediyor. Beraber oyun oynamak istiyorum ama o daha çok al beni gezdir modunda. Bir sürü farklı becerilerine hitap edeceği oyuncaklar aldık durum yine aynı bakıyor biraz oynuyor sonra gidiyor bu normal mi ne yapayım ben. Mesela zeka kartları var gösteriyorum konuşuyorum anlatıyorum ama o onları yemeyi tercih ediyor. Onu sıkmak istemiyorum mükemmeliyetçi değilim. Fakat bu durum öğrenemez mi sorusunu akıma getiriyor. Mesela konuşuyorum yüksek sesle masal anlatıyorum ama o kucağa gelip saçımı yolmayı tercih ediyor anlatıyorum yolmaması gerektiğini ama ben bir yerde yanlış mı yapıyorum acaba. Kendimi yetersiz hissediyorum. Mesela bazen bırakıyorum kendi oynasın diye ıh ıh diye üstüme atlıyor falan yani normali bu mu acaba ben mi abartıyorum. Kendimi iyi hissetmiyorum ben ya. Ayrıca çalışan bir anneyim acaba etkisi var mıdır bu durumun.

10,5 aylık bir bebek için fazla beklentiye girmissiniz.Saçınızı çekmek istemesi bir oyuncağı biraz oynayıp sıkılması gayet normal.Biraz sabırlı olun az daha büyüsün anlattığımız faaliyetleri o zaman yaparsınız.

Ee yani bu aylardaki bebekler genellikle bircok seyi tanimak cozmek icin agzina alirlar bu cok normal.. calisiyomussunuz demekki butun gun annesini ozluyoki kucak istiyo sizinle temas kurmak istiyo okadar normal ki bunlar..

Benim de bu konuda hiç bir bilgim yok . Napcam ben ya :KK42:‘nasıl doğurcam’ soru 1
‘Nasıl büyütcem’ soru 2 ...
Bazı kadınlar doğuştan anne olarak doğmuş gibi ama ben ? Çocuk ne zaman oturmaya başlar , ne zaman yürür,ne zaman ne yapar hiç birşey bilmiyorum :cry:
Allahım sen yardım et .

Bacım sana gelince de , herkes daha erken demiş , erkenmiş demek ki , bekle azıcık daha:olamaz:

Benim de bu konuda hiç bir bilgim yok . Napcam ben ya :KK42:‘nasıl doğurcam’ soru 1
‘Nasıl büyütcem’ soru 2 ...
Bazı kadınlar doğuştan anne olarak doğmuş gibi ama ben ? Çocuk ne zaman oturmaya başlar , ne zaman yürür,ne zaman ne yapar hiç birşey bilmiyorum :cry:
Allahım sen yardım et .

Bacım sana gelince de , herkes daha erken demiş , erkenmiş demek ki , bekle azıcık daha:olamaz:
Herkes dogustan anne degil ki.. bende bilmiyodum hicbisey kizim dogdu kucagima aldim herseyi onunla beraber yeniden sifirdan baslayarak ogrendim.. bukadar korkutmayin gozunuzu yahu zor annelik evet ama guzel yanlari da var hani.. bikere dunyaya geldiklerinde oyle hizli buyuyolar ki zamanin nasi gectigini anlamiyosunuz bile :) benim kizim 3 yasinda simdi yeni yeni krese alisti nezaman buyudunde sen okullu oldun diyorum daha dun gibi dogurdugum gun bebeklik halleri hic cikmiyo aklimdan :))

Herkes dogustan anne degil ki.. bende bilmiyodum hicbisey kizim dogdu kucagima aldim herseyi onunla beraber yeniden sifirdan baslayarak ogrendim.. bukadar korkutmayin gozunuzu yahu zor annelik evet ama guzel yanlari da var hani.. bikere dunyaya geldiklerinde oyle hizli buyuyolar ki zamanin nasi gectigini anlamiyosunuz bile :) benim kizim 3 yasinda simdi yeni yeni krese alisti nezaman buyudunde sen okullu oldun diyorum daha dun gibi dogurdugum gun bebeklik halleri hic cikmiyo aklimdan :))

Çevremdeki herkes , bebek gelince otomatik olarak insan yapıyor herseyi içgüdü ile diyor ama bi bakalım :) cesaretlendirme için teşekkürler :KK200::KK68:

Back
X