• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

olmayınca olmuyo :(

Demek kayınvalide adayı biraz uzun kollu giyse, arada ki denge kurulmuş olacak.
Benden de söylemesi sakın ola evlenmeyin.
Bu düşündüklerinizi gerçekten insanın aklı almıyor.
Kaç yaşına gelmiş insan nasıl giyinirse giyinir kime ne,
peki siz orta yolu bulmak için biraz açılsanız nasıl olur.
siz gençsiniz hem daha kolay olur sizin için, hani genç olsa
da açık olsa neyse de demişsiniz ya.
Sırf sizin keyfiniz ve aileniz için ne kimse kapanır, ne de açılır.
Nişanlınızı öve öve bitiremiyorsunuz, seviyorsunuz,
böyle saçma sapan birşey yüzünden vazgeçeceksiniz, hemen vazgeçin.
Bende kapalı biri olarak yazdıklarınızı hayretle içinde okudum ve utandım.
Benim eşimin ailesi kapalıdır, ben de kapalıyım ama onlar için kapalı değilim,
benim dışımda ki diğer gelinler hep açıktır, yeri gelir denizde bikini de giyerler,
ne ben ne de eşimin sülalesi bundan rahatsızlık duymamıştır,
takıldığınız mevzular mevzu bile değil bana göre.

tam anlatmak istediğim şey bu işte canım.şu yanlış ama kv 58 kilo dinç baya yaşına göre koyu sarı saçlı.kolsuz gömlek tarzı giymiş altındada siyah bol paça pantolon vardı ama şuda doğru kırışık cildi.o aile ile ileride naparım düşünceleri var.hani kız evlenince hep erkek tarafında olur ya o düşünce halbuki ben ne kadar erkek tarafına gidersem fazlası ile anneme gelirimbide sanırım benm hep evde olmam kötü en yakn sürede işe girmeliyim en azından bu düşünceleri azaltırım beynimde.

genel olarak tüm yorumları okumadım konuya da çok yorum yapmak istemiyorum da zaten bence bu anlattığınız kıyafette hiçbir terslik yok. gömlek pantolon giymiş sonuçta. kimse kimse için giyimini değiştirmek zorunda değil. herkesin tercihi kendine.

olmayınca olmuyor da sizinki zaten mümkünse olmasın,kolay kolay böyle bir şey demem ama anlaşamayacağınız bariz belli,
yazık yahu kadıncağız kaç yaşına gelmiş ergen bir kişiye denebilecek tarzda şeyler diyorsunuz kişiliğine de değil
sırf giydiği o kolsuza...anladık nişanlın dört dörtlük ailecek iyi sabırlılarmış,
ne güzel sen inancını yaşamaya çalışıyorsun ya sana göre ??? ama inanç sadece baştaki örtü mü?

yarın bi gün kapalı annesi olan,bol bol akrabası olan,azıcık da maddi durumları iyi olan bir aileye gelin gidersin belki ama bakalım seni böyle fedakarca seven,seni mutlu etmeye çalışan insanlar olur mu?kapalı ve dindar olmak iyi bir insan,iyi bir kayınvalide olmak demek değildir.daha hayatı tanımıyorsun belli ki.o nişanlın için içim acıdı,umarım kendini hak eden bir seveni olur.sen de gönlüne göre birini bulursun.

Son düzenleme:
Arkadaşlar hepiniz yazmışsınız sağolun ama benm konum tamamen açıklık kapalılığa dönüşmüş.ben açık kimselere karşı değilim bu biline.Aksine benm çevremdeki tüm arkadaşlarım açıktır.Ayrıca kv ile çok sorunlar yaşadık biz konularıma baksanız anlarsınız yeni yeni aştık ve birbirimize ısınmaya başlamıştık.bana direk böyle yapması garibime gitti.çok konu açtım kv ile ama bu demek değildir ki kv ye takığım.aksine sorunlarıma halledebilmek için buraya konu açtım ben.ve sayenizde çoğu şeyi atlattık kv ile.
Ama bana böyle çok çıkışmanız yersiz.İSTEDİĞİ GİBİ GİYİNSİN UMRUMDA DEĞİL SADECE BİZİMKİLERİ BİLİYO DAHA ÖNCEDE BÖYLE BİRŞEY OLDU BİLEREK ZITTINA YAPMIŞ DEMEK İSTİYORUM.NORMALDE ASLA KOLSUZ GİYMİYO.
7 yıldan bahsetmişsiniz o 7 yılda asla kolsuzla görmedim onu.ben birşeyleri toparlayıp orta yolu bulur muyum diye uğraşıyorum ama sağolun resmen beni açık düşmanı gibi gösterdiniz.ben kv yi değiştirme niyetindede hiç değilim.lütfen çarpıtmayın konuyu.sadece ailem binbir tembihle oluruna gitmeye başamışken oda aynı özveriyi göstersin istedim.gidip kapansın değil.7 yıldır hiç giydiğini görmüyoken giymesi.garibime geldi bunu bi anlatabilsem size.Bana o neler neler etti sadee nişanlımın hatırı için ses çıkarmadım ama sonradan tüm hatasını anladı ve ortayı bulduk hatta gidip elini öptüm.ve bi daha böyle şeyler yapmadı.

LÜTFEN AMA LÜTFEN KONUYU SAPTIRIP AÇIKLIK KAPALILIK MEVZUSU YAPMAYIN.ELBETTE BİLİYORDUM AÇIK OLDUĞUNU AMA YA DİRSEK GİYERDİ YA KISA KOLLU BİRDEN HİÇBİŞİ YOKKEN KOLSUZ GİYDİ.
BEN ONA KAPANSIN DEMEDİM.SADECE HERŞEY ZOR İLERLERKEN BİR ENGELDE O YAPMASIN DEDİM.NOLUR ÇARPTIRMAYIN KONUYU.

hani kv yi melek beni şeytan seçtiniz ya.benm kv ye karşı tek bağrışım çatışmam olmamıştır.neler söyledi bana bugüne kadar genede kapısına gittim ben.nolur bilmeden yargılamayın.ayrıca bir eltim ve bir görümcem var onlarda açık hatta ama niyese eltim kv den nefret eder kızıda çok bağlı bile değil hatta bana kızı yani görümcem annem ne derse aldırma elifcim çok konuşur yorum yapar takılma bile diyerek uyardı.
Ben şekilci maddiyatçı değilim.ev altın hepsini nişanlımla birlikte yapıcaz ve birlikte yapalım diye ben teklif ettim.neyse kv ile herşeyi yola koymuşken böyle niye böyle yapıyo diyorum.

kapalılık açıklık değil mevzuu saptırmayınnn
:47:

Eee olmayinca olmuyor yazmistin. Ayrilacak misin simdi yoksa devam mi?
kv ile oturup konuşucam herşeyi tabiki giyinişi söylemem ayıp olur yüzüne söylemem ama usulünce şeyler söylerim.kendi ailemle de konuşmamı yaptım.eğer kv saygı ile karşılar ve nişanlımla güzel ilerlersek ayrılmıcam.çünkü seviyorum nişanlımı.sırf onun için kv min yaptığı çok şeyi görmezden geldim ben sırf giyiniş değil mevzuu.ama diğer konuları biz hallettik onunla inş bunuda hallederiz.

gene ben bir hafta önce bir konu açmıştım.ailem istemiyo diye.ne kadar sevsemde olmuyo kızlar.bu akşam bize geldi nişanlım ve ailesi annesi açık evet ama biraz insan dikkat eder bize gelirken zaten ipler gergin.kadın kolsuz kıyafetle gelmiş.herşeye gözyumdum sevgim için ama olmuyo.açık açık herşeyi yazıcam size.sizden başka kimse ile dertleşemiyorum.ailem hiç ama hiç istemedi hep haksız buldum onları. ama artı görüyorum gerçkekleri.ilk olan annesinin açık olmasıydı aile yapısı bu zamana kaar hiç birikim yapmamaları sadece nişanlımın çabalaması.sırf benim için herşeyi kabul ettiler.evet nişanlım çok çabalıyo ama olmuyo.bize gelmeleri gerektiini be söyelemeden gelmiyolar.adetleri bilmiyo ayağına yatıyo kv. nişanlımda ailem ne isterse maddiyatçı demeye başlıyo.şubatta askere gidicek ozaman kadar borçları bitireym die uğraşıyo gelince direk evlenmek için ama olmuyo.7 yıldır herşey süperdi 8 buçuk ay önce nişanlandık ve herşey değişti 2 günde bir ayrılık kelmesi girdi aramıza bi türlü huzur bulamadık anlıcağınız.ailem istemedi diye benim bildiğim erkek tarafı iyi olalım diye uğraşır ben demeden bişi yapmadı annesi inadına bide bugün bile bile kolsuz giymiş ve kadın 70 yaşında.bnm annem 45 yaşında ve tesettürlü bende tesettürlü biriyim.insan gelinim kapalı bari kısa koll giyim der bugün kolsuz giymiş.kapıdan girerken dank etti beynim napıyorum ben ya edim ailem haklı ben napıyorum dedim ece bıyu bi nişanlıma bide kv kıyafetine baktım davranışlarına.70 yaşında gibi değil afedersiniz evlenme meraklısı gibi.ailem haklı çok haklı benim iyi olmamı istiyolar.çok seviyorum hemde çok. acıda çekicem ayrılınca ama ben böyle iken hergün ağlıyorum.ailem istesin die.8 buçuk aydır istemiyolar babam anlayışlıdır ama o bile demeye başladı bugün ayıp öle giyinilirmi die.nişanlıma söyledim olmuyo diye uzun uzun yazdım.en yakın zamanda görüşüp bitirelim diye şuan uyuyo uyanınca okur.çok yakın iş arkadaşı sadıcı diyimonunlada görüştüm hep onun yanında ol yalnız bırakma ayrılınca diye.
inanın çıkmazlardayım sessiz sahipsizim nasıl atlatırım bilmiyorumm
:43:

Arkadaşlar hepiniz yazmışsınız sağolun ama benm konum tamamen açıklık kapalılığa dönüşmüş.ben açık kimselere karşı değilim bu biline.Aksine benm çevremdeki tüm arkadaşlarım açıktır.Ayrıca kv ile çok sorunlar yaşadık biz konularıma baksanız anlarsınız yeni yeni aştık ve birbirimize ısınmaya başlamıştık.bana direk böyle yapması garibime gitti.çok konu açtım kv ile ama bu demek değildir ki kv ye takığım.aksine sorunlarıma halledebilmek için buraya konu açtım ben.ve sayenizde çoğu şeyi atlattık kv ile.
Ama bana böyle çok çıkışmanız yersiz.İSTEDİĞİ GİBİ GİYİNSİN UMRUMDA DEĞİL SADECE BİZİMKİLERİ BİLİYO DAHA ÖNCEDE BÖYLE BİRŞEY OLDU BİLEREK ZITTINA YAPMIŞ DEMEK İSTİYORUM.NORMALDE ASLA KOLSUZ GİYMİYO.
7 yıldan bahsetmişsiniz o 7 yılda asla kolsuzla görmedim onu.ben birşeyleri toparlayıp orta yolu bulur muyum diye uğraşıyorum ama sağolun resmen beni açık düşmanı gibi gösterdiniz.ben kv yi değiştirme niyetindede hiç değilim.lütfen çarpıtmayın konuyu.sadece ailem binbir tembihle oluruna gitmeye başamışken oda aynı özveriyi göstersin istedim.gidip kapansın değil.7 yıldır hiç giydiğini görmüyoken giymesi.garibime geldi bunu bi anlatabilsem size.Bana o neler neler etti sadee nişanlımın hatırı için ses çıkarmadım ama sonradan tüm hatasını anladı ve ortayı bulduk hatta gidip elini öptüm.ve bi daha böyle şeyler yapmadı.

LÜTFEN AMA LÜTFEN KONUYU SAPTIRIP AÇIKLIK KAPALILIK MEVZUSU YAPMAYIN.ELBETTE BİLİYORDUM AÇIK OLDUĞUNU AMA YA DİRSEK GİYERDİ YA KISA KOLLU BİRDEN HİÇBİŞİ YOKKEN KOLSUZ GİYDİ.
BEN ONA KAPANSIN DEMEDİM.SADECE HERŞEY ZOR İLERLERKEN BİR ENGELDE O YAPMASIN DEDİM.NOLUR ÇARPTIRMAYIN KONUYU.

kv ile oturup konuşucam herşeyi tabiki giyinişi söylemem ayıp olur yüzüne söylemem ama usulünce şeyler söylerim.kendi ailemle de konuşmamı yaptım.eğer kv saygı ile karşılar ve nişanlımla güzel ilerlersek ayrılmıcam.çünkü seviyorum nişanlımı.sırf onun için kv min yaptığı çok şeyi görmezden geldim ben sırf giyiniş değil mevzuu.ama diğer konuları biz hallettik onunla inş bunuda hallederiz.

sen kendinle çelişiyorsun. BESBELLİ YANİ KIYAFETE TAKMIŞSIN! herkes üzerine gelince çevir kazı yanmasın yapmışsın.

sen önce kafanı bir toparla sonra yaz buraya ya da hayatına yön ver.

emin ol, nişanlının yerinde olsam senin kararını duyduktan sonra 1 dk düşünmem ardıma bakmadan giderim.

hepimiz eşimizin,sevgilimizin,nişanlımızın ailesi ile ilgili sorun yaşıyoruz. bu konuda yapılacak 2 şey vardır ya çekersin ya da çekmezsin.

kimse kafana silah dayamıyor senin.

o kadın sana değer verip evine geldiyse ( ki gelmeyebilirdi) arkasından atıp tutman haince plan kurman senin vicdanına sığıyorsa eğer, lütfen kendini sorgula.

keşke ailen açık olsaydı da Allah'ın yarattığı birini sana YAKIŞTIRMIYORUM demeselerdi.

SANA BİR ŞEY SÖYLELİYEYİMMİ BENCE AYRIL SEN ONA YAKIŞMIYORSUN.

sen kendinle çelişiyorsun. BESBELLİ YANİ KIYAFETE TAKMIŞSIN! herkes üzerine gelince çevir kazı yanmasın yapmışsın.

sen önce kafanı bir toparla sonra yaz buraya ya da hayatına yön ver.

emin ol, nişanlının yerinde olsam senin kararını duyduktan sonra 1 dk düşünmem ardıma bakmadan giderim.

hepimiz eşimizin,sevgilimizin,nişanlımızın ailesi ile ilgili sorun yaşıyoruz. bu konuda yapılacak 2 şey vardır ya çekersin ya da çekmezsin.

kimse kafana silah dayamıyor senin.

o kadın sana değer verip evine geldiyse ( ki gelmeyebilirdi) arkasından atıp tutman haince plan kurman senin vicdanına sığıyorsa eğer, lütfen kendini sorgula.

keşke ailen açık olsaydı da Allah'ın yarattığı birini sana YAKIŞTIRMIYORUM demeselerdi.

SANA BİR ŞEY SÖYLELİYEYİMMİ BENCE AYRIL SEN ONA YAKIŞMIYORSUN.

ozaman eğer vaktin varsa açtığım kv ile ilgili konuları oku.sadece orta yolu bulmak için özveride bulunsun dedm kapansın demedm ben.açık olmak onun kapalılık benm tercihim.kimseyide asla açıksın diye yargılamam ben.ama ailem sevmiyo zorla oluyo herşey o bana ben çok anlaışlıyımdır diyodu hani anlayış bugüne kadar kolsuz giymeyen biri nerden birden giydi.koskoca yaz geçti giymedide noldu birden.nişanlımı seviyorum ve inanaın onun çin heşeyi yaptım ben yok haketmiyosun filan demeyin.düğünüde tek başına yapmasına izin veriri miyim ailemden habersiz destek vericem ben ona.sadece herşey ama herşey zorken anlayışlı olucam deyip söz veren kv mi arıyo gözlerim gönlüm.ben açık olduğu için yargılamadm bildiği halde yapmış bunu.

evet biliyorum 70 yaşında ben karışamam giydiğine ama lütfen bensiz ilerleyen bi ailem var nasıl söz geçireyim.ne diller döküyorum.ama illa diyolar.tabiki asla yüzlerine demediler.bana söylüyolar hep.nişanlıma söylemiyorum hep içime atıyorum ama el insaf bende insanım.tek dertleşebildiğim yer burasıydı sağolun yerden yere vurdunuz açık düşmanı,şekilci, maddiyatçı ilan ettiniz beni.

ozaman eğer vaktin varsa açtığım kv ile ilgili konuları oku.sadece orta yolu bulmak için özveride bulunsun dedm kapansın demedm ben.açık olmak onun kapalılık benm tercihim.kimseyide asla açıksın diye yargılamam ben.ama ailem sevmiyo zorla oluyo herşey o bana ben çok anlaışlıyımdır diyodu hani anlayış bugüne kadar kolsuz giymeyen biri nerden birden giydi.koskoca yaz geçti giymedide noldu birden.nişanlımı seviyorum ve inanaın onun çin heşeyi yaptım ben yok haketmiyosun filan demeyin.düğünüde tek başına yapmasına izin veriri miyim ailemden habersiz destek vericem ben ona.sadece herşey ama herşey zorken anlayışlı olucam deyip söz veren kv mi arıyo gözlerim gönlüm.ben açık olduğu için yargılamadm bildiği halde yapmış bunu.

evet biliyorum 70 yaşında ben karışamam giydiğine ama lütfen bensiz ilerleyen bi ailem var nasıl söz geçireyim.ne diller döküyorum.ama illa diyolar.tabiki asla yüzlerine demediler.bana söylüyolar hep.nişanlıma söylemiyorum hep içime atıyorum ama el insaf bende insanım.tek dertleşebildiğim yer burasıydı sağolun yerden yere vurdunuz açık düşmanı,şekilci, maddiyatçı ilan ettiniz beni.

sen düşüncelerini yanlış yazıyorsun o halde, zira bu kadar insan yanlış anlayamaz.

seni yerden yere vurmak kimsenin haddi değil. fikirlere açıksın ki konu açmışsın, sende bunları yazınca uzaktan bakınca insanın aklına başka da bir şey gelmiyor.

nişanlına sahip çık madem hep yanındasın onun....

ne gözün nede gönlün aramasın o kayınvalideyi, pek rastlanana raslanmadı çünkü. insanlar neler yaşıyor da sevdiği için göz yumuyor.

sana kendini ezdir demiyoruz ama sende kafana takıp hayatı kendine zehir etme.

canım KV konun için diyorum; sen birşeyi ne kadar anlatırsan anlat, senin anlattığın karşıdakinin anladığı kadardır.....
KVne kızma bence, anlamıyodur, anlayamıyordur, anlamak istemiyordur.....
yani kızmakla ona hükmedemez kendini üzersin, nişanlın senin yanında ise KV ni o kadar TAKMA.......
insanlara hükmedemeyiz.....
HAKSIZMIYIM?

Son düzenleme:
sen düşüncelerini yanlış yazıyorsun o halde, zira bu kadar insan yanlış anlayamaz.

seni yerden yere vurmak kimsenin haddi değil. fikirlere açıksın ki konu açmışsın, sende bunları yazınca uzaktan bakınca insanın aklına başka da bir şey gelmiyor.

nişanlına sahip çık madem hep yanındasın onun....

ne gözün nede gönlün aramasın o kayınvalideyi, pek rastlanana raslanmadı çünkü. insanlar neler yaşıyor da sevdiği için göz yumuyor.

sana kendini ezdir demiyoruz ama sende kafana takıp hayatı kendine zehir etme.
işte bnde bu var kafaya takıyorum herşeyi.burda herkes maddiyatçı şekilci kv takıntılı göstermiş.kendimi bu kadar yanlış ifade ettiğim için bile takar üzülürüm ben.öyle yapıcam çünkü seviyorum nişanlımı.

canım KV konun için diyorum; sen birşeyi ne kadar anlatırsan anlat, senin anlattığın karşıdakinin anladığı kadardır.....
KVne kızma bence, anlamıyodur, anlayamıyordur, anlamak istemiyordur.....
yani kızmakla ona hükmedemez kendini üzersin, nişanlın senin yanında ise KV ni o kadar TAKMA.......
insanlara hükmedemeyiz.....
HAKSIZMIYIM?
malesef öyle cnm herşeye bişi ifade ediyorum ailede ve bu bni yıpratıyo.kafaya takma huyum olmasa ama işte herşey rahatsız ediyo bni.her söyledikleri.amaan netakıcam diyemiyorum bi desem keşke.

malesef öyle cnm herşeye bişi ifade ediyorum ailede ve bu bni yıpratıyo.kafaya takma huyum olmasa ama işte herşey rahatsız ediyo bni.her söyledikleri.amaan netakıcam diyemiyorum bi desem keşke.

sence sorunsuz bi KV yada sorunsuz bi EVLİLİK AŞAMASI varmı dünyada???
sana bunu sormak istiyorum....

ozaman eğer vaktin varsa açtığım kv ile ilgili konuları oku.sadece orta yolu bulmak için özveride bulunsun dedm kapansın demedm ben.açık olmak onun kapalılık benm tercihim.kimseyide asla açıksın diye yargılamam ben.ama ailem sevmiyo zorla oluyo herşey o bana ben çok anlaışlıyımdır diyodu hani anlayış bugüne kadar kolsuz giymeyen biri nerden birden giydi. koskoca yaz geçti giymedide noldu birden. nişanlımı seviyorum ve inanaın onun çin heşeyi yaptım ben yok haketmiyosun filan demeyin.düğünüde tek başına yapmasına izin veriri miyim ailemden habersiz destek vericem ben ona.sadece herşey ama herşey zorken anlayışlı olucam deyip söz veren kv mi arıyo gözlerim gönlüm.ben açık olduğu için yargılamadm bildiği halde yapmış bunu.

Önceki mesajlarınızla çelişiyorsunuz.
Ayrıca yukarıda mavi renkli ı cümlelerinizin cevabı yine sizde. Demekki kadının giyimine kuşamı hakkında bir laf , bir söz olmuş ki kadın inadına yapmış. Aklıma sadece bu geliyor. Başka neden inadına yapsın ki ?
Yine maddiyatçı değilim diyorsunuz ama nişanlınızın ailesi birikim yapmamış bilmem ne diye laf ediyorsunuz. Kendinizi yanlış ifade ediyor olabilirsiniz. Biz buraya yazdığınız kadarını anlar onu bilir ona göre yorum yapabiliriz...

Son düzenleyen: Moderatör:
yüzüne direkt demeyeceksinde usulunca diyeceksin. valla bunun usulunceside olmaz. ben senin kv olsam bana bunu desen ,var ya,senle anında iletişimimi keserim. ne hakla kadının giydiği kol açıklığının hesabını sorabilirsin.bu hakkı kendinde nasıl buluyorsun inanamıyorum

yüzüne direkt demeyeceksinde usulunca diyeceksin. valla bunun usulunceside olmaz. ben senin kv olsam bana bunu desen ,var ya,senle anında iletişimimi keserim. ne hakla kadının giydiği kol açıklığının hesabını sorabilirsin.bu hakkı kendinde nasıl buluyorsun inanamıyorum

çünkü saygı denen şeyler yok olmuş, gelinler kaynana, kaynanalar gelin olmuş.

konu sahibi hala ne istediğini anlamıyor, ben sinir oldum burda.

Kaynvalidenizin giyim tarzına karışmaya hakkınız yok. Ne sizin ne sizin ailenizin. Bence sakın bu konuda onu uyarmaya kalmayın. O sizin tesettürünüze karışıyo mu ki. Bu ayrılık sebebi olmaz. Başka sorunlar da var diyorsunuz ama bahsettikleriniz de ayrılık nedeni olamaz bence.

Başka sorunlar varsa önce onları halledin derim. 70 yaşındaki bir kadını bu saatten sonra değiştiremezsiniz. Kendinize yada ailenize uydurmak yada uymak zorunda değil. Dilediği gibi giyinir yaşar , ne siz ne de bir başkası karışamaz. Nişanlınıza gelince.. şahsen benim babama laf söyledi diye (eski nişamlımın annesi ) nişanı atmış bitiriyim. Onca yalvarmaya rağmen Dönüp ardıma bile bakmadım. Şanlıymışsınız ki nişanlınız sizi kırmamak adına bişey dememiş. O onun annesi.
Lütfen mutluysanız böyle saçma sapan şeyleri dert etmeyin. Maddiyat önemli tabi ama zaten 7 yıldır birlikteyseniz bunu bilerek kabul etmişsinizdir.

Eğer mutsuz olacağınızı düşünüyorsanız k.v deyi bahane edipte ayrılmak yerine kendi gerçeğinizle yüzleşip ayrılın derim.

Back
X