• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

olmayınca olmuyo :(

Her ay gelmisler canim hesaba gore gayet iyi..

bencede gayet iyi. bizde 1 senelik nişanlılık sürecinde bi elin parmakları kadar ancak görüşülmüştür.
hele kayınpederim ve babamın bi araya geldiği zamanlar aynen şöyle; nişan, düğün tarihi konuşma, düğün tarihini erteleme talebi için geldiklerinde ve en sonda düğünde ...

Son düzenleme:
bütün sayfaları elimden geldiğince okudum hatta geçmişte açtığın konuları da okudum..

dışarıdan bakan biri olarak sorun sadece kayınvaliden değil asıl büyük sorun senin ailen.. bu kadar dindar bir aile nasıl olur da dış görünüşü nedeniyle yakışmadığınız için damadı istemez.. güzellik durumlarınız nedir bilmiyorum? dünya güzeli bi kız mısında senin yanına yakıştırmıyorlar.. islamiyette evlenirken maddi yani dünyevi niteliklerden önce imana bakılır, huyuna bakılır.. sizin aileniz hem maddiyata hem yüz güzelliğine bakıyorlar.. islamiyetteki hoşgörü nereye gitti..

kayınvalidenizin inadına davranışlar sergilediğini söylemişsin.. bi de olaya kayınvaliden açısından bak.. şuan istenmeyen konumda aileniz tarafından.. yaşadıklarınıza bakılırsa aileniz çokta içten davranmamıştır kayınvalideye... siz yokken aileniz belkide laf çarptı kadına o da bu nedenlerle inadına farklı giyinmiş olabilir.. veya laf sokmasa bile davranışlarınızdaki tutumunuzu beğenmemiştir..

8 ayda 8 kere geldi demişsiniz.. ayda bir kere gelmiş olur istenilmediği bir yere giden kişi için hiçte az değil bence.. ben istenilmediğim yere o kadar bile gitmeyebilirim sanırım.. ki beğenilmeyen tarafı kıyafet tarzı ve davranışları.. insanları birazda olduğu kabul etmek lazım size herhangi bir kötülük yapmadığı sürece.. bu şekilde ters davranmak yerine siz hoşgörünüzle örnek olsanız o da belki size özenir ve tavrını değiştirir bellimi olur..

ayrıca karşınızdaki kişi 70 yaşında artık çocuklaşmaya başlamış birisi.. bu yaştan sonra onu değiştirmeye çalışmak çokta mantıklı değil.. kıyafetini eleştirmek ve onu uyarmak böyle bir ilişkiniz varken size asla düşmez.. nişanlınız söylesin böyle bişeyi.. ama sizin böyle bir talepte bulunduğunuzu söylemesin.. sanki kendi görüşüymüş gibi söylesin..

kayınvalidenizle yaşadığınız her sorunda nişanlın hep senin yanında olmuş, senin için şehir bile değiştirmiş ama sen aileler yüzünden çıkan sorunlar yüzünden ondan ayrılmayı düşünüyorsun.. ki asıl sorun senin ailenken daha çok onun annesi suçluymuş gibi konuşuyorsun sürekli...

mutlu olmak istiyorsan önce olaylara adil bak.. herşeyi sorun yapıp nişanlına ve kendine hayatı zindan etmekten vazgeç.. ailenden etkilenmekten vazgeç.. kararlarını kendin ver.. nişanlın zaten senin yanında sorun çıktığında oturun konuşun adil bi karar alıp çözümleyin.. ailen ne derse desin nişanlının arkasında dur ayrılmayı aklından bile geçirme bu kadar basit sorunlar için.. ayrılmayı gerektirecek hiç bir sorun yok aranızda.. ayrıldığında mutlu olabilecekmisin bi düşün bakalım.. bi başkası seni nişanlın kadar sevip sana bu kadar değer verecek mi? millet böyle bi sevgiyi bulmak için yanıp tutuşurken sen yok annesi bize uygun giyinmiyo yok annemler istemiyo, yok annesi bana laf söyledi diye ayrılmayı düşünüyosun.. şu forumdakilerin %70i bundan çok daha fazlasını yaşamıştır emin ol..

tamam ailene değer veriyo onları üzmek istemiyo olabilirsin ama anne babalarda hata yapabilir bunu unutma.. benim eşimide başta babam istememişti kendince saçma nedenleri yüzünden.. ama ben hep kararlı oldum ve eşimin arkasında durdum.. ne istediğimi çok iyi bildim.. şimdi en kıymetli damat benim eşim.. onlarda hata yaptıklarını anladılar.. onları dinleseydim şimdi mutlu bir evliliğim olmazdı malesef.. sende ailene yanlışlarını söyle.. onları mutlu etmek için kendi mutluluğundan vazgeçme..

sakın seni yargıladığımı suçladığımı zannetme..insan işin içindeyken sağlıklı düşünemiyor malesef.. sadece aynı yollardan geçmiş biri olarak sana yardımcı olmak istiyorum..

sana tek tavsiyem nişanlının kıymetini bil.. onu üzme.. herşeyi sorun etmek yerine mutlu olmanın yollarını arayın birlikte.. birbirinize sımsıkı tutunun.. kimsenin sizi ayırmasına izin vermeyin.. 2 yılı birbirinizi sıkmadan, birbirinizi germeden, aileleri duymadan geçirmeye çalışın.. evlenincede aileleri işinize karıştırmadan mutlu mesut yaşayın...

gene ben bir hafta önce bir konu açmıştım.ailem istemiyo diye.ne kadar sevsemde olmuyo kızlar.bu akşam bize geldi nişanlım ve ailesi annesi açık evet ama biraz insan dikkat eder bize gelirken zaten ipler gergin.kadın kolsuz kıyafetle gelmiş.herşeye gözyumdum sevgim için ama olmuyo.açık açık herşeyi yazıcam size.sizden başka kimse ile dertleşemiyorum.ailem hiç ama hiç istemedi hep haksız buldum onları. ama artı görüyorum gerçkekleri.ilk olan annesinin açık olmasıydı aile yapısı bu zamana kaar hiç birikim yapmamaları sadece nişanlımın çabalaması.sırf benim için herşeyi kabul ettiler.evet nişanlım çok çabalıyo ama olmuyo.bize gelmeleri gerektiini be söyelemeden gelmiyolar.adetleri bilmiyo ayağına yatıyo kv. nişanlımda ailem ne isterse maddiyatçı demeye başlıyo.şubatta askere gidicek ozaman kadar borçları bitireym die uğraşıyo gelince direk evlenmek için ama olmuyo.7 yıldır herşey süperdi 8 buçuk ay önce nişanlandık ve herşey değişti 2 günde bir ayrılık kelmesi girdi aramıza bi türlü huzur bulamadık anlıcağınız.ailem istemedi diye benim bildiğim erkek tarafı iyi olalım diye uğraşır ben demeden bişi yapmadı annesi inadına bide bugün bile bile kolsuz giymiş ve kadın 70 yaşında.bnm annem 45 yaşında ve tesettürlü bende tesettürlü biriyim.insan gelinim kapalı bari kısa koll giyim der bugün kolsuz giymiş.kapıdan girerken dank etti beynim napıyorum ben ya edim ailem haklı ben napıyorum dedim ece bıyu bi nişanlıma bide kv kıyafetine baktım davranışlarına.70 yaşında gibi değil afedersiniz evlenme meraklısı gibi.ailem haklı çok haklı benim iyi olmamı istiyolar.çok seviyorum hemde çok. acıda çekicem ayrılınca ama ben böyle iken hergün ağlıyorum.ailem istesin die.8 buçuk aydır istemiyolar babam anlayışlıdır ama o bile demeye başladı bugün ayıp öle giyinilirmi die.nişanlıma söyledim olmuyo diye uzun uzun yazdım.en yakın zamanda görüşüp bitirelim diye şuan uyuyo uyanınca okur.çok yakın iş arkadaşı sadıcı diyimonunlada görüştüm hep onun yanında ol yalnız bırakma ayrılınca diye.
inanın çıkmazlardayım sessiz sahipsizim nasıl atlatırım bilmiyorumm
:43:

Sorun kolsuz giymesimi yani..
MademKapalı bir aile iseniz ona göre bir arkadaş bulacaktınız ikinizde..
70 yaşındaki bir insanada nasıl giyineleceğini kimse öğretemez,o onun yaşam tarzıdır kabul edeceksiniz.
Bayan sizin ailenize niye kapalı diye yorum yapıyormu acaba,bunu nişanlınıza sorun bakalım..

al bi tane daha....

nefret ediyorum ya benim eşimin aileside bu şekilde bizim sülalede tam tersi herkes tesettürlü ?

evlendim ....

ama çok sıkıntı çektim kapalıyım diye benle konuşmuyolar düşünebiliyomusun ?

eşim en büyük destekçim o hep yanımda ama ailesi beş para etmez.

seviyosan devam et derim ama ciddi sorunlar la uğraşırsın umarım seninde eşin seni anlar hep yanında olur mutlu olursunuz....

kv. zaten 70 yaşındaymış. yani sırf kv. ile ilgili sorun varsa o geçer (kesin) :)
ama nişanlınız ile yaşanan sorunlar varsa işte o çok önemli.
nişanlıyken yaşananları iyi değerlendirmek lazım.
bazı küçük şeyler zamanla düzelebilir tabi ki ama genellikle nişanlılıkta başlayan sorunlar evlilikde giderek artarak devam ediyor.
ben çevremden biliyorum bunları.
iş bozulmasın, bunca emek boşa gitmesin, zamanla herşey yoluna girer, düzelir dememek lazım.
ne demişler? yol yakınken dönmeli. yoksa ilerde dönüş çok daha derin yaralar açar. ağır bedeller ödenir.

Aynı sizin gibi ailenizinde kayınvalidenin kıyafetinden rahatsız olmaya
hakları yok, onlara ne.
Bu zamana kadar kısa kollu giymemişte size inat mı giymiş kısa kollu,
hadi diyelim öyle oldu, yine size ne.
Bu kadar önemli mi yani kayınvalidenin kısa kollu giymesi,giyerse giysin
siz sevdiğiniz adama baksanız, mutluyum onunla diyorsunuz,
taktığınız konu kayınvalidenin kısa kollu giymesi.
Kısa giyse ne olur, uzun giyse ne olur.
Ailenizde evladım seviyor, çocuk iyi çocuk demiyor, kayınvalidenin
kısa kollu kıyafetini sorun ediyor, ne günlere kaldık.
Çözüm arıyorum diyorsunuz, neye çözüm arıyorsunuz, nişanlınızla
sorun yok ki ortada, tek sorun kayınvalidenin kısa kollu kıyafeti,
e o zaman uyarın uzun giysin, başka çare var mı .(kendinizde had buluyorsanız tabi)

bütün sayfaları elimden geldiğince okudum hatta geçmişte açtığın konuları da okudum..

dışarıdan bakan biri olarak sorun sadece kayınvaliden değil asıl büyük sorun senin ailen.. bu kadar dindar bir aile nasıl olur da dış görünüşü nedeniyle yakışmadığınız için damadı istemez.. güzellik durumlarınız nedir bilmiyorum? dünya güzeli bi kız mısında senin yanına yakıştırmıyorlar.. islamiyette evlenirken maddi yani dünyevi niteliklerden önce imana bakılır, huyuna bakılır.. sizin aileniz hem maddiyata hem yüz güzelliğine bakıyorlar.. islamiyetteki hoşgörü nereye gitti..

kayınvalidenizin inadına davranışlar sergilediğini söylemişsin.. bi de olaya kayınvaliden açısından bak.. şuan istenmeyen konumda aileniz tarafından.. yaşadıklarınıza bakılırsa aileniz çokta içten davranmamıştır kayınvalideye... siz yokken aileniz belkide laf çarptı kadına o da bu nedenlerle inadına farklı giyinmiş olabilir.. veya laf sokmasa bile davranışlarınızdaki tutumunuzu beğenmemiştir..

8 ayda 8 kere geldi demişsiniz.. ayda bir kere gelmiş olur istenilmediği bir yere giden kişi için hiçte az değil bence.. ben istenilmediğim yere o kadar bile gitmeyebilirim sanırım.. ki beğenilmeyen tarafı kıyafet tarzı ve davranışları.. insanları birazda olduğu kabul etmek lazım size herhangi bir kötülük yapmadığı sürece.. bu şekilde ters davranmak yerine siz hoşgörünüzle örnek olsanız o da belki size özenir ve tavrını değiştirir bellimi olur..

ayrıca karşınızdaki kişi 70 yaşında artık çocuklaşmaya başlamış birisi.. bu yaştan sonra onu değiştirmeye çalışmak çokta mantıklı değil.. kıyafetini eleştirmek ve onu uyarmak böyle bir ilişkiniz varken size asla düşmez.. nişanlınız söylesin böyle bişeyi.. ama sizin böyle bir talepte bulunduğunuzu söylemesin.. sanki kendi görüşüymüş gibi söylesin..

kayınvalidenizle yaşadığınız her sorunda nişanlın hep senin yanında olmuş, senin için şehir bile değiştirmiş ama sen aileler yüzünden çıkan sorunlar yüzünden ondan ayrılmayı düşünüyorsun.. ki asıl sorun senin ailenken daha çok onun annesi suçluymuş gibi konuşuyorsun sürekli...

mutlu olmak istiyorsan önce olaylara adil bak.. herşeyi sorun yapıp nişanlına ve kendine hayatı zindan etmekten vazgeç.. ailenden etkilenmekten vazgeç.. kararlarını kendin ver.. nişanlın zaten senin yanında sorun çıktığında oturun konuşun adil bi karar alıp çözümleyin.. ailen ne derse desin nişanlının arkasında dur ayrılmayı aklından bile geçirme bu kadar basit sorunlar için.. ayrılmayı gerektirecek hiç bir sorun yok aranızda.. ayrıldığında mutlu olabilecekmisin bi düşün bakalım.. bi başkası seni nişanlın kadar sevip sana bu kadar değer verecek mi? millet böyle bi sevgiyi bulmak için yanıp tutuşurken sen yok annesi bize uygun giyinmiyo yok annemler istemiyo, yok annesi bana laf söyledi diye ayrılmayı düşünüyosun.. şu forumdakilerin %70i bundan çok daha fazlasını yaşamıştır emin ol..

tamam ailene değer veriyo onları üzmek istemiyo olabilirsin ama anne babalarda hata yapabilir bunu unutma.. benim eşimide başta babam istememişti kendince saçma nedenleri yüzünden.. ama ben hep kararlı oldum ve eşimin arkasında durdum.. ne istediğimi çok iyi bildim.. şimdi en kıymetli damat benim eşim.. onlarda hata yaptıklarını anladılar.. onları dinleseydim şimdi mutlu bir evliliğim olmazdı malesef.. sende ailene yanlışlarını söyle.. onları mutlu etmek için kendi mutluluğundan vazgeçme..

sakın seni yargıladığımı suçladığımı zannetme..insan işin içindeyken sağlıklı düşünemiyor malesef.. sadece aynı yollardan geçmiş biri olarak sana yardımcı olmak istiyorum..

sana tek tavsiyem nişanlının kıymetini bil.. onu üzme.. herşeyi sorun etmek yerine mutlu olmanın yollarını arayın birlikte.. birbirinize sımsıkı tutunun.. kimsenin sizi ayırmasına izin vermeyin.. 2 yılı birbirinizi sıkmadan, birbirinizi germeden, aileleri duymadan geçirmeye çalışın.. evlenincede aileleri işinize karıştırmadan mutlu mesut yaşayın...
biliyorum cnm bnde yanlış düşünüyorum ama tüm sorunlar üstüste gelince sapıtıyo insan aman inan ki kapalı açık demem insanlara sadece ailem böyle gerdirdikçe arada kalmak çok ama çok zor kv de böyle yapınca gerildim çok fazla.haklısın sevgimin arkasında durmam gerek çok teşekkür ederim.hem yargılamş hemde yanımda durmuşsun.eleştiriye açığım fakat yerden yere vurdular beni.bnde devamlı savunma olarak bulundum hepiniz yorumları bnm için değerli vakit ayırıp okuyup yorum yazmşsınız hepsini dikkate alıcam çok ama çok teşekkür ederim herkese

al bi tane daha....

nefret ediyorum ya benim eşimin aileside bu şekilde bizim sülalede tam tersi herkes tesettürlü ?

evlendim ....

ama çok sıkıntı çektim kapalıyım diye benle konuşmuyolar düşünebiliyomusun ?

eşim en büyük destekçim o hep yanımda ama ailesi beş para etmez.

seviyosan devam et derim ama ciddi sorunlar la uğraşırsın umarım seninde eşin seni anlar hep yanında olur mutlu olursunuz....
sağolsun nişanlım hep yanımda.burda söylenen herşeyi dikkate alıp öyle devam edicem.özellikle herşeyi gözümde büyütmücem.ailem ne derse desin takmıcam kafama.sonuçta ben nişanlımla mutluyum.napayım kv de de öyle.kabul edicem.ailem ne derse desin.katlanıcam.
çünkü hata ediyorum bende sağolsun herkes söylemiş.elimden gelen herşeyi yapıcam çok teşekkür ederim yorum yapan herkese.

Ailelerin kültür farkının olması eşleri etkiliyor tabiki insan akraba oluyor. Ama ortada sevgi var ise ve bunun samimiyetine inanıyorsanız bunların hepsi aşılabilir. Ben de aynı durumdayım. Kendi ailem ve erkek arkadaşımın ailesi çok farklı farklı bakış açıları farklı yaşam tarzları var. Ama kılık kıyafet konusu seni rahatsız etmesin yani sadece bunu düşünerek kendini yıpratma. Karşına başka bir insan çıksa herşey uyumlu olur bu sefer seni mutlu edemez. Yani kim olursa olsun böyle anlaşmazlıklar uyumsuzluklar çıkabiliyor. Yine kendimden örnek vereceğim. Benim babam yok. annem tek maaşla kardeşimi okutuyor. diğer kız kardeşim yaza evlenecek ( benden önce=) )ve bende daha iyi bir gelecek için işimi bıraktım bütün planlarımı erteledim daha iyi bir gelecek olsun anneme yük olmayayım diye kpss ye hazırlanıyorum. bizimde bir birikimimiz yok. Sevgilim öğretmen kız kardeşi ve yeğeni ile aynı evde yaşıyorlar. Babası memlekete annesinin yanına taşındı. Yani bütün sorumluluk onda. Ortada ne bir ev ne bir birikim var. Ailesinin bütün ihtiyaçları kendinden önce geliyor. Ve bunları ona söylediğimde bir yerden sonra her şeyden şikayet eden konumuna düşüyorum. çünkü herkesin ailesi mutlaka önce geliyor ve karşındaki insan senin ailen gibi anlayışlı düşünceli olmayabiliyor. Eğer gerçekten bu kararların senin sevgini ilişkini ona olan güvenini azaltıyorsa seni mutsuz ediyorsa. Allah yolunu açık etsin hayırlısı olsun diyelim.

Son düzenleme:
Back
X