• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

olmayınca olmuyo :(

Ben de bu yüzden zor diyorum ya elalem, ailen vs hep konuşacak. Bu hep böyledir her zaman konuşan, eleştiren biri çıkar. Her denileni bu kadar dillendirirsen sence evlendiğinizde ne kadar mutlu olabilirsiniz?
Anlamadığım kv ogün uygun giyindi. Evlenince de hep dikkat mi edecek yoksa atı alan üsküdarı geçti zaten diye rahatça giyinecek mi? Ailen yine ters düşmeyecek mi kvni askılıyla vs.görünce?

Nişanlınla hiç bir sorunun yoksa elini sıkı sıkı tutman gerekmez mi?

tatlım işte ben bi çıkmaza düştüm napıcağımı bilemedim agresif davranıp bitirmemek için buaya konu açtım hepinizin fikrini almak için.düşüyorum yani elimden tutun istedim.farkındaysan ağır bile yapılan yorumlara çok sertsin bile demedim çünkü kafam karışık.atı alan üsküdarı geçsin istiyorum zaten.evlenesiye kadar idare etsin.evet cnm şu kendime bakmayı kendi mutluluğum demeyi ne zaman öğrenicem bilmiyorum :43:

hakında hayırlısı olsun ne diyeyim ama yinede ailen çok fazla karışıyo bence hani kadın sana bişe dese anlıcam sana şimdiden karışsa AMA YOK bence senin ikna etmen gereken kesim kendi ailen birde nişanlınla olan tartışma larını çok fazla ailene anlatma çünkü onlar sana dayanamayıp senden fazla tepki gösterebilirler
zaten nişanlımla aramdaki hiç bişiden bahsetmem ben.zaten zorla oldu herşey aman demem bişi

tatlım işte ben bi çıkmaza düştüm napıcağımı bilemedim agresif davranıp bitirmemek için buaya konu açtım hepinizin fikrini almak için.düşüyorum yani elimden tutun istedim.farkındaysan ağır bile yapılan yorumlara çok sertsin bile demedim çünkü kafam karışık.atı alan üsküdarı geçsin istiyorum zaten.evlenesiye kadar idare etsin.evet cnm şu kendime bakmayı kendi mutluluğum demeyi ne zaman öğrenicem bilmiyorum :43:

Ya kırdıysam cidden özür dilerim cümlelerim sert gelmiş olabilir ama birazcık nişanlının gözüyle de bakabil diye yazdım.
Eğer cidden evlenince kulağımı tıkar yuvamın huzuruna bakarım diyosan tek çözümün zaten kvne durumu izah etmek...
Çünkü senin ailen anladığım kadarıyla biraz katı, otoriter.
Valla bu çocuk bu kadar şeye ehh be demiyosa 7 yıl geçmesine rağmen hala çok fazla seviliyosun:31:

Ne tuhafsınız...
Ortada sorun, ailenizin nişanlınızı sizin yanınıza yakıştıramaması, nişanlınızı çirkin bulması değil miydi?
Bugün; kayınvalidenizin 70 yaşında olup, evlenme meraklısı gibi kolsuz giymesi(!)... Ailenizin uygun gördüğü gibi giyinmemesi!!

Kayınvalidenizi tebrik ederim. Sizi kapalı olmanıza rağmen gelini olarak kabul etmiş. Belli ki hayat görüşleriniz farklı...
7 yıl sorun çıkarmamış, oğlunun mutluluğunu düşünmüş...

Dereyi geçene kadar demişsiniz ya? Ailenizi ne yerine koyuyuorsunuz burada?
Kayınvalidenizi de sahtekar gibi davranmasını istiyorsunuz..
Kadının konuşmalarını halini tavrını değiştirmesini istiyorsunuz. Yani bir nevi size gelirken kostüm giyip rol kesecek....

Çok sinirlendim!! Lütfen mantıklı düşünün... Aklı selim davranın...

Neden ailenizin istediği gibi giyinsin?

Te Allam ... kadın gelmiş 70 yaşına, kim bilir neler yaşadı neler gördü, hayat tarzını değiştirmemiş...
Şimdi gelmiş bir.... neyse
Neyse yaa...

Ya kırdıysam cidden özür dilerim cümlelerim sert gelmiş olabilir ama birazcık nişanlının gözüyle de bakabil diye yazdım.
Eğer cidden evlenince kulağımı tıkar yuvamın huzuruna bakarım diyosan tek çözümün zaten kvne durumu izah etmek...
Çünkü senin ailen anladığım kadarıyla biraz katı, otoriter.
Valla bu çocuk bu kadar şeye ehh be demiyosa 7 yıl geçmesine rağmen hala çok fazla seviliyosun:31:
buraya yazan yardımcı olan herkese teşekkür ederim ufkum bakış açım hissettiklerim herkesin dediği etkiledi beni ama senin o sert tutumun direk bende bişi yaptı işte farkettiysen savunmaya geçtim.özüre gerek yok.iyiliğim için bişiler söyledin.Hepinize çok ama çok teşekkür ederim.çok haklısın ben çok seviliyorum ve çok seviyorum.kv ile oturup orta yolu bulmamaız gerek.yoksa koca sevgimiz heba olucak.

konuşunca haber vericem
:34:

buraya yazan yardımcı olan herkese teşekkür ederim ufkum bakış açım hissettiklerim herkesin dediği etkiledi beni ama senin o sert tutumun direk bende bişi yaptı işte farkettiysen savunmaya geçtim.özüre gerek yok.iyiliğim için bişiler söyledin.Hepinize çok ama çok teşekkür ederim.çok haklısın ben çok seviliyorum ve çok seviyorum.kv ile oturup orta yolu bulmamaız gerek.yoksa koca sevgimiz heba olucak.

konuşunca haber vericem
:34:

Takipteyim, hakkında en hayırlısı neyse o olsun inşallah.
İyi geceler:)

Ne tuhafsınız...
Ortada sorun, ailenizin nişanlınızı sizin yanınıza yakıştıramaması, nişanlınızı çirkin bulması değil miydi?
Bugün; kayınvalidenizin 70 yaşında olup, evlenme meraklısı gibi kolsuz giymesi(!)... Ailenizin uygun gördüğü gibi giyinmemesi!!

Kayınvalidenizi tebrik ederim. Sizi kapalı olmanıza rağmen gelini olarak kabul etmiş. Belli ki hayat görüşleriniz farklı...
7 yıl sorun çıkarmamış, oğlunun mutluluğunu düşünmüş...

Dereyi geçene kadar demişsiniz ya? Ailenizi ne yerine koyuyuorsunuz burada?
Kayınvalidenizi de sahtekar gibi davranmasını istiyorsunuz..
Kadının konuşmalarını halini tavrını değiştirmesini istiyorsunuz. Yani bir nevi size gelirken kostüm giyip rol kesecek....

Çok sinirlendim!! Lütfen mantıklı düşünün... Aklı selim davranın...

Neden ailenizin istediği gibi giyinsin?

Te Allam ... kadın gelmiş 70 yaşına, kim bilir neler yaşadı neler gördü, hayat tarzını değiştirmemiş...
Şimdi gelmiş bir.... neyse
Neyse yaa...

bence oku sayfaları öyle yorum yap canım.ben asla kapalı açık demem sadece orta yol.ben onun tutumu değil birazıcık orta yolu bulup davranmasını istedim.ailemde dört dörtlük demedm ben her iki tarafda orta yolu bulsun istiyoruz biz.

bence oku sayfaları öyle yorum yap canım.ben asla kapalı açık demem sadece orta yol.ben onun tutumu değil birazıcık orta yolu bulup davranmasını istedim.ailemde dört dörtlük demedm ben her iki tarafda orta yolu bulsun istiyoruz biz.

Sayfaların çoğunu okudum. Açık kapalı mevzusuna da getirmedim.
Demek istediğim kadın sizden farklı hayat tarzını yaşıyor olsa da, sizi benimsemiş, sorun çıkarmamış.
kaldı ki çıkarılacak sorun da yok..
Herkes birbirini olduğu gibi kabul etsin..

Nişanlınız sizi gerçekten seviyor... Onun kıymetini bilirsiniz inşallah...

Kalın sağlıcakla...

bir kaç sayfa okudum da ne saçma bir konu ! bence sen ilişkini bitir gitsin bu kafayla senin işin zor güzelim ! Önce bakış açını degişmen lazım .. Onun annesi de a bunlar kapalı diyip seni ayıplasın olur mu öyle şey ? nerde karşıda ki insana saygı ? Saçmalık ! Ki 70 yaşında diyosun ona nasıl giymesii gerektigini de sen ögretecek degilsin herkesin hür iradesi var tıpkı senin kapalı olman gibi !
Bence sizin mevzu da büyük ihtimalle mezhep olayıda vardır !

Siz zaten onceden annesının acık oldugunu bılmıyomuydunuz?bılmıyo olsanız bıle nısanlanırkendemı gormedınız?cok sacma seylere takılıyosun kendını nısanlının yerıne koysana bıraz onun annesı acık sız onlara gıtsenız ve nısanlın desekı bıze gelırken barı annen acılsa benım annem acık etrafımızda oyle dıye ne kadar hos olur sızce,sızın yaptıgınız resmen bu cunku kapalı olabılırsınz hıc fark etmez bu tur seyler Allah ıle kul arasındadır kımse kımseden ustun degıl para ıle ımanda kımde hıc bellı olmazmıs bence sız ve aılenız ılerı gıtmıs o kadın sızı sorgulamamıs ben acıgım onlar kapalı dıye sızı oldugunuz gıbı kabul etmıs kendıde oldugu gıbı gelmıs ne var bunda ama sız resmen kadını sorguluyosunuz nasıl gıyınmesı gerekıyo yası bası sıze ne Allah askına hesabını sızmı verceksınız?Allah'a ınanmayan haddını asıp abuk subuk konusanlara dını ınkar edenlere bıle Allah yıcek ekmek ıcecek su verıyo ken merhametını hala esırgemıyoken sız annesı acık kac yasına gelmıs bılmem ne dıye kadını gundem halıne getırmıssınız yazık!!sızın sevgınıze ınanmıyorum acıkcası ınanıyo olsam askerlık surecı sonrası yorum yapardım ama yapma geregı duymuyorum kusura bakma cunku sen kafanda zaten bıtırmıssın ayrılcaksanda gercekten bıtır askerde yarı yolda bırakma cocugu o psıkolojiyle bıde bunu yasamasın orda uzme barı!

Kadin kolsuz giymis sanirsiniz ahlaksiz hareketleri var,siz tesetturlu iseniz krndinizden bir tik yukaridakilere baksaydiniz ,anladiniz beni

Öncelikle insanlar kaç yaşında olursa olsun kıyafetleri , giyim kuşamları ile eleştirilmemeli :20: Aileniz tutucu olabilir sevdiğiniz kişinin ailesini de olduğu gibi kabul etmeli.. Bunu bi inat olarak yargılamanız yanlış o kendini öyle beyendiği için giyinip gelmiş :34: Nişanlınızın bu kadar çaba göstermesi çalışması da ne kadar çok sorumlulukların arkasında olduğunu ve evlilik adına çaba harcadığının bi göstergesi. Sizin ve ailenizin en büyük hatası 70 yaşındaki bi insanı olduğunu gibi kabullenmemek ve değiştirmek.Siz ancak nişanlınızı değiştirebilirsiniz ailesini değil :50:

gene ben bir hafta önce bir konu açmıştım.ailem istemiyo diye.ne kadar sevsemde olmuyo kızlar.bu akşam bize geldi nişanlım ve ailesi annesi açık evet ama biraz insan dikkat eder bize gelirken zaten ipler gergin.kadın kolsuz kıyafetle gelmiş.herşeye gözyumdum sevgim için ama olmuyo.açık açık herşeyi yazıcam size.sizden başka kimse ile dertleşemiyorum.ailem hiç ama hiç istemedi hep haksız buldum onları. ama artı görüyorum gerçkekleri.ilk olan annesinin açık olmasıydı aile yapısı bu zamana kaar hiç birikim yapmamaları sadece nişanlımın çabalaması.sırf benim için herşeyi kabul ettiler.evet nişanlım çok çabalıyo ama olmuyo.bize gelmeleri gerektiini be söyelemeden gelmiyolar.adetleri bilmiyo ayağına yatıyo kv. nişanlımda ailem ne isterse maddiyatçı demeye başlıyo.şubatta askere gidicek ozaman kadar borçları bitireym die uğraşıyo gelince direk evlenmek için ama olmuyo.7 yıldır herşey süperdi 8 buçuk ay önce nişanlandık ve herşey değişti 2 günde bir ayrılık kelmesi girdi aramıza bi türlü huzur bulamadık anlıcağınız.ailem istemedi diye benim bildiğim erkek tarafı iyi olalım diye uğraşır ben demeden bişi yapmadı annesi inadına bide bugün bile bile kolsuz giymiş ve kadın 70 yaşında.bnm annem 45 yaşında ve tesettürlü bende tesettürlü biriyim.insan gelinim kapalı bari kısa koll giyim der bugün kolsuz giymiş.kapıdan girerken dank etti beynim napıyorum ben ya edim ailem haklı ben napıyorum dedim ece bıyu bi nişanlıma bide kv kıyafetine baktım davranışlarına.70 yaşında gibi değil afedersiniz evlenme meraklısı gibi.ailem haklı çok haklı benim iyi olmamı istiyolar.çok seviyorum hemde çok. acıda çekicem ayrılınca ama ben böyle iken hergün ağlıyorum.ailem istesin die.8 buçuk aydır istemiyolar babam anlayışlıdır ama o bile demeye başladı bugün ayıp öle giyinilirmi die.nişanlıma söyledim olmuyo diye uzun uzun yazdım.en yakın zamanda görüşüp bitirelim diye şuan uyuyo uyanınca okur.çok yakın iş arkadaşı sadıcı diyimonunlada görüştüm hep onun yanında ol yalnız bırakma ayrılınca diye.
inanın çıkmazlardayım sessiz sahipsizim nasıl atlatırım bilmiyorumm
:43:

Açıkların kapalı olanları.kapalı olanların açıkları yadırgamasını çok kınıyorum.Herkesin günahı sevabı kendine kimene ki. Kv kolsuz giyiyo diye yadırgıyorsunuz peki o sizi ve annenizi kapalı diye yadırgıyormu diğer sorunlarınıza gelince kv gözünüze battı bir kere herşeyi size rahatsız edici geliyor bence...

Bu nasıl bi düşünce tarzı? ''İnsan gelinim kapalı diye, kısa kollu giyer''
Aileler arasında kültür ya da mezhep farkı olabilir, buna göz yummalısınız.. Bu konuda hassasiyet beklemeniz bana çok saçma geldi.. Sizin tercihiniz örtünmekse, kv de açık olmayı tercih edebilir.. Bunun kabul edilmeyecek bi yanı yok ki.. Yine de bu bana ters geliyor diyorsanız da kv ayıplamak yerine ya olduğu gibi kabul edin ya da ailenize dindar dünürler bulun. Kimse 70 yaşından sonra sizin için yaşam tarzını, giyim kuşamını değiştirmez, bunu beklemek cahillik ve komiklik olur.

Son düzenleme:
Diğer sorunlarınızı bilemem ama siz en çok kayın validenizin açık olmasının üzerinde durmuşsunuz.Bu hayat tarzıdır ve kişiseldir.Siz kapalısınız kayın valideniz geliyor diye başınızı açar mısınız?Açmazsınız değil mi?Açmayın zaten.İşte kayın valideniz de siz kapalısınız diye yarım kollu giymez.O zaman o sizin tarafınıza gelirken kapalı giyinsin siz onun tarafına giderken açık giyinin.Böyle bir mantık yok.Özünde kötü bir insandır bilemem o zaman ayrılmak sizin en doğal hakkınız ama ayrılığın gerekçelerinden biri hanım efendinin sıfır kol giymesi olmamalı.

merhaba ben de buraya yeni üye oldum, yıllardır okurdum üye olmak bugüne kısmetmiş:) ben de yeni nişanlı biri olarak size yorum yapmak istedim. Eğer nişanlınızı gerçekten seviyorsannız değer veeriyorssanız aynı şekilde bu ilgiliyi ondan da görüyorsanız bırakmamalısınız. Şuanda aile ile ilgili olumsuzlukları görünce hemen bırakmak kolay gibi görünüyor.
Sizin yapmanız gereken nişanlınızı ölçüp tartmak. Eğer sizi her şekilde savunan,ailesine karşı koruyan biriyse annesini dert etmeyin . Yaşı da 70 sonuçta. Şuanda birikim yapmak için çabalayan ,evliliği isteyen bir adamsa bırakmayın..

kayınvalıdenizin acık giyinmesine cok takıldın ama kendi profiline koydugun acık bi insan. madem o kadar gunah o kadar tutucusunuz
neden profile turbanlı hanım hanım birini koymuorsun ?

8,5 ayda 8 kez az mı yani sence ?

Ben de ona takıldım her ay görüşülmüş nerdeyse 8 ay boyunca işi gücü yok mu insanların sanki her 3 güne bir dünürler görüşmek zorunda mı onu çözemedim ama konu sahibi arkadaş bence yapamaz bu aile ile tamamen olaya farklı pencerelerden bakıyorlar. Bir de düğüne daha 2 yıl 8 ay varken nişan yapmak da ne kadar mantıklı orası da tuhaf.

biz kalabalık bir aileyiz bişi olunca birlik oluruz söz yaptık evde iki ev açtık üst katta amcamların evde erkek bizde bayanlar oturdu.biz 50 kişiydik.nişanlım tarafı abisi ablası eniştesi annesi geldi.akrabalık ilişkileri sıfır.bunda nişanlımın bir suçu yk ama aile çevre olmadan olur mu.
Benim Ailem ve akrabalrimda tesettürlü eniştemin ailesi açıktı,üstelik örf adet bilmezlerdi ablamida istemiyorlardı eniştemin soruyor bı istemeye bı Nisan'a bide nikaha geldiler öyle altın felanda takmadılar durumları iyi oldukları halde ama evlenirken ablamlarda kıraya cikacaklardi ev bakarken son anda ailesi ev aldı ayrıca Nisan'a nikaha da 4-5 kisi anca geldiler biz bunları dert etmedik simdi ailesi ablamı cok seviyor 9 sene oldu evleneli

annen kapalı olabilir ama kv giyimi sizi rahatsız etmemeli ..
ne var yani kolsuz giydiyse ? dekolte mi vermiş?

hani dinimizde hoşgörü vardı?

böyle ithamlara girmeniz hiç hoş değil..70 yaşında olması onun kolsuz giymesine engel değil. sen ve nişanlın senin annen senin ailen laflarına girmemeli.ailelerin her dediğini birbirinize yansıtmayın bu en önemli kural evlilik arifesinde ve hatta evlenince..
maddi konulara gelince nişanlılık sürecinde bizde yaşadık ve eşim yaptı herşeyi.. hala da borç ödüyoruz. gayet de mutlu ve huzurluyum :69:
ailesi yapamıyor olabilir yada salağa yatıyor olabilir. ama ileride bir söz etseler bile şunu demek çok şeyi kapatır :" biz yaptık,kime ne"...

biraz anlayışlı olun.önemli olan bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatmak iki günde bir ayrılalım denirse ilişkide güvenirlilik kalmaz.

Back
X