Olmazsa olmaz mı ?

Madamgonca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2017
3.476
1.497
63
41
Ben Evliyim. Evlenirken düğün yapmamıştım. Çünkü oyun vs pek bilmem. Nikah kıyıp üstüne yemek vermiştik. Herkesi davet etmedim. Aile arkadaşlar vs Arasında olmuştu. Bugün eski bir Müdürüm önceki Müdürüm evlendiğimi bilmiyormuş düğün ne zaman diye sordu bende yok evlendim düğün yapmadık dedim. Sonra işte aa neden olur mu düğün yapmadan evlenmek davullu zurnalı masraf etmeden evlenmek olur mu falan diye başladı. Düğün yapmak gerçekten evlenmenin olmazsa olmaz Şartı mı ?
Ben ikinci kez evlensem yine kokteyl ve yemekli bir nikah yapardım. Halaylı çalgılı düğünleri sevmiyorum. düğün yapmak şan demek mi ?

Oyun bilmiyorum diye düğün yapmadim derken :ıslık:
Bnce o günün unutulmaz bir anı olmasını isterim ve öyle oldu şükür tabi ki de olmak zorunda değil boş konuşanların kulak ardı edin

Yapmadım, hiç pişman olmadım. Böyle konuşan insanları çok takmayın kafaya. Düğün yapsaydınız niye öyle yaptın böyle yapmadın diye yine konuşurdu. Düğün başkaları için yapılacak bir masraf değil, hevesiniz varsa yapın tabi o başka.

İsteyen istediğini yapar. Ben de gereksiz buldım yapmadım bazı şeyleri. Hiç de içimde kalmadı hala iyi ki yapmamışım derim. Yapan da yapar kime ne.

Ben de sevgilimle aynı bu tarz evlenmeyi planladım. En güzeli, mis gibi :)

İsteyen istediği gibi düğün yapar. İsterse 40 gün düğün yapsın ama evlenmenin toplum için geçerli olmanın ilk kuralı gibi olan “davullu zurnalı düğün” algısını yavaş yavaş yıkacağız umarım.

Bence sizin müdürün oynaması gelmis düğünü bahene etmis

Oyun bilmiyorum diye düğün yapmadim derken :ıslık:
Bnce o günün unutulmaz bir anı olmasını isterim ve öyle oldu şükür tabi ki de olmak zorunda değil boş konuşanların kulak ardı edin
Oyun bilmiyorum evet çünkü halay çekmek Ankara Havası oynamak pek ben yapamıyorum yapay duruyor.
Eşim zaten hiç yapamaz.

Ben de sevgilimle aynı bu tarz evlenmeyi planladım. En güzeli, mis gibi :)

İsteyen istediği gibi düğün yapar. İsterse 40 gün düğün yapsın ama evlenmenin toplum için geçerli olmanın ilk kuralı gibi olan “davullu zurnalı düğün” algısını yavaş yavaş yıkacağız umarım.
Umarım yeni nesilde Yıkılmış olur :)))

Ülkemizde
Bazıları Düğün =Davul+zurna+halay demek diye düşünürken
Bazılarıda Düğün=İstedigimi yapmak diye düşünüyor
Sonuç = Düğün yine düğündür
Bugün ki matematik işlemimide çözdüm çok şükür :KK70:

Back
X