Ölmeden miras paylaşımı.

Bir önceki konumu okursanız sevinirim.

Akıl hastası, şizofren iddialarınız “evdeki eşyalarımı benden izinsiz atıyor” gibi donelere dayanıyorsa eğer, üzgünüm ama ölmeden herhangi bir miras hakkınız söz konusu değil.

Eski konu demişken diğer konularınıza da baktım da takılar, miras falan baya maddiyatçı gördüm sizi. Nacizane tavsiyem; Yapmayın... Evleneceksiniz ve çok daha güzel heyecanlar içinde olmalısınız, bu konuların içinde değil...

Trabzon hasiri icinizdeki acligi doyurmayacak gibi duruyor...
Ne yazik....
Sadece gülüyorum buna :) Annemle derdimin aldığım bıçak darbelerinin şuan trabzon hasırı ile ne ilgisi var. Ayrıca insanın fikri neyse zikri de o olurmuş :)

Annenizin akli basinda degilse (sizin iddialariniz gibi bir sey degil ama kesin doktor raporu lazim) ve bunu kanitlayabiliyorsaniz vasi tayini yapilir,o zaman malin idaresi vasilere gecer.

Lakin siz darp edildiginizi iddia ediyorsunuz,annenizi bu durumda nasil doktora gotureceksiniz,nasil rapor alacaksiniz? Olanaksiz bir durum. Eski konularinizi okudum,fazla maddiyatci buluyorum sizi. Evlenecek genc bir kadinsiniz,eliniz ayaginiz tutuyor,gecinmek icin mirasa ihtiyaciniz yok,zaten bu yasal da degil su anda. İstemediginiz annenizin mirasina su anda el uzatamazsiniz cunku yasiyor ve akil sagliginin yerinde olmadigina dair bir belge yok ortada.

Gidin calisin,cabalayin,kendi paranizi kendiniz kazanin. Evlenecek bir gucunuz kuvvetiniz varsa calismaya da vardir. Marketlerde kasiyerlik yapin,reyon gorevlisi olun,magazalarda part time satis danismanligi yapin. İlle kalici is bulmaniz gerekmez. Kendi paranizi kazanirsaniz onunla annenizin vefatina kadar gecinebilirsiniz. Su anda bu konuyu acmaniz bu sebepten cok cok ayip geldi bana, resmen paragoz olmak yani baska bir ismi yok

Konu sahibi annesinden cekmistir ona bir şey diyemem ama annesinin akıl sağlığından şüphelenip malına mülküne göz dikeceğine bir doktora götürmeyi deneseydi keske. Düşündüğü gibi şeyler varsa annesinin yaptıklarını mazur gorebilirdiniz ama siz miras peşine dusmussunuz.

Bütün konularını okudum. Benim annem benim canıma kastetse Ben arkama bakmadan kaçarım. Siz üçün beşin hesabını yapıyorsunuz.
Kaldı ki annenizin akıl sağlığının yerin olmadığına dair rapor almadığınız sürece sizi mirasından men etme hakkına sahip ya da daha ölmeden malı mülkü kardeş(ler)inizin üzerine yapma hakkına da sahip.
Ne de olsa mal şu an da Annenizin hakkı ve şu an veya öldükten sonra ne yapılması gerektiğine karar verecek kişi ANNENİZ.

Gelecek kötü yorumları şimdiden umursamayacağımı söylemek istiyorum. Son konumu okuyanlar bilir, annem tarafından ağır darp edildim. Bıçaklı saldırıya uğradım ve evi terk ettim. Yeni evleneceğim ve (henüz çalışmıyorum mezun değilim) bütçem yok. Annem ağır şekilde sinir hastası. Ve çoğu zamanda kafasında kurup yasanmış gibi olayları anlattığını biliyoruz. Örneğin evimizde bir şey kaybolsa bana senin arkadaşların gece gelip alıp gittiler diyor. Yani şizofreni olduğundan şüpheleniyorum. Kısa keseceğim, annem ölmeden mirasın paylaşılması gibi bir durum olabilir mi? Kendisiyle bir daha görüşmeyi düşünmüyorum. Sağı solu belli olmayan bir insan(!) Kendince beni cezanlandırmak için beni bir şeylerden mahrum bırakmak isteyebilir. Bugüne gelene kadar çok dişimi sıktım. Pazar alışverişe bile çıkmazdık ve her şeyden çok mahrum kaldım. O bir şeylere sahip olsun diye hep kendimden ödün verdim. Buda sorun değil, evlat ayrımı yapılması beni çok yıprattı. O yüzden bu konu hakkında bilgi almak istiyorum.
Hayır malik akıl sağlığı yerinde değilse sulh hukuk mahkemesinden vasi atanır ama bu demek değildir ki vasi her türlü işlemi yapacak.eğer vasi taşınmaz satışı yapacaksa mahkemeden izin alır.eğer mahkeme izin verirse taşınmaz açık artırma yöntemi ile satılabilir.satış bedeli kısıtlının adına banka hesabına yatırılır.sonra mahkeme tezkere yazar ve o belgeye göre tapuda tescili yapılır.Taşınmazlarla ilgili tüm işlemlerde kısıtlının menfaati gözetilir.

Son düzenleme:
Olumsuz yorumları umursamayacaksanız neden konu açıyorsunuz? ayrıca üniversite okumuşsunuz değil mi? kendi çabanızla çalışıp para kazanmak yerine daha ölmeden annenizin parasına mı göz diktiniz? armut piş ağzıma düş yani. Kaldı ki nefret ettiğiniz görüşmek istemediğiniz birinin mirasına tamah etmeniz de ayrı enteresan..

Ben babamla görüşmüyorum bir yer varmış yüklü para alacakmış kendi payına kardeşime para verecekmiş umrumda bile değil sana da vericem de dese istemem ha vefat eder o zaman zaten bölünür.

Annenizin ruh sağlığı bozuk bitaz anlasanız da tedavi olmasını sağlasanız o anne size bakıp büyütmedi mi.üniversite bile okumuşsunuz yani kapıya bile koyarsınız mallarını alsanız. Zaten mirastan men diye birşey yok artık

Hasta birinin aklı normal çalışmıyorki
Cazai ehliyeti bile yoktur
Siz normal biri olarak bu şekilde davranmayı doğru buluyormusunuz?

Annenizi güzellikle ya da zorla bir hastaneye yatırıp iyileşmesi için çabalasanız belki düzelme olur. Sonuçta bu bahsettiğiniz ne kadar kötü de olsa anneniz yazık değil mi

Konu sahibi annesinden cekmistir ona bir şey diyemem ama annesinin akıl sağlığından şüphelenip malına mülküne göz dikeceğine bir doktora götürmeyi deneseydi keske. Düşündüğü gibi şeyler varsa annesinin yaptıklarını mazur gorebilirdiniz ama siz miras peşine dusmussunuz.
Doktora gitmediğini ısrarla yıllardır uğraştığımızı yazdım yarım yamalak okumuşsunuz.

Y
Olumsuz yorumları umursamayacaksanız neden konu açıyorsunuz? ayrıca üniversite okumuşsunuz değil mi? kendi çabanızla çalışıp para kazanmak yerine daha ölmeden annenizin parasına mı göz diktiniz? armut piş ağzıma düş yani. Kaldı ki nefret ettiğiniz görüşmek istemediğiniz birinin mirasına tamah etmeniz de ayrı enteresan..

Ben babamla görüşmüyorum bir yer varmış yüklü para alacakmış kendi payına kardeşime para verecekmiş umrumda bile değil sana da vericem de dese istemem ha vefat eder o zaman zaten bölünür.

Annenizin ruh sağlığı bozuk bitaz anlasanız da tedavi olmasını sağlasanız o anne size bakıp büyütmedi mi.üniversite bile okumuşsunuz yani kapıya bile koyarsınız mallarını alsanız. Zaten mirastan men diye birşey yok artık
Yarım yamalak okuma vakası 2. Mezun değilim.

Kendisi noterden onay verirse ve ya akil sagliginin yerinde olmadigini belgelerseniz olmeden mal paylasimi yapilabilir.

Daha konuları okumadan çok bilmişlik yapmaya çalışıyorsunuz çok yazık.

Gelecek kötü yorumları şimdiden umursamayacağımı söylemek istiyorum. Son konumu okuyanlar bilir, annem tarafından ağır darp edildim. Bıçaklı saldırıya uğradım ve evi terk ettim. Yeni evleneceğim ve (henüz çalışmıyorum mezun değilim) bütçem yok. Annem ağır şekilde sinir hastası. Ve çoğu zamanda kafasında kurup yasanmış gibi olayları anlattığını biliyoruz. Örneğin evimizde bir şey kaybolsa bana senin arkadaşların gece gelip alıp gittiler diyor. Yani şizofreni olduğundan şüpheleniyorum. Kısa keseceğim, annem ölmeden mirasın paylaşılması gibi bir durum olabilir mi? Kendisiyle bir daha görüşmeyi düşünmüyorum. Sağı solu belli olmayan bir insan(!) Kendince beni cezanlandırmak için beni bir şeylerden mahrum bırakmak isteyebilir. Bugüne gelene kadar çok dişimi sıktım. Pazar alışverişe bile çıkmazdık ve her şeyden çok mahrum kaldım. O bir şeylere sahip olsun diye hep kendimden ödün verdim. Buda sorun değil, evlat ayrımı yapılması beni çok yıprattı. O yüzden bu konu hakkında bilgi almak istiyorum.
Anneniz istesene sizi mahrum bırakamaz miras da saklı pay diye bir durum vardır mal varlığının bilirli bir oranından fazlasını istediği kişiye bırakmaz miras hakkınız belli bir oranda koruma altındadır ........ ama annemiz sağ iken diğer kardeşlerinize vs satış yapmış gibi tapu işlemi yaparsa tekrar alamazsınız .... ama vasitname falan gibi bir şeyler yaparsa da tüm malını diğer kişilere bırakamaz sizin saklı payınız vardır

Annenizin akli basinda degilse (sizin iddialariniz gibi bir sey degil ama kesin doktor raporu lazim) ve bunu kanitlayabiliyorsaniz vasi tayini yapilir,o zaman malin idaresi vasilere gecer.

Lakin siz darp edildiginizi iddia ediyorsunuz,annenizi bu durumda nasil doktora gotureceksiniz,nasil rapor alacaksiniz? Olanaksiz bir durum. Eski konularinizi okudum,fazla maddiyatci buluyorum sizi. Evlenecek genc bir kadinsiniz,eliniz ayaginiz tutuyor,gecinmek icin mirasa ihtiyaciniz yok,zaten bu yasal da degil su anda. İstemediginiz annenizin mirasina su anda el uzatamazsiniz cunku yasiyor ve akil sagliginin yerinde olmadigina dair bir belge yok ortada.

Gidin calisin,cabalayin,kendi paranizi kendiniz kazanin. Evlenecek bir gucunuz kuvvetiniz varsa calismaya da vardir. Marketlerde kasiyerlik yapin,reyon gorevlisi olun,magazalarda part time satis danismanligi yapin. İlle kalici is bulmaniz gerekmez. Kendi paranizi kazanirsaniz onunla annenizin vefatina kadar gecinebilirsiniz. Su anda bu konuyu acmaniz bu sebepten cok cok ayip geldi bana, resmen paragoz olmak yani baska bir ismi yok
Paragöz olmak? O zaman sizde aile mirasını reddedin ben paragöz değilim deyin. Siz şaka mısınız? Bu her yönden benim hakkım. Görüşmeyi keseceğim için adaletsiz bir paylaşım yapılmasını istemiyorum. Ister şimdi hakkımı alırım ister vefat edince. Ben şimdi almayı tercih ettim bu bir. Ikincisi de konuları anlamadan yorum yapıyorsunuz. Siz değil miydiniz kimseyle anlaşamıyorum hiçbir konuda aynı düşünemiyorum hiç aynı şeylerden konuşamıyorum diye konu açan. Demek ki yanlış olan sizsiniz. Sivri diliniz, ki ben burda hukuksal bir bilgi sordum aile hayatıma veya çalışma hayatıma bir yorum değil.. herkese karşı. Beni paragöz buluyorsanız,insan olabilmek ve insanca konuşabilmek bedava deneyin.

Back
X