Ölmek arzusu

ikincielci

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2015
2.212
1.208
133
35
merhaba, beni bilen biliyor bilmeyenler için minik bir detay vereyim; 7 kasımda 9 aylık bebeğimi ölü doğurdum. (Lütfen nasıl olduğunu sormayınız isteyenler için bunu anlattığım konum: https://www.kadinlarkulubu.com/foru...mi-kaybettim-7-11-2018.1098562/#post-57932456 )

Çok mutsuz ve özlem içindeyim. Biliyorum ki bebeğim cennete gitti. Allah onu mükafatlandırdı ve inşallah bize de şefaatçi olacak.

Şimdi bu konuyu açma sebebime gelelim. Ben normal, kendi halinde ,küçük bir şehirde yaşayan 29 yaşında ve bir sene önce kapanmış bir kadınım. Zaman zaman namazlarımı kılarım ama hamileliğimde hiç kılmadım denebilir. Öyle çok ibadet etmiyorum ama duanın gücüne çok inanırım.

Efendimizin hadisi bebeklerimizin bize öbür dünyada şefaat edecekleri üzerine ama ben korkuyorum bu duruma layık olamayarak ölürsem diye. Ve bu yüzden de lohusa iken ölmeyi çok arzuluyorum. ( lohusa iken ölünürse şehit olunacağını okudum) Bebeğimle kavuşabilmeyi çok istiyorum. Bu günah mı onu da bilmiyorum. Kimseyle paylaşamadığım için buraya yazmak istedim.

Edit: bir arkadaş canıma kıymak istediğimi düşünmüş de yanlış anlaşılmasın öyle bir isteğim düşüncem yok. Hem cana kıymayı düşünen biri cennete gitmeyi nasıl hayal edebilir ki? Ben sadece keşke ecelim lohusa iken ya da daha fazla günah işleyemeden gelse diye düşünüyorum. Allahın iradesini sorgulamıyorum. Kendi elimle birşeyleri değiştirmeye çalışmıyorum bu sadece bir arzu bir dilek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Allah'ın emanet ettiği cana kendi iradenizle kıymak istediğiniz için günah diye biliyorum
Bebeğinizin canını veren de alan da Allah.
Ama bu konular bu forumda yasak onu da biliyorum
Lütfen acil olarak bir psikiyatra danışın,hiç iyi değilsiniz.
Allah yardımcınız olsun.

Yanlış anlamışsınız canıma kıymak istemiyorum. Ecelim gelsin istiyorum. Yani keşke ecelim lohusa iken olsa ölsem arzusu var. İntihar falan gibi bir düşüncem yok çok farklı okumuşsunuz sanırım ya da ben yanlış anlattım kendimi

Önceki konunuzu ağlayarak okudum şimdi Rabbim sabır versin . Kavusacaksiniz yavrunuz sizi bekliyor.
Fakat lütfen bu arzuyu sökün atın içinizden. Dualarınız da yer vermeyin . Duanın ne zaman kabul olacağını bilemiyoruz. Güzel bir arzu icinizde ki. Fakat varsayalım ki duaniz kabul edildi, yeniden dogum yaptınız lohusa iken ölecek cennetteki yavrunuza kavusacaksiniz.
Peki şimdi ki yavrunuz annesiz mi büyüyecek. sonunu düşünerek dua edin.

Rabbimden sizin için hayırlı sağlıklı imanlı evlat diliyorum.

Allah'tan ölümü dilememelisin. Onun yerine sana sabır vermesini dayanma gücü vermesini dilemelisin. Allah yardımcınız olsun ama kendinizi toplayın gerekirse psikolojik destek alın.
Dayanmasına dayanırım tek acı yaşayan ben değişim. Ölmek isteme sebebim başka siz farklı algıladınız sanırım.

Eşiniz, anne/babanız, kardeşiniz kimsenin mi bir değeri kalmadı?

Rabbin verdiği hayatın da hiç bir değeri yok?

Son düzenleme:
Öncelikle basınız sag olsun. Eminim çok zor bir imtihandir. Ama imtihandir neticede. Yaşanana bu gözle bakmak lazım..
Lohusa iken ölen cennete gider diye kim demisse de yalan söylemiş. Dini düşünceye sahipseniz peygamberimiz bu konuda ne demiş ona bakın öncelikle. Sonuçta o da evlat kaybetmiş. Onun bunun lafına bakmayın. İyi insan olmaya çalışın .
Tekrar basınız basolsun.

Çok farklı ve mantıklı bir açıdan yaklaştınız olaya çok teşekkür ederim öncelikle yazdığım şeyi anladığınız için çünkü bazı arkadaşlar anlamamış ve ben kendimden şüphelendim acaba anlatamadım mı kendimi diye.

Siz anlayıp derin bir cevap vermişsiniz bunu hiç düşünmemiştim. Dediğiniz gibi duanın o boyutu da var eksik dilemek sonucu farklı durumlar yaşanabiliyor. Başka bir bebeğimi annesiz bırakmak istemem. Cennet kuşum en güzel yerde ama diğer bebeğim dünya gibi karanlık ve bana muhtaç bir yerde olacak. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah. O zaman şöyle dua edeyim. Bebeğimin şefaatine layık bir kul olarak, en günahsız anımda öleyim inşallah

Bütün bu yaşadıkların, hissettiklerin çok normal. Herşey daha çok yeni. Bende aynı şeyleri düşünüyordum, aynı şeyleri hissediyordum.
Yaşadığın, yaşadığımız şey çok ağır. Yaşaması ağır, kabullenmesi ağır...
Ben doğumdan sonraki ilk gün, bütün gün durdum sadece durdum. Oturduğum yerde öylece durdum ve istediğim şey zamanın bir an önce geçmesiydi. Bütün gün içimden dua ettim. Allahım bu acıyı sen verdin sabrını da sadece senden istiyorum nolur zaman bir an önce geçsin diye dua ettim. Dört ayı geçti ve geriye dönüp baktığımda nasıl diyorum ne ara oldu bu kadar.
Zaman geçiyor, acısı hiçbir zaman geçmiyor ama kabulleniyorsun. Kabullendikçe hayat daha kolay hale gelebiliyor.
Bebeklerimiz bizim onlara asla sunamayacağımız kadar mükemmel bir yerdeler.
Sen sadece kendine zaman ver lütfen.

Rabbim sabir versin sana insAllah. Olmeyi dilemek yerine sabir ve dayanma gucu dile canim. Veren de Allah alan da bizim bilmedigimiz ama onun bildigi bir hikmet vardir elbet. Lutfen kendini suclama ve toparlanmaya calis gerekirse destek al. Rabbim yar ve yardimcin olsun insAllah.

allah sabır versin okumuştum konunu 2 kayıp yaşayan biri olarak seni anlayabiliyorum çok zor bir durum ...
zamanı gelince kavuşacaksın canım öyle düşün sabretmek hiç kolay değil

Dünya itibariyle şehid sayılmayan, yani, yıkanıp kefenlenmiş olarak gömülen, fakat âhirette şehid muamelesi gören kimselere şehîd-i uhrevî denir. Şehîd-i kâmil olmanın şartlarından birini kaybeden kimseler, bu kısma girerler.

Bundan başka şu kimseler de âhiret şehîdi sayılır:

* Suda boğulanlar.

* Ateşte yananlar. (İbnu Mace, Cihad, 17)

* Enkaz altında kalanlar.

* Veba gibi bulaşıcı bir hastalıktan ölenler.

* Sıtma gibi ateşli hastalıktan ölenler.

* İlim yolunda ölenler.

* Ciğer hastalıklarından ölenler.

* Doğum sırasında veya lohusa iken ölen kadınlar.

* Baş ağrısından ölenler.

* Karın ağrısından ölenler.

* Ailesinin nafakasını helâlinden kazanmak için çalışırken iş kazasından ölenler.

* Cuma gecesi ölenler.

* Gurbet ilde vefat edenler.

* Akrep, yılan sokması gibi sebeblerle vefat edenler...

(Savaş dışındaki şehîdler hakkında hadisler için bakınız: Buhârî, Ezan, 32, Cihâd, 30; Müslim, İmâre, 164; Tirmizî, Cenâiz, 65, Fedâilu'l-Cihâd, 14; Ahmed b. Hanbel, I/22, 23, II/323, 325).

Sizin anneniz babanız eşiniz başka başka bir sürü sorumluluğunuz var.
Düşünceleriniz son derece bencilce.
Benim annem de ilk çocuğunu ölü doğurmuş mesela.
Ve sonra ben ve erkek kardeşim doğmuş.
Hayata sarılmış. Tekrardan çocuk sahibi olmuş.
Sizin lohusayken ölsem şehit olurum gibi bir fikirde olmanız dahi içten pazarlıklı bir durum.
Bence kendinize gelmeni lazım.
Yaşadığınız şey çok zor ama o karanlığa saplanıp kalmayı tercih eden de sizsiniz.

Minicik bebeğe kim bakacak siz ölürseniz?
Neden bu kadar ahireti düşünüyorsunuz?
Önce burada yaşamanız gereken hayatı yaşayın, düşünceleriniz de sağlıklı değil.

Diğer yaşamda iyi imkanlara kavuşmak için burada küçücük bir bebek annesiz kalacak. Ona sizin gibi kim bakabilir ki?

Bu düşünceniz bebeğinizi kaybetmeden önce yoktu değil mi?

Evet konuyu bilmediğim için öyle yazdım. Eşinizle mi alakalı. Bu konu okumuştum ama o sizmisinz bilmiyorum esiniz bebekle ilgilu sizi mi sucluyor
Canım evet doğru hatırlıyorsun eşim de hiç destek değil ama ölmek istemem tamamen içsel birşey. Günahsız olarak bebeğime kavuşmak istiyorum. Cennete layık biri olarak ölebilmek istiyorum. Doğum esnasında ve lohusa iken ölen şehit olurmuş. Tabi şehitliğin kademeleri var ama Allaha layık bir kul olarak ölebilmek var işin ucunda bu yüzden bunu istedim

Böyle düşünmeniz çok normal, lohusalık insanın kafasına türlü türlü düşünceler sokan bir dönem derler...
Umarım kötü düşünceleri kafanizdan atarsiniz. Bu arada bulunduğunuz ilçede bir ASDEP vardır mutlaka. Oraya gidip bir dilekçeyle ücretsiz psikolog talep edebilirsiniz. Böyle bir hakkınız var.
Zaten çok zor bir süreç yaşıyorsunuz,zaten acinizi sarılıp paylaşacak eş olmayisi problemi yaşıyorsunuz... Sizi anlayacak, dinleyecek, yeni bakiş acıları sağlayacak bir psikolog hem size iyi gelir, hem de ileriki yıllarda yasayacaginiz hamileliklerde aşırı panik ve anksiyete yaşamanizin önüne geçer.
Bence lütfen bir başvuru yapın.
Başınız sağolsun...

Canım öncelikle başın sağolsun rabbim sabırlar versin. Ölmeyi asla düşünmemelisin ne şekilde olursa olsun. Yaşadığın şey çok zor bunu demek haddim değil ama bi uzmandan yardım almalısın.

Eşiniz, anne/babanız, kardeşiniz kimsenin mi bir değeri kalmadı?

Rabbin verdiği hayatın da hiç bir değeri yok?
Günah işlemeden istiyorken ölmek Allaha kavuşmak daha değerli bütün bunlardan. Ölüm herkes için var birgün öleceğim ve bu saydığınız herkes erken olsun geç olsun yine üzülecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…