Ölmek arzusu

Kişinin ölümü dilemesi doğru değil diye biliyorum dini açıdan.

Acımız çok taze ve çok zor. Allah sabır versin. Belli ki dini hassasiyetiniz var sabırla ilgili ayetler okumanızı tavsiye ederim.

Günah işlemeden istiyorken ölmek Allaha kavuşmak daha değerli bütün bunlardan. Ölüm herkes için var birgün öleceğim ve bu saydığınız herkes erken olsun geç olsun yine üzülecek
Nasıl yani, bu saydığım kişiler ha bugün ölmüş, ha 30 yıl sonra, sizin için farketmez mi?

Neyse, acınızdan sağlıklı düşünemiyorsunuz belli. Rabbim ferahlık versin kalbinize.

Kuzucum destek alıyor musun? Almıyorsan lütfen düşün. Yaşadığın şey çok zor rabbim ferahlığını versin. Şu an bi sürü düşünce geçer kafandan ama bir uzmandan destek alarak, dua ederek baş etmeye çalışabilirsin.

Ne yazacağımı bilemeden yazmaya çalışıyorum. Umarım az da olsa rahatlayabilirsin.

Bütün bu sorumluluklar bu dünya için var. Elbette bencilce olacağım çünkü unutsak da bu dünyaya dalsak da biz öbür dünya için yaşıyoruz. Ben ölünce ğzülebilirler, yalnız kalabilirler, Allah böylesini yazmışsa bu olur. Ben ahiretim için bunu arzuluyorum. Herkes kendinden sorumludur orada çünkü

Diğer konunuzu biliyorum . Dünyada var olan en büyük acı ile sınandınız . Ama bu düşünceleri (lohusa ölmek , şehit olmak vs ) kafanızdan çıkarın ...
Şu an maneviyata çok fazla sığınmışsınız çünkü bu acı başka bir şeyle geçmez. Ölünce kavuşacağım mantığı ile hareket etmenizi buna bağlıyorum
Allahtan sabır dileyin , ölmeyi değil . arkadaşım 4 yıl öne 9 aylık bebeğini doğumu beklerken kaybetti .Hastanedeydi o da. Birden kesildi kalp atışı . O da boş ellerle döndü eve . Şu an 2,5 yaşında bir oğlu var .Sizin de kucağınız dolacak inşallah. Sabır...

Evet ama böyle olmadı dediğiniz gibi yaşanmadı maalesef bebeğim yok gitti ve ben de ona layık biri gibi ölmek istiyorum. Allah bilir belki henüz layık bile değilimdir. Sadece lohusa ve doğumda ölen şehit olur hadisini okuduğum için bu arzudayım

Teşekkür ederim araştıracağım. Kimseyle konuşacak gücüm de yok aslında başlarsam oturur ağlarım ama yine de değerlendirecğeim bunu

Su an acinizin en ust noktasindasiniz.
Bebeginizi kaybetmeden once olmeyi dusunuyor muydunuz?
Belki Allah size olumu hatirlatti sizin de inandiginiz gibi oteki tarafi hatirladiniz belki bu dunyaya dalmistiniz.
Fakat sizin icin neyin en hayirli oldugunu Allah bilir.
Belki daha fazla yasayip daha iyi olucaksiniz bunu isteyerek dua edin.
Allahtan sabir ve yanlisa yonelmeden rizasi icin yasamayi dileyin.
O zaman zaten sizin icin hayirlisi olmekse oyle olcaktir ama Allah bilir.
Bir de belki imtihandasiniz ve imtihan bitmeden omur bitmiyor.
Ayrica bir insan icten dilerse normal olarak vefat etse bile sehit muamelesi gorebilir seklinde hadis de var.

Nasıl yani, bu saydığım kişiler ha bugün ölmüş, ha 30 yıl sonra, sizin için farketmez mi?

Neyse, acınızdan sağlıklı düşünemiyorsunuz belli. Rabbim ferahlık versin kalbinize.
Anlamıyorsunuz. Birileri acı çekmesin diye ben birşeylerden neden vazgeçeyim? Tabi benim elimde değil bu amenna ama elimde olsa isterdim bunu diyorum. Yani bir yakınınız yarın değil de 30 yıl sonra ölse daha mı az üzüleceksiniz?

Destek almıyorum üstelik kocamdan da destek görmüyorum. Bilmiyorum ne yapacağımı kimseyle konuşmak da istemiyorum aslında. Birine söylesem hemen “aa olur mu daha yaşayacak bir sürü şey var daha çocukların olacak..,” şeklinde cümleler kurup kendilerince kalbimi rahatlatmaya çalışacaklar ve bu beni yoruyor

Yeni bir bebeğim olması fikri bile rahatlatmıyor içimi. Ölürsem olmamış olur diyorum cennette bir bebeğim var o bana yeter diyorum

Bebeğim yokken bu kadar istemiyordum ama hep günahsız olduğum an daha fazla yaşatma beni rabbim diye dua ediyordum. Şu an çok doğru bir zaman gibi hissediyorum bunun için. Elbette Allah biliyor bunu ve ne zaman alacaksa o zamana kadar yaşayacağım ama içimdeki arzuyu dindiremiyorum

Kuzucum acını yaşamalısın evet ama herkesin acıyla baş etme şekli farklıdır. Tabi ki sana şu an söylenen ama ama amalar bir anlam ifade etmeyecek bak üstte bir arkadaş nasıl bir psikolojik destek alabileceğini yazmış. Lütfen bunu araştır. Bizim söylediklerimiz yazdıklarımızdan çok daha etkili olur. Çünkü yaşadığın şey çok çok ağır sağlıklı düşünmeni engelliyor.

Eşin de muhtemelen böyle bir savunma mekanizması oluşturdu kendince ikiniz birlikte gidin. Destek alın lütfen.

Yeni bir bebeğim olması fikri bile rahatlatmıyor içimi. Ölürsem olmamış olur diyorum cennette bir bebeğim var o bana yeter diyorum
İnan bana yeniden bebeğin olduğunda , o büyüdüğünde, yıllar geçtiğinde sadece ama sadece hatırladığında gözlerin dolacak . Zaman her şeyin ilacı . Yengem ikizlerini kaybetti 7,5 aylıkken .
Bazen konusu geçince ah der şimdi olsa yaşatırlardı çocuklarımı .Ama o kadar . İnce bir sızı sadece . Bebek sahibi olana kadar mezarına gitti geldi . Geçen sordum en son ne zaman gittin diye 14 yıl oldu dedi . Zaman...

Doğru elbette. Yine dünyaya dalıp hayt telaşına düşünce acılar daha kolay gelecek ama bunu da istemiyorum ki. Dünyaya dalmak acımın azalması birşeyleri unutmak bunlar değil arzum

Dünya sınav yeri neden ölmek arzusu doğdu içine canım sen kendine mukayyet olduktan sonra emin ol 100 yaşında da olsan belki cennetlik olursun. Rabbim neyin günah olduğunu neyin sevap olduğunu KURAN-I Kerim de alenen belirtmiştir ayrıca hadislerlede Peygamberimiz ve diğer Alimler bize yol göstermiştir.

Ölmeyi istemek yerine günahtan tövbe edip daha çok sevap işlemek arzusu olmalı içinde. Cennetin 7 kat olduğu bildirilmiş bebeğin 7. Kat mertebe de diyelim belki şimdi ölsen cennetlik olsan diyelim ne malum ki senin 1. 2. Katta olmayacağın.

O yüzden ölmeyi arzulamayi bırak ve Allahın rızasını kazanmaya sevap işlemeye insanlara hayırlı işler yapmaya gayret et. Allah senin gönlüne ferahlık eşine de merhamet versin.

Ölmek için dua etmeyin lütfen Rabbim yaşamam hayırlı olduğu surece beni yaşat diye dua edin..hayırlı ömür için dua edin...yeniden yavrulariniz olur, anne olursunuz yeniden...Şehit sevabı verilen ameller var onları yapın inşallah Firdevs cennetlerinde buluşursunuz cocugunuzla belki bir elli yıl sonra.

canim benm olumde yasamakta bir kader eger duanin gucune iman ediyorsan kaderede iman ermen lazim suan yasadigin depresyon kolay duzeydr degil benm basima gelse. boyle bisey belki siziin gibi bosluga olum arzusuna burunurdum ama suna eminm. eger bu beden bu canda kaldiysa tekrar anne olurum senin gibi bir suru kadini biliyorm. heo evlat acisi hep olu dogum kolay degil bu durumdan kurtulmak istiyorsan beni dinle tekrar evlat sahibi ol ibadetlerinede devam et tabbiki o minik senin sefaatcn olcak. annelik hakkin onun uzerinde bile var oyle dusunme iman edip rabbinden tekrar evlat sahibi olmak icin dua et

YASyasadiklarini okudum ve cok uzuldum canim..ama ne guzel bir karar vermissiniz evlat edinmek istiyormussunuz olumu aklindan silip kimsesiz bir cocuga yuva ol inan bu daha sevap canim

öyle düşüneceğine tövbe et....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…