Ölmek istiyorum artık

Svendi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2021
4
1
1
24
Merhaba herkese çıkmazda gibiyim.üniversite sınavına 2. kez hazırlanıyorum tıp istiyorum geçen sene eczacılık vs geliyordu ama tercih yapmadım.6 ay önce ablamın yanına farklı bı şehire taşındık.Aileme yalvardım resmen sınavdan sonra taşınalım sınavımı etkilemesin diye.Ablam mutlu olsun diye benim geleceğimi etkilediniz dediğimde defol git o zaman dediler.Ablam sen zaten kazanamazsın ilerde benim temizlikçim olursun gibi laflar etti ki kendisi 28 yaşında.Bu lafları ailem duyduğu halde onu haklı buldu.Ablami özel universiteye gönderdiler beni dershaneye bile yazdırmadılar.Ablam her gün arkadaşlarıyla gezip eğleniyor.Cok yalnızım burda ders çalışıyorum ama insan bazen dışarı çıkmak istiyor.Beni bu hale getirip onun her gün gezip eğlenmesini hazmedemiyorum en başta da ailemin bu kadar ayrımcılık yapmasını.Onlara olan nefretim psikolojimi çok etkiliyor sanki hepsi bana düşman gibi.Her gün ölmek için dua ediyorum artık dayanamıyorum

Muhtemelen ergenlik hezeyanlarıdır bunlar. Birkaç seneye geçer, derslerine odaklan.

Ablan nereye çıkıp geziyor acaba şu dönemde? Gezecek yer yok ki...

Bahsettiğiniz gibiyse bu durum size güç versin ,o ortamdan kurtulmak,kendi yaşamınızı kurabilmek,siz olabilmek için derslere asılın ve kendiniz için bu iyiliği yapın. Yoksa zaten onların dediği olacak istedikleri gibi yaşayıp bu muameleye mahkum olacaksınız . Kendinize güvenin.

Merhaba herkese çıkmazda gibiyim.üniversite sınavına 2. kez hazırlanıyorum tıp istiyorum geçen sene eczacılık vs geliyordu ama tercih yapmadım.6 ay önce ablamın yanına farklı bı şehire taşındık.Aileme yalvardım resmen sınavdan sonra taşınalım sınavımı etkilemesin diye.Ablam mutlu olsun diye benim geleceğimi etkilediniz dediğimde defol git o zaman dediler.Ablam sen zaten kazanamazsın ilerde benim temizlikçim olursun gibi laflar etti ki kendisi 28 yaşında.Bu lafları ailem duyduğu halde onu haklı buldu.Ablami özel universiteye gönderdiler beni dershaneye bile yazdırmadılar.Ablam her gün arkadaşlarıyla gezip eğleniyor.Cok yalnızım burda ders çalışıyorum ama insan bazen dışarı çıkmak istiyor.Beni bu hale getirip onun her gün gezip eğlenmesini hazmedemiyorum en başta da ailemin bu kadar ayrımcılık yapmasını.Onlara olan nefretim psikolojimi çok etkiliyor sanki hepsi bana düşman gibi.Her gün ölmek için dua ediyorum artık dayanamıyorum
Ohooo bu kadarcık dertten ölmek isterseniz, bunun daha iş hayatı stresi, eş hayatı stresi, çocuklu hayat stresi var.:kahve:

Ölünecek bir şey yok, 4 ay sonra rahatsınız siz de. Bunları düşüneceğinize ders çalışın da bu dönem bitsin. İki kere sınava girince böyle oluyorsanız asıl ben öleyim, 1817191910. defa gireceğim:KK45:

Size desteğe geldim 😊

Bugün Türkiyede en yüksek puanlı bölümler tıp fakültesinde zaten beğenmeyip tekrar sınava girdiğiniz eczacılık bile yüksek puan ister, sağlam meslektir.

Kim nereye temizlikçi oluyormuş, ablanız biraz az gezsin başı dönmüş dılaşmaktan. 😂

Akademik duruma göre ailenizin ve ablanızın da laflarını yeme ihtimali çok ama çok yüksek.

Bu kadar ağır bir çalışma sürecindeyken arada biraz arkadaş gezmesi istemeniz normal. Bu pandemi sürecinde inanın herkes evlerine tıkıldı, ablanıza bakmayın aklı başında kimse gezemiyor. 😔
Marttan beri AVM sıfır, kuaföre ise 1 kere tek müşteri olarak gittim, oturup evde saç boyuyorum. Sinema/restoran zaten sıfır.

Arkadaşlarınızla online grup kurup zoom vb. biraz rahatlamak isteyebilirsiniz. Fırsat buldukça en azından parka çıkın güneş alın.

Bir laf vardır “yaşam limon 🍋 veriyorsa limonata yapacaksın” diye. Madem ki evlat ayrımı yüzünden evde kaldınız, siz de derslere tam odaklanıp istediğiniz bölümü kazanın. İşte o zaman gerçek özgürlük gelecek hık diyemezler size. Ben de önemli bir sertifikayı bu süreçte 1 yıl evde çalışıp aldım, yapabilirsiniz. 👍

Bu yaşadıklarınız tam tersi size motivasyon versin bi okul kazanmanız en güzel cevap olur. Hatta sizin yerinizde olsam başka şehire tercih yapar uzaklaşırım ordan.

Niye ablanıza özel ders aldırıp sizi yollamasınlar canım anlamadım yani ayrıca ders çalışacak insan her yerde çalışır şehir değiştirmekle ablanızın gezmesiyle ne alakası var size ne? Siz kendinize derslerinize bakın. Tıp çok yüksek bir puan dersaneye bile yollamıyorlarsa nasıl hedeflediniz o bölümü herşeyi ablanıza bağlamışsınız zaten her yer kapalı nerede gezecek ki evli falan mı çocuğu mu var ablanızın

Size desteğe geldim 😊

Bugün Türkiyede en yüksek puanlı bölümler tıp fakültesinde zaten beğenmeyip tekrar sınava girdiğiniz eczacılık bile yüksek puan ister, sağlam meslektir.

Kim nereye temizlikçi oluyormuş, ablanız biraz az gezsin başı dönmüş dılaşmaktan. 😂

Akademik duruma göre ailenizin ve ablanızın da laflarını yeme ihtimali çok ama çok yüksek.

Bu kadar ağır bir çalışma sürecindeyken arada biraz arkadaş gezmesi istemeniz normal. Bu pandemi sürecinde inanın herkes evlerine tıkıldı, ablanıza bakmayın aklı başında kimse gezemiyor. 😔
Marttan beri AVM sıfır, kuaföre ise 1 kere tek müşteri olarak gittim, oturup evde saç boyuyorum. Sinema/restoran zaten sıfır.

Arkadaşlarınızla online grup kurup zoom vb. biraz rahatlamak isteyebilirsiniz. Fırsat buldukça en azından parka çıkın güneş alın.

Bir laf vardır “yaşam limon 🍋 veriyorsa limonata yapacaksın” diye. Madem ki evlat ayrımı yüzünden evde kaldınız, siz de derslere tam odaklanıp istediğiniz bölümü kazanın. İşte o zaman gerçek özgürlük gelecek hık diyemezler size. Ben de önemli bir sertifikayı bu süreçte 1 yıl evde çalışıp aldım, yapabilirsiniz. 👍
Çok teşekkür ederim desteğiniz için

Aileniz neden böyle davranıyor hiçbir fikrim yok. Bu çifte standardın nedenini sordunuz mu ailenize? Başka şehre taşınmak zor ama illa bu sınav başarımı kötü yönde etkileyecek gibi bir ön kabul edinmeyin. Bunun bir kendini gerçekleştiren kehanet olmasını istemeyiz. Eczacılık kazandıysanız akademik başarınız ortalamanın üzerindedir yani benim sınava girdiğim yıllarda bu durum böyleydi. Zor bir durum ama ölmeyi istemeye değmez gerçekten. Sınavınızı kazandıktan sonra yavaş yavaş ipleri elinize alacaksınız. Güzel bir hayata sahip olmak sizin elinizde, sakin olun.

Niye ablanıza özel ders aldırıp sizi yollamasınlar canım anlamadım yani ayrıca ders çalışacak insan her yerde çalışır şehir değiştirmekle ablanızın gezmesiyle ne alakası var size ne? Siz kendinize derslerinize bakın. Tıp çok yüksek bir puan dersaneye bile yollamıyorlarsa nasıl hedeflediniz o bölümü herşeyi ablanıza bağlamışsınız zaten her yer kapalı nerede gezecek ki evli falan mı çocuğu mu var ablanızın
Orta gelirli bı aile olduğumuz için her şey ablama yapıldı açıkçası.Gezmesi derken kayak tatili vs o beni ilgilendirmez tabi ama arkadaşları da bize gelip gider hep.Onlar içerde gülüp eğlenirken ders çalışmak çok da kolay değil benim için

Çok bunalmışsınız. Ama önünüzde uzun bir hayat var ve bu hayatı güzel hale getirmek sizin elinizde. Başarılı olup utandırın. Sınavı kazanıp kurtulun. Zaten ruh haliniz düzeldiğinde bahsettiklerinizin ufak problemler olduğunu görebileceksiniz

Universite sinavina hazirlanacak yastaysan, evde tek basina kalabilirsin. Kendi evine dön, sessiz sakin sinavina calis. Senin masraflarini karsilasin ailen bir zahmet.

Öğrenci evinde tek yaşıyordu pandemide bizim olduğumuz şehire dönmek istemedi siz gelin diye ısrar etti

28 yaşında ablan ne öğrencisi

bak daha senin önünde de onlarca yıl varmış öğrenci olmak için

bana 28 yaşında öğrenci olan ablam sen olsan olsan benim temizlikçim olursun derse yoo önümde 10 yıl var daha okurum bol bol malum senin gibi derim

ama dershaneye gitmemeniz vs bence biraz da pandemi kaynaklı zaten online senin temelin de var çalışırsın denmiş gibi geldi

bu arada üniversite olan şehirde her türlü imkan olağan şartlarda vardır şimdi ise tam ders çalışmalık dönem kimse sokağa dahi çıkamıyor

hadi otur bol bol çalış

Orta gelirli bı aile olduğumuz için her şey ablama yapıldı açıkçası.Gezmesi derken kayak tatili vs o beni ilgilendirmez tabi ama arkadaşları da bize gelip gider hep.Onlar içerde gülüp eğlenirken ders çalışmak çok da kolay değil benim için

Tamam orta gelir olabilir de onun masrafı bitmiş sana yaparlar niye yapmasınlar? Kayak tatili vs evet sizi ilgilendirmez hergün kayağa da gidemez ya da bu korona da hergün arkadaş gelmez eve gece çalışın mesela ben hep gece çalışırdım dediğim gibi tıp hedefleyip dersaneye gitmemek abes geldi hangi aile kızı başarılıysa yollamaz öbürünü yollayıp.Aileniz niye ablanızın yanına geldi

Burada evlat ayrımı yapılan pek kişi sorunlarını paylaşıyor. İlginç olan ise kayrılan çocuk hazıra alıştığı için yaşamda genelde geriye düşüyor. Hep anne baba parası ile şımartıldığı için bağımlı yetişiyor, duraksıyor. Diğer çocuk ise kendi çabasıyla çırpındığı için yaşamda ilerliyor.

Şimdi anne baba parası tatlıdır, iyi günleri. İleriki dönemde inşallah güzel bir yeri de kazanınca aranızdaki makas iyice daralacak, zaten o noktada yaşadığınız ili de arkadaşlarınızı da tatilinizi de kendiniz belirliyor olacaksınız. Üniversite ortamı bile liseden çok farklıdır, aşağılamaya falan o noktada cüret edemez zaten, ederse cevabını da alır.

Haticeye değil neticeye bakın der atalarımız, tam da bu durum için söylenmiş.

Tamam orta gelir olabilir de onun masrafı bitmiş sana yaparlar niye yapmasınlar? Kayak tatili vs evet sizi ilgilendirmez hergün kayağa da gidemez ya da bu korona da hergün arkadaş gelmez eve gece çalışın mesela ben hep gece çalışırdım dediğim gibi tıp hedefleyip dersaneye gitmemek abes geldi hangi aile kızı başarılıysa yollamaz öbürünü yollayıp.Aileniz niye ablanızın yanına geldi

Ben evlat ayrımı sezdim, anne babanın konu sahibine verdiği garip cevaplar bunu hissettirdi. Normal anne baba aman kızımınızın dikkati değılmasın diye fellik fellik dolaşır. Neyse ki konu sahibi paçasını kurtarmak üzere, ucuna gelmiş.

Back
X