ölmek istiyorum...

çok başka şeylerden tartışmıştık.konuşmaya başlayınca başka sebepler çıkıveriyor.bıktım valla....
niye bu kadar bekliyorsun diyorsunuz ya inanın ne yapacağımı bilmiyorum yada nasıl?bir buçuk yıllık evliyim ama tartışmadığımız gün yok.çok zor bir insan çok zor.hep düzelir diye bekledim.en büyük hatam buydu.huylu huyundan vazgeçer mi?
evliliğimin ilk haftasında kıyafetlerime karışmaya başladı ki evlenmeden önce tek kelime etmedi.henüz 15 günlük evliyken kolum mor dolaştım(yazmak istemiodm ama lanet olsun) baktım baş edemicem vazgeçtim bazı şeylerden...
bir süre sonra arkadaşlarıma karışmaya başladı.erkekler hadi neyse de bayan arkadaşlarımla dahi gündüz dışarı çıkmayı bırakın akşam tel ile konuşmam bile yasaklandı....
daha sonra özel de çalışmaya başladım.maaşımı idare etmek istedi.tamam ben de ortak olması yönündeyim ama maaşı alıp harçlık gibi bikaç kuruş vermesini yediremedim kendime.kardeşime kontör alıp gönderemiyordum korkumdan....ailesine ne paralar veriyorduk.ben dile getirdiğimde sen daha atanamadınki öğretmen misin sen?hele bi atan sonra yaparsın yapacağını dedi....
yakın zamanda annem burdaydı hiçbir şey yapamadım ya kadıncağıza...zaten beklentisi yok ihtiyacı da yok...ama bunca yıl çalışmamışm şimdi onlara bi hediye alamıyorsam yazıklar olsun bana.kardeşime gizli saklı kontör alıp gönderebildm.içimden gelmişti.inanın üzerimde para bitince hesaplamış naptın kalanını dedi.şok aldum.şimdi bana paracı sensin diyor.aslında biliyorum her şey o kartı artık ona vermeyişimden kaynaklı.sonu ne olursa olsun vermicem....

sizin durum çok çok ilerlemiş boşa o zaman canım ya ölmekte nedir ya ne için kim için bu kadr zormu boşamak zaten zor gördüğün için bu kadar üzerine geliyor tamam bende eşimle sorunlarım olduğunu söylemiştim ama benim neler yapabileceğimide biliyodu korkut gözünü bırak peşini aldırma umursama bu terket gitsin ya....ne kaybedersinki hakaretlerimi kaybedersin seni aşalayan kocayımı kaybedersin sana hakaret eden kocayımı kaybedersin.........ama kendini öldürürsen bence o seni kaybetmiş olmıcak.....

haklısın.sadece kapıdan çıkıp gitmeyi beceremiyorum.gidebileceğim tek yer var burda.öğretmenevi.orda kalan çok arkadaşım var.kimsenin duymasını istemediğim için, ilk baştan beri gitmeyişimin nedeni de bu.ama rtık kim neyi duyyorsa duysun bıktım....

canım ev işine yetişemiyorsan yapma o zaman, genelde (çok titiz olan erkekler dışında) erkekler dağınıklığı pisliği o kadar takmıyorlar, bizim kadar görmüyorlar bile. sen yemeği yap, kahvaltıyı hazırla. gerisi için kendini çok yıpratma. yardım etmiyor diye kavga etme, zorla davar güden çoban sürüyü kaybedermiş, kavgayla yapılan işten hayır mı gelir. çok temiz istiyorsa ztn yardımcı olacaktır. eşin ne iş yapıyor bu arada o devlet memuru mu? atandıktan sonra özgüvenin yerine geldi diye mi seni bu kadar yıpratmaya çalışıyor?

bu çıok titiz gün boyu temizlik yapsam köşede unuttuğum tozu görür...

eee evde oturup devamlı temizlik yapamayacağına göre, kendisi de yardım etmediğine göre, sanırım seninkinin geçinmeye gönlü yok gerçekten..

haklısın.sadece kapıdan çıkıp gitmeyi beceremiyorum.gidebileceğim tek yer var burda.öğretmenevi.orda kalan çok arkadaşım var.kimsenin duymasını istemediğim için, ilk baştan beri gitmeyişimin nedeni de bu.ama rtık kim neyi duyyorsa duysun bıktım....

bu çıok titiz gün boyu temizlik yapsam köşede unuttuğum tozu görür...

sanki ewde tek başına yaşıyosun sinir oluyorum bak bide öğretmenmişsin ne güzel işin war kadın çağır ya insansın sen köle diilsinki... ulan bizzim üst kat komşu war çalışmıyo etmiyo ne bilim azıcık zorlansın hemen kadın çağırıyo onun kadar olamıyomuyuz bide çalışıyoruz...

eee evde oturup devamlı temizlik yapamayacağına göre, kendisi de yardım etmediğine göre, sanırım seninkinin geçinmeye gönlü yok gerçekten..

sanırım ben kendimi boşuna yıpratıyorum.o buna cesaret edemediği için bana başka yol bırakmıyor.zaten kendi isteklerini aynen böyle yaptırırdı.bana başka seçenek bırakmazdı...yine kalmadı.en azından birkaç gün uzak kalmam lazım her şeyden.şeytana uymamak için. evi terk edersem hatalı ben olur muyum avukat_16?

sanırım ben kendimi boşuna yıpratıyorum.o buna cesaret edemediği için bana başka yol bırakmıyor.zaten kendi isteklerini aynen böyle yaptırırdı.bana başka seçenek bırakmazdı...yine kalmadı.en azından birkaç gün uzak kalmam lazım her şeyden.şeytana uymamak için. evi terk edersem hatalı ben olur muyum avukat_16?

canım eşin senin açtığın boşanma davasını kabul edecekse ya da anlaşmalı olarak boşanmayı kabul edecekse kusurun kimde olduğunun önemi yok. ama mal varlığınız varsa eşin senden ya da sen ondan tazminat talep edeceksen o zaman kusurun kimde olduğu önem arz eder. eğer boşanmayacaksanız evi terk etmeye kalkmayın, bir kadının evden gidip geri gelmesi hoş bir durum değildir çünkü. eşinle konuş canım, o ne iş yapıyor belki o gider. belki anlaşmalı boşanırsınız. seni evden kovmadığı müddetçe davayı açmadan evden ayrılma derim ben..

sanki ewde tek başına yaşıyosun sinir oluyorum bak bide öğretmenmişsin ne güzel işin war kadın çağır ya insansın sen köle diilsinki... ulan bizzim üst kat komşu war çalışmıyo etmiyo ne bilim azıcık zorlansın hemen kadın çağırıyo onun kadar olamıyomuyuz bide çalışıyoruz...

şu zamanda kişiliğini tamamlamış çok az insan var.kompleksini başkasından çıkaran çok.doğal olarak da acısı böyle çıkıyor.ben daha fazla dayanamıyacam zaten...tek başına yapsn her şeyi bakalım ne olcak.merak da etmiyorum aslında ne hali varsa görsün.bıktım valla...

canım eşin senin açtığın boşanma davasını kabul edecekse ya da anlaşmalı olarak boşanmayı kabul edecekse kusurun kimde olduğunun önemi yok. ama mal varlığınız varsa eşin senden ya da sen ondan tazminat talep edeceksen o zaman kusurun kimde olduğu önem arz eder. eğer boşanmayacaksanız evi terk etmeye kalkmayın, bir kadının evden gidip geri gelmesi hoş bir durum değildir çünkü. eşinle konuş canım, o ne iş yapıyor belki o gider. belki anlaşmalı boşanırsınız. seni evden kovmadığı müddetçe davayı açmadan evden ayrılma derim ben..

sanırım o da boşanmayı düşünüyor.çok fazla mal varlığımız yok.ama bunları bile dile getirdi.utanıyorum ben yaaaaaa....
bunlar benim için çok ağır...hiçbir şey istemiyorum hakkım olanı da istemiyorum yeter ki huzurum olsun.dilekçe mi vermem gerekiyor?ne yapayım?ya da ona da imzalatmam gereken bir şey olacak mı?

Öğretmensin sen,ne güzel de atanmışsın,paranı kazanıyorsun.kendi ayaklarının üstünde durabilirsin..baban demiş ya beni elaleme utandırma diye,utanılacak rezil olunacak bir durum değil bu senin hayatın söz konusu,eşin resmen senin gibi güzel bir çiçeği solduruyor..karı koca arasında senin benim param olmamalı ama eşin abartmış,ne demek benim elime ufak bir harçlık vericek..ben de öğretmenim henüz çalışmıyorum ama benim eşim cebimden harçlığımı eksik etmez ister az olsun ister fazla.
Bence de evi terketme,son ana kadar evinde kal..o da istiyorsa anlaşmalı boşanmaya çalış.Allah yardımcın olsun arkadaşım..

sanırım o da boşanmayı düşünüyor.çok fazla mal varlığımız yok.ama bunları bile dile getirdi.utanıyorum ben yaaaaaa....
bunlar benim için çok ağır...hiçbir şey istemiyorum hakkım olanı da istemiyorum yeter ki huzurum olsun.dilekçe mi vermem gerekiyor?ne yapayım?ya da ona da imzalatmam gereken bir şey olacak mı?

eşinle boşanmayı ve sonuçlarını enine boyuna konuş, öfkeyle kalkıp zararla oturma sonra. ikinizde kararlıysanız anlaşmalı olarak boşanırsınız. yine iş ciddiye binince eşiniz hatasını anlar diye düşünüyorum..

Canım benim bu hayatta senin için senden daha değerli bir şey yok, dünyaya bir kere geliyorsun mutsuzlukla , elalem ne der ile geçirme hayatını, üzülme canım lütfen, ölecek biri varsa o hakedenlerdir. üzülme geçer diyeceğim ama baştan beri şikayetçisin, huylu huyundan vazgeçmez. evliliğin bozulması taraftarı değilim ama başlıklarından gördüm ki zor biri..zamana bırak bakalım yapacak bir şey kalmazsa ayrılırsın, çocuğunuzun olmaması çok iyi.. öğretmen oluşun çok güzel mutlaka atanırsın kendini derslerine ver sonra bol bol paranı ye, gez, eğlen 2000 tl maaş az değil. ilerisi için çocuğun yok öğretmensin çokkişi peşinden koşar. bol dua et canım en mutlu şey olsun senin için

Babaya bak ya, beni elaleme rezil etme ne demektir? :@
Kızının durumunu anlamaya çalışmak yerine elalemi düşünen baba kusura bakmayın ama olmaz olsun!! :@

Hem böyle bir koca yüzünden insan hayatından vazgeçmeyi düşünebilir mi hiç?
Bir adam için değer mi?

Ayrılmanız en güzeli olurdu ama nereye gideceğimi bilmiyorum demişsiniz.
Çok zor bir durum.
Eşinizle hiç konuşmayın bir süre. Bekleyin. Bu arada birikim yapın, güçlenin sonra da ayrılırsınız ya da her ne yapmak isterseniz onu yaparsınız duruma göre.
Ama en önemlisi bu bezgin, dibe batmış ruh halinden kurtulabilmek.
Kendinize değer verin verin ve dimdik durmak için elinizden geleni yapmakla başlayın işe. Önce kendinizi sevmeniz lazım.

hayatta ölümden başka herşeyin çaresi vardır. senin de derdinin bir çaresi var elbet. umudunu koru arkadaşım, herşey aynı kalmıyor, hayat hergün değişiyor. şu anda içinde bulunduğun üzücü durum da değişecek Allahın izniyle. beni de üzen şeyler var hayatta ben de kendime bunları söyleyip ayakta kalıyorum. bir de çok bunaldığım zaman la havle... duası okuyorum. ama kendine kıymayı aklından çıkart. ölüm zaten vakti gelince bizi bulacak.

Sayın konu sahibesi,
Halen geçerli midir bilmiyorum ama bundan 8 yıl önce ben göreve başladığımda, boşanmak özür tayini için sebep sayılıyordu.
Bir arkadaşım Ordu'da çalışırken Ege'ye tayin istemişti bu yolla.
Deniz manzaralı bir okula çıkmıştı tayini.
Yönetmelik değişikliklerini incelemek gerek.
Aklınızda bulunsun.
Bu arada arkadaşlar söylemiş ama ben de değinmeden geçemeyeceğim:
Üzülüp kendinizi yıpratmayın.
Mis gibi mesleğiniz var.
Dua edin mecbur değilsiniz size böyle davranan bir erkeğe.
Baba evine de dönmek zorunda değilsiniz ki.
Kurun kendi hayatınızı,kimsenin size kendinizi bu kadar değersiz hissettirmesine, germesine izin vermeyin.
Umarım daha güzel günleriniz olur.

babanızın tepkisine şaşırdım sizin eziyet görmeniz dahamı normal geliyor alelemin lafından bence eşinizde bunların farkında o yüzden kaybetme korkusu yok bu yüzden küçük yerdeyim derken köy vs.falanmı çocuğunuz varmı?kendinize yeni bi hayat kurma şansınız yokmu?yaşınız kaç yani ALLAH göstermesin aynı şeyi ben yaşasam asla kimseyi alelemi ve düşündüklerini takmazdım ölmeyi düşünmüşsünüz yaaa ötesi varmı...çok üzüldüm gerçekten yeni ewliyim 3 yıl sonra boşanma olaylarını duyuyorum ewliliğie inancımı yitiriyorum bazen erkekler için ew dışında okadar çok seçenek varki ewdeki kadının değeri bilinmiyo artık sanırım benim eşim üzerime titrer bensiz biyere gitmez ne istersem ikiletmez ama yaa ilerisi demeden duramıyo insan böle durumları duyunca..görücü usülumü yoksa sewerekmi ewlendiniz eğer görücü usüluysa babanıza pes diycem kusura bakmayın...

sayfaların tamamını şimdi okudum mesleğiniz varmış ve kalıcak güvenli biryerinizde çok şaşırdım ne bekliyosunuz boşuna zaman kaybı bence sizin yaptığınız benim eşimde kıyafetlerime bazı arkadaşalrıma karışır ama bunları nişanlıyken aştı biz sizinkisi ewlendikten sonra göstermiş yüzünü

hani başta demişsiniz ya ben bu evi mi? şehri mi? hayatı mı? terk edeyim dıye......siz bence ilk önce kafanızda o adamı terk edın.daha sonra o evı terk edin....en sonunda da o şehrı terk edın tayın ısteyın......söyleyene kolay dıyeceksınız belkı ama sızı tekrar hayata baglayacak tek yol bu bence...başkalarının ne söyleyecegı etraftakı dedıkoduları umursamayın bile...birgün o şehırden gıdeceksınız ve yenı ınsanlarla tanısacaksınız bunu düşünün....evi terk ettıkten sonra tel no da değiştirin....sakın tehtıtlere ,küfürlere cvp bıle vermeyin.unutmayın havlayan it ısırmaz...

avukat_16 burda yardım alabileceğim dr yokmuş...
bu kadar basit bir insan değildim hele ölümü bu şekilde ağzına alabicek bir insan hiç değildim.zaten Allah a olan inancım beni durduruyor ama ağır hakaret ve aşağılama.özgüvenin ne kadar yüksek olusa olsun seni alt edebiliyor işte.

Ne diyorsun arkadaşım yapma allah aşkına, bir evlilik yüzünden ölümü düşünüyorsan boşan gitsin.İşin gücün var, şu anki durumundan daha kötü de olamazsın herhalde baksana intihar diyorsun allah korusun.
Diğer konularını hatırlıyorum, lütfen o akılsız kocanın seni üzmesina hatta ölümü düşündürtmesine izin verme.Bırak o üzülsün.Hiçbir şey senden kıymetli olamaz

aynen bugün böyle başladım cümlelerime.az daha bekle durum daha da kötüye gidince anlarsın gibi cümlelerle konuşmaya başlayınca gerildim ama belli etmedim.şu anki her şeyden sen sorumlusun ve her şey senin yüzünden bu halde demeye başlayınca aptallaştım.bakışlarım bile değişti.ben atandıktan sonra çok değişmişim öyle söylüyor. dört dörtlük ev hanımı olcam çalışacam maaşımı eşim çekecek.ben neyim.birey değil miyim ya?dedim.daha önce bu kadar ağır tempom yoktu.bir anda yoğun çalışmaya başladım ev işleri de ağır gelmeye başladı.heralde bazı şeyleri dile getirecem .evlilik paylaşma değil mi dedim.benim çevremde ne insanlar var hem çalışıp hem ev işlerine yetişen...dedi.ben de yetişiyorum ama yoruluyorum sadece dedim.sonra ipler koptu....

Bu adam seni köle yerine koyuyor, sen de onun yüzünden canına kıyacaksın öyle mi? Yapma arkadaşım, canın o kadar mı ucuz senin?

tamam anladık boşanmak istiyorsun dayanamıyorsunda madem neden o evden sen gitmek zorundasınki....söyle bak bu böyle yürümüyor ben kadınım gidecek olan sensin de valizini ver eline yallah......allah allah ben bu kadınları anlamıyorum neden boşanmak istemedikleri halde burun sürttürmek için evi terkedecegim ama gidecek yerim yok bahanesiyle kocalarını ezip rencide ediyorlar...gitmeye niyeti olan eni sonu gider arkadaş senin niyetin yok boşanmaya aklını başına topla kocanı tanımaya çalış paranıda verme

Back
X