Ölmek istiyorum

İnanıyorum inanmak istiyorum

Kendini kandiriyorsun!
Gercekci ol azcik ya
1.5 yasinda sesine dayanamayip seni dovuyor.
4 yasina gelince onu dovmeye baslayacak!
Sessiz ol, ortalığı dağıtma, şunu yapma, bunu etme...
Cocugun babasindan nefret edecek, senin gibi genc yasta yanlış bir evlilik yapacak belki, sevgiyi hep disarda arayacak, seni de bunlardan dolayi asla affetmeyecek, uzgunum ama gercek bu.
Daha bebekken babasinin baskisi baslamis 15 yasinda neler yasayacak bir dusun?
Kendinden vazgectiysen onun icin birseyler yap.

Genel olarak ortaya soruyorum, cehaletime verin, konuya realist yaklaşmak adına,
İş dediginiz öyle kolay bulunuyor mu?
Hadi çalışır cocugunu kreşe verirsin diyen olmuş ya, hangi kreş o? Ve hangi is o? Hem kira, fatura, geçim hemde kreşe para yetecek?
Ben mi farlı bir yerdeyim acaba, çünkü gördüğüm kadarıyla insanlar asgari ücretle çalışabilecek ise bile tanıdıkla falan giriyor.
Nafaka ya hiç guvenmeyin. Bunları yapan adam sigortası çalışır göstermez çalıştığını ödememek için. Yada bugün oder yarın ödemez, şikayet edip parasini alana kadar napcak bu kadın?
Bence biraz bunları düşünüp yol göstermek lazım.
Kadın sığınma evlerinde belki adam akıllı işleyen sistem vardır. Onu inanin bilmiyorum. İnşallah vardır. Anneye is bulan, çocuğa kreş vs..

Ya demek istediğim babam olmasa ben özgürüm bosanirimda calisirim da ayri evde tutarim hatta ikinci cocugu yaparim tek basimada bakarim demek istediğim yine ikinci cocuk meselesine takılmış herkes
baban olmasa eşin var. Git bi elini yüzünü yıka bi Besmele çek kendine gel. Ciddi bi karar vermek istiyosan önce kendine çeki düzen ver. Saçma saçma konuşuyorsun kusura bakma ağır söylüyorum. Konularına çok yorum yapmam ama böyle atalet halindeyken sen ancak sızlanmaktan ibaretsin. Bi adım at engelleri aşmak istiyosan. Ha kendini düşünmüyorsun o belli zaten de kızını düşün bari. Benimde bir buçuk yaşında kızım var. Dünyaları yakarım onun için. Tek bir ağlamasına beni aşağılayacak adamın alnını karışlarım. Manevi anlamda güçlüyüm anneyim çünkü. Sende güçlüsün annesin çünkü. Kızını bi hayvanın yanında yetiştirme. Oda hayvan olur sonra. Babasına çeker. Sende keşkelerinle bi köşede ölür gidersin. Kims vah tüh demez çekmeseydin o kadar derdi der. En başta kızın der. Kandırma kendini.

Ya demek istediğim babam olmasa ben özgürüm bosanirimda calisirim da ayri evde tutarim hatta ikinci cocugu yaparim tek basimada bakarim demek istediğim yine ikinci cocuk meselesine takılmış herkes
baban olmasa özgür müsün?
az önce eşim çalışmama asla izin vermez diyen başkası mıydı
bu nasıl özgürlük
peki samire sen kendini kandırmaya devam et, belli ki dayak yiyosun ama alışmışsın adam iki güzel söz edince unutuveriyorsun yaptıklarını hayat senin hayatın tercih senin
ama Allah kızının yardımcısı olsun, inşallah güçlü bir kız olarak yetişip, ayakları yere sağlam basan kendini anasına babasına bile ezdirmeyen güçlü bir kadın olur

Genel olarak ortaya soruyorum, cehaletime verin, konuya realist yaklaşmak adına,
İş dediginiz öyle kolay bulunuyor mu?
Hadi çalışır cocugunu kreşe verirsin diyen olmuş ya, hangi kreş o? Ve hangi is o? Hem kira, fatura, geçim hemde kreşe para yetecek?
Ben mi farlı bir yerdeyim acaba, çünkü gördüğüm kadarıyla insanlar asgari ücretle çalışabilecek ise bile tanıdıkla falan giriyor.
Nafaka ya hiç guvenmeyin. Bunları yapan adam sigortası çalışır göstermez çalıştığını ödememek için. Yada bugün oder yarın ödemez, şikayet edip parasini alana kadar napcak bu kadın?
Bence biraz bunları düşünüp yol göstermek lazım.
Kadın sığınma evlerinde belki adam akıllı işleyen sistem vardır. Onu inanin bilmiyorum. İnşallah vardır. Anneye is bulan, çocuğa kreş vs..

Yine sosyal medyadan tanidigim biri belediyeye, valilige, ulasabilecegi her yere basvurdu. su an kadin siginma evinde kalıyor, devlet anaokulunda temizlik gorevlisi olarak calisiyor çocuğu da yaninda okula gidip geliyor. Okula yakin bir ev ariyorlar kendisi gibi baska bir kadinla. Once bir cesaret etmek lazim. Sartlar zorlanirsa yapilamaycak bir sey yok.

Yine sosyal medyadan tanidigim biri belediyeye, valilige, ulasabilecegi her yere basvurdu. su an kadin siginma evinde kalıyor, devlet anaokulunda temizlik gorevlisi olarak calisiyor çocuğu da yaninda okula gidip geliyor. Okula yakin bir ev ariyorlar kendisi gibi baska bir kadinla. Once bir cesaret etmek lazim. Sartlar zorlanirsa yapilamaycak bir sey yok.
Teşekkür ederim böyle bir bilgilendirme ve yol gösterme için. Doğru yerlere basvuruldugunda mağduriyetin olmaması güzel.
Genelde karakola gidip, eşindir bugün kavga eder yarın barisirsiniz diye eve gönderilen kadınların hikayesini dinlediğimiz için kendini garantiye almadan iyice öğrenmeden adım atmanası gerektiğini düşündüm.
Samire tmv Samire tmv
Bir çok arkadaş gibi bende bosanmayacagini düşünüyorum. Ama arkandan annesiz bir çocuk bırakmak gibi saçma sapan şeyler de düşünme.
Kendine hayat kurabilmen için yardım istesen belki insanlar yardimci olur ve en azından cocugunu sağlıklı bir ortamda yetiştirme Şansın olur.

Artik dayanacak gücüm kalmadi gercekten insanın hic küçüklükten bu yana mi dert tasa yaşar hic yüzü gülmez kendi bildim bileli her gun olmasa da iki gunde bi ağlarım aglatirlar insanlar asik olup sevdiği birisiyle yuva kurmak ister ben ise aile baskısından kurtulmak icin evlendim burdada mutlu olamadım malesef ama inanirmisiniz burdaki herseye katlaniyorum çünkü bosanirsam burdaki mutsuzlugumdan daha çok mutsuz olacam esimden yine.şiddet gördüm aglamaktan gozlerim helak oldu buralardan kacip gidesim var ne olur bi akil verin ne yapacagimi sasirmis durumdayim
bir buçuk senedir bdv den uzağım değişmeyen tek şey sensin samire..ailenin evine dönmeyecek şekilde ayaklarının üzerinde durabilmek için çalışmalara başlamalısın samire..en başında başlasaydın yolu yarılamıştın .bir an önce atılımlara başla işe mi girersin dışardan okur musun yap bir şeyler adamı bıraktıktan sonra ailenin yanına dönmezsin böylece.

bir buçuk senedir bdv den uzağım değişmeyen tek şey sensin samire..ailenin evine dönmeyecek şekilde ayaklarının üzerinde durabilmek için çalışmalara başlamalısın samire..en başında başlasaydın yolu yarılamıştın .bir an önce atılımlara başla işe mi girersin dışardan okur musun yap bir şeyler adamı bıraktıktan sonra ailenin yanına dönmezsin böylece.
Disardan okumaya başladım ya ben her türlü calisirim ama ayrilirsam ayri eve cikamam calisamam cunku bırakmazlar beni özgürce

Disardan okumaya başladım ya ben her türlü calisirim ama ayrilirsam ayri eve cikamam calisamam cunku bırakmazlar beni özgürce
sen dikişi tuttur bak gör kimse sana egemenlik kuramaz okulun bitsin özgüvenin yerine gelecek sende masaya yumruğunu vurup kendi kararlarını verebileceksin kadem okumaya başladın bu sürede ya sabır diyeceksin samire..eşini kızdırmayacaksın höt dese susacaksın okulun bitene kadar o ayıya dayı diyeceksin.

sen dikişi tuttur bak gör kimse sana egemenlik kuramaz okulun bitsin özgüvenin yerine gelecek sende masaya yumruğunu vurup kendi kararlarını verebileceksin kadem okumaya başladın bu sürede ya sabır diyeceksin samire..eşini kızdırmayacaksın höt dese susacaksın okulun bitene kadar o ayıya dayı diyeceksin.
Ins hersey iyi.olur bendr bi mutlu olacakmiyim ki

Artik dayanacak gücüm kalmadi gercekten insanın hic küçüklükten bu yana mi dert tasa yaşar hic yüzü gülmez kendi bildim bileli her gun olmasa da iki gunde bi ağlarım aglatirlar insanlar asik olup sevdiği birisiyle yuva kurmak ister ben ise aile baskısından kurtulmak icin evlendim burdada mutlu olamadım malesef ama inanirmisiniz burdaki herseye katlaniyorum çünkü bosanirsam burdaki mutsuzlugumdan daha çok mutsuz olacam esimden yine.şiddet gördüm aglamaktan gozlerim helak oldu buralardan kacip gidesim var ne olur bi akil verin ne yapacagimi sasirmis durumdayim

Çok üzüldüm samire inşallah herşey düzelir ve gönlünce olur......

40 tane koca 1 baba etmez ne kadar kötü olursa olsun.babanın evinde yapamadıklarını sanki kocanın evinde yapıyormusun?çalışmama izin vermez babam öldürür vs vs ,kocanda çalıştırmıyor ayrıca babam öldürür diyorsunya,kocan ve çocuğun o evde kaldığınız sürece 1000 kez öleceksiniz

1,5 yaşında kızın var,
şu an bir mesleğin ve aktif çalışma hayatın yok,
kocayı bırakıp gidebileceğin bir ev yok.

çocuk çok küçük olmasa imkanlar çoğalsa da bu yaş için senin yerinde olsam ben boşanmayı ertelerim,
en azından 2 yaş sınırını beklerim.
o zamana kadar birikim yapar, gerekirse kocanın parasından aşırır, kurs vs ile kendimi geliştirir ve iş kapılarını araştırırım.

ve kaçıp gitmek şeklinde değil, kesinlikle kendini haksız çıkarmayacak şekilde yargı yoluyla boşanarak, ki bu boşanma sürecini de iyi bilmek gerekiyor, sanırım yargı süreci bitene kadar evi terk etmemek gerekiyor. bu durumda evi terk eden kusurlu oluyor sanırım. her şekilde az da olsa eşten nafaka koparmalısın, sonra asgari ücret kazanacağın bir işte geçinebilirsin.

kadın sığınma evlerinde kalsan bile bunun da bir süresi var benim bildiğim, dolayısıyla o süreyi şu an olduğun evde belki daha verimli geçirebilirsin.
bu süre boyunca eşinle münasebeti mümkün olduğunca azalt, merhaba-merhaba olarak, yerinde olsam yatakları çoktan ayırmıştım da.

dediğim gibi evliliği sadece resmide tutup, aynı evde kalmaya devam edip, bir sonraki yaşamını planlayabilirsin.
boşanana kadar adamın etinden sütünden çocuğun için yararlanmalısın.

Neden cikmaza giriyorsun. Boşa adami. Darp raporu al. Anasini aglat. Mahkemeye ver. Süründür. Kendine gelmelisin. Zor yasadiklarin ama vazgecme hayattan ne denek olmek istiyorum. Toplumun bi kismi öldürüyor bi kısmı öldüruluyor diger kismida olmek istiyor ne hale geldik ya :(

Back
X