Ölmüs birisinin ismini koymak

Senem8200

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
11
0
86
42
Almanya
Merhabalar,

size birsey danismak istiyorum. Benim esimin oglan kardesi bir kac sene önce hastaliktan vefat etmis. Ilerde eger oglum olursa ismini koymak istiyorum. Tanidiklarim bunu tavsiye etmiyorlar. neymis o cocugun kaderi benim cocuguma gecermis. Cok kisiden duydum. Sizce dogru olabilirmi? Ismi cok güzel cocugun ve esimle öyle planlamistik eger oglan olursa diye. Kafam karisik ve korkuyorum. 2. isim olarak koysam, isim kaybolmus oluyor. Sizde hic vefat edenin ismi konuldumu?

Cevaplariniz icin simdiden cok tesekkür ederim.

Birsürü insan var vefaat eden annesinin dedesinin ismini çocuğuna koyuyor...
Böyle şeylere ben inanmam açıkcası ...
Dilediğin gibi istediğin kişinin ismini koy bence ..

doğduğunda kaderi bellidir zaten
doğduktan sonra isim koyulur
inanma böyle şeylere
benim kızım olursa rahmetli kuzenimin ismini koymayı düşünüyorum
kimseyle paylaşmadım henüz ama bakalım işte

Kaderini belirleyeceğine inanmıyorum bende.
psikolojik bir şeydir bu..
benim Rahmetli Annemin adı da Mualla mesela.Ben kızım olursa Mualla Alize koyucam..

ölüm allahın takdiri canım onun kaderi ona gececek diye birşey yok evet genç ölümlerde biraz insan tereddüt ediyor ama ona bakarsan ölen büyüklerinde ismi konuyor sen dilediğini yap allah gönlüne göre versin

Cevaplariniz icin sagolun. Icimi rahatlattiniz. Bende sizin gibi düsünüyorum. Iyi düsünelimki, iyi olsun, degilmi?

Sizinde hersey gönlünüzce olsun. Kendinize iyi bakin.

öncelikle başınız sağolsun arkadaşım...
bu tür söylemlere lütfen takılmayın..böyle bir saçmalık olabilir mi...
bu sevginin ifadesidir,değer vermenin,hatırlamanın ifadesidir diye düşünüyorum...
çevremizde o kadar çok isim veren var ki,ilk defa duydum...
içiniz rahat olsun,onu Allahtan başka kimse bilemez...
sevgiler...

canım seni çok iyi anlıyorum benim eşimin kardeşide(25 yaşında ) vefat etmiş bana böyle birşey söylenilmedi ama ben istemem inanmam kaderi falan benzer diye ama sonuçta onun yerine falan koyabilirler sürekli onu hatırlatır çocuğum onlara istemem açıkçası

kaderi benzer diye bi inanış var bende duydum ama inanmıyorum
ben olsam koymazdım içime sinmez psikolojık olarak rahatsız olurum
tabii bu senin kararın allah gönlüne göre versin...

ne yazıkki çevrede böyle şeyler hep konuşulur.şakkıdı
ölen birisinin ismi konulmaz veya konulur.
bu kişi helede genç ölümüşse teredüt edilir.
bence senin için rahat etmiyecekse takma o ismi oğluna.
sonra aklına geldikçe kafana takılacağına.:uhm:

benimde amcam 28 yasinda vefat etti bende hep onun isnini koymak istedim.ama banada hep sana söyledikleri gibi karsi ciktilar.zaten anne karinindayken kaderi yaziliyor sacma iste hurafe bunlar.bazilarida koymak ister adiyla yasasin diye.sen takma böyle seyleri kafana gönlünce icinde rahatsa koy canim.

neden kaderi benzesinki ???? kızlar mantıklı düşünü lütfen
benimde annem 43 yaşında vefat etti ..ve ben birgun allah bana bir bebek nasip eylerse ve kız olursa mutlaka annemin ismini koyacağım ..
iki isim olsun istiyoruz ..birinci isimi eşim koyacak ama ikinci ismide Mutlaka Annemın ismi olacak Eşimde tee en baştan hiç tereddut boyle istiyor tee en baştan

Canım böle hurafelerle kafanı şişirme bence ben kadere ve allahın emrettiği herşeye inanırım insanların kaderine cenabıhak belirler isimler değil böle boş şeylere takılmayın lütfen.Benim bildiğim isimlerin insanların üzerinde etkisi var ama ölmüş birinin ismi onun kaderni teşkil etmez.Benim abimin adı yıllar önce ölen babamın babasının adı ve çok şükür yaradana abim yaşıyor :1hug:a.s.

Böyle şeylere inanma derim yerimseniben

O ismi yaşatmak için koyuyorsun. Yaşatmak istiyorsan hep sizinle olmasını diliyorsan koyarsın yerimseniben

yok canım kaderi yazılmış çizilmiştir zaten. inanmam böyle şeylere. benim enişte de oğluna ölen kardşeinn adını koydu. çocuk yaşıyor hamd olsun sapasağlamyerimseniben

bak benim ablam öldü sonra ben dogdum. Ablamin ismini bana koymak istemislar ama iyi olmaz diye koymamislar. SOnra bi kizkardesim daha oldu ve ona ölen ablamin ismini koyduk. Yani bisey olmaz ama yanina bi isim daha koy istersen raht olursun

Canim benimde eşimin abisi 6 sene önce vefat etmiş
bizde eger erkek çocuğumuz olursa ikinci ismi olarak
abisinin ismini koymayi düşünüyoruz
öle batil şeylerede inanip kafani yorma canim

ben de duydum böyle bişey,inanmamak lazım ama ben koymazdım.
hadi dedenin ya da vefat etmiş başka büyüklerin adı belki konabilir ama genç yaşta ölmüş birisinin adını ben koymazdım.
düşünsene eşin ve eşinin ailesi, sen çocuğuna seslenirken kendi oğullarını hatırlayacaklar,acıları hep taze kalacak...
Allah korusun ileride sen kayınvalidenin yerinde olsan böyle birşey ister miydin?

böyle seylere inanma derim,hurafeden baska bisey degil.esimin arkadsinin ailesinde isim torundan toruna koyuluyor..hepsininde kisilikleri anlattiklarina bakilirsa farklia.s
bende oglusum olursa dede´min adini koymak istiyorum meselagamyoncuiremsu
inanma canim,icinden ne geciyorsa onu koya.s.

Herkesin kaderi ayrıdır. Aynı ismi koymakla kimsenin kaderi kimseye benzemez. Ne yani dünyadaki tüm Mehmetler aynı kaderimi paylaşıyorlar. Bunlar hurafeden başka bir şey değil.
Siz istiyorsanız koyun ismi, gerisi hiç önemli değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…