Olmuyor bitmiyor :( boşanamıyorum..

Avukat ilk bunu söylememişti işte.
1 hafta içinde boşanmış olursun demişti şimdi uzadıkça uzadı ne anladım ben bu işten :KK43:
Ben boşandım tek celse de bitiyor sadece kararın kesinleşmesi için iki tarafında tebliği alması gerekiyor. Hepsi bu taş çatlasın 2 ay daha uzun değil.

Çekişmeli açıp neden geri çekildiniz hiçbir talebinizi alamayacaksınız.. benim talebim yoktu lanet olsun deyip boşanma davasını anlaşmalı olarak acmak istedim. Üstelik duruşmaya eski eşim gelmedi vekalet gönderdi yani onuda benim avukatım ayarladı.. 6 aylık süreç de hakimin karar verecegi bir süreç benim avukat iki üç ay sonraya randevu alabilmişti ve tek celsede bitti duruşmadan sonra bir islem kalmiyor nufus müdürlüğü haricinde
Benim davanin seyride sizinki gibi oldu.Avukat tuttum ,vekalet yolladi eski es.(yurt disinda)cocuk icin velayet ve nafaka talep ettim.kabul etti.Hakime hanim tum sartlar uygun olmasina ragmen cekismeliye cevirdi dava 1 yil surdu,sebeb 2 kiside mahkemede olmaliymis zaten avukata vekalet yollamis onun adina actik davayi kolay olsun diye.Sonuc 1 yildir bosanamadimAvukatta tekrar 5 bin tl daha istedi vermedim,avukatta cekildi.Simdi oyle kos kos bekliyorum ne yapsam diye ne ilginc bir hukuk sistemimiz var.

Son düzenleme:
Benim eski eşim avukattı, boşanma davamızı o açtı. 2 Mayısta protokolümüzle başvurarak duruşma günü aldı, 8 Mayısta tek celsede boşandık. Bence avukata ihtiyacınız yok, protokol hazırlayıp mahkemeye kendiniz başvurun. Anlaşmalı boşanma dediğiniz tek celsede sonuçlanır, eğer taraflardan biri duruşma esnasında anlaşmadan caymazsa.

Söz edilen 5-6 ay duruşma için beklemeniz gereken süre olabilir evet. Eşinizin durumunu da mutlaka bildirin size yardımcı olmaya çalışırlar. Duruşmadan sonra kararın kesinleşmesi de yaklaşık 15 günü bulur.

Merhaba kk hanımları biliyorsunuz ki ben boşanıyorum. Daha doğrusu boşanamıyorum..
Avukatım bana çekişmeli boşanma davası açtırmıştı.
12 Eylül'de 1 senemiz dolunca da anlaşmalı olarak boşanabilirsin hemen ertesi günü demişti.
Şimdi avukat gün yaklaşınca diyorum nasıl olacak
Çekişmeliden feraget edip anlaşmalı açacağız onunda sonuçlanması 5 6 ayı bulur diyor hanımlar :KK43:(
Böyle bir şey mümkün mü anlaşmalı boşananlar ne kadar sürede boşandınız bilgilendirir misiniz ?
Anlaşmalı boşandım. Perşembe davayı açtım salı günü boşandım. Yer istanbul. Avukatınız aile mahkemelerinde deneyimli değil sanırım. Bir yıl bekleyecekti madem size çekişmeli davanın masraflarını neden yaptırmış? Her iki davayı ayrı ayrı açınca iki ayrı vekalet ücreti mi tahsil edecekmiş?

Benim davanin seyride sizinki gibi oldu.Avukat tuttum ,vekalet yolladi eski es.(yurt disinda)cocuk icin velayet ve nafaka talep ettim.kabul etti.Hakime hanim tum sartlar uygun olmasina ragmen cekismeliye cevirdi dava 1 yil surdu,sebeb 2 kiside mahkemede olmaliymis zaten avukata vekalet yollamis onun adina actik davayi kolay olsun diye.Sonuc 1 yildir bosanamadimAvukatta tekrar 5 bin tl daha istedi vermedim,avukatta cekildi.Simdi oyle kos kos bekliyorum ne yapsam diye ne ilginc bir hukuk sistemimiz var.
Anlasmali bosanmayi cekişmeliye çevireni de ilk kez duyuyorum baska bir avukat bulun yada devlete bagli olanlardan

Back
X