kasıtlı mı yapıyorlar bilinçsizce mi bilmiyorum ama vicdan azabı çekip de suçluluk duyguları ile oradan oraya savrulan bir insana yapılacak en büyük kötülük ayrılık sonrasında onu suçlamak. sanıyorsunuz ki o sizi affetse bu ilişki kurtulacak çünkü size sunduğu bahaneler hazır; sizin hatalarınız, sizin eksiklikleriniz, sizin onu terk edişiniz, sizin başkalarıyla konuşmanız vs. yani öznesi hep sizsiniz cümlelerinin... karşınıza geçip yaşanmış günlerin hatrına seni artık sevmiyorum, sen beni terk ettin ama benim de ilgisizliğim vardı haklısın, bu saatten sonra seninle olmak istemiyorum, hayatımda biri var, sana aşkım bitmişti, aslında ikimizin de hatası yok dese inanın bu vicdan azabından da bu acıdan da kurtulacaksınız. ama topu size attığı müddetçe siz neleri onarabilirimin derdine düşersiniz haliyle.
diyelim ki çok kötü bir anında terk ettiniz ve sahiden bu yaşanan onu çok etkiledi size aşırı derecede öfkeli... bunca zaman öfke kalır mı geriye? özlem hiç mi olmaz, aşk hiç mi su yüzüne çıkmaz? kaldı ki zamanlama yanlış da olsa ayrılık mesajını size çektiren dolaylı yoldan da olsa yine kendisi... sizden anlayış bekleyebilirdi, sizden zaman isteyebilirdi hiçbiri olmasa bile bunca zaman sonra öfkesi dindiğinde en azından arkadaşça da olsa bir kez olsun konuşabilirdi sizinle. hiç mi üzülmez bir insan halinize... ama üzülmezler... onlar için eğer bir günah keçisi bulunduysa kendi sorumluluklarını da karşı tarafın omuzlarına yıkar ve o ilişkiyi kendi içlerinde öldürüp yollarına devam ederler. içleri bile sızlamaz siz kahrolsanız da... çok acı bir olay yaşamış, kolay değil ama siz de onun için hayatınızın en güzel günlerini ziyan ediyorsunuz, acıyla kıvranıyorsunuz, bir kez olsun size saygı duyup konuşsa dinecek bir acı üstelik. ama ipler onun elinde ve o sizin halinizi düşünmüyor bile. biliyorum kabullenmesi zor kalp kötülükleri siliyor, en güzel anlar belki de geçmiştekinden daha canlı bir şekilde zihinde yer alıyor, zihnin kalbin bir yanılsaması sanırım bu da ama onunla hesabınızı kendi içinizde kapatmaktan başka çare de görülmüyor ne yazık ki. çünkü ondan beklediğiniz hamle gelmeyecek, gelecek olsaydı emin olun şimdiye dek gelirdi. ve şunu da bilin ki nedeni sizin onu terk etmeniz değil ya da sonrasındaki davranışlarınız... ilk aylar için gerekçe olabilir belki ama şimdi... o olayı çoktan kendi içinde kapatmış lütfen artık kendimizi düşünelim biraz, birini sevmek çok güzel ama bir aşk insanın geri kalan günlerini elinden alıyorsa ve o acıya rağmen karşı taraf hiçbir şey yapmıyorsa bu sevgi olmaz artık insanın kendi kendine yaptığı eziyet olur sadece. insanlara şans tanıyın, başkalarında onu aramayın, önce onun yerini başkasının da alabileceğine dair inanç geliştirin içinizde çünkü siz kafanızda bunu halledemezseniz elbette ki karşı tarafta da onu aramaya devam edersiniz.