Olmuyor ... Sevmiyorlar

Kilolu insanlar bu sorunu yaşamamak için aşırı sempatik olmayı tercih ediyorlar genelde :) rol da olsa biraz da komik kendinle dalga gecen ve güleç biri olsan tav olurlar bence. Insanlari gözünde cok büyütme.
Ben çok iyi niyetli naifimdir kimseye kötülük yapamam cana yakın samimiyim ama bana gülüyorlar ve hiç arkadaş olmuyorlar

Biraz çabuk olmasını bekliyor olabilirmisin bu acelecilikte sürekli ters tepiyor olabilir mi? çünkü sonradan dahil olunan ortamda gruplar vardır ve ancak zamanla göre göre alışıp içlerine dahil ederler hatta etmezler sen senden sonra gelenlerle ortam oluşturursun , birde bunu dert edip kendini sosyallikten geri çekme mutlaka anlaşacağın insanlar vardır ama geri çekilirsen hiç olmaz.

Yok kiloyla ilgili değildir ki o durum.
Benim en yakın arkadaşım çok kiloluydu.
Ve benden başka bir sürü de yakın arkadaşı vardı🥹🥹
Ayrıca benim zayıf halimle onun kadar arkadaşım olmadı hiçbir zaman.
Şimdi incecik ve iki çocuğu oldu maşallah valla zayıf.

İyilikten başka bişey yapmıyorm ama neden Sevmiyorlar
Önceden oluşmuş arkadas gruplari arasina sormadan dahil olmaya calisiyorsaniz bekledikleri sey iyilik degil rahat birakilmak oluyor olabilir. Oncelikle yalniz insanlarla arkadas olup ikili grup olusturmaya calisin sonradan size katilanlar olsun. mevcut arkadas gruplarinin kendi arasinda oluşturduğu mizah anlayisi esprileri konu basliklari vardir yabancı biri gelince rahatsiz olabilirler ha şayet o yabanci kisi cok iyi iletisim becerilerine sahipse işler degisir dediğimi deyeneyin bakalim

Bunun kiloyla alakasi yak,yapıyla alakası var..
Çocukluktan beri sürekli ezilen,dalga geçilen bir dönem gecirdiyseniz ; bu durum kemiklerinize kadar işliyor.
Özetle küçük yaştaki duygusal zorbalık kişiliğinizi paramparça ediyor.
Doğru bir şey söylerken bile utaniyorsunuz,haklı olsaniz bile kabul edilmiyor,haykiriyorsunuz ama sesiniz duyulmuyor.
Sevilmemek değil mesele,mesele artık değişmek istemeniz.
İşte çok iyi diyorlar ya,o işte esas mesele.
İyi tavırlar,sürekli naiflik ve yardım etme istediği zayıf gösteriyor bence sizi.
Deve,diken ve insan uclemesini hatırlayın bakalım..Bir şeyler canlanacak mi kafanizda.
Ya tam olarak böyle ben lisede çok büyük zorbalık yaşadım çok büyük acılar çektim.

Kilo ile alakası oldugunu zannetmiyorum kiloyu problem yapan siz olduğunuz için insanlar öyle düşünüyor zannediyorsunuz.
Hayatız sadece üniversitede mi geçiyor,illa oradaki insanlarla iletişim kurmak istiyorsunuz?
Hayatınıza odaklanın herkesle degil dogru insanlarla iletişime geçin bazen telefonla msj atarak,bazen sosyal medya üzerinden takipleşerek bunu yapabilirsiniz.
Mesela bir çay,kahve içmeye davet edin tek tek bakalım neler degişecek
Teşekkür ederim önerinizi uygulayacağım

İyi günler.Ben 23 yaşındayım son sınıf öğrencisiyim .Bu sene staj yılım sürekli hastanedeyim .Sorunum şu ki ben bu uniye sonradan geldim geçişle sınıfta kimse beni sevmiyor konuşmuyor arkadaş olmuyor .Neden böyle bilmiyorum kimseye bir kötülüğüm yok lisedede kimse beni sevmezdi sürekli dalga gecerlerdi .Bu okulumdada böyle olmasına çok üzülüyorum dış görünüşümden mi acaba çok kiloluyum.Yani yanlarına gitsem bile benimle konuşmuyorlar hoca bişey demisse bana söylemiyorlar yanlarına gidince susuyorlar içeri girince küçümser bakış atıp bıyık altından gülüyorlar .Hocam da sınıftan bir arkadaşıma demiş ki toplum tarafından dışlanmış ama çok iyi bir kız .Cidden düşün düşün kafayı yemek üzereyim
İnsan kendini nasıl görüyorsa, herkesi öyle görüyor zannediyor ve ister istemez kabuğuna çekiliyor. Sonuç olarak da etrafa verdiğiniz enerji de olumlu olmuyor. Sizin (varsa) konuşma çabanız da zorla olduğu için çektiğiniz sıkıntı dışarı yansıyordur. Bir dönem ben de kilolu olduğum için sizin yaşadıklarınızı yaşadım lisedeyken. Halbüki lisedeki kilolu arkadaşlarım bayağı da popülerdi. Önce kendimi güzel görmekle başladım; giyimime ve yediklerime çeki düzen verdim, gelecekle ilgili hedefler koydum. Lise sonda kilo verememiştim ama güvenim tazelendikçe iletişimim de kaliteli olmaya başladı. Odak ve ilgi alanlarınızı genişletirseniz, bakış açınızı da rahatlatırsınız.

İçlerinden ılımlı gördüğünüz birine sorabilirsiniz nedenini. Böyle daha çabuk ilerlersiniz.Moral bozucu bir durum haklısınız. İnşallah düzelir bir şekilde.
yoo sakın sormayın. Alık gibi soruyor durumuna düşersiniz. O sorduğunuz kişi de " yoo, dışladiklari filan yok " diyecek. Iyice üzüleceksiniz.

Ben gençliğimde 65 kilo civarında olduğum halde ailem " o kot pantolonu giyme zaten çok kilosun, o kolsuz elbiseyi giyme zaten kolların dışarı tasiyor" beni bunalıma sokardı. Nasıl yürüyecegimi filan bilemezdim. Sanki yürüyen bir kaşar tekerleğiydim. Sınıftaki en kilolu kız bendim.

Ünv gittim ve düzensiz beslenme parasızlıktan aşırı yürüme filan 48 kiloya kadar düştüm ama nasıl yürüyüp nasıl oturup gulumseyecegimi filan asla ögrenemedim
Çok sonra iş güç sahibi evli çocuklu 85 kilo biriyken, şimdi kendimi fistik gibi hissediyorum.😄 Bu bir hissetme sorunu. Bilmiyorum anlatabildim mi? Başkalarının ne düşündüğü düşünecegi kendini bağlar ve zaten de gercekten kilolu diye senden kacan insanlar hic arkadaslik etmene layik degiller tatlim. İnsandan bol bisey yok...

yoo sakın sormayın. Alık gibi soruyor durumuna düşersiniz. O sorduğunuz kişi de " yoo, dışladiklari filan yok " diyecek. Iyice üzüleceksiniz.
Benzer bir durumu 3 4 kişi ile yaşamıştım. Bana ılımlı davranan bir arkadaşa sormuştum o beni yönlendirmişti. Sorun ortadan kalkmıştı.

Kıyamam ya boşver sen onları dış görünüşe önem veren içi fos topluluk

Eğer sen mutluysan gerisini boşver aldırış etme

Birazda karakterle alakalı olabiliyor belki sizde de iletişim problemi olabilir

Beni tanımayanlar çok ters bulur burnu havada derler ama tanıdıktan sonra bayılırlar çok şakacıyımdır ortamda sohbeti açan ben oluyorum sizde biraz girişken olsanız belki önyargıları kırılır

Ama sana tavsiyem kilo vermenden yana çok gençsin özellikle sağlığın için .

Back
X