• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Olmuyor...

Konularım hep bununla ilgili ama yine aynı kafaya girdim. Aslında hiç çıkmıyorum... Sadece bastırıyorum.
Konu yaşamak istememekle ilgili. İlaç terapist bununla alakası yok biliyorum. Şimdi biz napalim ki diyeceksiniz belki. Yada @owacan nin dediği gibi büyü mü yapalım ne istiyorsun diyeniniz olur😂
Öyle paylaşmak istedim.
Yaşamak istememek bir hak değil midir? .tenazi neden bizim ülkemizde yok sanki?
Ben çırpınmak istemiyorum. Bok gibi çalışıp aynı yerde yerimde saymak istemiyorum. Nasıl anlatsam daha... Kafam çok dolu. Yapamıyorum ben, yapmak da istemiyorum. Yok olsam puf diye...
Aile evinden kurtulamıyorum mesela. Maddi imkanım yeterli değil. Banyo yapmak istemiyorum, temizlik yapmak istemiyorum. Yemek yapıp yemek istemiyorum. Güzel olmak zayıflamak istemiyorum. Hiç birşeyi ve hiç kimseyi istemiyorum.
Depresyon değil bu, yok olmak için bir istek...
Teşekkür ederim okuduğunuz için
bunu duymak size iyi gelir mi bilmiyorum ama anlattığınız şeyler aslında depresyon. ötenazi iyileşme ümidi olmayan kişilere yapılıyor, depresyon halinde ötenazi talebinizin onaylanması için yıllarca depresyon tedavisi almış ve beyninize doğrudan müdahaler dahil hiçbir şeyin işe yaramamış olması gerekiyor. ötenazi olan bir ülkede olsaydınız da yapamazdınız yani.

doktora gidin demek lazım size ama bunu kendiniz de akıl ediyorsunuzdur. gitmiyorsunuz demek ki. yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla zihninizde i… düşüncesi de var. i… gibi bir düşünceniz varsa bu normal bir zihnin üreteceği şey değil lütfen psikiyatriste gidin ve anlatın. sadece anlatın. sadece kendinizi anlatın ve çıkın oradan. dünyada ne b.ktan hayatlar var ama insanlar yaşamaya devam ediyorlar sizden çok kötü durumda insanlar i… gibi bir ihtimali düşünmeden yaşıyorlar. siz ndden düşünüyorsunuz? çünkü beyin kimyanız bozuldu. siz düşünüyorsunuz çünkü sebebi depresyon. bu düşünceler size ait değil bozulan beyin kimyanızın bir eseri. nasıl astım olup nefes alamadığımızda doktora gidiyorsak burada da aynı şey. lütfen vakit kaybetmeden hemen.

Depresyon bu tedavi ol

Ötenazi baska bir sey öyle ben dipteyim cekin ipimi demekle olmuyor

Ölümden baska herseyin caresi Bulunur yeter ki iste

bu yazdıklarınız kısa süreliğine herkese gelir, banyo yapmak istememek, evde hiçbir şey yapmadan yayılıp yatmak, ortama karışmak istememek.
burda bence sizi kısır döngüye sürükleyen ve diğer insanlardan ayıran kısım sizin bu gelen bunalım anından çıkamıyor ya da çıkmayı tercih etmiyor oluşunuz.
bu gelen bunalımdan insanlar nasıl çıkıyor derseniz, birincisi Allah bir yaşama sebebi oluşturuyor kuluna, ikincisi de insanın kendi iradesi ile yaptığında ya da içinde bulunduğunda mutlu olacağı bir şey ile gaza gelip hayata katılması oluyor.
nacizane tavsiyem esmalar var zikredince insanı gerçekten iyi hissettiriyor ve de içinizde mutluluk kıpırtısı bile oluşturacak neler var onları tespit edip o noktaya hareket etmek

Aldın mı randevu? Depresyondayken ben de senin gibi düşünüyordum. Hepsi geçecek ama senin ortam değiştirmen şart bir şekilde :( en azından ofise gidebilecegin bir işe gecsen?

Yani ölünce herşeyin çözüleceğine inancınız tam olsaydı bu konuyu açmadan bu işi hallederdiniz. Bence istemiyorsunuz aksine görülmek istiyorsunuz düşündüğünüz kadar umutsuz vaka değilsiniz bir adım atın lütfen çoğu şey değişebilir. Emin olun beyninizde bir yerleri susturunca daha iyi hissedeceksiniz. Sadece küçük bir adım atın ve tüm derdinizi bir doktora anlatın.
Been de aynısını yazacaktım. Bir yazan olmuştur diye okumaya devam ettim. Kesinlikle haklısınız. Yazdığı şeyleri gerçekten isteseydi buraya yazmazdi. Kurtulmak istiyor içinde bulunduğu durumdan. Görülmek, sevilmek istiyor. İnşallah istediği her şeye ulaşır ve mutlu olur.

Konularım hep bununla ilgili ama yine aynı kafaya girdim. Aslında hiç çıkmıyorum... Sadece bastırıyorum.
Konu yaşamak istememekle ilgili. İlaç terapist bununla alakası yok biliyorum. Şimdi biz napalim ki diyeceksiniz belki. Yada @owacan nin dediği gibi büyü mü yapalım ne istiyorsun diyeniniz olur😂
Öyle paylaşmak istedim.
Ben çırpınmak istemiyorum. Bok gibi çalışıp aynı yerde yerimde saymak istemiyorum. Nasıl anlatsam daha... Kafam çok dolu. Yapamıyorum ben, yapmak da istemiyorum. Yok olsam puf diye...
Aile evinden kurtulamıyorum mesela. Maddi imkanım yeterli değil. Banyo yapmak istemiyorum, temizlik yapmak istemiyorum. Yemek yapıp yemek istemiyorum. Güzel olmak zayıflamak istemiyorum. Hiç birşeyi ve hiç kimseyi istemiyorum.
Öbür hayatı garanti altına almış gibi neden ölmek istiyorsunuz? 3 günlük dünya gelip geçecek önemli olan kalıcı hayatımız değil mi?

Daha ağır versiyonunu ben yaşadım. Majör depresyon tanisiyla 3 sene tedavi aldım. Sizin yazdıklarınızı iyi biliyorum.

Önünüzde iki seçenek var.

Ya depresyondasınız ve iyilesmeniz gerek.

Ya da depresyonunuz kronik bir hal almış ve mutsuz ya da umutsuz değil de bir "hiç" haline gelmişsiniz.

Kendime hangisiyim diye soruyorum
Kesinlikle Majör depresyondan kurtuldum. Majör depresyon insanın yaşamasını mümkün kılam bir şey değil. Ya derhal tedavi edilmeli ya da hasta ölmeli. Başka ihtimal yok.

Ben Majör depresyonu atlattım
Ama eski halime de dönmedim. Eski varlığımı, üzüntülerimi, sevinçlerimi hayatımı tamamen unuttum
Nasıl bir insandım bunu hatırlamıyorum.

Şimdiki halim şöyle; neden mutlu olmam gerektiğini bilmiyorum. Mutlu olmaya çabam yok. Ölmeye çalışmıyorum ama ölmeme çabam da yok. Öyle yuvarlanıyorum
Çabam, amacım yok. Enerjim yok. Sadece sürüklenip gidiyorum.

Öyle paylaşmak istedim.
Bu belirtileri ben de yaşadım bazı dönemlerde ve diğer üyelerin de yazdığı gibi bunlar depresyon belirtileri. Birkaç gündür siteye girmemişsiniz, konuya yorum yapmamışsınız. Yaşama sevincinizi geri kazanıp mutlu, huzurlu olmanızı diliyorum. 💜

Öyle paylaşmak istedim.
Ülkece tertemiz delirdik yemin ederim. :KK59:

Yani ölünce herşeyin çözüleceğine inancınız tam olsaydı bu konuyu açmadan bu işi hallederdiniz. Bence istemiyorsunuz aksine görülmek istiyorsunuz düşündüğünüz kadar umutsuz vaka değilsiniz bir adım atın lütfen çoğu şey değişebilir. Emin olun beyninizde bir yerleri susturunca daha iyi hissedeceksiniz. Sadece küçük bir adım atın ve tüm derdinizi bir doktora anlatın.
Ben ölünce her şeyin çözüleceğine inanıyorum herkes aynı inanca sahip değil, ama o işi halletmek sadece inanca bakmıyor

Ötenazi sizin gibi depresyonda olan insanlara uygulanmıyor ama, yanlış bilmiyorsam tedavisi mümkün olmayan hastanın fiziken çok acı çektiği durumlarda mahkeme kararıyla verilen bir hak.

Depresyon değil diyorsunuz lakin yorum yazan herkes hemfikir ki ağır bir depresyondasınız, ne zamandır depresyondasınız bilemem ama belli ki ya tedavi olmuyorsunuz veya tedavinizi aksatıyorsunuz psikolojiniz derin bir çöküşe girmiş bu sebeple.

Sizin aile evinden çıkıp kendi başınıza yaşamanız gerekiyor gibi sanki, 40 yaşlarındasınız diye hatırlıyorum ama hala aile evinde anne baba baskısıyla yaşayan birisiniz.
Aslında tüm sorun da bu bana kalırsa, evden çalışıyordunuz değil mi? Mesleğiniz gereği mi yoksa aktif çalışma hayatınız olamayacağı için mi evden çalışıyorsunuz ?
Meslek gereğiyse ayrı bir evde kendi düzeninizde de çalışabilirsiniz, mesleki değilse sizi o evden çıkaracak belki başka şehirde başka bir sektörde iş bulup gitmelisiniz.

Aslında depresyon da dahil psikiyatrik hastalıklarda da ötenazi uygulanıyor fakat uzun yıllardır takipli hasta olması gerekiyor. Hastanın tedavisi mümkün olmayan travmalarla mücadele ettiği, bütün tedavilerinin ciddi halen heyetleri tradından takipli olduğu ve bu tedavilerin hiçbirine en ufak bir olumlu ya oy veremediği gerekçesi ile bu karar alınmış hastalar var. Bu hastaların tedavileri sürecinde hastanın vasi olabilecek her bir insan da hem sürece dahil ediliyor hem de o insanlar da tedavi altında oluyor. O kadar uzun ve sarsıcı bi süreç ki "ay sevgilim terk etti. Beni ötenazi ile uyuyun." şımarıklığını yapmak gibi kolay değil.
Ötenazi gerçekten bir hak olmalı ama sağlam temeller üzerinde.

İlaç terapist bununla alakası yok biliyorum
Tam da bununla alakası var. Depresyonda olmadığınızı iddia ediyorsunuz ama bariz depresyondasınız. Bunlar sağlıklı ruh halinde olan birinin söyleyeceği sözler değil. Psikiyatriste gitmeniz ve doktor kontrolünde muhtemelen ilaç kullanmanız gerekiyor. Söylediğiniz her şey depresyonu işaret ediyor.
İyileşmenin ilk aşaması hastalığı kabul etmektir. Lütfen bunu kabul edin ve destek alın.

Daha ağır versiyonunu ben yaşadım. Majör depresyon tanisiyla 3 sene tedavi aldım. Sizin yazdıklarınızı iyi biliyorum.

Ya da depresyonunuz kronik bir hal almış ve mutsuz ya da umutsuz değil de bir "hiç" haline gelmişsiniz.

Kesinlikle Majör depresyondan kurtuldum. Majör depresyon insanın yaşamasını mümkün kılam bir şey değil. Ya derhal tedavi edilmeli ya da hasta ölmeli. Başka ihtimal yok.

Ama eski halime de dönmedim. Eski varlığımı, üzüntülerimi, sevinçlerimi hayatımı tamamen unuttum

Şimdiki halim şöyle; neden mutlu olmam gerektiğini bilmiyorum. Mutlu olmaya çabam yok. Ölmeye çalışmıyorum ama ölmeme çabam da yok. Öyle yuvarlanıyorum
Son paragraf tam olarak ben. Teşekkür ederim benimle paylaştığın için. Kucaklıyorum seni☺️

Tam da bununla alakası var. Depresyonda olmadığınızı iddia ediyorsunuz ama bariz depresyondasınız. Bunlar sağlıklı ruh halinde olan birinin söyleyeceği sözler değil. Psikiyatriste gitmeniz ve doktor kontrolünde muhtemelen ilaç kullanmanız gerekiyor. Söylediğiniz her şey depresyonu işaret ediyor.
İyileşmenin ilk aşaması hastalığı kabul etmektir. Lütfen bunu kabul edin ve destek alın.
Sakinleştirici düzeyde depresyon kullanıyordum bilerek bıraktım. Duygularımı dibine kadar yaşamak istedim. Mesela kanser haberi alsam tedavi olmam. Onun gibi

geçmiş olsun
özel değilse, sizin bildiğim kadarıyla evladınız var

yani hiç bir şey olmasa evladınızı yetiştirmeniz en azından bir yaşa kadar getirmeniz gibi bir amacınız yok mu?

açıkçası benim de yaşamda bir gayem yok. para canlısı bir insan değilim. kök ailemi seviyorum ama o kadar. başka özel biri yok. kimseye karşı kişisel bir hırsım yok. kimseye bişey kanıtlamak istemiyorum, öyle bir derdim de yok. kendimi çok da sevmiyorum. kariyerle filan oyalanıyorum. belki birine bir faydam olur.
yoksa herşey çok bomboş geliyor. kendimi olmaz yapmak zorundasın diye diye itip kakıyorum. inançlı olmasam tutunacak az şey bulurdum herhalde.
ben kendimi sorguladığımda, acaba çocuk yok diye mi ki diye eleştiriyorum da ondan sordum.

Ötenazi gerçekten bir hak olmalı ama sağlam temeller üzerinde.
İnsanın yaşamak istemesi kadar ölmek istemesi de hak, ötenaziye soğuk bakan biri değilim ama işte aynen dediğiniz gibi sağlam bir temele dayanması şart, uygulandığı ülkelerde sanıyorum ki her ölmek isteyene buyur demiyorlardır, bizde uygulanırsa kısmından endişeliyim şahsen.

İnsanın yaşamak istemesi kadar ölmek istemesi de hak, ötenaziye soğuk bakan biri değilim ama işte aynen dediğiniz gibi sağlam bir temele dayanması şart, uygulandığı ülkelerde sanıyorum ki her ölmek isteyene buyur demiyorlardır, bizde uygulanırsa kısmından endişeliyim şahsen.
Uygulansa ülkenin nerdeyse yarısı gider sanırım

Back
X