Olmuyor...

lilika

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
2.806
Puanlar
53
Konularım hep bununla ilgili ama yine aynı kafaya girdim. Aslında hiç çıkmıyorum... Sadece bastırıyorum.
Konu yaşamak istememekle ilgili. İlaç terapist bununla alakası yok biliyorum. Şimdi biz napalim ki diyeceksiniz belki. Yada @owacan nin dediği gibi büyü mü yapalım ne istiyorsun diyeniniz olur😂
Öyle paylaşmak istedim.
Yaşamak istememek bir hak değil midir? .tenazi neden bizim ülkemizde yok sanki?
Ben çırpınmak istemiyorum. Bok gibi çalışıp aynı yerde yerimde saymak istemiyorum. Nasıl anlatsam daha... Kafam çok dolu. Yapamıyorum ben, yapmak da istemiyorum. Yok olsam puf diye...
Aile evinden kurtulamıyorum mesela. Maddi imkanım yeterli değil. Banyo yapmak istemiyorum, temizlik yapmak istemiyorum. Yemek yapıp yemek istemiyorum. Güzel olmak zayıflamak istemiyorum. Hiç birşeyi ve hiç kimseyi istemiyorum.
Depresyon değil bu, yok olmak için bir istek...
Teşekkür ederim okuduğunuz için

Konularım hep bununla ilgili ama yine aynı kafaya girdim. Aslında hiç çıkmıyorum... Sadece bastırıyorum.
Konu yaşamak istememekle ilgili. İlaç terapist bununla alakası yok biliyorum. Şimdi biz napalim ki diyeceksiniz belki. Yada @owacan nin dediği gibi büyü mü yapalım ne istiyorsun diyeniniz olur😂
Öyle paylaşmak istedim.
Ben çırpınmak istemiyorum. Bok gibi çalışıp aynı yerde yerimde saymak istemiyorum. Nasıl anlatsam daha... Kafam çok dolu. Yapamıyorum ben, yapmak da istemiyorum. Yok olsam puf diye...
Aile evinden kurtulamıyorum mesela. Maddi imkanım yeterli değil. Banyo yapmak istemiyorum, temizlik yapmak istemiyorum. Yemek yapıp yemek istemiyorum. Güzel olmak zayıflamak istemiyorum. Hiç birşeyi ve hiç kimseyi istemiyorum.
Depresyon bu ne demek değil ?

Ötenazi fiziksel olarak iyileşme umudu olmayan ve bariz acı çeken hastalara bazı ülkelerde verilen bir hak. Senin durumun bu değil. Sen iyileşebilirsin. Mükemmel bir ruh haline kavuşursun demiyorum ama şu anki halinden iyiye gidebilirsin.

Depresyon yaşıyorsunuz hem de hatırı sayılır şekilde. İlaç terapist bununla alakası yok derken bunları yaptığınızı mı söylemek istediniz yoksa terapistlik durumum yok mu demek istediniz?

Öyle paylaşmak istedim.
Bence siz aksine görünmek ve parmak istiyorsunuz bunun için bile tedavi olmalısınız. Maddi imkanınız tek başınıza eve çıkmaya yetmeye bilir ancak aile evinde kendi alanınızı oluşturabilirsiniz. Bunun için çaba lazım. Şahsım adına üniversiteden mezun olduktan sonra 5 yıl bir fiil süründüm dibine kadar parasız aile ki ben dersaneye gidebilmek için amca evi, hala evi, arada arkadaş evi, abimin kirvesinin evi yerleşik bir hayatım bir düzenim yoktu. Amacım vardı ve deli gibi odaklanmıştım atanmak 5 yılın son çeyreğinde çok şükür atandım. Yani yok olmayı istemekle işler bitmiyor sanma ki diğer ülkeler güllük gülistanlık. Kendinizi keşfedip kendinizi fark edin.

Öyle paylaşmak istedim.

Yaklaşık son iki yılım korkunç geçiyor, hayatım alt üst oldu. Gerçek anlamda evim başıma yıkıldı, aile-manevi açıdan değer verdiğim inandığım tüm değerler temelinden sarsıldı, arka arkaya hastalıklar, cenaze işleriyle uğraştım uğraşıyorum. Hepsi üst üste geldi. Sıradan, kendi halinde bir hayat düzenim vardı, gelecekle ilgili hayallerim değil, planlarım vardı, hepsi haliyle iptal oldu.

İnsanların gerçekten zorlandığı, kaldıramadığı süreçler oluyor. Bu süreç herkes için zor geçiyor, her birimizin bu süreçlere tepkisi farklı. Ama bir tane hayatımız var, bu hayatımızın tamamını sağlıklı, dinç, genç olarak geçiremeyeceğiz, kendimize emek vermemiz gerekiyor.

Belki çıkacağın yola nereden başlayacağını bilemiyorsundur. Ayağa kalktığında bir adım atsan, gerisi gelecektir. Psikolojik destek alma imkanın varsa, al. Kendine minik minik ödevler ver. Yapılacaklar listesi oluştur, kendi bütçene göre kendine hediyeler al.

Elbette kelin ilaca olsa başına sürer, ben hayatımı toparlayacak gücü henüz kendim de bulamıyorum ama ufak ufak bir şeyler yapmaya çalışıyorum.

Bana kalırsa hayat çok güzel, göreceğimiz yaşayacağımız çok güzel olaylar, yerler mutlaka var. Çabalamamız gerekiyor.

Sağlıklı bir ruh hali değil
Tedavi görmelisiniz
Geçmiş olsun

Ötenazi sizin gibi depresyonda olan insanlara uygulanmıyor ama, yanlış bilmiyorsam tedavisi mümkün olmayan hastanın fiziken çok acı çektiği durumlarda mahkeme kararıyla verilen bir hak.

Depresyon değil diyorsunuz lakin yorum yazan herkes hemfikir ki ağır bir depresyondasınız, ne zamandır depresyondasınız bilemem ama belli ki ya tedavi olmuyorsunuz veya tedavinizi aksatıyorsunuz psikolojiniz derin bir çöküşe girmiş bu sebeple.

Sizin aile evinden çıkıp kendi başınıza yaşamanız gerekiyor gibi sanki, 40 yaşlarındasınız diye hatırlıyorum ama hala aile evinde anne baba baskısıyla yaşayan birisiniz.
Aslında tüm sorun da bu bana kalırsa, evden çalışıyordunuz değil mi? Mesleğiniz gereği mi yoksa aktif çalışma hayatınız olamayacağı için mi evden çalışıyorsunuz ?
Meslek gereğiyse ayrı bir evde kendi düzeninizde de çalışabilirsiniz, mesleki değilse sizi o evden çıkaracak belki başka şehirde başka bir sektörde iş bulup gitmelisiniz.

Öyle paylaşmak istedim.
Bacım mhrs'yi açıyorsun acil psikiyatri randevusu alıyorsun. Kendi kendine duzelemezsin.

Şunu yaparsam daha iyi hissederim dediğiniz hiç bir şey yok mu? Sanki ayrı eve çıksanız her şey düzelecek gibi. Birikim yapmakla başlasanız belki yakın zamanda çıkarsınız.
Arkadaşların dediklerine de katılıyorum, psikolojik destek alarak başlayabilirsiniz.

Kök problemin çözülmesi gerekiyor. Nasıl bir hayatta daha mutlu olursunuz bunu düşünün. Mesleğiniz varmış birikim yapıp ayrı eve çıkmaya çalışın (bu istediğiniz bir şeyse) hedeflerinizi bir yere yazın ve ulaşabilecek durumda olduklarınızı yapmaya çalışın

Ötenazi öyle istediğin an öldürülmek değil yalnız.

Hastalığın dermansız bir hastalık olması gerekiyor.

Sapasağlam insanı canı sıkıldı diye yapmıyorlar.

Bizim ülkeye gelsin çok isterim.

Hastalıkları dermansız olan ama her gün acı çekenler için güzel bir seçenek.

Geçenlerde ispanyada mı ne bir kadıncağız toplu tecavüze uğrayarak felç kalmıştı, ötenazi olma istediği kabul edilsin diye uğraştı ve kabul edildi.

Örneğin yatalak hastalar eğer isterlerse bu hakkı kullanabilirler.

Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin deriz ya onun için güzel hak.

Ya da çocuk yap yaşlanınca sana baksınlar diyip bu uğurda çocuklara bakıcılık misyonu yüklenmez böylelikle.

Ama sizin gibi istekten olanlar ötenazi olamaz zaten. Boşuna gelsin demeyin gelse de kullanamazsınız.

Allah şifalar versin demekten başka çaremiz yok inşallah düzelirsiniz

Son düzenleme:
Yaşama hakkına sahipsiniz artık doğdunuz... Bu hakkınızi da kimseye devredemiyorsunuz. Çok sıkıldım bu hayattan ölmek istiyorum yok öyle. Devlet sizi her türlü tehlikeye karşı koruyacak artık, buna öldürülmeme dahil...

Teşhis koymayı sevmem doktor değilim eğitimciyim. Ancak yazdıklarıniz yani düşünceleriniz sağlıklı bir bireyin tercihleri olamaz. Bu sebeple bir sağlık kuruluşuna müracaat edin.

E canım yatılı falan bı iş baksan . Güvenli bir yere alıp başını gitsen.Şöyle pertin çıkana kadar sadece çalışsan işe yaramaz mı acaba Bak noktalama işaretlerini yuttum hadi gül biraz ya hic koymadan yazıyorum bakalım okunuyormu .Hepimiz yaşıyoruz demiyeyim çoğumuz en az bir kez istemiş dilemiş hatta belki eyleme bile geçmiş olabiliriz .Bu kolay yol zaten de gideceğiz bak ne yazayım hiç bilemedim çünkü çok şaşırdım senden böyle kelimeler okuyunca birazda sarsıldım bı iyiyim yazman lazım şimdi değilse de ilerleyen günlerde.Ne bileyim geçecek diye umut ettim

Yani ölünce herşeyin çözüleceğine inancınız tam olsaydı bu konuyu açmadan bu işi hallederdiniz. Bence istemiyorsunuz aksine görülmek istiyorsunuz düşündüğünüz kadar umutsuz vaka değilsiniz bir adım atın lütfen çoğu şey değişebilir. Emin olun beyninizde bir yerleri susturunca daha iyi hissedeceksiniz. Sadece küçük bir adım atın ve tüm derdinizi bir doktora anlatın.

Back
X