Bu konu beni cok uzdu. Gecmis acilarimi taa yurekten yeniden hissettim. Ben de kilo vermistim. 38 kiloya dusmustum. Geceleri agliyordum. Oglum gormesin diye gizli gizli. Ilk hafta ogluma babam nerede diye sordugunda sabah erkenden ise gitti dedim. Aksam babasini sordugunda da eve gec gelecekmis isi varmis dedim. Ancak bir sure sonra cocuk babam gelmeden uyumam demeye basladi. Eve her girdiginde oda oda babasini ariyordu. Otoparkta babam geldi mi diye arabasini ariyordu. Baktim ki bu yalani daha fazla surduremeyecegim baban gitti oglum dedim. Nereye dedi. Bilmiyorum ben de bilmiyorum dedim. Kavga mi ettiniz dedi. Hayir dedim. Ben ailemden de gizledim gittigini, belki doner diye. Cunku bana giderken " mutsuzum dusunecegim" demisti. Doner diye epey bekledim. Bu arada ilk gittiklerinde yularindan bosalmis hayvanlar gibi oluyorlar, cok afedersin. Gozleri evladini bile gormuyor. Ne ariyor ne soruyor.
Neyse epey sonra ailem ogrendi ve baski yapmaya basladi bana. Ben de oglumu alip baba evine donmek zorunda kaldim. Biz baba evine donunce aklina oglu oldugu geldi. Pazar gunu oglunu gormeye geliyordu. Bu arada ben 38 kilo olmustum, perisandim. O ise eskisinden daha cok bakimliydi, mutluydu. Ben baba evine dondukten sonra o da evimize dondu. Ancak bize siz de gelin demedi.
Gittikten 6 ay sonraydi zaten bir gun aradi bir yerde bulustuk ve bosanalim dedi. Cekismeli uzun suruyor, anlasmali bosanalim dedi. Ben de benim acelem yok dedim. Ama o israrla hem anlasmali bosanmak istiyordu hem de ev de dahil herseyin onda kalmasini istiyordu. Cocugun velayetini istemiyordu. Cok sasirmistim. Cunku ogluna duskun adam oglunun sorumlulugunu almak istemiyordu. O gunku konusma havada kaldi. Ben birsey demeden masadan kalktim. Ertesi gun bir bosanma protokolu hazirlamis mail ile gonderdi. Imzala da bitsin bu is diyordu mailde. Imzalamadim. Anladim ki donmeyecek, halinden memnun. Bir avukata gittim. Bosanma davasi acildi. Bosanirken calistigi sirkette ortak oldugunu ogrendim. Maasinin bana soylediginin 3 kati oldugunu ve 12 yil boyunca koca bir yalanla yasadigimi anladim. Bosanma davasi surerken ben ondan 3 saat uzakta baska bir sehirde kadro buldum. Doktora yapmis kadro bulamayan bir issizdim onceleri. Yeni sehirde yeni bir duzen kurup yerlestik oglumla. Ve yeni hayatimiza adapte olurken, 3 yil sonra, dava bitti bosandik. Tam kendimi toplamistim ki, mal paylasim davasi devam ederken, bu ailemi ozledim diye cikti geldi. 4 ay sonra da tekrar gitti.
Bunu sunun icin anlattim. Ilk basta cocugunu falan gozu gormez, bir kac hafta sonra bir cocugu oldugunun farkina varir gormeye gelir. O gitmeden once butun sartlari ayarlamistir, ev tutmustur. Keyfi yerindedir. Bu gidisler planli oluyor. Bu nedenle yavas yavas sen de zor da olsa ayaga kalkmalisin. Hicbirseyi icine atma, hasta olursun. Agla dök icini. Ama kendini de birakma. Saglik herseyden onemli.