merhaba arkadaşlar, çok yaralı bı konuda buluştuk sizlerle, ilk defa yazıyorum bu siteye...benimde yaram var
gebeliğimin 23. haftasında antalyaya detaylı ult. gittim...oradaki prof dr. inanç mendilcioğlu( doktor ismi veriliyor mu burada bilmiyorum , verilmiyosa özür dilerim

)
bebeğin gelişiminin güzel olduğunu fakat kalbinde sorunlar gördüğünü söyledi , sendromlu bebek olabilir hemen amniyosentez yapalım dedi..biz tabi hemen fethiyeye yaşadığımız yere döndük ve kendi doktorumuz bizi ankara üni. sinde prof dr. acar koç a yönlendirdi, işinin ehlidir diye...kurban bayramı tatilinin bitmesini bekledik duayla sabırla

doktorla randevumuzda, kendisi hakkaten çok iyi bir dr. çok bilgilendirdi... ve deli gibi ağlayan beni, sakinleştirdi...bebeğin yaşama şansının olmadığını, kalbinde büyük bi delik olduğunu , akciğere giden damarının olmadığını, olan damarında çıkması gereken yerden çıkmadığını söyledi ve kapakçıkların kan kaçırdığını söyledi...ve inanın bu cümleler bıçak gibi geliyo insana

deliyo resmen

çözümün hamileliğinin sonlandırılması olduğunu söyledi...
2 gün sonra hastaneye yattım, amniyosentez yaptı, kordonundan kan aldılar ki genetik bi sorun varsa diye, kalbini durdurdular ve 2 gün sancı çektim allahımmmm kabustuuu

beni sezaryen yapın diye yalvardımmm ama ölü bebek için seni riske atamayız dediler iyiki kesmemmişler..öldü normal doğum yaptım ...çok şükür genetik sonuç temiz geldi çokkkk şükürrrr ....ve doktor <ben böyle birden fazla anomalisi olan kalple ilk defa karşılaşıyorum, ben bu kalbi izninizle otopsi yapıcam< dedi, biz de yapın dedik çünkü bizim geleceğimiz için önemliydi bu sonuçlar...otopsi sonucumuz çıkmadı daha.6 ay çocuk yapmayın dediler....
içimiz rahattı bu kararı verdiğimizde çünkü çokkk incelediler bizi, kaçkere ultrasona girdiğimi hatırlamıyorum ve her bakan doktor da proftu ve 1 saat inceledi hepsi ayrı ayrı...çok riskli kısımdaydı bebeğim ve kız bebekti...çok hareketliydi çokkk..ultrasonu sevmiyodu çok uğraştırdı doktorları :)
bu operasyon olalı tam 3 hafta oldu....Allah hepimize sabır versin...Rabbim sağlıklı bebekler nasip etsin ve düşmanıma bile yaşatmasın bunu...ve benim gibi kalp anomalisi teşhisi konan bebişli anneler var mı aramızda?