• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ölücem kararsızlıktann bi fikir banaa :(

ChiSem

Guru
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2010
24
5
288
Lütfen bi akıl verin :110:özel bi işyerinde işe başladım 3 ay oldu ,hala sigortam yapılmadı,ilk ay maaşımıda alamamıştım sonra kesik kesik almaya başladım,patronun tavrı falan bazen sinirlerimi zorluyo,izin günlerimde işe çağrılıyorum,kendisi yapması gereken şeyi bana yüklüyo niye yapmadın niye hatırlatmıyosun bana falan diye yükleniyo,
şimdi işi bırakıp-devam etmek konusunda çok kararsız kaldım :KK43:

Memnun deilsiniz madem bencede isi birakin ...
Mutlu olmadiginiz bir is yerinde verimlide olamazsiniz
(Sgk ya Sikayet etmeyide unutmayin :KK66:)

Bizde ilk gün işe başlayan adamla sgk görevlileri 10 dk arayla girdi, anında cezayı bastı adamlar.

Şikayet edin, ne demek 3 ay?

bırakmayı düşünüyorum ama kendi bölümüm çocuk gelişimi calıstıgım yerde yenı bı okul acıyor kreş gıbı orada ögretmenlık yapmamı ıstedıler,ama bılıyorum ordada sartlar aynı olucak gene sıgorta ıcın kac ay beklıycem kım bilir :KK61::KK61: bırakmak istemememin tek sebebi bu yani yoksa hiç isteyerek gitmiyorum mutlu değilim bide surat çekiyorum laf işitiyorum habire bişeylerden :KK43:

peki şikayet etsem bu 3 ay ödenmeyen sigortamı ödetme gibi bi durum olabilir mi?:KK64:

Ona bu işlerde deneyimli arkadaşlar cevap verir ama illa bir ceza alırlar diye düşünüyorum.

Eğer maddi olarak seni sarsmayacaksa akıl ve ruh sağlığı açısından çok saygıdeğer patronuna açıl ve ona ' xx bey sanırım karşılıklı bir memnuniyetsizlik söz konusu , dilerseniz pozisyonuma birini bulalım gerekiyorsa gelecek olan arkadaşa da hiç değilse öğrendiklerimi aktarayım ve ilişiğimi kesin beni " de . Böyle devam etmek çok yorucu olur gibime geliyor.Konuşmandaki iyi niyeti görecektir.Hiçbir işyerinden kapını tam kapayıp ayrılma:)

Hey Allah'ım..
Bu işverenler neden adaletli olmaz ..
Bırak işi , sikayet et ..

Lütfen bi akıl verin :110:özel bi işyerinde işe başladım 3 ay oldu ,hala sigortam yapılmadı,ilk ay maaşımıda alamamıştım sonra kesik kesik almaya başladım,patronun tavrı falan bazen sinirlerimi zorluyo,izin günlerimde işe çağrılıyorum,kendisi yapması gereken şeyi bana yüklüyo niye yapmadın niye hatırlatmıyosun bana falan diye yükleniyo,
şimdi işi bırakıp-devam etmek konusunda çok kararsız kaldım :KK43:
yeni bir is ara.

Gün gelir,sigortasız calıstıgın her güne lanet edersin.
Cık oradan ve hemen sigortanı baslatacak saglam bir yer bulmaya calıs.Tek tavsiyem.:anneadayı:

Eğer maddi olarak seni sarsmayacaksa akıl ve ruh sağlığı açısından çok saygıdeğer patronuna açıl ve ona ' xx bey sanırım karşılıklı bir memnuniyetsizlik söz konusu , dilerseniz pozisyonuma birini bulalım gerekiyorsa gelecek olan arkadaşa da hiç değilse öğrendiklerimi aktarayım ve ilişiğimi kesin beni " de . Böyle devam etmek çok yorucu olur gibime geliyor.Konuşmandaki iyi niyeti görecektir.Hiçbir işyerinden kapını tam kapayıp ayrılma:)

C chardel çok teşşekür ediyorum bu konusma tavsıyesı ıcın,hiç beceremem bu tarz konuşmaları nedense bi sıkıntı geliyo ağlamaya baslıyorum o anda inş. böyle bişey olmaz anlatabilirim derdimi:KK17: gerçekten sinirlerim yıpranmış durumda sekreter miyim garson mu aşçı mı inşaat işçisi mi bilemiyorum her türlü işi yapıyorum yani yetti artık canıma :cry:

Gün gelir,sigortasız calıstıgın her güne lanet edersin.
Cık oradan ve hemen sigortanı baslatacak saglam bir yer bulmaya calıs.Tek tavsiyem.:anneadayı:

çok severek girmiştim oysa ki,isteyerek mutlu bi şekilde gidiyordum ne güzel işime öğretmen olucam kendi mesleğimi yapıcam diye seviniyodm :KK43: yarın sabahtan gidip konusucam pişman olmam inş. sonradan gördükçe :110:

çok severek girmiştim oysa ki,isteyerek mutlu bi şekilde gidiyordum ne güzel işime öğretmen olucam kendi mesleğimi yapıcam diye seviniyodm :KK43: yarın sabahtan gidip konusucam pişman olmam inş. sonradan gördükçe :110:
Neden pişman olacaksın ki,ne sigortan var ne dogru dürüst maaş alıyorsun. Deger mi?
Degerse devam...

Öncelikle sigortasız işçi çalıştıran patronların hepsine lanet olsun.
Sigortasız değil 3 ay bir saat bile çalışmayı kabul etmemelisiniz. Bu sizin Hakkınız bir Lütuf değil. Önünüzde 2 Seçenek var;
1. SGK şikayet hattını arayıp, sigortasız çalıştırıldığınızı belirtip, işyerini şikayet etmek. Aradıktan çok kısa bir süre sonra SGK müfettişleri işyerine Baskın yapıyorlar ve işyerindeki herkesin sigorta evraklarını istiyorlar. Size de soracaklar, ne kadar süredir çalıştığınızı. Patron yokken arkadaşlarınıza da soracaklar. Sigortasız çalıştığınız ortaya çıkınca da işyerine ceza kesilecek.
2. Siz hiç SGK yla falan uğraşmadan direk iş mahkemesine gidip dava açıp tazminat talep edeceksiniz. Ama bunun için elinizde orada 3 aydır çalıştığınıza dair bir belge olacak. Ya da o işyerinde çalıştığınıza şahitlik yapacak arkadaşlarınız da yeterli. Ama onlar da o işyerinin Çalışanları ya da Bağlantı kişiler Olmalı. Böyle bir durumda davayı mutlaka kazanırsınız. Ama mutlaka kanıt Olmalı. Yazılı veya sözlü kanıt.
Sanırım maaşı da elden alıyorsunuz. Çünkü SGK kaydı olmadan bankadan yatırmazlar. Bence SGK'yı arayın şikayet edin.

Back
X