Ölüm Haklı ise ölmeli insanBk

Aslında tecavüze ugrayan bir çocugun annesi olmadıgımız için bu kadar rahat konuşabiliyoruzdur belkide.
Tecavüze uğramış bir kızın ve annesinin psikolojisini biliyorum çünkü yıllar evvel oturduğum muhitte bir kız tecavüze uğradı, emin olun bazı kadınlar erkeklerden çok daha acımasız, o kızı sarıp sarmalamak yerine acaba hamile kaldı mı, bebek olursa hangi tecavüzcüsünden olur dedikodularıyla çalkaladılar ortalığı, anneyle kızın ürkek herkesten izole hayatını gördüm.

Aynı şekilde çocuklara tecavüz eden sapıklara da şahidim, yine eskiden yaşadığım muhitte 11 yaşında bir kız çocuğuna babası yaşında bir adam tecavüz etmeye kalkıştı ve yine acımasız kadınlar, ki bir tanesi o tecavüzcü, pedofili sapığın annesidir, dişi kuyruk sallamazsa lafını kullanınca yine emin olun ben erkeklerden çok kadınlardan nefret eder hale geldim, 11 yaşında bir çocuk için bile bu kadar acımasız ve zalim bazı kadınlar.

Ölsünler mi istiyorsunuz o zaman bu zihniyetteki kadınları da dahil edin zira o sizin tecavüzcü, pedofili dediğiniz sapık erkekleri bu zihniyetteki kadınlar yetiştiriyor.

Birşeyler değişsin istiyorsanız çocuklarınızı iyi eğitimli, kültürlü, her fikre açık, dürüst, vicdan ve merhamet sahibi bireyler olarak yetiştireceksiniz zira kötü insanlar ölsünler diye bekler, bu şekilde herşey düzelecek sanmaya devam ederseniz yanılırsınız, dünya döndükçe kötülükler artarak devam edecek çünkü.

Bu suçları işleyen kişileri ömür boyu izole - tek kişilik hücre tarzı yerlerde hali etmek ve günde bir öğün beslemek bence en büyük ceza. Hiç bir insanla sosyalleşmesine, tv- radio, kitap, internet, telefon vs olmadan, ziyaretçi olmadan toplumdan ayrılmaları gerekiyor. Ben pedofili ve sapıkların, kadına şiddet uygulayan insanların kesinlikle rehabilite edilmeyeceklerine inanıyorum. Topluma tekrar kazandırma gibi bir durumları olmuyor bu insanların. Pedofili ve tecavüz eden insanlar 20 sene de kalsa çıkar çıkmaz aynı suça yöneliyor. Bu insanların beyin yapıları bizim gibi değil. Bazıları çocukken istismar edilmiş vs olabilir ama bir kısmı da böyle doğuyor.

Çokta dini yöne verilmek istemem aslında herkesin inancı kendinedir. İsyan asla değil benim yazdıgım belki ihtimal olabilir idam gibi. Evet her kötülük yapıldı herşey duruldu şahıslar senelerce bu eziklik altında yaşayıp duruyorlar. Ve onu bu hale getiren varlık sağ ve o bunu biliyor.
Bu çok zor Bi durum aslında bunu ne sen ne de ben anlayabiliriz. Topluma kazandırmakmış. Neyi kazandıracağız niçin?
Daha fazla tahribat versin diyemi? Asla bu düşünceyi kabul etmiyorum ve de bir pisliğin ortadan kalkması yeni bakteriler olmasını engeller. Kaynana yı konuya nasıl dahil ettiniz orasını kavrayamadım.
Ben hasta iken eşim çocuklarına bakmayıp başka zevklerinin peşinde koşuyorsa ölebilir. Çünkü ben ona güvenerek evlenmişim dir çocukların sorumluluğu ondadır.
Belkide idam olması çoğu suçu azaltabilir.
Ben çocuk yetiştiriyorum ve hergün tedirgin oluyorum acaba çocuklarımın başına bişey gelecekmi diye.
Aslında tecavüze ugrayan bir çocugun annesi olmadıgımız için bu kadar rahat konuşabiliyoruzdur belkide.

Iranda idam var, birseyi azalttimi? Aksine hükümet karsi olanlara suç buluyorlar ve idam ettiriyorlar.

Burda suçlular bile ceza yemiyor, kalmis idam. Bu idami romantize etmek nedir? Ölseler kötülük bitiyormu?

Niye egitim denilmiyor mesela? Hukuk, adalet denilmiyor mesela? Bügün en agir suçlarda bile "iyi hal indirimi" aliyorlar. Burda her gün konu açiliyor "acaba hamilemiyim" diye. Kimse cinsellik hakkinda birsey bilmiyor. Hersey tabu, hiçbirsey konusulmuyor.

Istismar gören bir çoçuk sesini çikaramiyor. Bilen komsu bile sesini çikarmaz ve çoçuk yillarca psikolojik yada fiziksel siddet görür. Ola ki bir komsu sikayet ediyor, çoçuk esirgeme kurumlara gidiyor. Ve o kurumlarin durumuda pek iyi degil. Hali ile travma oluyor ve o çoçuk büyüyor, topluma tehlike oluyor.

Kadin haklar üzerine kampanyalar yok. Evlilikte kötü muamele gören ve isi olmayan kadinin gidecegi yeri yok. Yeterici kadar kurum yok. Esini sikayet ederse, ertesi gün saliniyor zaten, polis durumu ciddiye bile almiyor. Yilda kaç kadin bu sekilde öldürülüyor. Hiç bir plan yok buna karsi.

Yahu 45 çoçuk tecavüz edildi ve bakan kalkip "bir seferden birsey olmaz" demisti.

Yani idam hiç ama hiç birseye çözüm degil. Önemli olan sadece ceza degil bir sefer, daha önemli olan önlemektir. Proaktif davranmaktir.

Iranda idam var, birseyi azalttimi? Aksine hükümet karsi olanlara suç buluyorlar ve idam ettiriyorlar.

Burda suçlular bile ceza yemiyor, kalmis idam. Bu idami romantize etmek nedir? Ölseler kötülük bitiyormu?

Niye egitim denilmiyor mesela? Hukuk, adalet denilmiyor mesela? Bügün en agir suçlarda bile "iyi hal indirimi" aliyorlar. Burda her gün konu açiliyor "acaba hamilemiyim" diye. Kimse cinsellik hakkinda birsey bilmiyor. Hersey tabu, hiçbirsey konusulmuyor.

Istismar gören bir çoçuk sesini çikaramiyor. Bilen komsu bile sesini çikarmaz ve çoçuk yillarca psikolojik yada fiziksel siddet görür. Ola ki bir komsu sikayet ediyor, çoçuk esirgeme kurumlara gidiyor. Ve o kurumlarin durumuda pek iyi degil. Hali ile travma oluyor ve o çoçuk büyüyor, topluma tehlike oluyor.

Kadin haklar üzerine kampanyalar yok. Evlilikte kötü muamele gören ve isi olmayan kadinin gidecegi yeri yok. Yeterici kadar kurum yok. Esini sikayet ederse, ertesi gün saliniyor zaten, polis durumu ciddiye bile almiyor. Yilda kaç kadin bu sekilde öldürülüyor. Hiç bir plan yok buna karsi.

Yahu 45 çoçuk tecavüz edildi ve bakan kalkip "bir seferden birsey olmaz" demisti.

Yani idam hiç ama hiç birseye çözüm degil. Önemli olan sadece ceza degil bir sefer, daha önemli olan önlemektir. Proaktif davranmaktir.
Egitim mi ?😏 Bir kimyager ögrenci si anne babasını deney yapacağım diye katletti al sana eğitim

Egitim mi ?😏 Bir kimyager ögrenci si anne babasını deney yapacağım diye katletti al sana eğitim

Ben genel olarak egitimden bahs ettim. Ilk basta ebeveynler pedagojik egitim almalilar. Kurslar olmali. Cocuklar ilkokulda bile, yaslar 11-12 oldugunda cinsel egitim almali. Kiz vücüdü, oglan vücüdü nedir nasil çalisir üzerine. Bu tabu kalkmali.

Kamusal kampanyalar olmali, kadina yönelik siddeti kötüleyen. "Toxic masculunity" olaya karsi mücadele edilmeli. Polis bu konuda egitim görmeli. Tecavüz oldugunda o kiza karsi nasil davranilmasi gerektigi, protokol nasil islenmesi gerektigi üzerine egitim verilmeli. Bu ögretmenler içinde önemle olabilir.

Kadin haklari desteklemeli. Bosanmis kadinlara egitim, barinma haklari. Mor çati gibi uygulamalar çogalmali. Iyi hal indirimi ortadan kalkmali. Taciz, tecavüz suçlarinda daha agir hapis cezalari vermeli. Toplum bilinçlendirilmeli, kizlar üzerinde tecavüzden sonra bekaretten dolayi baski azalmali.

Daha böyle binlerce sey sayabilirim. Egitim ile tahsili karistiriyorsun. Egitim dedigim bu üstteki yazdigim seyler ile baslar. Yoksa atiyorum nazi kamplarida "egitimli" muhendisler ile doluydu. Ki bahs ettigin psikopatlik ve bir istisna.

Hayret.. yorumlarinda gayet dindar takiliyordun.
Simdi Allahmiscasina o veya bu kisi ölmeyi hak ediyor diyorsun :KK51:

O tarz insanlarin ölmesi uzun süreli bir cözüm getirmez ki.
O tarz insanlari topluma kazandiracaksin. Zihnindeki yanlislari anladiktan sonra kendisi gibi olanlara yardim edebilsin diye.

Normal bir insan o tür insanlara yardimci olamaz dogru duzgun cunku zihin farkliligi var. Empati dahi kuramaz yardimci olabilsin. Hos dahi göremez.
Psikologlar dahi zorlaniyor o tür insanlarla.

O tarz insanlari savunmuyorum ve kendimde sevmiyorum.
O tarz insanlara ancak ve ancak önceden kendisi gibi olan biri yardimci olabilir... tabi öldürülmezse daha önce.

Bu yüzden ben insanlarin öldürülmesine karsiyim :)

Hem nefret nefreti dogurur. O insanlar o hale gelene kadar kendileri bircok sey cekmis oluyor.
Yani kisirdöngü var ortada.

Yaaaani öldürmek care degil. Bosuna dünyaca yasak da degil. Hemen hemen her dinde de bosuna günah da degil.
nefsi müdafası var, canını,malını namusunu kurtarmak için veyahut başka bir insanın canını, kazayla öldürürsün.
hadi bir anlık öfke patlaması,karısını basmış bılmem ne oldurmuş,öldürülmüş insanlar nefsi gereği yapar eder.pişman olur bla bla.öldürmeyi-öldürülmeyi haketmezler.

ama bir çocuk tecavüzcüsü hangi akla hizmet(pedofoli guya ) buna sığınmaları kabul edilir ya da affı olabılır ya da hangi ceza karşılığını verir? topluma kazandırılır?

Nasıl ki eğitimsiz bir insanın dünya görüşü olmayacağını savunmak yanlış ve önyargılı bir yaklaşımsa, davranış bozukluklarını da eğitime mal etmek önyargılı ve yanlıştır.

Aziz Sancar(biyokimyager, moleküler biyolog) Mardin'li bir ailenin 8 çocuğundan biri, ailesi tüm çocukları okusun diye çabalamış eli öpülesi insanlar, sayelerinde bütün dünyanın tanıdığı, çalışmalarıyla parmak ısırtan, başarısı Nobel Kimya ödülüyle taçlandırılmış bir evlat yetişti.

Canan Dağdeviren piezoelektrikten(dışarıdan uygulanan basınçla üretilen elektrik) yararlanarak kalp pili icat etmiş, cilt kanserini teşhis eden cihazı bulmuş fizik mühendisi.

Artı dini yorum yasaktır ikazıma siyasette yasaktır' ı ekleyeyim.

Nasıl ki eğitimsiz bir insanın dünya görüşü olmayacağını savunmak yanlış ve önyargılı bir yaklaşımsa, davranış bozukluklarını da eğitime mal etmek önyargılı ve yanlıştır.

Aziz Sancar(biyokimyager, moleküler biyolog) Mardin'li bir ailenin 8 çocuğundan biri, ailesi tüm çocukları okusun diye çabalamış eli öpülesi insanlar, sayelerinde bütün dünyanın tanıdığı, çalışmalarıyla parmak ısırtan, başarısı Nobel Kimya ödülüyle taçlandırılmış bir evlat yetişti.

Canan Dağdeviren piezoelektrikten(dışarıdan uygulanan basınçla üretilen elektrik) yararlanarak kalp pili icat etmiş, cilt kanserini teşhis eden cihazı bulmuş fizik mühendisi.

Artı dini yorum yasaktır ikazıma siyasette yasaktır' ı ekleyeyim.
Siyaset yapmışmıyım vallahi farkında değilim yeniyim acemiyim sen ne dersen ona uyarım 🤐

Tecavüze uğramış bir kızın ve annesinin psikolojisini biliyorum çünkü yıllar evvel oturduğum muhitte bir kız tecavüze uğradı, emin olun bazı kadınlar erkeklerden çok daha acımasız, o kızı sarıp sarmalamak yerine acaba hamile kaldı mı, bebek olursa hangi tecavüzcüsünden olur dedikodularıyla çalkaladılar ortalığı, anneyle kızın ürkek herkesten izole hayatını gördüm.

Aynı şekilde çocuklara tecavüz eden sapıklara da şahidim, yine eskiden yaşadığım muhitte 11 yaşında bir kız çocuğuna babası yaşında bir adam tecavüz etmeye kalkıştı ve yine acımasız kadınlar, ki bir tanesi o tecavüzcü, pedofili sapığın annesidir, dişi kuyruk sallamazsa lafını kullanınca yine emin olun ben erkeklerden çok kadınlardan nefret eder hale geldim, 11 yaşında bir çocuk için bile bu kadar acımasız ve zalim bazı kadınlar.

Ölsünler mi istiyorsunuz o zaman bu zihniyetteki kadınları da dahil edin zira o sizin tecavüzcü, pedofili dediğiniz sapık erkekleri bu zihniyetteki kadınlar yetiştiriyor.

Birşeyler değişsin istiyorsanız çocuklarınızı iyi eğitimli, kültürlü, her fikre açık, dürüst, vicdan ve merhamet sahibi bireyler olarak yetiştireceksiniz zira kötü insanlar ölsünler diye bekler, bu şekilde herşey düzelecek sanmaya devam ederseniz yanılırsınız, dünya döndükçe kötülükler artarak devam edecek çünkü.
Abla sen nasıl mühitler de yaşamışsın...
:KK57:
Katili mi ararsın sapığı mı ararsın hırsızı mı ararsın ..

Abla sen nasıl mühitler de yaşamışsın...
:KK57:
Katili mi ararsın sapığı mı ararsın hırsızı mı ararsın ..
Sorma ablacım, ben öyle bir muhitte büyüdüm maalesef, öyle bir muhitte de yıllarca yaşadım, ta ki kızım büyüyene kadar, kızımız ve kendi iyiliğimiz için göç ettik kurtulduk Hoppa

Topluma kazandıralım diyenlere bir sorum var!!
Eğer çocugunuzun başına gelse taciz vs ....
Aklınıza ilk gelen şey , onu gebertmek mi olur yoksa ay bunları topluma kazandırmak lazım demek mi....
Başka sorum yok....

Sorma ablacım, ben öyle bir muhitte büyüdüm maalesef, öyle bir muhitte de yıllarca yaşadım, ta ki kızım büyüyene kadar, kızımız ve kendi iyiliğimiz için göç ettik kurtulduk Hoppa
Aynen ablacım Bnde sizin tabir ettiğiniz gibi muhitlerde büyüdüm..
Herşeyi gördüm birebir şahit oldum ama şuan beni ben yapan o yerlerde yaşayışımdı belkide.
İnsanları yadırgamamam gerektiğini büyük konuşmamayı,öğretti mesela empatiyi.
Bizi de biz yapan nerede yaşarsak yaşayalım insanlığımz dimi kimseyi ayırmadan sevmemiz.gerisi booş..

İyi geceler ablacım :KK52:

Aynen ablacım Bnde sizin tabir ettiğiniz gibi muhitlerde büyüdüm..
Herşeyi gördüm birebir şahit oldum ama şuan beni ben yapan o yerlerde yaşayışımdı belkide.
İnsanları yadırgamamam gerektiğini büyük konuşmamayı,öğretti mesela empatiyi.
Bizi de biz yapan nerede yaşarsak yaşayalım insanlığımz dimi kimseyi ayırmadan sevmemiz.gerisi booş..

İyi geceler ablacım :KK52:
Evet haklısın, gördüklerimizin kazandırdığı şeyler olmuştur mutlaka ama kendimizi geliştirebilmek de önemli, sen de ben de zamanla çevremizi saran çoğunluğa ayak uydurabilirdik de, kişileri de değiştiremiyoruz, öyleyse en iyisi ayak uyduramadığın toplumdan uzaklaşmak deyip çekip gitmeyi tercih ediyorsun mecburen.

Hayırlı geceler :KK52:

Evet haklısın, gördüklerimizin kazandırdığı şeyler olmuştur mutlaka ama kendimizi geliştirebilmek de önemli, sen de ben de zamanla çevremizi saran çoğunluğa ayak uydurabilirdik de, kişileri de değiştiremiyoruz, öyleyse en iyisi ayak uyduramadığın toplumdan uzaklaşmak deyip çekip gitmeyi tercih ediyorsun mecburen.

Hayırlı geceler :KK52:
Aynen ablacım.

Topluma kazandıralım diyenlere bir sorum var!!
Eğer çocugunuzun başına gelse taciz vs ....
Aklınıza ilk gelen şey , onu gebertmek mi olur yoksa ay bunları topluma kazandırmak lazım demek mi....
Başka sorum yok....

Aklima gelebilir tabiki de..
Ama neyin bilincindeyim biliyor musunuz?

Acimi hafifletmez. Ve birsey degistirmez.

Yani cözüm o degil...

Acimi hafifletir diyenler kendini kandirir. Iki dklik bir tatmin olma durumundan sonra sizin kiymetlinize zarar vermis kisinin ölmesi sizin umrunuzda olmaz. Hicbirseyi de geri getirmez degistirmez.

Öyle insanlarin ölmesini isteyen basiretsizdir yani veya üzüntüden sinirden ne dedigini bilmiyordur ve gözü dönmüstür.

Doguda ki asiretleri düsünün mesela.. birbirleriyle düsman olan. Jenerasyon boyu birbirini öldüren..
Kazanan varmi bu sacmalikta? Yok. Daha cok kaybeden her iki taraf oluyor. Insanlik kaybediyor.
Kötülük kötülügü aciyor.

Bu durum devam ederse o tacizciler sapiklar ilerde torunlarinizin cocuklarina zarar verecek siz dünyadan göc ettikten sonra.
O yüzden topluma kazandirilmali ve toplumun bilinclenmesini isterim diyenlerden biriyim.

Cözüm öyle insanlari öldürmenin olmadigini azcik sakin ve akli selim bir sekilde düsünen insan zaten bunun farkina varir bence..

Yoksa bakmayin yani ilk sayfadaki yorumumu laylaylom yazmadim. Bende insanim benimde sevdiklerimi koruyup kollama icgüdülerim vardir.
Ama dedigim gibi iste karsi tarafa zarar vermekle birsey degismez..

Suçluların öldürülmesine, kısaca idama karşıyım. Bu isteği anlayamıyorum bu yüzden.

Suçluların öldürülmesine, kısaca idama karşıyım. Bu isteği anlayamıyorum bu yüzden.

Bir canlının ölümünü istemek (ki ben de bazen diliyorum) o kadar acı ki. O anki kızgınlığımızla ölsün diyoruz ama çözüm o kişinin ölmesinde değil yeni yeni o kişiler gibi insanların çoğalmamasında.

Suçu işleyen cezasını da çekecek elbet. Ama ben şöyle düşünüyorum. Bir insanın işlediği suç sadece o kişinin suçu değildir. Bütün bir toplumun, eğitim sisteminin, ekonomik sebeplerin, sosyal-kültürel sebeplerin etkisi ile o kişi o suçu işleyebilir. Her şeyin çok güzel işlediği bir sistemde insanlar suça meyilli de olmazlar.

Düşünsenize, hastaneye gidiyorsunuz, sıra beklemek yok, randevu alamamak yok, her doktora 20-30 hasta düşüyor, suratına bakıp ilaç yazmıyorlar, okulda bütün öğretmenler çocukları eğitmek için canla başla çalışıyor, bütün okullar aynı derecede, bu semtin okulu iyi ama varoş semtin okulu kötü gibi ayrımlar yok, bütün veliler öğretmene saygılı, paran var hafta sonu ailenle etkinlik yapabiliyorsun, sinema tiyatro konsere gidebiliyorsun, tatilini yapabiliyorsun, markete gidip etikete bakıp en ucuzu neyse onu alayım demiyorsun, hayvanlara, doğaya saygılı bir sistem var, bencilce değil toplumun refahı için dönen bir çark var, böyle bir çarkın içinde insan neden suç işleme gereği duysun ki. Siyasete girmek istemiyorum ama bu gibi suçların baş nedenidir siyaset. Diyeceksiniz ki hiç bir açlık tecavüze sebep değildir. evet doğru sebep değildir. Ama toplumsal yozlaşma, çürümedir bunun nedeni. İstediğiniz kadar ceza verin, hapis, idam, hiç fark etmez. Bu çürümüşlüğü düzeltmediğimiz sürece her dönem suçlular olacaktır. Yani her canlıya saygı duyulması gerektiği öğretilecektir. Kimse kimseden üstün değildir bu öğretilecektir. Eğer o çarkta tek bir diş bile bozulsa bütün toplumu etkileyecektir. O yüzden çarktaki o tek bir dişi bile atmak değil bir daha bozulmamasını sağlamak olmalıdır amaç.

Aslında söyleyecek çok şey var. Siyasete girmeden konuşulacak konu da değil aslında. Ama o da burada yasak. :KK43: Sevgili mune yazdıklarımda umarım siyasi içerik görmezsin.

Aklima gelebilir tabiki de..
Ama neyin bilincindeyim biliyor musunuz?

Acimi hafifletmez. Ve birsey degistirmez.

Yani cözüm o degil...

Acimi hafifletir diyenler kendini kandirir. Iki dklik bir tatmin olma durumundan sonra sizin kiymetlinize zarar vermis kisinin ölmesi sizin umrunuzda olmaz. Hicbirseyi de geri getirmez degistirmez.

Öyle insanlarin ölmesini isteyen basiretsizdir yani veya üzüntüden sinirden ne dedigini bilmiyordur ve gözü dönmüstür.

Doguda ki asiretleri düsünün mesela.. birbirleriyle düsman olan. Jenerasyon boyu birbirini öldüren..
Kazanan varmi bu sacmalikta? Yok. Daha cok kaybeden her iki taraf oluyor. Insanlik kaybediyor.
Kötülük kötülügü aciyor.

Bu durum devam ederse o tacizciler sapiklar ilerde torunlarinizin cocuklarina zarar verecek siz dünyadan göc ettikten sonra.
O yüzden topluma kazandirilmali ve toplumun bilinclenmesini isterim diyenlerden biriyim.

Cözüm öyle insanlari öldürmenin olmadigini azcik sakin ve akli selim bir sekilde düsünen insan zaten bunun farkina varir bence..

Yoksa bakmayin yani ilk sayfadaki yorumumu laylaylom yazmadim. Bende insanim benimde sevdiklerimi koruyup kollama icgüdülerim vardir.
Ama dedigim gibi iste karsi tarafa zarar vermekle birsey degismez..
Karşı tarafa zarar vermekle ne değişir biliyormusunuz,o varlığın tekrar birisine zarar verme ihtimali ortadan kalkar.acıyı azaltmak için değil yani,azalmayacağı kesin.
Aklı selim düşündüm ve ögle cevap verdim zaten.
Allah aşkına enufak depresyon yada ruhsal pskolojik rahatsızlıklar bile kesin tedavi edilemezken ( uyku haline geçip en ufak bir olayla hortlarken) bu ruh hastası pis sapıkları topluma kazandırmaya çalışmak zaman kaybından başka ne olurki.hadi kazandırdın diyelim , 1 kere yaptığı pisliği ikinci kere yapmaz diyip sevdiğin birini emanet edebilir misin için rahatca?
İyice bir düşün cevabını, topluma kazandırdığın mahluğa , evladını canını emanet edebilirmisin , güvenebilirmisin ?
Kökten çözüm herzaman iyidir.
Daha normal eğitim sistemimiz oturmamışken , kimi neyin eğitmesini bekliceksiniz.eğitilcekler diye beklerken ya kurban giden kişi sizin canınızdan biri olsa....

Diğer Yaşam şartlarında söylediğiniz her cümleye katılıyorum ama bu tarz bir olay yaşamış ruh halinin sizin kadar olgun ve sakin düşünmeyeceğini belirtirim. Evet belki sınavdır bir tecavüze ugraması kızın ama bu sınavda kalıp intihar eden yavrularımız var. Mücadele noktasında bir damla gücü olmaz nefes almak işkence gibi gelir. Ha açlık dersen fakirlik dersen mücadele de sonsuz güçlü kalınabilinir.
Küçücük çocuğu tacizle sınayan bir Tanrı iyi bir Tanrı olmazdı o zaman. Çözüm serzenişlerde değil,aklın ve bilimin ışığında birşeyler düşünülmeli.
Bence idam olmamalı. Çünkü adalet sisteminin illa ki bir açığı vardır ve insan boşu boşuna da idam edilebilir. Bana göre çözüm,yasaların katılaştırılması,7-70 yaş cinsiyet eşitliği eğitimlerinin konulması ve psikiyatri-psikoloji özendirilmeli.

Back
X