- Konu Sahibi rabiaaa955
....
Son düzenleme:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Paylasımlarınız icin teşekkürler.Aslında ölüm korkusunun altında yatan nedenleri araştırmak ona çözüm bulmak lazım. Psikologdan önce psikiyatra gitmeli ilaç gerekip gerekmediğini öğrenmeli ve gerekirse psikolog desteği de almalısınız.
Ölüm korkunuzun pek çok nedeni olabilir. Mesela yaşadığınız bir travma, Ameliyat geçirmek, deprem, sel vb doğal afetlere maruz kalmak gibi...
Merhaba arkadaşlar...
Allaha şükür cok büyük bir derdim yok ama sürekli yarın başıma birşey gelecekmis yada gece uyuduktan sonra bir daha uyanamayacakmışım gibi hissediyorum. Artık öyle bir hal aldıki geceleri korkudan uyuyamıyorum, ağlama nöbetleri tutuyor.
Ne yapsam bilmiyorum bir psikologtan yardımmı alsam. İlk aklıma gelen sizlerle paylaşmak oldu belki bir nebze rahatlarım diye![]()
Psikiyatrmı psikologmu bilemedim. Yarın doktor araştıracagım ona göre. Sanırım inancım tam ama tam olarak yerine getiremedigimin korkusumu acaba hiç böyle olmamıstım sanki Allah icime dogdurmus öleceğimi gibi hissediyorumBence psikologa vakit kaybetmeden gitmelisin bu korkuyu yenmek icin olumle yuzlesmen ve onu kabul etmen gerek.. Bence psikologa gitmenin yaninda Allaha tevekkul kaza kader gibi dini kitaplar okumalisin ve cok cok kuran okumak da sifadir
Psikiyatriye gidin,panik atağa benziyor.Psikiyatrmı psikologmu bilemedim. Yarın doktor araştıracagım ona göre. Sanırım inancım tam ama tam olarak yerine getiremedigimin korkusumu acaba hiç böyle olmamıstım sanki Allah icime dogdurmus öleceğimi gibi hissediyorum![]()
Sağolun inşallah öyle degildir bu yaşta...Psikiyatriye gidin,panik atağa benziyor.
Psikiyatrmı psikologmu bilemedim. Yarın doktor araştıracagım ona göre. Sanırım inancım tam ama tam olarak yerine getiremedigimin korkusumu acaba hiç böyle olmamıstım sanki Allah icime dogdurmus öleceğimi gibi hissediyorum![]()
Bende ilaç almak istemiyorum zaten ilaça bu yaşta başlamak pekte işime gelmiyor. Ben zaten mesleğim gereği sürekli insanların ölümlerini izliyorum onunmu etkisi oldu acabaPsikiyatrist genellikle ilac verir bu da seni uyusturur bence sen psikologa gidip terapi almalisin olum korkusu fobi cesitlerinden biri senin gibi bir suru insan bunu yasiyor caresi var. Nasil bir insanda ucak yukseklik fobisi bocek hayvanlara karsi fobi kapali alan fobisi vs oluyorsa sende de olum fobisi olusmus muhakkak bunun sende baslangici vardir belki hayatinda biri oldu ya da bir yazidan haberden etkilendin iste bunlari en guzel psikologla halledersin
Meslegin nedirBende ilaç almak istemiyorum zaten ilaça bu yaşta başlamak pekte işime gelmiyor. Ben zaten mesleğim gereği sürekli insanların ölümlerini izliyorum onunmu etkisi oldu acaba
Annem panik atak hastası,belirtileri önce böyle başladı ,daha sonra ki aşamalarda krize dönüştü,kaç kere hastaneye kaldırdık şimdi ilaç tedavisi görüyor.Ayrıca kesin panik atak demedim,benziyor dedim.Panik atak nedir bilmeden teshis koyuyorsunuz
Tanıdığım iyi bir doktor var sanırım ona danışarak hareket etmek iyi olacakPsikiyatriste gitmelisiniz psikologdan önce... Bazı hastalıklar beynimizdeki bazı salgıların az salgılanması ya da çok salgılanması sonucu oluşabiliyor. İlaç ta bu konuda çözüm oluyor. Psikiyatriye giderken psikolog desteği de alabilirsiniz. Fakat doktorunuzu iyi araştırıp seçmelisiniz.
Hemşireyim özel alanda çalışıyorum onun için çok çeşitli ölümler gördümMeslegin nedir
Aslında çalışırken gördüğümde bir gram bile etkilenmemiştim yaklaşık 1 ay önce izne çıktım ve bir kaç gündür böyle genç ölümlerden etkilendim de şimdimi çıkıyor etkisi diyorum yoksa içimdeki dini bir çatışmadan mı bilemiyorum. Bu zamana kadar tüm sorunlarımı kendim çözdüm yine doktora başvurmadan sizin desteğinizle çözmeye çalışıyorum galibaBence olulerden etkilenmis olabilirsin benim hemsire arkadas unide stajda dogum yapan kadin gordugunde dogum yapiyormus gibi kasiklari agrimis cok aglamis uzun sure de unutamadi simdi alisti tabi eger sen de yeni o ortamda calismaya basladiysan ölüleri görmeye alisamamissan bu durum korkunu tetiklemis olabilir
Herkesin ayrı bir korkusu var maalesef...Ne çok konu açılıyor bununla ilgili..