• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÖLÜM KORKUSU

ayrıca ilaçlar şu an sizin kendinize verdiğiniz zarardan daha az zararlı.
bilginiz olsun.
tedavinizi almazsanız başıma bir şey gelecek korkusuyla evden bile çıkamayacak hale gelirsiniz.
evlendiğinizde eşiniz ya da çocuklarınız eve dönene kadar defalarca ölürsünüz.
basit bir olay değil bu.
Tamam bi şekilde kullanıcam ilaçları :(

Tamam bi şekilde kullanıcam ilaçları :KK43:

samimi olarak söylüyorum bunları.
ben de tedavi aldım o kadar düşünmeyin. benim sıkıntım anksiyeteydi.
hiçbir ilaca bağımlı olmadım şimdiye kadar.
doktorunuz daha iyi bilir ama tranko buskas derdinizin dermanı olmaz gibi geliyor.
kullandım o ilacı çarpıntı için (kalbim 130-140 vuruyor) hiç faydası olmadı.
başka bir doktorla görüşün derim ben.

samimi olarak söylüyorum bunları.
ben de tedavi aldım o kadar düşünmeyin. benim sıkıntım anksiyeteydi.
hiçbir ilaca bağımlı olmadım şimdiye kadar.
doktorunuz daha iyi bilir ama tranko buskas derdinizin dermanı olmaz gibi geliyor.
kullandım o ilacı çarpıntı için (kalbim 130-140 vuruyor) hiç faydası olmadı.
başka bir doktorla görüşün derim ben.
Bir de bana citoles vermişlerdi , 1 kutu kullanmıştım ardından bırakmıştım

Bir de bana citoles vermişlerdi , 1 kutu kullanmıştım ardından bırakmıştım
işte kendi başınıza bırakmayın ilacı.
asprin gibi düşünüyorsunuz öyle olmaz ki ama.
bunlar psikiyatrik ilaçlar kademeli artar, kademeli azalır.
ilk etki süresi de ortalama 3 hafta/20 gündür.
küt diye keserseniz mahvedersiniz kendinizi.
ilaç yaramamış olabilir (ki iyi bir ilaç olduğunu duymuştum) yan etkisi fazla olmuş olabilir ancak yine doktorla görüşerek ilaç değişikliği yapmanız lazımdı.

işte kendi başınıza bırakmayın ilacı.
asprin gibi düşünüyorsunuz öyle olmaz ki ama.
bunlar psikiyatrik ilaçlar kademeli artar, kademeli azalır.
ilk etki süresi de ortalama 3 hafta/20 gündür.
küt diye keserseniz mahvedersiniz kendinizi.
ilaç yaramamış olabilir (ki iyi bir ilaç olduğunu duymuştum) yan etkisi fazla olmuş olabilir ancak yine doktorla görüşerek ilaç değişikliği yapmanız lazımdı.
İlaçlara başlamadan önce başka bir doktora müracatta bulunayım

Ben de bunu yaşıyorum ama seninki biraz daha abartılı zannediyorum. Ben de yapmak istediğim bir şey varsa "ölmeden hemen yapayım" düşüncesiyle hareket ediyorum. Bu yüzden her işte acele diyorum ve insanlar neden acele ettiğime anlam veremiyorlar. Söylesem "deli" diyecekler diye "benim yapım bu, aceleciyim" diyorum. Ama benim böyle olmamın sebebi geçmişte bir hastalık korkusu yaşamam ve öleceğime inanmamdı. Sen geçmişte ne yaşadın bilemiyorum. Doktor değilim ama bu Obsesif Kompulsif rahatsızlığı.. Devamında da panik atak eşlik ediyor.

Ben de bunu yaşıyorum ama seninki biraz daha abartılı zannediyorum. Ben de yapmak istediğim bir şey varsa "ölmeden hemen yapayım" düşüncesiyle hareket ediyorum. Bu yüzden her işte acele diyorum ve insanlar neden acele ettiğime anlam veremiyorlar. Söylesem "deli" diyecekler diye "benim yapım bu, aceleciyim" diyorum. Ama benim böyle olmamın sebebi geçmişte bir hastalık korkusu yaşamam ve öleceğime inanmamdı. Sen geçmişte ne yaşadın bilemiyorum. Doktor değilim ama bu Obsesif Kompulsif rahatsızlığı.. Devamında da panik atak eşlik ediyor.
Peki sizce ne yapmalıyım

Bence şöyle düşün.. (Ben böyle yapıyorum) Benim ölüm korkum da yıllar önce başladı. Ve bakıyorum, ölmüyorum. Yılardır "her an ölebilirim" diye yaşıyorum. Ama yıllardır hayattayım, demek ki benim korkumun bunda eksi ya da artı bir etkisi olmayacak. O yüzden böyle düşünerek bu düşünceden uzaklaşabilirsin. Ayrıca da çok yararı olacagını düşünüyorum (bunu da yapıyorum); isteklerini erteleme. Maddi imkanın elverdiği sürece canın ne istiyorsa yap. Bizim korkularımız evet, abartılı ama gerçekten de sonuçta yarına çıkacagımız belli değil. O yuzden yaşamak istediğin herşeyi doya doya yaşa.. Bunlardan zevk alırken unutmuş olacaksın zaten korkularını. Hayatın kıymetini bilmek için kafa yor yani. O zaman bu düşünceden bence kurtulursun. Geçmiş olsun...

Peki sizce ne yapmalıyım
Bence şöyle düşün.. (Ben böyle yapıyorum) Benim ölüm korkum da yıllar önce başladı. Ve bakıyorum, ölmüyorum. Yılardır "her an ölebilirim" diye yaşıyorum. Ama yıllardır hayattayım, demek ki benim korkumun bunda eksi ya da artı bir etkisi olmayacak. O yüzden böyle düşünerek bu düşünceden uzaklaşabilirsin. Ayrıca da çok yararı olacagını düşünüyorum (bunu da yapıyorum); isteklerini erteleme. Maddi imkanın elverdiği sürece canın ne istiyorsa yap. Bizim korkularımız evet, abartılı ama gerçekten de sonuçta yarına çıkacagımız belli değil. O yuzden yaşamak istediğin herşeyi doya doya yaşa.. Bunlardan zevk alırken unutmuş olacaksın zaten korkularını. Hayatın kıymetini bilmek için kafa yor yani. O zaman bu düşünceden bence kurtulursun. Geçmiş olsun...

Back
X