- Konu Sahibi cherry_jam
alıntı aldığınız yazıyı bulamadım. gözümden mi kaçtı acaba?
annem de son günlerde öle sessizleşmişti. boynunu eğip düşünüyordu.. hep uzaklara dalıyordu.. bana baktığında sanki gözleri annemin değilmiş geliyordu, o kadar feri gitmişti..
uzun zamandır sabah ilk defa birşeyler yemek istedi.. hemen hazırladım. yedi. sevindim. herhalde iyileşiyor ne güzel dedim.. sonra kustu ve midem ağrıyo kızım dedi. ama nasıl kıvranıyo.. terini siliyorum.. sıcak su torbası yapıyorum.. ama aklıma hastaneye götürmek gelmiyo.. halbuki yaşamıştık bunu biz.. aynı olayı bidaha yaşamıştık.. nasıl anlamadım kalp krizi geçirdiğini.. niye götürmedim hastaneye.. neyse o ağrıyı çekerken "kızım bu ağrı beni öldürecek" dedi. içine doğmuş garibimin.. neyse bi süre sonra hafifledi ağrısı.. üstünü örttüm sıcak su torbası yaptım istemem dedi. ben de "başım ağrıdı anne, biraz yatayım, biraz da oğlunla kocan baksın sana dedim." keşke onu diceğime dilim kopaydı.
biraz uyumuşum. kapı çaldı. anneannem geldi. ve çok ilginç bişi var. teyzem bize yakın oturuo. anneannem demişki hadi beni götürün emineye.(canım annem). neyse teyzem demişki biraz bekle falanca kişi de emineyi ziyarete gelcekmiş. onlar gelsin beraber çıkar gideriz demiş. anneannem tutturmuş. yok ben onları beklemem, götürün diye.. neyse kapı çaldı. anneannem geldi. annemle konuşuyorlardı. anneannemin gözleri kan çanağıydı. anneme dedi nasılsın kızım. annem de iyi değilim ana dedi. konuşuyorlarken anneanneme dedim ki ben yatıyordum, sen madem burdasın ben gidem biraz daha yatayım dedim.o sıra annemle göz göze gelir gibi olduk. nasıl bakıyordu anlatamam. gitme kızım nolur der gibi bakıyormuş. çaresizce.. oy anam oy.. 1 dakika geçmedi, annem gelele diye bağırdı bana. "annemin başında ağlıyordu, oy eminem beni mi bekliyordun yavrum" diye ağlıyordu. annem orada öylece yatıyordu..hiçbirşey yapamadım. babamları çağırdım. sonra ambulans gelene kadar anneme yaklaşamadım bile. şimdi aklım olsa sarılırdım ölüsüne bile..
özlüyorum, içim yanıyo içim...
ahh canım kıyamamm