• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"ölüm saati değişmez" ?

alıntı aldığınız yazıyı bulamadım. gözümden mi kaçtı acaba?
annem de son günlerde öle sessizleşmişti. boynunu eğip düşünüyordu.. hep uzaklara dalıyordu.. bana baktığında sanki gözleri annemin değilmiş geliyordu, o kadar feri gitmişti..
uzun zamandır sabah ilk defa birşeyler yemek istedi.. hemen hazırladım. yedi. sevindim. herhalde iyileşiyor ne güzel dedim.. sonra kustu ve midem ağrıyo kızım dedi. ama nasıl kıvranıyo.. terini siliyorum.. sıcak su torbası yapıyorum.. ama aklıma hastaneye götürmek gelmiyo.. halbuki yaşamıştık bunu biz.. aynı olayı bidaha yaşamıştık.. nasıl anlamadım kalp krizi geçirdiğini.. niye götürmedim hastaneye.. neyse o ağrıyı çekerken "kızım bu ağrı beni öldürecek" dedi. içine doğmuş garibimin.. neyse bi süre sonra hafifledi ağrısı.. üstünü örttüm sıcak su torbası yaptım istemem dedi. ben de "başım ağrıdı anne, biraz yatayım, biraz da oğlunla kocan baksın sana dedim." keşke onu diceğime dilim kopaydı.

biraz uyumuşum. kapı çaldı. anneannem geldi. ve çok ilginç bişi var. teyzem bize yakın oturuo. anneannem demişki hadi beni götürün emineye.(canım annem). neyse teyzem demişki biraz bekle falanca kişi de emineyi ziyarete gelcekmiş. onlar gelsin beraber çıkar gideriz demiş. anneannem tutturmuş. yok ben onları beklemem, götürün diye.. neyse kapı çaldı. anneannem geldi. annemle konuşuyorlardı. anneannemin gözleri kan çanağıydı. anneme dedi nasılsın kızım. annem de iyi değilim ana dedi. konuşuyorlarken anneanneme dedim ki ben yatıyordum, sen madem burdasın ben gidem biraz daha yatayım dedim.o sıra annemle göz göze gelir gibi olduk. nasıl bakıyordu anlatamam. gitme kızım nolur der gibi bakıyormuş. çaresizce.. oy anam oy.. 1 dakika geçmedi, annem gelele diye bağırdı bana. "annemin başında ağlıyordu, oy eminem beni mi bekliyordun yavrum" diye ağlıyordu. annem orada öylece yatıyordu..hiçbirşey yapamadım. babamları çağırdım. sonra ambulans gelene kadar anneme yaklaşamadım bile. şimdi aklım olsa sarılırdım ölüsüne bile..

özlüyorum, içim yanıyo içim...

ahh canım kıyamamm:14: yapma harap etme kendini.. ölüm Allahın emri elden ne gelir. keşke şeytandandır derler. keşke deme . biliyorum zor ama toplaman lazım kendini. neden diye sorguladıkca ALllaha isyan olur düşme gaflete. gözyaşı gözyaşını cagırır derler . bol bol dua et annecigin için. kıyamam yaaa :(( acına ortak olmaya çalışıyorm ama ne söylersem söyleyim hafifletemiyorm sanki. annen kötü biyere gitmedi ki böyle düşün. onun gittigi yere birgün bizde gitcegiz. inşallah sevdiklerimizi görebiliriz.suçlama kendini artık sen hastaneyede götürsen olacagı varmış olmş. RAbbim unutturdu işte sana hastaneyi o anda aklından çıktı, çıkardı RABBİM çünkü zamanı dolmuştu yapcak bişe yok canım aglaa ama isyan etme ...

alıntı aldığınız yazıyı bulamadım. gözümden mi kaçtı acaba?
annem de son günlerde öle sessizleşmişti. boynunu eğip düşünüyordu.. hep uzaklara dalıyordu.. bana baktığında sanki gözleri annemin değilmiş geliyordu, o kadar feri gitmişti..
uzun zamandır sabah ilk defa birşeyler yemek istedi.. hemen hazırladım. yedi. sevindim. herhalde iyileşiyor ne güzel dedim.. sonra kustu ve midem ağrıyo kızım dedi. ama nasıl kıvranıyo.. terini siliyorum.. sıcak su torbası yapıyorum.. ama aklıma hastaneye götürmek gelmiyo.. halbuki yaşamıştık bunu biz.. aynı olayı bidaha yaşamıştık.. nasıl anlamadım kalp krizi geçirdiğini.. niye götürmedim hastaneye.. neyse o ağrıyı çekerken "kızım bu ağrı beni öldürecek" dedi. içine doğmuş garibimin.. neyse bi süre sonra hafifledi ağrısı.. üstünü örttüm sıcak su torbası yaptım istemem dedi. ben de "başım ağrıdı anne, biraz yatayım, biraz da oğlunla kocan baksın sana dedim." keşke onu diceğime dilim kopaydı.

biraz uyumuşum. kapı çaldı. anneannem geldi. ve çok ilginç bişi var. teyzem bize yakın oturuo. anneannem demişki hadi beni götürün emineye.(canım annem). neyse teyzem demişki biraz bekle falanca kişi de emineyi ziyarete gelcekmiş. onlar gelsin beraber çıkar gideriz demiş. anneannem tutturmuş. yok ben onları beklemem, götürün diye.. neyse kapı çaldı. anneannem geldi. annemle konuşuyorlardı. anneannemin gözleri kan çanağıydı. anneme dedi nasılsın kızım. annem de iyi değilim ana dedi. konuşuyorlarken anneanneme dedim ki ben yatıyordum, sen madem burdasın ben gidem biraz daha yatayım dedim.o sıra annemle göz göze gelir gibi olduk. nasıl bakıyordu anlatamam. gitme kızım nolur der gibi bakıyormuş. çaresizce.. oy anam oy.. 1 dakika geçmedi, annem gelele diye bağırdı bana. "annemin başında ağlıyordu, oy eminem beni mi bekliyordun yavrum" diye ağlıyordu. annem orada öylece yatıyordu..hiçbirşey yapamadım. babamları çağırdım. sonra ambulans gelene kadar anneme yaklaşamadım bile. şimdi aklım olsa sarılırdım ölüsüne bile..

özlüyorum, içim yanıyo içim...

8.sayfamı 9.sayfadamıydı neydi tam hatırlamıyorum.
ahhh canım mahvettin beni o anda hiç bişey yapamıyosun şok oluyosun malesef çok üzüldüm Allah bol bol sabır versin canım.

Bende ölümün günü, saati, zamanı doğduğunda bellidir diye düşünenlerdenim. babam akciğer kanseri oldu doktorlar 3 ay ancak yaşarlar dedi babam 10 ay yaşadı doktorlar bile çok şaşırdı. ve bir gün sabaha karşı komaya girdi 5 gün komada yattı ve 5. gün akşam öldü.

Babamın kanser olduğunu öğrendiğimizde keşke sigara içmeseydi keşke erken fark edilseydi vs bir sürü şey söyledik ama belki öldüğü gün trafik kazası/kalp krizi vs geçirip yine aramızdan ayrılacaktı. Allah alnımıza yazmıştır onun dışında yaşamak mümkün değil bana göre....

SABAH SABAH ciğerlerim parçalandı...:43::43::43:bütün acı yaşayan kk daşlarım acıyı veren rabbim sizlere sabrı cemil versin .özlediklerinize cennetinde komşu eylesin.

Annem ölmeden bir gün evvel yattığı yerde salonun kapısını işaret ederek dedi ki ; dünya ne kadar güzel, ne kadar büyük, yemyeşil; hiç görmemişim şimdiye kadar ... Gideceği yeri gördü dedi herkes, ne kadar doğrudur bilemem, gidip te gelen yok. Ama gidecek olanın o an bildiğine inandım.

Öldüğünde hepimiz başındaydık, kimse feryat etmedi sadece duyulabilecek kadar yüksek bir sesle , hep bir ağızdan kelime-i tevhid getirdik. Ölüm korkunç sanılır ya, değil. Nefesinin küçüle küçüle duruşunu izledim, en son göğsünde küçücük bir kuş çırpındı sanki ve bitti, gülümsüyordu annem, ön dişleri görünecek kadar bayağı kocaman bir gülümseme ve öyle kaldı, yıkayan hanım bile annemin güzelliğine ve gülümsemesine hayret etti. Resmen mutluydu, kolostomiden, nefrostomiden,ilaçlarından herşeyden kurtuldu, genç kız gibiydi bedeni, ben kötü bir yere gittiklerine inanmıyorum. Onlar gerçek dünyadalar.

Hastalığını ilk öğrendiğimde ettiğim isyanlar sırasında bana bir gün dedi ki ; ben seni böyle mi yetiştirdim, bana hastalık verdi diye Allah' a isyan mı ediyorsun, ölümden niye bu kadar korkuyorsun, ben sevdiğime gideceğim. Ben Rabbimi seviyorum, insan sevdiğine gitmekten korkar mı...

Özlemek bakidir hiç geçmeyecek, içimi parçaladın sabah sabah arkadaşım. Öyle iyi anlıyorum ki seni...

Ama ne dedik ; ahirete iman ettik, elbet kavuşacağız, hiç ayrılmamak üzere. Hiç bir şey içini soğutmaz biliyorum, alışacaksın sadece. Hem geliyor arada bir rüyalarıma, çok daraldım mı konuşuyorum onunla. Ne zaman konuşsam o gece görürüm annemi rüyamda, belki psikolojiktir ama görüyorum ve güzel bir yerde olduğuna inanıyorum. Dua ediyorum, hayır yapmaya çalışıyorum adına, bir avuntu buluyor insan. Teselli edemem seni ne yazacağımı şaşırdım, Rabbim sabır versin

beni anlayabildiğine o kadar inanıyorum ki.. hissediyorum taaa burdan.. ben de senin acılarını gün yüzüne çıkardım sabah sabah.. kusura bakmayasın..
annemi yıkayan kadın "ben böyle beyaz, nur dolu, bikaç ölü daha görmüştüm." sanki ölmemişti. uyuyordu. uzun zamandır uyuyamadığı uykuyu alıyordu bedeni sanki. hiç kötü bir ifade yoktu yüzünde. heran gözlerini açacakmış gibi bir ifade.. gülüyordu diyemem. ama kesinlikle kötü değildi yüzifadesi.

3 yıldır kardeşimin cezaevinden çıkmasını bekliyordu. annemin vefatından 40 gün evvel çıktı kardeşim. 40 gün beraber yaşayabildiler.. doyamadı annem oğluna.. doyamadı..
hep diyordu ki, oğlum içerden çıksın da 1 günlük ömrüm olsun diyordu.. çok üzülüyordu kardeşimin içerde olduğuna..oğlum çıksın en güzel yemekleri yapacağım diyordu. hiçbişi yapamadı. ama ölmeden evvelki gün, dediğim gibi biraz daha normalleşmişti.kalktı yemek bile yaptı benle. ben fazla bilmem. geldi yardım ettii. kardeşimin sevdiği yemek pirinç pilavı ve patates yemeğidir. son gün onları yapıp da gidiyor olduğunu düşünmek var ya.........
günlerce hiç yemek yemedim. anamın yaptığı yemeği getirin dedim. bozulmuştur o, sana birşey yapar dediler.. birşey olmaz dedim. ananın yaptığı yemekten evlada zeval gelir mi.. yedim.. günlerce onla beslendim gıdım gıdım.. yavrusunun yemeğini de yapar gidermiş canım annnem...

bilmiyorum sizde de aynı şey oldu mu, annem öldükten sonra evde yemekler pişti, gelenn giden oldu. benim annem yemek yiyemiyo, bunlar yemek derdinde, şu derdinde bu derdinde diye ne kadar isyanlar ettim.. çıldırdım resmen. herkes gitsin evden dedim.. birazı gitti. birazı kaldı..kimseyi görmek dahi istemiyordum. şimdi de istemiyorum.....

ahh canım kıyamamm:14: yapma harap etme kendini.. ölüm Allahın emri elden ne gelir. keşke şeytandandır derler. keşke deme . biliyorum zor ama toplaman lazım kendini. neden diye sorguladıkca ALllaha isyan olur düşme gaflete. gözyaşı gözyaşını cagırır derler . bol bol dua et annecigin için. kıyamam yaaa :(( acına ortak olmaya çalışıyorm ama ne söylersem söyleyim hafifletemiyorm sanki. annen kötü biyere gitmedi ki böyle düşün. onun gittigi yere birgün bizde gitcegiz. inşallah sevdiklerimizi görebiliriz.suçlama kendini artık sen hastaneyede götürsen olacagı varmış olmş. RAbbim unutturdu işte sana hastaneyi o anda aklından çıktı, çıkardı RABBİM çünkü zamanı dolmuştu yapcak bişe yok canım aglaa ama isyan etme ...

sağolasın canım. Allah razı olsun yanımda olduğun için.

Bende ölümün günü, saati, zamanı doğduğunda bellidir diye düşünenlerdenim. babam akciğer kanseri oldu doktorlar 3 ay ancak yaşarlar dedi babam 10 ay yaşadı doktorlar bile çok şaşırdı. ve bir gün sabaha karşı komaya girdi 5 gün komada yattı ve 5. gün akşam öldü.

Babamın kanser olduğunu öğrendiğimizde keşke sigara içmeseydi keşke erken fark edilseydi vs bir sürü şey söyledik ama belki öldüğü gün trafik kazası/kalp krizi vs geçirip yine aramızdan ayrılacaktı. Allah alnımıza yazmıştır onun dışında yaşamak mümkün değil bana göre....

size cevap yazdığımı bilin diye "beğen" butonuna basıyorum. yoksa çok acı tabi ki yaşadıklarınız..
Allah rahmet eğlesin, mekanı cennet olsun. Allah sabır versin cnm..

canım ben sana düşündüklerimi değil yaşadığım bir olayı anlatayım ;babam öldüğünde 48 yaşındaydı,abim 35 yaşında öldü abim öldükten 2 ay sonra annem kolon kanseri oldu 4 yıl yaşadı 2 kez ameliyat oldu son 1 senesi yatalaktı her türlü ihtiyacına ben bakıyordum öylede gururlu,hassas bir kadındı ki düşün ona ne zordu kim bilir.her neyse annem çok kez aniden fenalaştı hastaneye gidip günlerce yattık beraber hastanede bayram geçirdik...kemoterapi vs çok zayıflamıştı onu son yıkadığımda koltukta yatıyordu öyle halsizdi...bişey yiyemiyordu uzun zamandır bir lokmacık sadece...sonra 1 sabah uyandı benden supangle istedi ve 1 kasenin hepsini yedi o gün sanki bir iyilik vardı üstünde haa unutmadan bir süredir evde 1 oğlan çocuğu gördüğünden bahsediyordu ama bana kimseye söyleme sonra delirdim sanırlar diyordu çocuk hiç konuşmuyormuş sadece öyle duruyormuş tabii ki çocuğu ondan başka gören yoktu....neyse o akşam üstü bana seslendi dedi ki çocuk konuştu ne dedi anne dedim vakit geldi sakın korkma dedi, dedi.ödüm patladı ama hemen arkasından tansiyonu düşmeye başladı hastaneye kaldırdık bir daha da eve dönemedi....yani ölüm saati belli olmasa bana o vakti kendi söyler miydi?suçlu arama vicdan azabı duyma herkesin başına gelecek bu sadece yaşamana bak bizde gün gelince öleceğiz o yüzden fazla düşünme bence çok inceleme kabullen ve sana verilen yaşamı düzgün yaşa mutlu olmak hepimizin hakkı onlarda böyle isterlerdi ...

başın sağolsun, Allah rahmet eğlesin cnm. belki de ben anneme bakabilseydim bu kadar vicdan azabı yapmayacaktım kim bilir.. keşke bakabilseydim..

annem de ölmeden evvel uzun zamandır yemek yemiyordu, son gün biraz yedi, iyileşiyor sandım, sevinmiştim. annemin de tansiyonu sürekli düşüktü. kalp krizi geçirdiğinde aslında ayaklarını yukarı kaldırsaymışım, tansiyonu düzelirmiş. ve hemen doktora götürebilseydim keşke.. inan aylarca hiçbişi yiyemedi. yediyse de kustu. açlıktan mı, uykusuzluktan mı, zatürreden mi, kalpten mi, doktor hatasından mı, ilaçların yanlış kullanılmasından mı, yoksa üzüntüden mi(ben çok sinirli bir insanım, kötü sözler ederdim hep garip anama:( hastayken bile niye çenemi tutamamışım) işte bu düşünceler beni yiyip bitiriyo kardeşim..

Allah hepimize sabır versin..

bu konuda çok farklı düşünüyorum ama anlatabilecekmiyim bilemiyorum.biz bunu din öğretmeniyle baya bir tartışmıştık,bana çok doğru düşündüğümü söylemişti.ölüm saati bellidir çünkü allah herşeyi önceden bildiği için.yani herşeyi biz yaşıyoruz,hayatımızı biz değiştiriyoruz,mesela sağlığımıza dikkat ederiz ömrümüz uzar veya arabada giderken hatalı sollama yaparız kaza yapar ölürüz veya bir yerden geçerken başımıza birşey düşer ölürüz.ama allah önceden bunların hepsini bildiğinden bizim nasıl öleceğimiz bellidir yüzden bellidir.bunu allah belirlemedi.öyle olsa hiçbirşeyden korkmazdım nasıl olsa nasıl öleceğim belirli diye.allah bizim nasıl yaşayacağımızı neler yapacağımızı belirlemiş olsa haksızlık olmazmıydı bazılarımızın cennete bazılarımızın cehenneme gitmesi.allah yaşamımızda bizi serbest bıraktı hepsini biz belirliyoruz.biz iyi insanlar kötü insanlar oluyoruz.intihar eden bir insanın ölümünü allah önceden seçmiş olsa intihar etmek niye günah olsun.kader allahın bizim için belirlediği birşey değil,yaşayacağımız herşeyi zaten önceden bilmesidir.

size cevap yazdığımı bilin diye "beğen" butonuna basıyorum. yoksa çok acı tabi ki yaşadıklarınız..
Allah rahmet eğlesin, mekanı cennet olsun. Allah sabır versin cnm..

amin Allah hepimize sabır versin. Annenizin mekanı Cennet ruhu Şad olsun.

bu konuda çok farklı düşünüyorum ama anlatabilecekmiyim bilemiyorum.biz bunu din öğretmeniyle baya bir tartışmıştık,bana çok doğru düşündüğümü söylemişti.ölüm saati bellidir çünkü allah herşeyi önceden bildiği için.yani herşeyi biz yaşıyoruz,hayatımızı biz değiştiriyoruz,mesela sağlığımıza dikkat ederiz ömrümüz uzar veya arabada giderken hatalı sollama yaparız kaza yapar ölürüz veya bir yerden geçerken başımıza birşey düşer ölürüz.ama allah önceden bunların hepsini bildiğinden bizim nasıl öleceğimiz bellidir yüzden bellidir.bunu allah belirlemedi.öyle olsa hiçbirşeyden korkmazdım nasıl olsa nasıl öleceğim belirli diye.allah bizim nasıl yaşayacağımızı neler yapacağımızı belirlemiş olsa haksızlık olmazmıydı bazılarımızın cennete bazılarımızın cehenneme gitmesi.allah yaşamımızda bizi serbest bıraktı hepsini biz belirliyoruz.biz iyi insanlar kötü insanlar oluyoruz.intihar eden bir insanın ölümünü allah önceden seçmiş olsa intihar etmek niye günah olsun.kader allahın bizim için belirlediği birşey değil,yaşayacağımız herşeyi zaten önceden bilmesidir.

"yani ölüm saati bizim yaşadıklarımıza göre şekilleniyo, buna bir müdahale yok fakat bu Allah tarafından tabi ki biliniyor" mu demek istiyorsunuz?

Konuya bakılış açısı insanın kadere ne kadar inandığı ile alakalı... Bizim de din kültürü öğretmenimiz insanın kaderini değiştirebileceğini söylemişti... Bende böyle düşünüyorum sonuçta insan kendi seçimlerini kendi yapar ve ona göre yaşar hayatını...

Sevgili Peygamberimiz “Ayağınıza taş bile çarpsa onu nefsinizden bilin. Sabrederseniz bunda sizin için mükâfat vardır.” diye buyurmuş...

Başka bir hadiste ise: “Sizden bazılarınıza sıkıntı musibet veya hastalık verilir. Onlar sabrederlerse mahşer günü onlara öyle lütuflar verilir ki diğerleri keşke bize de dünyada böyle zorluklar verilseydi de şimdi biz de böyle mükâfatlara erseydik derler.”

Konuya bakılış açısı insanın kadere ne kadar inandığı ile alakalı... Bizim de din kültürü öğretmenimiz insanın kaderini değiştirebileceğini söylemişti... Bende böyle düşünüyorum sonuçta insan kendi seçimlerini kendi yapar ve ona göre yaşar hayatını...

Sevgili Peygamberimiz “Ayağınıza taş bile çarpsa onu nefsinizden bilin. Sabrederseniz bunda sizin için mükâfat vardır.” diye buyurmuş...

Başka bir hadiste ise: “Sizden bazılarınıza sıkıntı musibet veya hastalık verilir. Onlar sabrederlerse mahşer günü onlara öyle lütuflar verilir ki diğerleri keşke bize de dünyada böyle zorluklar verilseydi de şimdi biz de böyle mükâfatlara erseydik derler.”

cevabın için teşekkürler cnm..

Öncelikle annenizin mekanı cennet Ruhu şad olsun..
ilk defa bişi okurken bu kadar içli ağladım..
acıyı insan kendisi taşır biz ne kadr okusakta birilerine faydalı bişiler yazmaya çalışsakta nafile..
acı acındıgı yerde kalıyo..yanıyo sonra küle dönüyo..Allah en tezinden size sabırlar versin..
Bir arkadasım annesi rahim kanseriydi kemoterapiler gördü..sürekli mutlu etmeye çalıştık..eğlenceli mekanlara götürdük..
tedavisi çok güzel cevap verdi..1 sene içinde toparlandı..
Daha sonra o kadın çok yaslı olan annesini (yani arkadasımın anneannesi) ziyarete gidiyo..giderkende ev tadilatta arkadasıma diyorki..
ayşe sen evi hallet annem yaslı bak bende iyiyim anneciğimi göriyim ölmeden son kez..ayşede tamam anne sen git diyor..
Giderken trafik kazasında hayatını kaybetti..
ne denebilir vakit geldi..
Allah rahmet eylesin..

Back
X