• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"ölüm saati değişmez" ?

ölüm saatının degısmedıgıne ben de ınanıyorum .

olecegım zaman ve saat bellıdır .verecegımız sadakalar sadece yasam surecımız de bızı belalardan korur fakat ;

olum vaktı geldıgın de yapacak bırsey yoktur .herkese bır ömür biçilmiştır.zaman doldugun da ıse yapacak bırsey yok .

ancak benım de kafama takılan ; kısının ıntıkardan sonra olmesı kader olabılır mı gercekten ?

yanı ıntıhar etmenın gunah oldugunu hepımız bılıyoruz ,fakat neden alnımıza ıntıharla olum yazılsın kı:44:

. RABBim sana bi zman vermiştir dünyaya yollamıştır git kulum nasıl yaşarsan yaşa diye. sende hiç ALLaha sıgınmadan en ufak bi anda intiharmı etsem dersen gün gelir onuda uygularsan . ALllah yolunda olan biiri son nefesine kadar gaflete düşmesse normal bi ölüm olur. dedigim gibi nasıl yaşarsan öyle ölürsün.

Son düzenleme:
Allahım umarım sen kendini ne zannediorsun diye yorumlarla karşılaşmam :9:

Kaderde adamın intihar edeceği bellidir ama kaderi yazan biziz.. Kaderin tanımı Allah’ın, olacak şeylerin zamanını, yerini vb. özelliklerini bilmesidir.

kaderi yazan Allah degıl mı:44:

ayy neyse kafam cok karıstı cok fazla derin konular bunlar:9:

gördüm cnm. evet çöküntüdeyim. sorular, sorunlar, vicdan azapları.. neler neler.. hele ki anasızlık.. onun o parlak gözlerinden mahrumiyetlik..

ahh canım anlıyorum seni . zor bi durum ama geri getiremessin . keşke sunu yapsaydık ölmezmiydi diyemessin. ölüm yazılmış saati dk kasına yazılmış. kendini toplaa canım annen bu durumda olmanı istemezdi eminim.

kaderi yazan Allah degıl mı:44:

ayy neyse kafam cok karıstı cok fazla derin konular bunlar:9:

cıxxx bak burda kal ... Kaderi yazan biziz karar veren biziz fakat önceden bu kararlarımızı bilen Allah .. :42:

Böyle düşün bide aman din konusu derin konular kafayı bozarım çok araştırırsam merak edersem olmaz demeyin.. Kuşku fena bi kurt kemirir böle sağınızı solunuzu:30:

Canım benim Allah rahmet eylesin. Ben de 3 yıl önce elim bir tarafik kazasında kaybettim annemi. 49 yaşındaydı. O dönemlerde psikolojim bozulmuş ev ölüm sonrası cennet cehennem, kabir hayatı gibi kitaplarla dolmuştu. Yaşadıklarını anlıyorum annesizlik çok zor. Boynun bükük:((( Geçecek demiyorum ama bu acıyla yaşamayı öğreniyorsun zamanla:((( Rabbim sabırlar versin. Annem öldüğünde şehir dışından geliyordu 2 saatlik mesafe. Özel arçla geliyordu, herkes otobüsle gelseydi birşey olmazdı dedi. Bunu en çok söyleyen bir arkadaşının rüyasına girmiş annem. Sen de memlekete otobüsle gidiyorsun otobüsün devrilmeyeceği ne malum demiş:(( Ölüm saati değişmez birtanem. Allahım mekanlarını cennet etsin. Giden memnun ki yerinden dönen yok seferinden. Rabbim der ki'' kişinin öleceği yer ve zaman bellidir. Ve ben bir sebeple onu oraya gönderirim.'' Dua et bol bol. Onlara tek fayda sağlayacak budur. Rabbim tüm annelere rahmet eylesin, kabir ferahlığı versin :))) Anne şefkatiyle öptüm çeniii:)))

amin cnm sağolasın. Allah senin de annene ve tüm ölmüşlerimize rahmet eğlesin, mekanlarını cennet eğlesin. aynen cnm. ahiret, cennet, kabir hayatı.. öle çok şey okuyorum ki.. vicdan azabı sebep oluyor bu çıkmazlara.. en çok düşündüğüm şey de annemi bir daha görebilecek miyim.. öyle çok inanmak istiyorum ki bu düşünceye.. hep rüyalarımda hasta görüyorum. bu gece de ağlıyordu rüyamda. oy sen ağlama annişim diyodum. sarıldım. yanaklarının ıslaklığını hissettim sanki.. öyle bi rüyaydı işte.. ben de seni öpüyorum. sağolasın cevabın için.

mesela söyle düşünelim.. ben yemeyi tıka basa yiyim yiyimmm ondan sonra şişmanlayım ... ee kaderimde kilolu olmak varmış napalım diyim olurmu sizce ... allahım akıl vermiş sana önüne biçok yol koymuş hangi yoldan gidecegine sen karar verirsin.

ahh canım anlıyorum seni . zor bi durum ama geri getiremessin . keşke sunu yapsaydık ölmezmiydi diyemessin. ölüm yazılmış saati dk kasına yazılmış. kendini toplaa canım annen bu durumda olmanı istemezdi eminim.

bazen diyorum ki annem yavrularından uzak olmaya nasıl dayanacak diyorum. ne yapıyordur, ya da var mıdır şu an gerçekten ruhu.. izliyor mudur görüyor mudur.. öyle işte..

cıxxx bak burda kal ... Kaderi yazan biziz karar veren biziz fakat önceden bu kararlarımızı bilen Allah .. :42:

Böyle düşün bide aman din konusu derin konular kafayı bozarım çok araştırırsam merak edersem olmaz demeyin.. Kuşku fena bi kurt kemirir böle sağınızı solunuzu:30:

bilen Allah. yazılmadan bilinir mi?

Basin sagolsun canim. Anneciginin mekani cennet olsun insallah.
Sen bunkari cokta düsünme, hepimizin bir ölüm saati var ne zanan gelecegini bilmedigimiz.
O vakite kadar neler yaptiklarimiz nasil yasadigimiz önemli.
Sen Annen icin bol bol Dua et, Allahtan sabir dile.

mesela söyle düşünelim.. ben yemeyi tıka basa yiyim yiyimmm ondan sonra şişmanlayım ... ee kaderimde kilolu olmak varmış napalım diyim olurmu sizce ... allahım akıl vermiş sana önüne biçok yol koymuş hangi yoldan gidecegine sen karar verirsin.

yani şunu mu demek istiyorsun. kilolu olacağın kesin ama ya hastalıkla ya yiyerek ya kalıtsal?

bazen diyorum ki annem yavrularından uzak olmaya nasıl dayanacak diyorum. ne yapıyordur, ya da var mıdır şu an gerçekten ruhu.. izliyor mudur görüyor mudur.. öyle işte..

ruh gelirmiş her perşembee akşamı evine bana yokmu bi fatiha okuyan diye böyle duymuştum. ama hergün her dk da biizi göreceklerini sanmıyorum. o istermiydi sizi bırakıp gitmek tabiki hayır . ama niceleri bu acıya dayanıyoo Rabbim kaldıramıcak yük yüklemez kulunaa. ahh canım bazen bende düşünüyorum (allah korusun) bişe olursa naparım diye ama elden ne gelir... onu geri getirmeye gücümüz yetmez.:14:

Arkadaşlar, kader konusu üzerine bizlere bildilen bir kaç durum haricinde bu konuda çok muhakeme yapılamaması üzerine tavsiyeler var.

Ayrıca gerçekten çok ehil olmak lazım konuşmak için, sadece kaderci olmak yetmiyor bu durumu açıklamaya.
Bu yüzden herkes bildiğini yazarsa olmaz. Bu şahsi düşüncemdir.

Özelden yazdım size birşeyler..
Burada bu konunun konuşulması yasak olduğu için zaten birazdan kapatırlar, sonuca varmak güç olur buradan.
..
Allah rahmet eylesin kardeşim.

[SUB][/SUB]

derin tabiki bazen gözümün önüne öbür dünyayı, orda nasıl olacagımızı, sonsuzlugun ne oldugunu getiririm aklıma işin içinden çıkamam oyüzdne fazla derine inmemek lazım. ha bu dmek degilki aklındaki sorulara yanıt arama. yanıtını bulmaya çalış Rabbimin yolundanda ayrılma. verende o, alanda o... suan bu sabrı snaa Rabbim veriyo ya onuda vermeseydi öyle düşün. inşallah kalbinin ferahlıcagı sözler duyasın aklın karışmaz inşallah..

Acı ama gerçek onlar Dünya özlemi çekmiyorlar.. Dünyada bıraktıklarınıda özlemiyorlar.
Yani bizim şuan düşündüğümüz gibi düşünmüyorlar.Zaman kavramı yok.
Sadece beraber götürdükleriyle tatlı acı hesaplaşıyorlar.

canım ben sana düşündüklerimi değil yaşadığım bir olayı anlatayım ;babam öldüğünde 48 yaşındaydı,abim 35 yaşında öldü abim öldükten 2 ay sonra annem kolon kanseri oldu 4 yıl yaşadı 2 kez ameliyat oldu son 1 senesi yatalaktı her türlü ihtiyacına ben bakıyordum öylede gururlu,hassas bir kadındı ki düşün ona ne zordu kim bilir.her neyse annem çok kez aniden fenalaştı hastaneye gidip günlerce yattık beraber hastanede bayram geçirdik...kemoterapi vs çok zayıflamıştı onu son yıkadığımda koltukta yatıyordu öyle halsizdi...bişey yiyemiyordu uzun zamandır bir lokmacık sadece...sonra 1 sabah uyandı benden supangle istedi ve 1 kasenin hepsini yedi o gün sanki bir iyilik vardı üstünde haa unutmadan bir süredir evde 1 oğlan çocuğu gördüğünden bahsediyordu ama bana kimseye söyleme sonra delirdim sanırlar diyordu çocuk hiç konuşmuyormuş sadece öyle duruyormuş tabii ki çocuğu ondan başka gören yoktu....neyse o akşam üstü bana seslendi dedi ki çocuk konuştu ne dedi anne dedim vakit geldi sakın korkma dedi, dedi.ödüm patladı ama hemen arkasından tansiyonu düşmeye başladı hastaneye kaldırdık bir daha da eve dönemedi....yani ölüm saati belli olmasa bana o vakti kendi söyler miydi?suçlu arama vicdan azabı duyma herkesin başına gelecek bu sadece yaşamana bak bizde gün gelince öleceğiz o yüzden fazla düşünme bence çok inceleme kabullen ve sana verilen yaşamı düzgün yaşa mutlu olmak hepimizin hakkı onlarda böyle isterlerdi ...

Kader konusu cok derin bir konudur.
Ama sordugunuz soruya söyle cevap verebiliriz.
Insanlar, verdikleri sadaka ile bircok belayi defedebilecekleri gibi, baslarina gelebilecek, ölümcül olaylarida yine ALLAH in izni ve verdikleri sadaka ile atlatabilirler.
Sadakanin önemi cok cok büyüktür.

Son düzenleme:
Acı ama gerçek onlar Dünya özlemi çekmiyorlar.. Dünyada bıraktıklarınıda özlemiyorlar.
Yani bizim şuan düşündüğümüz gibi düşünmüyorlar.Zaman kavramı yok.
Sadece beraber götürdükleriyle tatlı acı hesaplaşıyorlar.

zaman kavramı yok derken? öldüklerini bilmiyorlar mı, ya da neler yaşadıklarını.. ya da geride bıraktıklarının neler yaşadıklarını..

Back
X