• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ölüm

Zorla diyorsunki aç ağızını.O küçücük çocuklara inançlı dediğiniz insanların neler yaptığını gördük.

Sadece İsrail katletmiyor.Dönün komşu ülkelere bir bakın.Katliam vahşet hem de din kullanılarak.

Ben de diyorumki ahiret hesap yalnızca inançlı insanları ilgilendirmiyor.Bir de vicdana kendine verdiğin hesap var.

Bir insanın önce insani değerleri olmalı inansın inanmasın.İnançlar herkesin kendini bağlar.

Hiç kimseyi ilgilendirmez.Doğru tektir diyorsun oda diye devam ediyorsun ve kendini doğrunu öne sürüyorsun.

O senin doğrun.Sen kendi doğrularınla yaşamakta özgürsün ama başkalarını senin doğrularınla yaşamıyor diye

yargılayamazsın.Ahhh şunu bir anlasak.
Of arkadaşım ya sen ne diyorsun allasen. İnançsız olabilirsin tamam o senin kendi sorunun...israil sadece bir örnek. Müslümanlik adı altında ne vahşet oluyor görüyoruz zaten. Ben kimseyi yargilamiyorum lafı nerelere çekiyorsun. Benim dinim bana seninkini sana. Japonlar dan banane. Kendin söylüyorsun dini kullanarak diyorsun bende diyorum ki Allah gerçek iman sahiplerini korusun onlar zaten vicdanlı ve bir karıncayı incitmekten çekinir. İnanmayanlar vicdansız demiyorum ahlaksız demiyorum insanliklarina laf söylemiyorum sen neyin peşindesin. Ölüm diyorum benim inancıma göre kötü bişey değil herkes hesabını verecek...sen niye bu kadar kızıyorsun anlamadım. Konuyu saptirmasaniz olmaz.

Of arkadaşım ya sen ne diyorsun allasen. İnançsız olabilirsin tamam o senin kendi sorunun...israil sadece bir örnek. Müslümanlik adı altında ne vahşet oluyor görüyoruz zaten. Ben kimseyi yargilamiyorum lafı nerelere çekiyorsun. Benim dinim bana seninkini sana. Japonlar dan banane. Kendin söylüyorsun dini kullanarak diyorsun bende diyorum ki Allah gerçek iman sahiplerini korusun onlar zaten vicdanlı ve bir karıncayı incitmekten çekinir. İnanmayanlar vicdansız demiyorum ahlaksız demiyorum insanliklarina laf söylemiyorum sen neyin peşindesin. Ölüm diyorum benim inancıma göre kötü bişey değil herkes hesabını verecek...sen niye bu kadar kızıyorsun anlamadım. Konuyu saptirmasaniz olmaz.

Bakmak istediğin yerden bakıyorsun.Ben inançsızım dedim mi? İnanmayana saygı duyan illa inançsız mıdır?

Konuyu İsrail o bu diye saptıran sizsiniz

Benim dedem ablamın düğünü için yanımıza gelmişti ama kına gecesinde vefat etti. O zaman 5. Sınıfa gidiyordum. Ananem odaya soktu beni gel deseni gör diye. Üzerine beyaz çarşaf örtmüşlerdi ama yüzünü açıp gösterdi bana. Gülümsüyordu sanki. Akşama kadar kaldı bizim odada ve ankara ya götürdüler sonrası. Evimizin içinden uzunca bir süre ölÜm kokusu çıkmadı çok etkilenmiştim. Çok iyi bilirim o kokuyu...Rabbim ölenlere Rahmet geride kalanlara iman ve uzun ömür versin.

Bakmak istediğin yerden bakıyorsun.Ben inançsızım dedim mi? İnanmayana saygı duyan illa inançsız mıdır?

Konuyu İsrail o bu diye saptıran sizsiniz
İyide bir konu üzerinden bir yorum yapıyoruz ve sadece kişisel fikrimizi söylüyoruz. Bir örnek veriyoruz kimseye taş atmadan. Saygısız hiç bir cümle kurmadan. Sana dokunan hangi cümlem oldu da alıntı yapıp duruyorsun. Kendi yorumunu yap geç..

İnançlı biri olarak hep şunu düşünmüşümdür
Diyelim öldük nasip oldu ve cennete gittik
Nekadar zaman kalabilir insan cennette mutlaka bi sonu vardır 1 milyon yıl kalınmaz heralde sonu yok olmak mı acaba cennetin de diye çok düşünürüm. Ben bunu düşünüp karamsar olurken inançsız biri ölünce yok olduğuna inanıyo ne kadar üzücü bi durum.
İnancıma inanç katan soru da şudur:
- Sonum yokluk olsa bu varlık niye?
Sevgili Necip Fazıl'a ait. Cennet mekan.

İnançlı biri olarak hep şunu düşünmüşümdür
Diyelim öldük nasip oldu ve cennete gittik
Nekadar zaman kalabilir insan cennette mutlaka bi sonu vardır 1 milyon yıl kalınmaz heralde sonu yok olmak mı acaba cennetin de diye çok düşünürüm. Ben bunu düşünüp karamsar olurken inançsız biri ölünce yok olduğuna inanıyo ne kadar üzücü bi durum.
İnancıma inanç katan soru da şudur:
- Sonum yokluk olsa bu varlık niye?
Sevgili Necip Fazıl'a ait. Cennet mekan.
Cennet sonsuzluk olacak canım. Şimdi biz buranın beynine göre düşünüyoruz haliyle bize tuhaf geliyor ama fani olan dünya ve cennete gidenler artık orada kalacak cehenneme gidenler cezaları bitince cennete girecekler. Hiç cennete giremeyenler de olacak. Orada zaman kavramı olmayacak, yaşlılık yok, kuranın mealini okumanı tavsiye ederim sorularının cevabı orda:KK200:

Cennet sonsuzluk olacak canım. Şimdi biz buranın beynine göre düşünüyoruz haliyle bize tuhaf geliyor ama fani olan dünya ve cennete gidenler artık orada kalacak cehenneme gidenler cezaları bitince cennete girecekler. Hiç cennete giremeyenler de olacak. Orada zaman kavramı olmayacak, yaşlılık yok, kuranın mealini okumanı tavsiye ederim sorularının cevabı orda:KK200:
3 sefer hatmettim mealinden canım bilmediğimden değil aklımın almadığını kastettim sadece inanmayan arkadaşın tedirginliğini ifade etmek amacıyla
Teşekkür ederim:KK37: güzel cevabın için

3 sefer hatmettim mealinden canım bilmediğimden değil aklımın almadığını kastettim sadece inanmayan arkadaşın tedirginliğini ifade etmek amacıyla
Teşekkür ederim:KK37: güzel cevabın için
Maşallah canım o zaman benim aklıma takılan olursa sana sorayım :anneadayı: Bu kafamız dünyaya basıyor boşver ölünce görecez artık :deli: fazla derine inmemek gerek:KK37:

İnan yada inanma.
Kimse buna karışamaz.
Ben inançlı bir insanım kendime göre tabi.
ölüm önceden benide korkuturdu.
Ama şimdi benim ve sevdiklerimin acı çekerek ölmesi düşüncesi beni daha çok korkutuyor.
Bir film vardı ismini hatırlayamadım.
Kanser hastası bir adam ,arkadaşına şöyle diyor ; biyerlerde şanslı insanlar kalp krizinden ölüyor....
Teslimiyet kavramı çok önemli.
Bişeyi kabullenirsen herşey daha kolaylaşıyor bence.

Neden varsın ve bu hayat gerçek mi gerçekse yaşadığın anlari neden hatirlamayacaksin bunlari düşün . Ölüm son evet o sona bomboş gitmemek mesele . Inanc bazılarınin kirletemeyecegi kadar gerçek ve kimilerinin işine gelmeyecegi kadar zor bir mesele ama hakikat unutulmamasi gereken tek şey

Ben babaannemi yıkadım öldüğünde
Bize hem iyiliği oldu
İyiliğinin on katı da kötülüğü
Allah affetsin kabrini nur etsin
Ama onu gördükten sonra hayatın boş olduğunu anladım
İnsanlar gerçekten yok yere kalp kırıyor hakka geçiyor
Allah herkese hayırlı bir hayat ve hayırlı ölüm versin

Etkilendigin icin suan psikolojin tepki vermis zamanla brz dha azalir

yanımızdan her an cenaze arabalari geçiyor bence piskolojik durum genelde tanidiklarimizda oluşan bi his...

3 kere rüya gördüm. Dedemin ölceğini söylüyordu. Bu rüyaları görmeden önce dedemin hasta olduğunu söylediler. Ama çok hasta olduğunu bilmiyordum. Kimse bilmiyordu.Sigaradan denildi. Hep denilen bir şey olduğu için sallamadik açıkçası. Rüyamda bilinçaltıma yerleşti falan gibisinden pek durmadım üstünde. Neyse birkaç gün geçti ağzımdan ben dedemin yanına gideceğim dedim. Yola çıktım. Evine gittim dedem yatiyordu. Babaannem karşıladı beni. Dedemin odasına girdim. Birkaç dakika sonra çıktım yatiyordu. Dönemiyordu. Giyinemiyordu.Bende korktuğum için durmam dedim bu odada. Aradan 2 gün geçti odaya giremeyen ben kendiligimden girdim. Bu 2 günde elim kolum kalkmiyordu cok acayip tuhaftim.Odaya girdim dedemin terini silen babaanneme dedimki ver ben silcem. Babaannem git diğer odada yat dedi.Hayır dedim yatmayacağim Saatler geçti sabah ezan okundu hadi dedim sen git babaanne abdestini al ben beklerim zar zor gönderdim. Gitti. Dedemle başbaşa kaldım. Bi güç beni dibinden sanki kaldırdı. Kapinin eşığındeyim.İzliyorum. Dònemeyen dedem sırt üstü döndü. Gözlerini açtı.. Babaanneme bağırdım. Geldi. Dedeme seslendi. Dedem ağzını oynatti. Ve gitti. Çok garipsedigim diğer şeyde o gün teli hiç kapatmayan ben kapattım. Babamlar şehir dışından geliyor dedem ölmeden yarım saat önce beni arıyorlar telim kapalı. Evin etrafında dolaniyorlar. Uyuyorlardir diye evin ziline basmiyorlar. Etrafta dolaniyorlar.Dedem ölünce ben arıyorum ve hemen geliyorlar. Cenazeye gelen birinin yorumu deden senimi bekledi.

Babam vefat ettiğinde yanında yoktum,mezarlıkta morga kaldırılmış.
Getirdiler örtüyü açtılar baktım sadece ilk an,sonra elimi yüzüne dokundurdum soğuktu.
Ölüm bu herhalde dedim,sevdim okşadım öptüm yanağından.
Yıkanırken girmek istedim hayır dediler,sonra perdeyi açık görünce gördüm yıkıyorlardı..
Babam yıkanıyordu,abim kardeşim yanındaydı ben yoktum yanında.
Kefene sarmışlar gülsuyu ve çörekotu serpmişler kefenin içine.
Duası derken mezarlığa gelindi,elimle toğrağını attım defnedildi toprak sevildi.
Sonrası malum işte eve geliş,tam 3 sene olacak şubat ayında.
Hala yüzü sesi alımda beynimde.
Hepimizin gideceği yer o soğuk toprak altı değilmi..

Okurken gozysıma hakim olamadım babam çok şükür hayatta lakin senın yazdıklarında bır an babamı koydum yerine gözyaşıöa hakim olamadım. Rabbım gani gani rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah

İnançsız olmak en zoru inan, şu mükemmel projeye , düzen e inanmak akildir inan

inanmamak daha zor mantığa oturmaz

Surda bir sürü malzeme olsa haftalarca beklese onu yemek yapan olmazsa o yemek olmaz en.basiti bu..

Yemeği bile yapan biri olacak tesadüf olamaz toprağa bile ekeceksin ki bitki çıkacak vs vs

Ölüm aslında sancılı bir doğum ,ikinci dogus aslında gerçege doğuş..

Ölüm u kabullenmenin tek yolu yürekten Yaradan a iman etmek , veren Oydu emanetini aldi,mantık bu.

İlk kez kadavra gördüğümde inanılmaz değişik duygular hissetmiştim.
İğrenme ya da korkma değildi,başka bir şeydi.
Gerçekten de yaşamın ne kadar kırılgan olduğunu,uğruna kendimizi yırttığımız şeylerin ne kadar da gelip geçici olduğunu o an çok net anlamıştım.

Yorum yapan herkese teşekkür ederim
Ve yakınlarını kaybedenlerede sabır diliyorum üzülerek duygulanarak okudum bütün yorumları
Sevdiklerimizden ayrılmak geride bırakmak ölümün en acı tarafı benim içinde
İnanç noktası eleştirilemez sorgulanamaz dayatılamaz hepimiz buna saygı duyuyoruz dayatma zorlama olmadığı sürece değil mi?
Ölümü ilk görüşüm canlı birinin cansız bedeni ile karşılaşmak onun artık yok olduğunu görmek kendini onun yerine koymak etkiledi sanırım
Anlatmak basit hissetmek zormuş
Ve hiç pişman değilim buna alışmak yüzleşmek gerekiyormuş bunu anlıyorum şuan

Back
X