oluma çok üzülüyommm yaaaa

Konuyla alakalı bilgi sahibi değilim. Ancak bu başlığı görünce sinir oldum. Hele konuya cevap verişi konu sahibinin. Sanki sizin biberona ihtiyacınız varmış gibi duruyor. Ne biçim uslup. Bir de annesiniz, çocuk yetiştireceksiniz. Oluma çok üzülüyom yaaa, aladın mı yaaa. Bırakın allah aşkına, çocuğa üzüldüm.

ne alakası var ama ben pirinç unu vereyimmi diye yardım istedim sen istersen bidaha oku bilip bilmeden yorum yapma istersennnnn

4 ayi geçtiyse gunluk sut, kendi mayaladigin yogurt verebilrisin ..
mama da zaten sut tozudur , sutun kendisini verince ayni kapiya çikiyor :)

pirinç unu ,ni$asta bebek besini deildir !! kilo yapsada $i$îrir saddece, ilerisi için de saglikli deil pof kilo
1 ay idare et sonra tuzunu atmadan pi$irip ev yemginden verirsin

2 çocuk annesiyim ama 5 aylik çcouk ne yer bilmiyorumki, ben hep emzirdim canim ikisinide o siralarda

sute yogunla$ sen

biberonumu almiyor mamayimi sevmiyor
ka$ikla denedinmi ?

benim oglum 3 ya$inda , omrunde 3 defa anca almi$tir biberonu
2 ya$indayken hala ugra$iyordum ben biberon alsin diye :)) almayan açocuk almiyor biberonu $ans i$i

4 ayi geçtiyse gunluk sut, kendi mayaladigin yogurt verebilrisin ..
mama da zaten sut tozudur , sutun kendisini verince ayni kapiya çikiyor :)

pirinç unu ,ni$asta bebek besini deildir !! kilo yapsada $i$îrir saddece, ilerisi için de saglikli deil pof kilo
1 ay idare et sonra tuzunu atmadan pi$irip ev yemginden verirsin

2 çocuk annesiyim ama 5 aylik çcouk ne yer bilmiyorumki, ben hep emzirdim canim ikisinide o siralarda

sute yogunla$ sen

biberonumu almiyor mamayimi sevmiyor
ka$ikla denedinmi ?

benim oglum 3 ya$inda , omrunde 3 defa anca almi$tir biberonu
2 ya$indayken hala ugra$iyordum ben biberon alsin diye :)) almayan açocuk almiyor biberonu $ans i$i

bugun başladım biborana tuttu şimdi mamayı içiyo ek olarakta arkadaşlarında dediği gibi elma pürüleri yaparım artık 1 ay daha sabır ederim saolun

arkada$ yazi dilinizi ele$tiriyo
haklida
niye olmasin alakasi , dogru soyluyo kadin :)

ya bana bide annesiniz çocuk yetiştireceksiniz mahabbeti sinirlendirdide benim onur olum 4 buçuk yaşında ama 2 yaşına kadar emzirdim bilmedim için yardım istedim anladınızmı

mememi kesti demiştimya size şimdi mamaya döndü yarım kilo verdi 5 aylık kendisi ne verebilirim pirinç unu ver dediler toparlanır vereyimmi acaba

5 aylik cocuk hazir mamada yer
cam mamalardan ver
Hipp
pirinc unu falan verme sakin
Aptamil ver yine
bu arada olum degil oglum

5 aylik cocuk hazir mamada yer
cam mamalardan ver
Hipp
pirinc unu falan verme sakin
Aptamil ver yine
bu arada olum degil oglum
:) heah i$te bunu diyoz bizde
hala olum diyorsun arkada$im , yanli$likla yazilmi$ deil hep oyle yazmi$in o(g)lunu
yumu$ak g basmiyorsa klavyede g kulan bari, benimki yabanci klavye g basincada anla$iliyo yani oglum dememiz :)

ya bana bide annesiniz çocuk yetiştireceksiniz mahabbeti sinirlendirdide benim onur olum 4 buçuk yaşında ama 2 yaşına kadar emzirdim bilmedim için yardım istedim anladınızmı
sorun yardim istemen deil
derdimizi anlatamadikki :40:

mememi kesti demiştimya size şimdi mamaya döndü yarım kilo verdi 5 aylık kendisi ne verebilirim pirinç unu ver dediler toparlanır vereyimmi acaba
Sabah kalkdiginda mamasi, Sabahları 9,10 meyve ver ama kivi falan verme sakın ( elma, muzla başla), yada mamasını icer, 12-13 ekmekye sürme peyniri sür ve mutfak makası ile 1 cm küçük küçük kez ver, saat 15:00 mamasını , 17:00/1800 sıcak sebze yemeyi ( bebekler için) belirli bir saatde sonra yine mama vere bilirsin

:26:

Oyyy benimde bebişim olsun ne:9:

Sabah kalkdiginda mamasi, Sabahları 9,10 meyve ver ama kivi falan verme sakın ( elma, muzla başla), yada mamasını icer, 12-13 ekmekye sürme peyniri sür ve mutfak makası ile 1 cm küçük küçük kez ver, saat 15:00 mamasını , 17:00/1800 sıcak sebze yemeyi ( bebekler için) belirli bir saatde sonra yine mama vere bilirsin

:26:

Oyyy benimde bebişim olsun ne:9:

işşallah allahtan olurr güveninizi kaybetmeyin hiçbir zaman bu muhabbettim herkeze geçerli saolun ilginiz için tşk

cicibebe yüksek ısıda fırınlanan ve şeker oranı çok fazla olan bir besin.pek tavsiye edilmez aslında.

Bizim dr da yasak listesine koymustu bebe bisküvilerini. Sizin yazdiginiz sebepleri söylemisti. Yüksek isida firinlanan hicbirsey verme demisti. Hepimiz bununla büyüdük ama simdi satilanda seker miktari anormal ve katki maddeleri asmis artik.

Konu sahibi bebeginiz hic mi birsey yemiyor? Mutlaka acikiyordur. Dis baslangici olmasin? Dr muayene ederken bakti mi dis etlerine, belki agrisi vardir yavrunuzun. Pirinc unu dedikleri gibi kof yapar alistirmayin hic. 5 aya uygun formul mama deneyin. Anne sütüne yakin olanlardan. Kavanoz meyveler 4 ay icin. Ayni meyvelerle kendiniz yapin püreyi. Üzülmeyin mutlaka yer, icer az a olsa. Simdi kilo kaybeder ama bir iki ay sonra kapatir insallah.

Bizim dr da yasak listesine koymustu bebe bisküvilerini. Sizin yazdiginiz sebepleri söylemisti. Yüksek isida firinlanan hicbirsey verme demisti. Hepimiz bununla büyüdük ama simdi satilanda seker miktari anormal ve katki maddeleri asmis artik.

Konu sahibi bebeginiz hic mi birsey yemiyor? Mutlaka acikiyordur. Dis baslangici olmasin? Dr muayene ederken bakti mi dis etlerine, belki agrisi vardir yavrunuzun. Pirinc unu dedikleri gibi kof yapar alistirmayin hic. 5 aya uygun formul mama deneyin. Anne sütüne yakin olanlardan. Kavanoz meyveler 4 ay icin. Ayni meyvelerle kendiniz yapin püreyi. Üzülmeyin mutlaka yer, icer az a olsa. Simdi kilo kaybeder ama bir iki ay sonra kapatir insallah.

inşallah kapatır bebelac sütlü pirinçli aldım şimdi yaptım sevmedi kavonoz aldım sevdi ama kabuz oldu ne yapmalıyım

Bende erken anne sütünü birakmak zorunda kaldim geceleri mama veriyordum gündüzleride ek gida verdim herseyi püre haline getirdikten sonra sorun olmaz metak etme

hemen pirinç unu verme hazımsızlık yapıyor. Ayrıca ileride de sadece günde bir kez örn gece yatırmadan önce pirinç unu ver.
bebeğin bağısaklarını ek gıdaya yavaş yavaş hazırla az ve sık ver kabız olur sonra.

onun dışında şimdilik cam rendede meyve rendele, ekmeksiz çorbalarla başla.
Ayrıca kavanoz maması, meyveli yoğurt hazır gıda vs verme şimdiden.
keçi sütünden yoğurt mayala ufacık mama kavanozlarına. sabah kahvaltısında azıcık ekmek içi yumurtanın sarısı normal su yada devam sütü karıştır pekmezde koyabilirsin, bal yasak.
tahıllı mamalardan verebilirsin günde bir kez. Bir liste oluştur sırayla uygula hergün.

ayrıca Sağlıklı olsun zayıf olsun ne olacak arkadaşım.

Son düzenleme:
Can dostum, yavrusu 2 yaşına geldi hala sağıp süt veriyor. İşe pompayla gidiyor, gece ve akşam çektiklerini stokluyor vs vs. Süt varken 5 aylık bebeğe süt vermemek işe başlansa dahi pek mantıklı gelmedi ? ( sizin kesme sebebinizi bilmiyorum )

El kadar bebeğin ana besini süttür yoksa devam sütüdür. 5 aylıkken ek gıda ektir ve sadece tadımlıktır.

En doğrusu doktoruna sor, o yönlendirsin.

Arkadaşlar ne önerdi hepsini okuyamadım ama o kadarlık bebeğe doyumluk çorbada olmaz, doyumluk pirinç unuda olmaz.

Son düzenleme:
Pirinç unu sadece kilo yapar, bizim doktorumuz önermemişti ve bende hiç vermemiştim.

İlk ek gıdaları meyve olarak cam rende de rendelenmiş armut, elmaydı.

Sebze olarakta ilk sebzesi suda haşlanmış kabaktı. Haşlanmış kabağı rondodan geçirip, yağsız, tuzsuz vermiştik.

Back
X