Hay Allahım, 5 aylık bebeğe ekmeğe krem peynir sür diyen bile olmuş, pes yani arkadaşlar. Konu sahibi arkadaşım, benim oğlum 6 aylık. Kendi yaptığımdan biraz bilgi vereyim sanada yardımcı olabilir belki. Benim oğlum sütüm olmadığı için doğduğundan beri mama içiyor. Aptamilin 1 numarasını kullanıyoruz. Bir aydır yavaş yavaş ek gıdalara geçiyor. Benim oğlum cam rendede elma armutu filan yiyemedi. Yutamıyor, hatta boğulma tehlikesi atlattı. Ben günde bir defa oğluma ya yoğurt, ya kavanoz mamalarından meyveli olandan, yada muhallebi sütlaç türü kavanoz maması veriyorum. Günde sadece bunlardan birini bir öğün veriyorum. Diğer öğünleri yine sadece Aptamil maması yani sütü. Şubat başı gibi çorbalara geçeceğim. Yani 2 öğün ek gıda yapacağım. Gerisi yine süt. Kavanoz mamalarından beğendiklerini deneyerek tespit etmeye çalıştım. Aptamil mama sütünden evde yoğurt yaptık yemedi. Sütaşın bebeklere özel 4 lü yoğurdu var ondan aldım, elmalısıda var sadeside. Onun içerisine az bişey pekmez katarak yediriyorum. Değişiklik olsun diye pirinç unuda aldım, dedim arada bir öğünde bundan vereyim, ama oğlum yemedi. Sende bebeğine bunları deneyerek hangisini begenirse yedirebilirsin. Ama asla ek gıdaya ağırlık verme, süt ağırlıkta olmalı tabiki.Günde enaz 500 ml. süt.