oluma çok üzülüyommm yaaaa

mememi kesti demiştimya size şimdi mamaya döndü yarım kilo verdi 5 aylık kendisi ne verebilirim pirinç unu ver dediler toparlanır vereyimmi acaba

kimseden duyduğunu yapma bebek bünyeleri farklıdır doktoruna git o sana zaten ne yedirmen gerektiğinin listesini verecektir

kilosu normal bir bebek için genelde eğer anne sütü almıyorsa,mama alıyorsa
4.aydan itibaren doktorlar ek gıdaya geçiriyor.sanırım fazla mamayla şişmesin diye.
ek gıda olarakta önce meyve ve yoğurtla başlanıyor.siz ek gıdaya geçmediyseniz çorbalardan başlayamassınız zaten.
sizin yaptığınız meyveyi yemiyorsa kavanoz mamaları var.iyi kilo aldırıyor.ama kavanoz mamalarınada fazla alıştırmayın derim.

eğer kilosu çok geride ise yanlış hatırlamıyorsam akşamları muhallebi öneriliyor.
siz zaten muhalelbi almayı kafaya koymuşsunuz,arkadaşlarda kof şişmanlık yapar demiş ama almışsınız zaten.
pirinçliden ziyade tahıllı olanlar satılıyor.tahıla alıştırdıktan sonra bunlara geçebilirsiniz.pirinçliye göre daha iyi oluyor.
içinde devam sütü olduğu içinde iyi kilo aldırıyor.bildiğim kadarıyla bu toz halinde satılan hazır muhallebiler yoğurdun içine
de katıyor.

mememi kesti demiştimya size şimdi mamaya döndü yarım kilo verdi 5 aylık kendisi ne verebilirim pirinç unu ver dediler toparlanır vereyimmi acaba

Çölyak hastalığını araştırın lütfen... ÖNEMLİİİİİİİİİİİİİ

üzülme canım benım kızımda 3 bucuk aylıkdı benı emmek ıstemedı emmıodu sutum gıttı sonra mama verdık onuda almadı ınan 3 bucuk ayıkda sadece uykuda mama verıoduk sersemlıkleoda az ıcıodu sonra çorba havus elma suyu faln vermeye basladıık onuda yıyemıodu dgru duzgun.en azından mama ıcıyrmus yakında toparlar ozaman pirinç unuda verdık bız 4 aylıkken ama cok az ver cunku kabız yapıo canım ve cok ıyı pişir.

bırakması kötü olmuş ama artık çorbalara da başlayabilirsin pirinç unu yapabilirsin yani ben kendi yaptıklarımı söylüyorum sabah kahvaltıları var hero baby nin sabah onu ver öğlen meyve püresi yoğurt sebze çorbası ver akşam da aynen çorba pirinç unu verebilirsin istersen bide arı mama muzlu pirinçli yi dene benim ki çok seviyor ve tanıdığım bikaç arkadaşımınkiler de seviiyor

1 kabak 1 havuç 1 patatesten corba yap zy kat içine içir

5 aylık olmus artık mamalarla desteklemek yerine ek gıdaya geçir

ayına uygun devam sütü verebilirsin

meyve püreleri,sebze püreleri ver

pirinç unu kof kilo yapar nadiren ver bence

kilosuda gayet iyi takıntı yapma önemli olan sağlıklı olması

Hay Allahım, 5 aylık bebeğe ekmeğe krem peynir sür diyen bile olmuş, pes yani arkadaşlar. Konu sahibi arkadaşım, benim oğlum 6 aylık. Kendi yaptığımdan biraz bilgi vereyim sanada yardımcı olabilir belki. Benim oğlum sütüm olmadığı için doğduğundan beri mama içiyor. Aptamilin 1 numarasını kullanıyoruz. Bir aydır yavaş yavaş ek gıdalara geçiyor. Benim oğlum cam rendede elma armutu filan yiyemedi. Yutamıyor, hatta boğulma tehlikesi atlattı. Ben günde bir defa oğluma ya yoğurt, ya kavanoz mamalarından meyveli olandan, yada muhallebi sütlaç türü kavanoz maması veriyorum. Günde sadece bunlardan birini bir öğün veriyorum. Diğer öğünleri yine sadece Aptamil maması yani sütü. Şubat başı gibi çorbalara geçeceğim. Yani 2 öğün ek gıda yapacağım. Gerisi yine süt. Kavanoz mamalarından beğendiklerini deneyerek tespit etmeye çalıştım. Aptamil mama sütünden evde yoğurt yaptık yemedi. Sütaşın bebeklere özel 4 lü yoğurdu var ondan aldım, elmalısıda var sadeside. Onun içerisine az bişey pekmez katarak yediriyorum. Değişiklik olsun diye pirinç unuda aldım, dedim arada bir öğünde bundan vereyim, ama oğlum yemedi. Sende bebeğine bunları deneyerek hangisini begenirse yedirebilirsin. Ama asla ek gıdaya ağırlık verme, süt ağırlıkta olmalı tabiki.Günde enaz 500 ml. süt.

doktor yönlendirmiyor mu ben anlamadım..
özele doktora gitmene bile gerek yok beni sağlık ocağı her ay arıyor bildiğim şeyleri tekrar tekrar anlatıyor.
bence sağlık ocağına gidip bebeğinizi nasıl beslenemeniz gerektiği konusunda bilgi alın,internetten de araştırın.
bal,inek sütü,tuz,şeker,mandalina,portakal şuan yasaklı daha 5 aylıkmış.
yogurt mayalayabilirsin kendin,elma armut havuç suyu verebilirsin,bunlar faydalı ama yinede adı üstünde ek gıda.
muhakkak bebek sütü vermelisin.
ben hem ek gıda veriyorum hem emziriyorum hem de eksik kaldığını düşündüğüm yerde anne sütünü formül süt ile takviye ediyorum.
sadece kk den cevap beklemeyin.
internette çok güzel dr paylaşımları,milupanın bebelac ın sitelerinde nasıl beslenmesi gerektiğini anlatan yazıları okuyun.

cicibebe yüksek ısıda fırınlanan ve şeker oranı çok fazla olan bir besin.pek tavsiye edilmez aslında.

evet onun yerine ekmek içini koyuyordu annem yeğenim için yarım muz (varsa daha iştahlı yiyormuş ozaman) 1 haşlanmış yumurta 1 kibrit kutusu beyaz peynir ve 1-2 yemek kaşığı pekmez robottan geçiriyordu valla iğrenç ama yiyordu bebeğimiz evet bayıla bayıla hemde

sonra acayip enerjik olup annemin başının etini yiyordu o ayrı

bence ne pirinç unu nede cicibebe sakın vermeyin :50:
bazı arkadaşlarında söylediği gibi pirinç unu tok tutar çünkü kabız yapar bu yüzden kilo yapar ama fos olur bebeğiniz sağlıklı kilo almaz cicibebe zaten kilo aldırmaz ayrıca doktorlar bas bas bağırıyor kansorejen içeriyor diye bilmem kaç derecede fırınlanıyor o bisküviler çok sağlıksız yedirmeyin bizim doktorumuzda cicibebe yedirenlere çok kızıyordu size önerebileceğim sebze çorbası ,yoğurt çorbası ve tarhana çorbası yapın içine kemik suyuda koyarsanız bebeğinize çok yarayacaktır ayrıca meyve püreleri verebilirsin isterseniz bebekler için sebze çorbası tarifi verebilirim size bu arada 1 yaşına kadar sakın inek sütü vermeyin bebeğinize kansızlık iştahsızlık ve isal yapar :26: bazı yorumlara şaştım kaldım doğrusu tecrübesi olmayanlar sırf yorum yazmak için saçma gereksiz şeyler önermiş pes doğrusu:26:

sütüm kesilmedi sütümü içmiyor sağdımda biborana istemiyo vebde bebelac 1 numara sütü verdim içti hani ek olarak pirinç unu yapsammı dedim

Bebeğin 5 aylık madem emmeyi kesti yavaş yavaş doktorun kontrolünde ek gıdaya geçeceksin. Sırf kilo alsın tombiş yanaklı olsun diye her öğün pirinç ununu dayarsan, çocuğun sağlıklı beslenmez. Çekeceği gaz sancısı da cabası...

Sağlık ocağında bağlı olduğunuz aile hekimine git, o yönlendirir seni... Beslenme listesi verir sana...

çok tşk ederim arkadaşlar ilginiz için şimdi oluma doktor liste verdi bende artık kimsenin sözüne kanıpta oluma herşey vermem saolun canlarım allaha emanet olun

Back
X