Anket ölümden korkar mısınız?

ölümden korkar mısınız?

• evet

OY: 46 69,7%
  • hayır

OY: 20 30,3%

• Ankete Katılan
    66
ölümden korkuyorum...sevdiklerimin ölmesinden de korkuyorum...2 sene önce böyle birşey yaşadık malesef mafoldumben

bence her insan biraz korkar ölümden,
bana göre bu ölmekden cok, diger tarafta basimiza ne gelicek tam olarak kestiremedigimizden gelen bi korku.ne bileyim karanlik korkusu topragin altina girmenin korkusu, yaptiklarindan dolayi sorgulanma olacaginin korkusu vs vs...

ölümden korkmuyorum diyen yalan söyleryerimseniben herkes korkar ölümden..kimisi düşünmez aklına gelince baska seylere yönelir..kimisi gece kafasını yastıgına koydugunda nefes alıp verişini dinleyecek kadar korkar.kısaca herkes korkar..kimisi az kimisi cok..:delphin:

Korkunun ecele faydası yoktur.:delphin:
Korkmuyorum dersem yalan olur.
Bazen rüyamda öldüğümü görüyorum akannehir
Uyandığımda çok ağlıyorum annemsiz babamsız sevdiklerim yanımda olmadan ben ne yaparım diye.
Ama sonuç olarak dünyaya kazık çakamayacağım için.
Yİne gideceğim yer karar toprak.
Hepimizin olduğu gibi.

ölümden korkmuyorum, hiçbir zamanda korkmadım. Allah hayırlı ölüm nasip etsin.

allah herkeze ölümde hayrlısını versin bnde korkuorm ölmekten ama bi çaresi yok allah hepmzn gnahlarını affetsn tüm sevdilermzn :sinifsinif:

bu dünyanın hesabını nasıl veririm diye korkuyorum

sevdiklerimi kaybetmekten de korkuyorum

Cok sukur korkmuyorum..Ama oldükten sonrasindan korkar misin diye sorarsaniz evet..Kabir azabi var,sorgu sual var..Bunlardan korkmamanin tek yolu var o da hosgorulu olmak,iyilik yapmak ve namaz kilmak..Sonra korkulacak birsey yok hersey Allah'tan.

ölümden korkmuyorum iple çekiyorum...
dünyadaki bildiğimiz bilmediğimiz onca canlının her birinin yaşarken kaderi ve kaderlerimiz farklıdır
ama bütün canlıları tek noktada bağlayan bir tek kader vardır ölümdür..
kimse ölmez..sadece dünyadan ahiret hayatına yani olması gereken yere taşınır...
ınşallah Allahımı görmeyi çok istiyorum..o ne derse o olur..
ama korkmuyorum

Ölümden korkmuyorum ama acı çekerek ölmekten korktuğumu söyleyebilirim.Her şeyin hayırlısını ver rabbim ve ölümünde hayırlı olanını ver inşallah !

korkunun ecele faydası yok geldimi alıp gidiyor canı azrail o yüzden korkmadan beklemek lazım

hayır ama tek korkum sevdiklerimle helalleşemeden bu dünyadan gitmek olur..ama depremdede ölümdende hiç korkmuyorum..çünkü hepsi Allahtan ve ne zaman geleceğini bilmediğimiz aslında daha iyi..Rabbim kimseye muhtaç etmeden alsın canımızı...:Saruboceq:

içimi aşırı derecede kemiren korkudur.inançsızlık veya budalalık bunun sebebi olamaz.bunun sebebi dünyada büyük bir iz bırakmadan yok olma endişesidir.sıradan kalma endişesidir.bedenimin çürüyecek olması,ben öldükten sonra hala aynı yemeklerin yenecek,aynı esprilerin yapılacak,aynı tv programlarının yayınlanacak,aynı şekilde nefes alınacak olması bu rahatsızlığımı körüklüyor.en ufak şeyde vücudumun dengesinin bozularak git gide eriyeceğimden endişe ediyorum.çenemin altındaki küçük bezeden bile azrailim olduğu konusunda şüpheleniyorum.görülecek milyonlarca şeyin olması ve benim anfield road'da maç seyredemeden,bir ronnie james dio konserine gitmeden,farklı iklimlerin farklı ışıklarının üzerimde yansıdığını görmeden,orta çağ atmosferini yaşayamadan,deli gibi şarkı söyleyemeden ve hepsinden önemlisi adımdan söz ettiremeden ölmek...insanlar bütün bunlardan dolayı deliriyor.tabuların olmadığı,ailemden birisini kaybedeceğim korkusunu taşımak zorunda kalmadığım,yalnız,farklı renklerde sadece kendime ait bir dünyada yaşamayı bu kadar çok istememin sebebi de budur.cennet harika olabilir ama oksijenin ciğerlerime sorunsuzca dolduğunu hissedebilmek ve bu muhteşem düzeni bozabilecek şeyi fark etmek evhamsa ben evham kralıyım ve şundan eminim ki eğer bir gün delirmezsem bu korkunun içinde kaybolup gideceğim.

çokk. ölüden korkarım hiç bakamam.cenaze ve mezarlık görünce başımı çeviririm. ama duamı okurum.mezarlığa giremem. tam bi fobi gibi bişi bu bende. nedeni aslında çocukluğuma bağlıyorum. bir şehit cenazesini başından defin işlemine kadar izlemiştim sebebi malesef bu. bu yüzden konuyla alakalı çok kabus görürüm. benimki farklı bi boyut yani.özellikle kızımdan ayrılma korkusu bile beni kahretmeye yetiyo.farkındayım yanlış ama bende böyle hissediyorum

korksakta ölücez korkmasakta
ne yazıyo yeşil örtünün üstünde her canlı ölümü tadacaktır
ayy ne kaa soğuk rabbim hayırlı ölümler nasip etsin

şöyle 120'me kadar yaşamak istiyorum... ama marazlı takılmadan, canlı, hareketli, dinç, sağlıklı, yapacak çok işim var daha.....
hemen ölmek istemiyorum.......

Back
X