Ölümden sonra hayat

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öiümden sonra hayat var mi sizce ? Çok merak ediyorum . Babamın ölümünden sonra çok sorguladım bunları . Babam nerede ? Olumden sonra bir yaşam var mi ? Ruhları yaşıyor mu ? Hıc çıkamadım bu konulardan .rüyalarımaza bize geliyorlar mı

Ben inanmıyorum.
Annem öldü, bence bitip gitti her şey. Bu yüzden ölüm çok üzücü geliyor. Öte dünyada kavuşuruz diye bir tesellim bile yok çünkü.
İşte dünyadaki azot döngüsüne katılıp gideriz. Şansıysam bir ağaç falan beslenir benden kalanlarla.
Beni tanıyan son insan da ölünce hiç yaşamamış gibi olacağım.

Allah rahmet eylesin boyle
Ben inanmıyorum.
Annem öldü, bence bitip gitti her şey. Bu yüzden ölüm çok üzücü geliyor. Öte dünyada kavuşuruz diye bir tesellim bile yok çünkü.
İşte dünyadaki azot döngüsüne katılıp gideriz. Şansıysam bir ağaç falan beslenir benden kalanlarla.
😂😂😂😂 buna sadece gülünür

Sorgulamak inkar etmek değildir. Millet ne diyorsa ona inanmak olmaz mesela.Oku araştır diye bir beyin vermis yüce rabbim.Kadir azabı konusu bile tartışılıyor din alimleri kendi iclerinde tartıyor sorguluyor. Kiyamet kopmadan 2bin yil once olen kabir azabi cekerken
Kiyamet kopmadan 2 gun önce ölen 2gun mu azap cekecek bu adalete uymuyor mesela.
Yaa dini koni konuşmak yasak ama cvp vermek istedim..o konu şöle 2bin yıl önce öldün ve günahsız allahin sevgili kuluysan o zaman sana 1 saat gibi gecicek..kıyametten 2 gün önce öldün ama günahkârsın allh korusun dinden çıkmışsın o 2 gün sana 2bin yıl azap çekmiş gibi olucak ...

Not
Ayyy ne olur beni kimse taşlamasın benim inancım bu..kimseyi de yadırgamam saygı duyuyorum bütün inananlara ve inanmayanlara

İnancı olan bi insan bu soruyu sormamalı bence
Tabiki de var..
Ölümden sonra ruhun tekrar canlanıyor ve sorguya çekiliyorsun
Müslüman olan her insan bilir bence bunu

Acınız büyük Allah sabır versin ama çok kafanızı karıştırmayın bence

Ben inanmıyorum.
Bence hic oyle degil ,hic bana gore biri degilsinisiniz

Sorgulamak inkar etmek değildir. Millet ne diyorsa ona inanmak olmaz mesela.Oku araştır diye bir beyin vermis yüce rabbim.Kadir azabı konusu bile tartışılıyor din alimleri kendi iclerinde tartıyor sorguluyor. Kiyamet kopmadan 2bin yil once olen kabir azabi cekerken
Kiyamet kopmadan 2 gun önce ölen 2gun mu azap cekecek bu adalete uymuyor mesela.

Zaten o bahsedilen gibi bir azap kuranda yazmaz. Bizde düşünülen mezara konunca şak geri canlanıp hurra ateşe atılacaksın gibi bir durum. Ama öyle değil. Ölüm vakti dolan ruhun gerçek dünyaya geçişi. Bütün ruhlar hesap için ahiret gününü bekleyecek.
Ölüm uykusu denilmesinin sebebide budur. O güne kadar beklemek.
Ha her ruh bi yerde mi bekliyor, belki kainatta bi yerde geziyor mu, bekleyenler için başka yerler durumlar mı var orasını sadece Allah bilir. Rabbim iyi ameller ile oraya gitmeyi nasip etsin inşallah

Allah rahmet eylesin boyle

😂😂😂😂 buna sadece gülünür
Bende genel olarak insanların düşüncesine saygı göstermeyelere gülüyorum..Ama şu an gerçekten babasını kaybettiği için kafası karışmış ve acı içinde olan bir arkadaşımızın açtığı konuya da saygısızlık olmaması için gülemiyorum..

Benim babam 3 ay once oldu , her gece ruyamda gordum . Annem uzuldu neden Ben goremiyorum 50 kusur senelik Hayat arkadasi ,.. bana her gordugum ruyamda bir sey soyledi ,mesela dedi ki “ Ben zaten bu hastiktan olmiyxeksem bile baska bi hastaliktan olcegim “ yada Ben burda cok mutluyum siz birbirinixe destek olun bunun gibi seyler

Bence hic oyle degil ,hic bana gore biri degilsinisiniz
Yani bunlar inanç meselesi tamamen.
Neye inanırsanız sizi ne rahatlatıyor ise öyle düşünmek en doğrusu.
İnsanlar yok olmaz yitip gitmek istemezler, bu çok doğal bir istek ve bu içgüdüyle de ürüyoruz. Soyadımızın devamını istememiz, çocuklarımız olmasını istememiz de aslında ölmemek için.
Daha detaylı düşünürsek aslında hiç ölmüyoruz. Nasıl ki binlerce yıllık gen aktarımı sonrasında şu an siz de bütün atalarınızın izlerinizi taşıyorsanız, çocuk sahibi olursanız bunları aktaracaksınız. Aynı şu an rahmetli babanızın sizde yaşadığı gibi.

Ben ölümden sonraki bahsedilen süreçlerin olduğuna inanmıyorum. Olması gerektiğini de düşünmüyorum.

Ölümden sonra hayat vardır. Buna inanmak Müslümanlığın şartıdır zaten ama ben bu konunun kapatılacağını düşünüyorum. Dinsel boyutu oldugu için karşıt görüşler catisicaktir
aslında dine çekilmek zorunda değil.ben deistim, olaya evrendeki enerji korunumu ve "hiçbir şey yoktan var edilemez ve var olan hiçbir şey yok edilemez, ancak başka enerji şekillerine dönüşür" ilkelerine dayanarak ölümün sadece form değiştirme biçimi olduğunu düşünüyorum.bence aslında hepimiz sonsuza kadar bu enerji döngüsünde gezip duruyoruz.

Göreceğiz. Bence Kesin konuşmak mümkün değil. Öldükten sonra anlayabiliriz ancak. Devam edecek miyiz. Etmeyecek miyiz.

Yani bunlar inanç meselesi tamamen.
Neye inanırsanız sizi ne rahatlatıyor ise öyle düşünmek en doğrusu.
İnsanlar yok olmaz yitip gitmek istemezler, bu çok doğal bir istek ve bu içgüdüyle de ürüyoruz. Soyadımızın devamını istememiz, çocuklarımız olmasını istememiz de aslında ölmemek için.
Daha detaylı düşünürsek aslında hiç ölmüyoruz. Nasıl ki binlerce yıllık gen aktarımı sonrasında şu an siz de bütün atalarınızın izlerinizi taşıyorsanız, çocuk sahibi olursanız bunları aktaracaksınız. Aynı şu an rahmetli babanızın sizde yaşadığı gibi.

Ben ölümden sonraki bahsedilen süreçlerin olduğuna inanmıyorum. Olması gerektiğini de düşünmüyorum.
Insan oğlu yeni yasiyorsa ve karsisina geliyorsa , ona inaniyor. Ben karsilastigim seyleri gordum . Inandim bu benim inancim benim karsima cikti cunku . Sizin Inanmamaniz beni ilgilendirmitor.

Her doğum bir ölümdür diye bir söz vardır.
Herkesin yolculuğu ölüm ve doğumla başlar.

Rüyalarımıza girdiklerini de hiç sanmıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X