• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ölümüne çocuğunu savunan anneler!

Merhaba KK'nın güzel kadınları.
Kızım 3. sınıfa gidiyor bu yıl.Sınıfımızdaki iki erkek çocuğundan bahsetmek istiyorum size(3 yıldır kızımla aynı sınıftalar)

1. çocuğun adı Ali olsun.
Bu Ali ; 1. sınıfta sınıftaki herkese ana bacı küfür ediyordu.Annesiyle konuştuk oğlum yapmaz öyle şeyler dedi.
2. sınıfta hem küfür ediyor hemde ettiği bütün küfürleri tahtaya yazıyordu.Annesi yine kabul etmedi.
Bu sene de hem küfür edip hem tahtaya cinsel organ çizip altına küfür yazıyormuş.
Öğretmen çıldırıyor , biz veliler çıldırıyoruz ama annesi hala ' e napıyım küfrü seviyo biraz' diyo.

2. çocuğun adı da Murat olsun.
Murat ta ; küfür ediyor , erkeklere tokat atıyor ayrıca benim kızımda dahil sınıfta bi kaç kızı kucağına alıp kaldırıyormuş sürekli.
Bunun annesi de; 'ne var bee sizin çocuğunuz yapmıyor mu?' diye suratımıza çemkiriyor.

Söyleyin bana a dostlar ; ben çıldırmakta haksız mıyım?
Bakın ben çocukları kesinlikle kınamıyorum,ayıplamıyorum.
Çocuklarımızı biz yetiştiriyoruz çünkü.
Ama anneleri neden böyle toz kondurmuyor?

Yani bize gelip ; ' Ali/Murat böyle kötü davranıyor ama ben elimden geleni yapıyorum yine yaparım kızarım,sıkıştırırım,konuşurum dese yani az biraz utansa çocuğunun yaptığından biz zaten ona anlayış göstereceğiz ama her şeye rağmen hala benim çocuğum yapmaz dedikçe ben şahsen daha çok bileniyorum kadına da çocuğuna da.Benim çocuğum böyle şeyler yapsa yerin dibine girer , kimselerin yüzüne bakamam.

Bu arada öğretmenimiz konuya gayet vakıf.Gerek ailelerle gerek çocuklarla sürekli konuşup uyarıyor,kızıyor.
Ama aile ölümüne çocuğu savundukça o da bi yerde çaresiz kalıyor.

Siz çocuklarınızın okul hayatında böyle şeylerle karşılaştınız mı?
Ya da çocuğunuzu bu durumlara ( küfür vs.) nasıl alıştırdınız?
Çocuklar melek doğar. Onları iyi yada kötü yapan aileleridir. Komşulardan duydu desek ailesi verdiği terbiyeyle çocuklarına unutturabilir. Siz hiç bu tür davranışları yapan kız çocuğu gördünüz mü. Genelleme yapmıyorum ama bazı erkek anneleri çocuklarını terbiyesiz yetiştirip bunun erkeklik olduğunu sanıyorlar. Kadına şiddet uygulayan bir zorba yetişiyo işte

Valla tahtaya cinsel organi cizmesi cok garip geldi bana. Muge anlida dinlemistim. Cocuklarin boyle resimler cizmesi normal degil. Yani cevredeki cocuklari gectim cocugun kendisi icin de normal bir davranis degil. Burda is ogretmene dusuyor. Annesine ayari vercek. Uzeri kapali tehtit edecek. Cocugun durumunu normal gormuyorum. Pedagog esliginde sosyal kuruma haber verebilirim diye. Anne de korkup ancak boyle cocugunu uyarabilir belki.
Allah yardimciniz olsun

Muhtemelen çocuğunuz devlet okulunda egitim görüyor e 30 40 kişilik siniflarda herkesin terbiyeli iyi çocuklar olmasini bekleyemezsiniz 30 kişiden bahsediyoruz burada ve her kesimden aileden. Bu kadar kalabalik siniflarda ve her kesimden ailenin çocuklarinin oldugu ortamda kufuredende olur millete dalaşanda olur çok normal yani. Aman çocugum terbiyeli çocuklarla egitim görsun ögretmen sinifa hakim olsun diyosaniz 10 15 kişilik siniflarin oldugu okullara bakin
Yiğenim 17 kişilik sınıfta ve daha beterlerini yaşadı maalesef. Az da olsa çok da olsa sınıf mevcudu sonuçta ailede bitiriyor. Bu tarz şeyler özel okullarda bile var

Bu yerde doğru bir yerde yanlış düşünüyorsunuz benim oğlum 1. Sınıf her gün yeni bir küfür öğrenip ediyor ben uyarmaktan bir hal aldım ceza verdim uyardım kızdım anlamıyor ve ben küfürden nefret ederim ben bu kadar nefret ederken küfürden oğlumun her gün küfür öğrenip etmesine ne denir peki

1.sınıf ile liseyi kıyaslamak yanlış olmuş sanki. Oğlunuz alışık olmadığı için ilgisini çekti demek ki bu Kelimeler. Siz tepki verdikçe de pekişiyor olabilir. Bazı durumlarda geçici olarak görmezden gelmek gerekiyor sanırım. Siz de okul rehberlik öğretmeninden Bilgi almayı deneyebilirsiniz.

Okul hayatında değil de geçen arkadaşlarıla öğle arası kafeye gittik oturmaya. Yan masaya 5-6 yaşlarında bir çocukla, annesi geldi oturdu. Çocuk güzel güzel pastasını yedi. ardından kalktı, camın kenarında içinde pastanelerde satılan köpüklerden var koca bir kavanoz. Çocuk annesinin gözü önünde koca kavanuzu ittire ittire kendine çekti ama ağır bir şey onun için belli. Kapağını açtı, içinden bir köpüğü ağzına sokup çıkarttı. Ardından hoop tekrar içine attı. anne çıtını çıkarmıyor, ben şok oldum. Aptal aptal gülüp, çocuk işte diyor. Bir sinirlendim. "Ne çocuğu, niye müdahale etmiyorsunuz? Bir de pişkin pişkin gülüyorsunuz, çok ayıp utanın." dedim. Kadın hiç bir şey olmamış gibi kalkıp gitti sonra. Bu kadının yetiştirdiği çocuktan edep, adab beklenir mi?
Bu cocuk ilerde kimlerin nelerine dokuncak alacak izinsiz kim bilir? Herkesin dogru yanlislari farkli iste

Oglumu bilerek cok kufur ettiklerini duydugum bi okula vermedim. Daha yakin oldugu halde.
Haricinde gecen tv de bi kiz gordum kimdi hatirlamiyorum tam. Kiz guzelmis ama bana gore degil dedi oglum :)) ben agzi acik esime baktim ne diyo bu? Dercesine., sormaya basladim.. nesi sana gore degil vs diye.. kafasi bana gore degil dedi.. bu cocuk beni her gun sasirtmaya devam. Esime sordum nerden ogrendi acaba boyle konusmayi diye.. bazi seyler icguduseldir dedi.

Eskiden boyle miydi? Valla cocuklar cok degisti

o çocuklar normal değil bence.nereden gorupde yapıyolar bu davranışı.çocuklar yoğrulmamış hamur.hangi şekli verrsen onu alırlar.fıtrat gereği tertemiz ve masumdur çocuklar.ailede sorun var.rehber hocası yokmu ona anlatın bu durumu bı el atsın yada öğretmen özel görüşsün çocuklarla.kızılarak halledıck bir şeye benzemıyor.basit bişey değil çünkü yaptıkları.

Ogretmenin rehberlige, rehberligin rama yonlendirmesi gerekiyor. Gerisi zaten oraya gittikce cikacak ortaya ne oldugunun.

ilçe müdürlüğe
ailenin birşey yapmadığını ders vermek için aileyi uyarmalarını isteyin
çocuk aileden çok yüz buluyor
ve biz küçükken 7-8 yaşlarında çocuğun küçücük kızlara pandik attığını görürdüm
kızlar ağlardı kovalardı sonra diğer arkadaşı kızı ittirirdi
aman diyim siz bu kadar olaylar ilerlemeden olayı çözmeye çalışın
7-8 yaşlarında demeyin yaşadığım ve gördüğüm herşey bana o yaştaki çocukların meraktan herşeyi yapacağını öğretti
ayrıca bazı erkek çocuklarına aileleri özellikle öğretiyor sizin ailede böyleyse büyük olaylar yaşanmadan uzaklaşın o çocuklardan

1.sınıf ile liseyi kıyaslamak yanlış olmuş sanki. Oğlunuz alışık olmadığı için ilgisini çekti demek ki bu Kelimeler. Siz tepki verdikçe de pekişiyor olabilir. Bazı durumlarda geçici olarak görmezden gelmek gerekiyor sanırım. Siz de okul rehberlik öğretmeninden Bilgi almayı deneyebilirsiniz.
Bilgi aldım ben zaten canım büyük çocuklardan duymuştur dedi yanlış olduğunu söyleyin o zaten zamanla bırakır dedi son bir haftadır daha iyi ama sanki duymadim hiç düzelir inşallah tamamiyle

Merhaba KK'nın güzel kadınları.
Kızım 3. sınıfa gidiyor bu yıl.Sınıfımızdaki iki erkek çocuğundan bahsetmek istiyorum size(3 yıldır kızımla aynı sınıftalar)

1. çocuğun adı Ali olsun.
Bu Ali ; 1. sınıfta sınıftaki herkese ana bacı küfür ediyordu.Annesiyle konuştuk oğlum yapmaz öyle şeyler dedi.
2. sınıfta hem küfür ediyor hemde ettiği bütün küfürleri tahtaya yazıyordu.Annesi yine kabul etmedi.
Bu sene de hem küfür edip hem tahtaya cinsel organ çizip altına küfür yazıyormuş.
Öğretmen çıldırıyor , biz veliler çıldırıyoruz ama annesi hala ' e napıyım küfrü seviyo biraz' diyo.

2. çocuğun adı da Murat olsun.
Murat ta ; küfür ediyor , erkeklere tokat atıyor ayrıca benim kızımda dahil sınıfta bi kaç kızı kucağına alıp kaldırıyormuş sürekli.
Bunun annesi de; 'ne var bee sizin çocuğunuz yapmıyor mu?' diye suratımıza çemkiriyor.

Söyleyin bana a dostlar ; ben çıldırmakta haksız mıyım?
Bakın ben çocukları kesinlikle kınamıyorum,ayıplamıyorum.
Çocuklarımızı biz yetiştiriyoruz çünkü.
Ama anneleri neden böyle toz kondurmuyor?

Yani bize gelip ; ' Ali/Murat böyle kötü davranıyor ama ben elimden geleni yapıyorum yine yaparım kızarım,sıkıştırırım,konuşurum dese yani az biraz utansa çocuğunun yaptığından biz zaten ona anlayış göstereceğiz ama her şeye rağmen hala benim çocuğum yapmaz dedikçe ben şahsen daha çok bileniyorum kadına da çocuğuna da.Benim çocuğum böyle şeyler yapsa yerin dibine girer , kimselerin yüzüne bakamam.

Bu arada öğretmenimiz konuya gayet vakıf.Gerek ailelerle gerek çocuklarla sürekli konuşup uyarıyor,kızıyor.
Ama aile ölümüne çocuğu savundukça o da bi yerde çaresiz kalıyor.

Siz çocuklarınızın okul hayatında böyle şeylerle karşılaştınız mı?
Ya da çocuğunuzu bu durumlara ( küfür vs.) nasıl alıştırdınız?
Küfür eden, hatta daha da ileri gidip bunu görselleştiren çocukların annelerine topluca siz veliler de aynı küfürleri yapsanız acaba yine ölümüne savunurlar mı... Sorun sizin de belirttiğiniz gibi çocuklardan öte ailelerde. Okul yönetimiyle konuşup okul tarafından bu ailelere birkaç saatlik eğitim, seminer falan verilse acaba biraz birşeyler öğrenip çocuklarını doğruya yöneltebilirler mi?

Back
X