• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ölümüne çocuğunu savunan anneler!

çocuğun aile yapısı bu, anneside doğal olarak savunuyor. aslında kendini savunuyor. sizlere Allâh yardım etsin. ne zor durumlar.

Boyle anneler cildirtir insani.onlar yuzunden toplumda nasil insanlar yetisiyor ne olacak bunun sonu.ogretmen cozum bulamadiysa siz hic bulamazsiniz

olamaz ya. insanin akli almiyor. boyle cocugu degil boyle anneyi, aileyi anlayamiyorum. mumkunse sinif degisikligi yapin.

Merhaba KK'nın güzel kadınları.
Kızım 3. sınıfa gidiyor bu yıl.Sınıfımızdaki iki erkek çocuğundan bahsetmek istiyorum size(3 yıldır kızımla aynı sınıftalar)

1. çocuğun adı Ali olsun.
Bu Ali ; 1. sınıfta sınıftaki herkese ana bacı küfür ediyordu.Annesiyle konuştuk oğlum yapmaz öyle şeyler dedi.
2. sınıfta hem küfür ediyor hemde ettiği bütün küfürleri tahtaya yazıyordu.Annesi yine kabul etmedi.
Bu sene de hem küfür edip hem tahtaya cinsel organ çizip altına küfür yazıyormuş.
Öğretmen çıldırıyor , biz veliler çıldırıyoruz ama annesi hala ' e napıyım küfrü seviyo biraz' diyo.

2. çocuğun adı da Murat olsun.
Murat ta ; küfür ediyor , erkeklere tokat atıyor ayrıca benim kızımda dahil sınıfta bi kaç kızı kucağına alıp kaldırıyormuş sürekli.
Bunun annesi de; 'ne var bee sizin çocuğunuz yapmıyor mu?' diye suratımıza çemkiriyor.

Söyleyin bana a dostlar ; ben çıldırmakta haksız mıyım?
Bakın ben çocukları kesinlikle kınamıyorum,ayıplamıyorum.
Çocuklarımızı biz yetiştiriyoruz çünkü.
Ama anneleri neden böyle toz kondurmuyor?

Yani bize gelip ; ' Ali/Murat böyle kötü davranıyor ama ben elimden geleni yapıyorum yine yaparım kızarım,sıkıştırırım,konuşurum dese yani az biraz utansa çocuğunun yaptığından biz zaten ona anlayış göstereceğiz ama her şeye rağmen hala benim çocuğum yapmaz dedikçe ben şahsen daha çok bileniyorum kadına da çocuğuna da.Benim çocuğum böyle şeyler yapsa yerin dibine girer , kimselerin yüzüne bakamam.

Bu arada öğretmenimiz konuya gayet vakıf.Gerek ailelerle gerek çocuklarla sürekli konuşup uyarıyor,kızıyor.
Ama aile ölümüne çocuğu savundukça o da bi yerde çaresiz kalıyor.

Siz çocuklarınızın okul hayatında böyle şeylerle karşılaştınız mı?
Ya da çocuğunuzu bu durumlara ( küfür vs.) nasıl alıştırdınız?
Bu yeni nesil annelerin vebası gibi anlamadım! Teyzemin oğlu 12 yasında, diğer kuzenime o.cocugu demiş dediği de 26 yasında. Kuzenim teyzemi uyarmıs bana böyle dedi vurmadım ama küfüre alışmasın uyar filan demiş, ben cocugumun gelişimini engelleyemem onun küfüründen nolcak incilerin mi döküldü demiş teyzem de şimdi o kuzenimle teyzem küs... böyle sacma yetiştiriyorlar özgüven aşılayacagız derken :( he bir de öğretmen olarak yaklaşayım, sinirlenince öğretmenine teyze! Diye seslenen bir nesil geliyor ve sistem eskisi gibi değil cocuk özgüveni cocuk ruh saglıgı diye şişirilerek el kol bağlıyor...

Kızım 3. sınıfa gidiyor bu yıl.Sınıfımızdaki iki erkek çocuğundan bahsetmek istiyorum size(3 yıldır kızımla aynı sınıftalar)

Bu Ali ; 1. sınıfta sınıftaki herkese ana bacı küfür ediyordu.Annesiyle konuştuk oğlum yapmaz öyle şeyler dedi.
2. sınıfta hem küfür ediyor hemde ettiği bütün küfürleri tahtaya yazıyordu.Annesi yine kabul etmedi.
Bu sene de hem küfür edip hem tahtaya cinsel organ çizip altına küfür yazıyormuş.
Öğretmen çıldırıyor , biz veliler çıldırıyoruz ama annesi hala ' e napıyım küfrü seviyo biraz' diyo.

Murat ta ; küfür ediyor , erkeklere tokat atıyor ayrıca benim kızımda dahil sınıfta bi kaç kızı kucağına alıp kaldırıyormuş sürekli.
Bunun annesi de; 'ne var bee sizin çocuğunuz yapmıyor mu?' diye suratımıza çemkiriyor.

Yani bize gelip ; ' Ali/Murat böyle kötü davranıyor ama ben elimden geleni yapıyorum yine yaparım kızarım,sıkıştırırım,konuşurum dese yani az biraz utansa çocuğunun yaptığından biz zaten ona anlayış göstereceğiz ama her şeye rağmen hala benim çocuğum yapmaz dedikçe ben şahsen daha çok bileniyorum kadına da çocuğuna da.Benim çocuğum böyle şeyler yapsa yerin dibine girer , kimselerin yüzüne bakamam.

Bu arada öğretmenimiz konuya gayet vakıf.Gerek ailelerle gerek çocuklarla sürekli konuşup uyarıyor,kızıyor.

Liseye giderken de bir kiza tecavüz eder akli fikri pislikte veletin bir an önce tedavi olsunlar ailecek

Okul hayatında değil de geçen arkadaşlarıla öğle arası kafeye gittik oturmaya. Yan masaya 5-6 yaşlarında bir çocukla, annesi geldi oturdu. Çocuk güzel güzel pastasını yedi. ardından kalktı, camın kenarında içinde pastanelerde satılan köpüklerden var koca bir kavanoz. Çocuk annesinin gözü önünde koca kavanuzu ittire ittire kendine çekti ama ağır bir şey onun için belli. Kapağını açtı, içinden bir köpüğü ağzına sokup çıkarttı. Ardından hoop tekrar içine attı. anne çıtını çıkarmıyor, ben şok oldum. Aptal aptal gülüp, çocuk işte diyor. Bir sinirlendim. "Ne çocuğu, niye müdahale etmiyorsunuz? Bir de pişkin pişkin gülüyorsunuz, çok ayıp utanın." dedim. Kadın hiç bir şey olmamış gibi kalkıp gitti sonra. Bu kadının yetiştirdiği çocuktan edep, adab beklenir mi?
Doğurup anne-baba olunuyor da çocuk eğitmek çok başka bir şey.

Bu yerde doğru bir yerde yanlış düşünüyorsunuz benim oğlum 1. Sınıf her gün yeni bir küfür öğrenip ediyor ben uyarmaktan bir hal aldım ceza verdim uyardım kızdım anlamıyor ve ben küfürden nefret ederim ben bu kadar nefret ederken küfürden oğlumun her gün küfür öğrenip etmesine ne denir peki
Fakat siz en azından pişkinlik yapıp, e çocuk işte oluyor öyle küfür seviyor ya da bizimki küfür seviyore hihihi yapmazsınız diye düşünüyorum. Zaten konu çocukların kötü bir davranış kazanmaları değil, bu davranışların kötü olduğunu önce aile kabul edecek, farkında olacak ki çözüm için bir adım atılabilsin.

Var oyle bir akraba da bizde. 7 8 yaslarinda. Ettigi küfürler igrenc agza alinmaz ve babasi normal karsiliyor. Ben ulk defa bu yil gördüm cocugu ben varim diye sisss sus falan dedi adam, cok etkileyici bir uyari gercekten.

Oda bişy mi. Ortaokul öğrencisi 4 yaşındaki erkek çocuga tecavüz edip yakalandıgı zaman. Kendisi istedi diye savunma yaptı. Anneside çocuma iftira atmayın diye çemkirdi. Hatta yönetici akıllılık edip video kaydı yaptıgı halde savundu.
Olay babalardan saklandı. Tecaviz eden aile taşındı. Mağdur anne ise olayı ağlaya sızlaya sakladı. Kocasının başı belaya girmesin diye...
Demem o ki... anneliği doğurmaktan ibaret zanneden çok kadın var.
Çocuklar rol model alır. Birilerinden görmese duymasa yapmazlar ztn.

Bu yeni nesil annelerin vebası gibi anlamadım! Teyzemin oğlu 12 yasında, diğer kuzenime o.cocugu demiş dediği de 26 yasında. Kuzenim teyzemi uyarmıs bana böyle dedi vurmadım ama küfüre alışmasın uyar filan demiş, ben cocugumun gelişimini engelleyemem onun küfüründen nolcak incilerin mi döküldü demiş teyzem de şimdi o kuzenimle teyzem küs... böyle sacma yetiştiriyorlar özgüven aşılayacagız derken :KK43: he bir de öğretmen olarak yaklaşayım, sinirlenince öğretmenine teyze! Diye seslenen bir nesil geliyor ve sistem eskisi gibi değil cocuk özgüveni cocuk ruh saglıgı diye şişirilerek el kol bağlıyor...
Yeni nesil lord ve leydilere mazallah yanlış bisey söylersek okulu ayağa kaldiran veliler var. Kendi cocuklarinin yaptiklarını görmezler senin kızmani bağırmanı görürler. Ama hep diyorum biz öğretmenler 3 5 sene çekeriz bu şımarık öğrencileri sonra bizden çıkar ve ömür boyu ailelerinin başına bela olurlar. Haberlerde izleriz sonra para vermedi diye ailesini bicaklayanlari

Alinin annesine her gün küfür edin. İlk mesaj küfür 2. Mesaj bugün ali okulda bunları dedi olsun.
Muratın annesini kocanız gördüğü yerde kucaklayıp bir tartsin. Bayağı besilisin maşallah desin.

Bu yerde doğru bir yerde yanlış düşünüyorsunuz benim oğlum 1. Sınıf her gün yeni bir küfür öğrenip ediyor ben uyarmaktan bir hal aldım ceza verdim uyardım kızdım anlamıyor ve ben küfürden nefret ederim ben bu kadar nefret ederken küfürden oğlumun her gün küfür öğrenip etmesine ne denir peki
Büyük oğlum bizden hiç duymadığı için şükür küfür sorunu yaşamadık. Okula başladı ama ben sürekli küfür kötü deyip durdum. Hatta geçen gün aldım karşıma küfürlerin anlamlarını tek tek anlayabileceği şekilde anlattım gözleri açık dinledi ve anne ne kadar kötüymüş dedi. Şuan yeni bir kelime öğrenme küfür mü argo mu diye sorar mutlaka bana çok şükür.
Küçük oğlumda ise abiden ne alırsan o tabi... Abi bir gün bir şarkıda felan duymuş çocuk bir kere ananı babanı dedi. Sadece bir kere ve bu kadar. Büyüğü uyardım özür diledi ve bir daha söylemedi ama ufaklık başladı her önüne gelene bu lafı demeye. Bir daha söyleme bu kötü hayır vs vs bağırmaya kadar gitti bu. 3 yaşında çocuk daha. En son aldım karşıma son kez uyarıyorum bunu bir daha söyleme dedim. Beş dk sonra tekrarlayınca aldım bir iğne diline batırdım. Öyle kanatırca değil tabii ki ama ufak acısı ona yetti. Bir daha duyarsam yine batar o iğne ağzına dedim. Son oldu. Maşallah diyeyim bir daha küfür vs çıkmadı ağzından.
Demem o ki evlatlarınıza azıcık kıyın yaa. Acı biber sürün mesela atalarımızın meşhur lafındaki gibi. Ama gerçekten işe yarar. Edilen küfürlerin anlamını önce siz düşünün. Tecavüze çok kötü derken bile anasını bacısını diye küfür ederek sinirimizi Çıkarır olduk. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Genç delikanlılar sokakta otobüste yanındaki kızlara aq derken ben başımı yere eğerken kızların hoşuna gidip kahkaha atıyorlar. O çocuk aq demese de o küfrün anlamını açık açık söylese kız da etraftakiler de sapık der döve döve atarlar dışarı. Eeee ne farkı var? O minicik çocuklar karşımıza geçip senin annene kız kardeşine tecavüz ederim dese ne yapardınız? Ananı bacını demek ne demek peki? Bu kadar basitleştirmeyin lütfen. Aman çocuk napalım olmaz yani.

Ben olsam o kadar şeyden sonra hala aynıysa durum bir gün veliyi tenhada yakalar bildiğim bütün küfürleri kadına sıralardım. Arkasından anlamlarını da satardım. Mutlaka olay çıkar ardından. Ee senin evladın her gün benim evladıma bunları söylüyor derdim sonunda.

Alinin annesiyle geçen yıl konuştuğumda ;
'Hico bu kadar hassas büyütme kızını ilerde nasılsa duyacak envai çeşit küfür' demişti.
Çok sevgili sınıf annemizde ; aman Hico benim kızda çok küfür eder(7 yaşındaki kız!) takılma bu kadar diye güya beni sakinleştirmeye çalışmıştı.
:oha:
Bu laftan sonra çok haklısın aslında yaa ben de senin de seni yetiştiren sevgili anneciğinin babacığının da taaaa a... K.... Annecin de az o... Değilmiş baksana sen çok rahat yetişmişsin demek ki. Der arkamı döner giderdim sanırım.

Back
X