• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ölümüne çocuğunu savunan anneler!

Valla bu çağımızın hastalığı olsa gerek
Çocuğunun her yaptığına gülerek onaylayarak uyarmayarak her yanlışının arkasinda durup savunan anneler o kadar çok ki. Öğretmenler de dahi var. Öğretmen olarak biz çocuklara yanlışı doğruyu ayırt etsinler diye uğraşıyoruz. Çocuk yetiştirmek zor is. Doguralim nasil büyürse büyüsün dersek ondan kolayı yok. Ben şunu görüyorum aileler sabri kalmadığında saldim cayira mevlam kayıra diyorlar. Cocuklarin yanlis davranisini torpulemek degistirmek evet cok zor ama bunu başarmalıyız. Aksi taktirde cocuk yetiştiriyorun dememeliyiz. Ağaç yaşken eğilir. Zamaninda bazi seylere dur demezsek bir sure sonra savunmaya geçeriz.

Okuyunca sok oldum. Bunlar nasil anneler Allahim ya.

Biz evlat yetistirirken afedersiniz esimle en ufak bir küfrü hani kufurde sayilmaz salak kelimesini imtina edrriz onu bile solemeyiz . Alismasin agzi bozulmasin diye

Allahim okullarda ne cocuklar var ya

Anneleri böyle ise bence öğretmen ve mudur ile aileleri biraz korkutacaklar uyarı ceza falan. Sonra anne ile işbirliğine girilecek.. yonlendirecekler rehber öğretmenden yardım almasını sağlayacaklar.

Merhaba KK'nın güzel kadınları.
Kızım 3. sınıfa gidiyor bu yıl.Sınıfımızdaki iki erkek çocuğundan bahsetmek istiyorum size(3 yıldır kızımla aynı sınıftalar)

1. çocuğun adı Ali olsun.
Bu Ali ; 1. sınıfta sınıftaki herkese ana bacı küfür ediyordu.Annesiyle konuştuk oğlum yapmaz öyle şeyler dedi.
2. sınıfta hem küfür ediyor hemde ettiği bütün küfürleri tahtaya yazıyordu.Annesi yine kabul etmedi.
Bu sene de hem küfür edip hem tahtaya cinsel organ çizip altına küfür yazıyormuş.
Öğretmen çıldırıyor , biz veliler çıldırıyoruz ama annesi hala ' e napıyım küfrü seviyo biraz' diyo.

2. çocuğun adı da Murat olsun.
Murat ta ; küfür ediyor , erkeklere tokat atıyor ayrıca benim kızımda dahil sınıfta bi kaç kızı kucağına alıp kaldırıyormuş sürekli.
Bunun annesi de; 'ne var bee sizin çocuğunuz yapmıyor mu?' diye suratımıza çemkiriyor.

Söyleyin bana a dostlar ; ben çıldırmakta haksız mıyım?
Bakın ben çocukları kesinlikle kınamıyorum,ayıplamıyorum.
Çocuklarımızı biz yetiştiriyoruz çünkü.
Ama anneleri neden böyle toz kondurmuyor?

Yani bize gelip ; ' Ali/Murat böyle kötü davranıyor ama ben elimden geleni yapıyorum yine yaparım kızarım,sıkıştırırım,konuşurum dese yani az biraz utansa çocuğunun yaptığından biz zaten ona anlayış göstereceğiz ama her şeye rağmen hala benim çocuğum yapmaz dedikçe ben şahsen daha çok bileniyorum kadına da çocuğuna da.Benim çocuğum böyle şeyler yapsa yerin dibine girer , kimselerin yüzüne bakamam.

Bu arada öğretmenimiz konuya gayet vakıf.Gerek ailelerle gerek çocuklarla sürekli konuşup uyarıyor,kızıyor.
Ama aile ölümüne çocuğu savundukça o da bi yerde çaresiz kalıyor.

Siz çocuklarınızın okul hayatında böyle şeylerle karşılaştınız mı?
Ya da çocuğunuzu bu durumlara ( küfür vs.) nasıl alıştırdınız?
Gelecegin ipsiz sapsizi terbiyesizi ışte böyle böyle yetişiyor
Anne babasi gayet iyi biliyorlardir ama sırf laf gelmesin ve uğraşmayayim diye yok sayiyorlardir
Keske öğretmenlere çocukları sinifindan ayirma hakkı yine verilse

Size gore coZüm bu yani herkes istedigi gbi davranır terbiyeszlk yapar oylemi ?
Yine bir okuyamama mevzusu. Her kesimden insan var egitimli ailede çocugunu yolluyor o sınıfa eğitimsiz ailede. Her tür çocuk orada ve bir ögretmen 35 çocuğa aynanda terbiye veremiyor sorun burada sinıflar çok kalabalik

Benim kızım çok iyi bir özel okulda okuyor, sınıfta çok az öğrenci var. Ancak psikolojisi -bence- bozuk bir kız yanına da başka bir kızı katmış, diğer çocukları dövüyordu iki yıl önce. Sınıf öğretmeni ve rehber öğretmenle konuştum. Kızın annesi de sorunluymuş zaten. Ama sonra çocukla ve ailesiyle konuşup durumu çözdüler. Sınıfta az öğrenci olması çözüm değil.
Burada önemli olan ailenin tutumudur. O aileye anormal gelmiyorsa bu durum hatta içten içe gurur duyuyorsa çocuğunun bu tarz davranışlarıyla, öğretmen asla çözemez sıkıntıyı. Yapılması gereken tek şey, güzel bir dilekçe yazıp (bunun bir taciz olduğu bilgisini de içeren) okul yönetimine şikâyette bulunmaktır. Ram’lara yönlendirir okul o öğrenciyi, onlar da psikoloğa. Muhtemelen oralarda da açığa çıkar ki aile de evde böyle davranıyor. Belki de ailesi çocuğa şiddet uyguluyor ve bunu normal görüyor.
Lütfen şikâyet edin yoksa çocuğunuzda “Büyüklerime söyledim ama bir şey yapamadılar.” algısı oluşur. İleride de başına herhangi bir taciz olayı gelirse -Allah korusun- bunu size anlatmaz çünkü bir şey yapamayacağınızı düşünür.
Ögretmenler velilerle konuşup çocukla konuşup sorunu çözmüşler devlet okulunda öğretmen sorunu çözemiyor işte çünkü çok kalabalik hangi biriyle uğraşicam diyodur içinden

Şimdi alinin annesi savunuyor ama büyüyünce daha büyük suçlar işleyince hiç ağlamasın üzülmesin kendisi de evde muhakkak eşinden çocuğundan küfür duyuyordu şimdi savunduğu yarın kendindene de eder

Ogretmenlerin en çaresiz kaldigi aile cesidi. Bunlar asla cocugunun hatasini kabul etmez ve sorumlulugu hep baskasina yuklerler.ogretmenle is birligi yapilsa, cocugun hatasi kabul edilip El birligi ile egitim adina bir seyler yapilsa ne guzel olur.

ıste kufurbaz toplum duzenını bozan ahlaksız ınsanları kım yetıstırıyor dıyoruz
:(

Bunlardan biri kardesim. annemi 22 yaşındaki kardeşimle ilgili uyarmama rağmen aynı tas şöyle temiz bi dayak yemek istiyor. Heralde oglundan.

Son düzenleme:
Bahsettiğiniz çok ciddi bir olay Allah korusun yarın öbür gün daha fazla zararda verebilir çünkü çocukta aileside normal değil. Ben olsam çocuktur demem gider darp raporunuda alır suç duyurusunda bulunurdum.
o kafa darbeleri travmaları ileri yaşlarında beyin tümörü olarak geri donebılıyor buyuk ıhtımalle herkes çocuğuun kafa travması darbesi almamasına dıkkat etmeli çok çok önemli bir konu basit değil

Okul mudurunun bu durumdan haberi varmi?belki aileler ogretmeni takmayabilir ama mudurun komusmasi aileyle belki daha etkili olur.Peki sinifca imza toplansa cocugu bulundugunuz okuldan uzaklastirma imknaniniz varmi?Bizim cocuklugumuzda cocuk okuldan atilabiliyordu.Olmadi en son ihtimal aileyi sosyal hizmetlere sikayet edin cunku,kufurun yani sira cocuk cinsel organ cizebiliyor,bu ccougun yaninda neler yapiliyorki cocuk boyle seyler yapiyor,altindan cinsel istismar bile cikabilir...Ogretmenle konusun ailelere biraz bu konuda goz dagi versin cocuklarinin ellerinden alinicagi dusuncesiyle belki zahmet edip pedegoga gonderirler...

Okul hayatında değil de geçen arkadaşlarıla öğle arası kafeye gittik oturmaya. Yan masaya 5-6 yaşlarında bir çocukla, annesi geldi oturdu. Çocuk güzel güzel pastasını yedi. ardından kalktı, camın kenarında içinde pastanelerde satılan köpüklerden var koca bir kavanoz. Çocuk annesinin gözü önünde koca kavanuzu ittire ittire kendine çekti ama ağır bir şey onun için belli. Kapağını açtı, içinden bir köpüğü ağzına sokup çıkarttı. Ardından hoop tekrar içine attı. anne çıtını çıkarmıyor, ben şok oldum. Aptal aptal gülüp, çocuk işte diyor. Bir sinirlendim. "Ne çocuğu, niye müdahale etmiyorsunuz? Bir de pişkin pişkin gülüyorsunuz, çok ayıp utanın." dedim. Kadın hiç bir şey olmamış gibi kalkıp gitti sonra. Bu kadının yetiştirdiği çocuktan edep, adab beklenir mi?
Pes:oha:

Bu yaştaki çocuklar direkt olarak ailelerini yansıtırlar. Demek ki öyle bir ortamda çocuklarını büyütmüşler ki artık çocuğun yaptıkları anormal gelmiyor. Yazık. Bir gün bu çocuklarda birey olacak.

Suç tamamen ana babalarında. O çocuklar evde gördüklerini, duyduklarını sınıfta yansıtıyorlar. Ayıbı,yanlışı bilmiyorlar çünkü o ukala anaları babaları çocuklarının yaptıklarıyla gurur duyuyor ‘oo oğlum küfür ediyor başkalarını dövüyor benim oğlum güçlü’ diye kibirleniyorlar bir de.
O kadar itici ve cahiller ki ne anlatsan anlamazlar. İşiniz zor. Topluma böyle evlatlar yetiştirip salıyorlar işte sonra da anne baba olmuş oluyorlar yazık ki.

Merhaba KK'nın güzel kadınları.
Kızım 3. sınıfa gidiyor bu yıl.Sınıfımızdaki iki erkek çocuğundan bahsetmek istiyorum size(3 yıldır kızımla aynı sınıftalar)

1. çocuğun adı Ali olsun.
Bu Ali ; 1. sınıfta sınıftaki herkese ana bacı küfür ediyordu.Annesiyle konuştuk oğlum yapmaz öyle şeyler dedi.
2. sınıfta hem küfür ediyor hemde ettiği bütün küfürleri tahtaya yazıyordu.Annesi yine kabul etmedi.
Bu sene de hem küfür edip hem tahtaya cinsel organ çizip altına küfür yazıyormuş.
Öğretmen çıldırıyor , biz veliler çıldırıyoruz ama annesi hala ' e napıyım küfrü seviyo biraz' diyo.

2. çocuğun adı da Murat olsun.
Murat ta ; küfür ediyor , erkeklere tokat atıyor ayrıca benim kızımda dahil sınıfta bi kaç kızı kucağına alıp kaldırıyormuş sürekli.
Bunun annesi de; 'ne var bee sizin çocuğunuz yapmıyor mu?' diye suratımıza çemkiriyor.

Söyleyin bana a dostlar ; ben çıldırmakta haksız mıyım?
Bakın ben çocukları kesinlikle kınamıyorum,ayıplamıyorum.
Çocuklarımızı biz yetiştiriyoruz çünkü.
Ama anneleri neden böyle toz kondurmuyor?

Yani bize gelip ; ' Ali/Murat böyle kötü davranıyor ama ben elimden geleni yapıyorum yine yaparım kızarım,sıkıştırırım,konuşurum dese yani az biraz utansa çocuğunun yaptığından biz zaten ona anlayış göstereceğiz ama her şeye rağmen hala benim çocuğum yapmaz dedikçe ben şahsen daha çok bileniyorum kadına da çocuğuna da.Benim çocuğum böyle şeyler yapsa yerin dibine girer , kimselerin yüzüne bakamam.

Bu arada öğretmenimiz konuya gayet vakıf.Gerek ailelerle gerek çocuklarla sürekli konuşup uyarıyor,kızıyor.
Ama aile ölümüne çocuğu savundukça o da bi yerde çaresiz kalıyor.

Siz çocuklarınızın okul hayatında böyle şeylerle karşılaştınız mı?
Ya da çocuğunuzu bu durumlara ( küfür vs.) nasıl alıştırdınız?
Bimere ve Cimere yazsanız belki ciddi adımlar atar milli eğitim ve okul müdürü.

Ya kusura bakmazsanız ben Ali'ye güldüm ya:D bebe seneye direk küfür eşliğinde sallaya sallaya gezecek sınıfta galiba.

Kızmakta haklısınız. Tamam kimse evladına toz kondurmaz da ortada olan bişeyi de inkar edip, çok sıkışınca küfür seviyo biraz demek çok itici ve cahilce bi davranış.

Diğer velilerle birlikte hareket edip toplantı düzenletseniz müdür falan da katılsa? Bilemedim nasıl bi çözümü olur.

Back
X