Ölüyorummm yalvarırım bilen varsa yardım :((

limonlupasta06

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2013
986
1.016
88
Arkadaşlar bir sınava hazırlanıyorum ve çok zor bir sınav..1 hafta öncesine kadar normal derslerime çalışıyordum hiç bir sıkıntım yoktu. yaklaşık 5 gündür mala bağlamış vaziyetteyim. ilk gün bir baş dönmesi oldu neyse uykusuzluk dedim o gün bıraktım çalışmayı..ertesi günde dönme olldu..özellikle kitaba eğildiğimde afedersiniz lavaboda flan. dik durunca sorun yok..neyse nöroloğa gittim test yaptı muayne yaptı zaten sonra baş dönmesi flan kalmadı, testler temiz..şu an ne okuduğumu anlıyorum, ne odaklanabiliyorum, sarhoş gibiyim sürekli..gözlük kullanıyorum astigmatım özellikle gözlerde uyuşma var ptsi göz doktoruna da gittim..4 bardak kahve içiyorum sersemlik geçmiyor.. böyle birşey başına gelen varmı, tecrübesi olan varmı??yalvarırım çok önemlii

Hiçbir sınav insan canından değerli değil.
Bu kadar bunaltmayın kendinizi.

haklısınız öyle..ancak ben sadece ders çalışırken değil komple gün içinde sersemlemiş durumdayım..sanki uyuşturulmuş gibiyim (

kendini yıpratma. çok önemli sınavlar hepimizin hayatında oldu. böylesine hunharca çalışmaya çalışmanın bir anlamı yok! aksi halde böyle reaksiyon vermesi normal vücudun. programlı ve disiplinli olursan verimli olur. kendine düzgün bir çalışma planı yapmalısın.

yorum yapan arkadaşlar teşekürler, lütfen okuyup da tecrübesi filan olanlarda Allah rızası için yorum yapsın..Fiziksel olabilirmi acaba çünkü çok fazla stresim yoktu..aynen programlı gidiyordum..acaba astigmatımmı ilerledi diyorum ?? göz doktoruna da gidicem..geçici birşey olduğunu bilsem dert etmiycem de hiç bişey yokken birden bire böyle oldu. hatta kendime tatil vermiştim o günden sonra oldu.

büyük ihtimalle ensende kireçlenme veya boyun düzleşmesi olabilir.baş dönmeleri kan beyne bu yüzden tam ulaşamadığından kan deviran etmediğinden oluyor.kafayı çok one eymekten oluyor.fizik doktoruna gidersen bu durumu tespit edebilir.ve odaklanmanı kolaylaştırmak beyin yorgunluğunu azaltmak için bemiks diye bir hap var basit bir b vitamin 2 lira civarında eczaneden onu alabirsin.ben üniversitede sınavlara çalışırken hep onu içiyordum.çok faydasını gördüm

Astigmat olduğu için gözlerini çok yormandan dolayı olabilir, çok kafein tüketmenden kaynaklanabilir, aşırı stres ve yorgunluktan ötürü vücudun seni uyarıyor olabilir , bunların hepsinin aynı anda olmasından dolayı olabilir.

Sen delirdin mi kızım?
Ne sınavıymış bu Allah aşkına resmen psikolojin bozuluyor,kendini kanser edeceksin?!
Kendine gel lütfen..
Tövbe yarabbim

Canım benim sen aşırı stres yapmışsın. Ben de çok zor sınavlar atlattım, hepsini de alnımın akıyla geçtim. Başarının önemli bir sırrı da çok stresli olmamaktır. Stres en büyük düşmanındır sınavlarda. Birkaç gün bırak kitap yüzüne falan bakma. Gez dolaş, alışveriş et, sinemaya git, arkadaşlarınla takıl.. Kafanı iyice bir dağıt ve yeniden ders başına oturmadan önce bu kadar stres yapmamaya söz ver kendine. Sınav zamanlarımda eve kapanıp benden binlerce kat fazla çalışan arkadaşlarım, günde binlerce soru çözerlerdi, sınavı kazanamadılar, yada tatminkar olmayan puanlar elde ettiler. Ben az bir çaba ile kazandım hep, çünkü stresim yoktu. İstediğin kadar çalış, stres sana unutturur bunu asla unutma. Kararında çalış, aşırıya kaçma. Günde birkaç saat bak derslerine, geri kalan zamanda kendine zaman ayır, seni motive edecek şeylerden asla geri kalma, önemli şeyler bunlar. Hayatta hiçbir sınav senin sağlığından önemli değildir. Sınavların tekrarları var ama sağlık elden bir kez gitti mi bir daha geri alman çok zor.. O yüzden daha relax ol, sınav çalışmalarında da, sınavlarındada, hayatta da..

Söylemesi kolay biliyorum ama fazla yormayın kendinizi. Bu durumda çalışmanızın da bir faydası olmaz.

Arada mola verin, başka şeylerle ilgilenin. Çok daha verimli çalışırsınız.

Geçmiş olsun bu arada :)

Valla kardeş bende sinav haftasindayim her simav zamani mutlaka bi serum yiyorum hastalniyorum annem artik inanmiyor bana o derece. Bu eğitim sistemine karsi vücudumdaki virüs bakteri ne varsa ayaklanmaya geçiyor. Gerçekten artik bende suphelendim kendimden noluyo dedim kendime vucudum dile geldi megersem bagisiklik yapmis ne zaman stresi görsem hasta oluyormusum.
Valla ders calisiyorim su an agrimayan dönmeyen basim ayri havalarda bende kahvenin dibine vurdum ama nuh diyor geçmiyor . sinavlarin bittiği gün geçer. Hele de temiz cikmis tahlileriniz . kesin stres.

4 fincan kahve içiyorsun sersemliğin geçmesi içinmi ..yaaa arkadaşım sen daha fenasını yapıyorsun kendine.kahve tansiyonu,şekeri düşürür.ben baş dönmesinden dahliyeye gitmiştim.doktor kahve ,kola sakın içme demişti.kahve bir bardak bile içsem tansiyonum anında düşer,çarpıntım olur.bence kahveyi azalt.yemene içmene dikkat,ders çalışayım deyip kendini aç bırakma.benim vertikomda var sürekli kafamı aşağıda tutsam hemen başım döner.yatarken bile robot gibi yatarım ona bile çok dikkat ederim.sürekli kafanı aşağıda tutmandanda olur,kahvedende olur,uykusuzluktannda vücudunu iyi tanımalısın.dikkat et hangi durumlarda fazlalaşıyor.

Vertigo olabilir kulaginizda ciddi bas donmesi yapar ozellikle egilip dogrulurken ani bas donmesine neden olur streste bas donmesinin sebebi olabilir size tavsiyem duzenli beslenin bol su icin sivi alimi bas donmenizi azaltacaktir ayrica hic bir sinav sagliginizdan degerli degil dediklerimi deneyin bende cok sik bos donmesi yasarim tecrübe ile sabittir ...

4 fincan kahvemi içiyorsun sersemliğin geçmesi için ..yaaa arkadaşım sen daha fenasını yapıyorsun kendine.kahve tansiyonu,şekeri düşürür.ben baş dönmesinden dahliyeye gitmiştim.doktor kahve ,kola sakın içme demişti.kahve bir bardak bile içsem tansiyonum anında düşer,çarpıntım olur.bence kahveyi azalt.yemene içmene dikkat,ders çalışayım deyip kendini aç bırakma.benim vertikomda var sürekli kafamı aşağıda tutsam hemen başım döner.yatarken bile robot gibi yatarım ona bile çok dikkat ederim.sürekli kafanı aşağıda tutmandanda olur,kahvedende olur,uykusuzluktannda vücudunu iyi tanımalısın.dikkat et hangi durumlarda fazlalaşıyor.

Son düzenleme:
Sendinlen sekerim iyice, ac susuz kesinlikle kalma. Kahve icmeyi de birak bir an once.

Bas donmen iyice devam ettikten sonra doktora gorun, vertigo vb. bir durumun olabilir. Iyice dinlen oncelikle ki, sinava girebilesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…