On günlük bebeğimle uçak yolculuğu yapabilir miyim?

narnur94

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2024
51
4
1
31
Arkadaşlar doğum yapmak için ailemin yanına geldim. Eşimin izin sıkıntısı olduğu için doğumdan on gün sonra evime dönmek durumundayım. On günlük bebek uçak yolculuğu yapabilir mi aranızda bu kadar küçükken uçağa binen var mı?

Enfeksiyona çok açık, çok kücük. Hasta biri olursa eğer kapalı alan, bebek için hastalık açısından riskli olabilir

Basınç konusu var bir de. Çok kücük daha. Ful emzirerek veya emzikle oyalayarak belki olabilir

Mümkünse enazından 2-3 haftalık olmasını bekle derim şahsi fikrim

Bir de muhakkak doktora git. Ona da danış. Hem çocuğu da muayene eder. Hem de bir risk vs durumu varsa söyler sana da

Sağlıcakla büyüt bebeğini inşallah hayırlı olsun canım 🥰

Bebeğin en az 48 saat önce doğmuş olması gerekiyor. Binebilirsiniz yani.

Dünyanın en pis yerlerinden biri uçaklar ve tuvaletleri. Çok dikkat edin. İniş kalkışta, özellikle inişte emzirin ya da emzik verin. Kulakları zarar görmesin. Burnu tıkalıysa mutlaka açın ondan sonra uçun.

Bebeğim yok ama konuya şurdan hakimim uçak yolculugum sırasında ellerim yanmaya başladı indikten sonra kabardi bir çeşit enfeksiyon kalmışım iki gün yandiellerim ve kabardi bebek için bilmiyorum çok tehlikeli geldi

Araç ile dönme şansınız yok mu? Yol uzak olsa bile imkan varsa araç kiralayıp dönün. Bazı firmalarda farklı şehirde aracı bırakmaya izin veriyorlar. Bebek uyuduğu sürece pusette durmasında sorun yok. Uyanıkken de max 1 saat pusette durabilir. Yenidoğan bebekler çok uyuduğu için sorun yaşamadan gidersiniz

Arkadaşlar doğum yapmak için ailemin yanına geldim. Eşimin izin sıkıntısı olduğu için doğumdan on gün sonra evime dönmek durumundayım. On günlük bebek uçak yolculuğu yapabilir mi aranızda bu kadar küçükken uçağa binen var mı?
Bende sizin gibi ailemin yanında doğum yaptım eşim 10 gün sonra döndü ben 25 günlükkken uçakla gittim. Bence sizde biraz bekleyin inip kalkarken emzik verdim mama içirdim hiç bir sorun yaşamadık. En azından bir aya yaklaşsın bana göre.

Ben kızım 2 aylıkken binmiştim kalkışta ve inişte emzik vermiştim, biberon da olur meme de fark etmez önemli olan o anda yutkunma refleksinin aktif olması, hatta uçak gürültüsü anne karnını anımsatırmış bebeklere bizimki mışıl mışıl uyumuştu gidişte de dönüşte de.Bence sakıncası yok binilebilir.

Mecbursak her şeyi yapıyoruz, başka alternatifiniz yoksa hijyene dikkat ederdik mecbur bineceksiniz.

Bu arada küçük bebekler bence yolculukları daha rahat tolere ediyor. Benimki büyüdü çıkar mahalle turu star şehri gezer dönerdim. Tüm yol uyurdu. Şimdi pürdikkat etrafı izliyor. Sıkılırsa da susturana aşk olsun.

Back
X