Ön İnceleme mahkemem var yarın:(

Avukatın sana söylemiş olmalıydı. Bu aşamada seni kışkıtıp ses kaydı yapabilir. O yüzden telefonundan her yerden onu engelle. Onunla ortak hiç kimseyle görüşme, ya da delil olacak hiç bir şey söyleme.

Evet söyledi onla muhattap olma dedi. Ama ben onu aylar sonra karşımda görünce telefonla arayip bağırıp çağırdım.

Hanımlar gunaydin

Daha once evliligimle alakalı konular acmistim. 10 aylık evlilikten sonra boşanmaya karar verdik. Evliliğimiz olaylı olduğu gibi boşanmamız da olaylı oldu.. kendisi babamın evine gitmem için anlaşmalı ayrılıp 20 bin tazminat sözü verip arkamdan avukat arayıp tehditli konuşmalarla tazminatsiz boşanma teklifi yaptı. Bende kabul etmeyip ben ailemin olduğu şehirden o da kendi ikamet ettiği şehirden dava açtı.. ve sonunda dava benim olduğum şehirde olacak. Şimdilik şansım yaver gitti.

Şimdi size sormak istediğim avukat bana ön inceleme davası görülecek dedi. Sahitler diğer davada konuşacakmış. Ne oluyor bu ön incelemede? Dava konuları konuşuluyor mu? Hakim bana ne sorar :KK43: hukukçu arkadaşlarım ve malesef bu deneyime sahip olan ve bilgisi olanlar bana biraz açıklar misiniz ???

Heyecandan ve stresten orda ağlama krizlerine girebilirim. Allahım kimseyi oralara düşürmesin :KK43:

Bu arada para için açmadım davayı. Sırf beni hem evliligim içinde hemde boşanma sırasında kandirdigi icin yaptım.
Her duruşmaya gidipte orda soğuk savaşı yaşamayın boşuna . Sadece tanıkların dinleneceği celseye mutlaka gidin. Tanık ifadelerinde orda bulunmanız bir nebze yalan ifade vermelerini zorlaştırır. Avukatı varsa karşı tarafta bu celseye gelmeyebilir . Gelme ihtimaline binaen , gidip orda gerilmenizin bir anlamı yok .

Arkadaslar ön inceleme mahkemem resmen 45 dk sürdü :) davaya girmeden önce koridorda resmen karşıma oturdu pis pis sırıttı. .

Davaya o girince bende girdim. Ondan çekindiğimi korkak olduğumu anlamasın diye.. gerçekten ağlanacak sızlanacak bir durum değilmiş..

Mahkemede avukatı olarak başka birisi geldi pek kendini ifade edemedi :) karşı taraf tedbir nafakama itiraz etti babasının yanında kira ödemiyor nafaka iptali olsun dediler. Hakim de yaşlı bir amca zaten onlara kızdı bu kızcağız babasından mi harçlık isteyecek diye azarladi ve nafakam devam ediyor :)

Kendi yaşadıkları şehirde mahkeme olsun diye itiraz ettiler hakim beni ugrastirmayin dedikçe ustelediler ve dava benim olduğum şehirde olacak..

Ve en güzeli.. hakim resmiyette kocam olan adama dönüp başka biriyle evlendiginde eski eşini ararsın keşke birakmasaydim gelen gideni aratir dedi :)

Hakimden söz istedi hakim sakin ol konuşma dedi ve konuşturmadı onu...

Şükürler olsun iyi geçti. Darısı diğer davalarıma ve burdaki diğer arkadaşlarıma :)

İçimi dökmek istedim. Yardımcı olanlardan Allah razı olsun

Arkadaslar ön inceleme mahkemem resmen 45 dk sürdü :) davaya girmeden önce koridorda resmen karşıma oturdu pis pis sırıttı. .

Davaya o girince bende girdim. Ondan çekindiğimi korkak olduğumu anlamasın diye.. gerçekten ağlanacak sızlanacak bir durum değilmiş..

Mahkemede avukatı olarak başka birisi geldi pek kendini ifade edemedi :) karşı taraf tedbir nafakama itiraz etti babasının yanında kira ödemiyor nafaka iptali olsun dediler. Hakim de yaşlı bir amca zaten onlara kızdı bu kızcağız babasından mi harçlık isteyecek diye azarladi ve nafakam devam ediyor :)

Kendi yaşadıkları şehirde mahkeme olsun diye itiraz ettiler hakim beni ugrastirmayin dedikçe ustelediler ve dava benim olduğum şehirde olacak..

Ve en güzeli.. hakim resmiyette kocam olan adama dönüp başka biriyle evlendiginde eski eşini ararsın keşke birakmasaydim gelen gideni aratir dedi :)

Hakimden söz istedi hakim sakin ol konuşma dedi ve konuşturmadı onu...

Şükürler olsun iyi geçti. Darısı diğer davalarıma ve burdaki diğer arkadaşlarıma :)

İçimi dökmek istedim. Yardımcı olanlardan Allah razı olsun

ne güzel yaaa .benm hakimim kadındı çok sertti ..

Hanımlar merhaba, bir şey danışmak istiyorum size. Hâlihazırda çekişmeli boşanma davam var. Çekişmeli davada karşı tarafın ikinci dilekçesine karşılık cevap verilmesi gereken süre dolmadan, karşı taraftan: "dilekçeler aşamasının tamamlandığı, ön inceleme duruşma tarihi verilmesi" yönünde beyan dilekçesi verilince mahkemeye; Hakim, cevap dilekçesi için yasal süre dolmamışken ön inceleme için duruşma günü verir mi? Verirse de bu hukuken uygun mudur?

Back
X