Sus sus girmediğim sınavın felsefesini yaptım eşimle bi ton. Her manaya getirebiliyorum o cümleyi.Aaaa zar değil kurdele felsefesi yaptım. Bugun o kadar kolektif imgelem felsefesi yaptık beynim error kardeşşşş
Bence yanlış düşünüyorsunuz. Medeni bir insan olduğu için geçmişinizle ilgilenmemiş. Bu konuda da kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz. Sadece saçma sapan toplum baskısı yüzünden kendinizi kötü hissediyorsunuzMerhaba kizlar. Simdiden cok afedersiniz, turkcem cok iyi degil yurt disinda yetistim.
Ben nisanlim ile 3 senedir tanisiyorum. 6 ay sonra dugunumuz var. Kendim ile cok buyuk bir polemik icindeyim. Ben onunla tanismadan bir kac ay önce bekaretimi kaybettim. Kaybettigim zaman 24 yasindaydim ve depresyondaydim. Sadece bir kisi ile 7 kez iliskiye girdim ve cok pismanim. Nisanlim asla sormadi bana bakiremisin diye. Gecmisim ile ilgili hic bir tane soru sormadi simdiye kadar.
Okadar cok agzini aradimki sanki anlamis gibi bana “sen kendini affedemiyorsan Allah seni affeder” gibi cumleler felan göndermisti ve onun bana tek sartinin ikimizin mutlu olmasi oldugunu söylemisti. Sanki bilmek veya duymak istemiyor gibi.
Ama ben yinede düsünmeden duramiyorum. Onu kandiriyormus gibi hissediyorum. Kendisininde bakir oldugunu sanmiyorum. Söylesem beni terk edecegini de sanmiyorum. Söylemekten korkma sebebim, kendisinin belki bilerek sormadigi ve gercekten bilmek istemiyorsa. Duyduguma göre bazi erkekler bilmek istemiyorlarmis Kendi kafalarinda senaryolar uretmemek icin. Öyle ise söylememek daha mantikli geliyor hem onun ve hem benim mutlulugum icin.
sizce ne yapmaliyim? Ona karsi haksizlik mi yapiyorum?
AhahahaBen bekaret şeysi diye arabaya bindim sokaktan çıkmadan çıkardım taam adet yerine geldi diyegelenek görenekle aram da şahaneymiş.
Aslında kırmızı kurdele eski Türk kültüründe hatta başka kültürlerde de buna benzer şeyler varda neyse kırmızı kurdele koruyucu olarak yeni evlenenlere takılır hatta doğum yapan kadınların başlarına kırmızı kurdele takılması falan koruyuculuk üzerine biraz ürkütücü şeylere karşı islamiyet öncesinde de vardı. Çocuk doğunca kırmızı battaniye kumaş vs konulurmuş eski kültürde bu renk koruyuculuğu simgelerdiKırmızı kurdale bekaret kuşağı değil gayret kuşağıdır. anlamı gelin gayretli olsun, evinde mutlu olsun, zorluklara karşı dimdik ayakta dursun diye bağlanır. Hangi kadın düşmanı bu anlama çevirdi bilmiyorum açıkçası.
Amaan dur şimdi kızlık zarı yok deme ortalık karışır, insanlar henüz böyle bir bilgiye hazır değil
Bunu bilmediğim için çok önyargılıydım aydınlandım :)Aslında kırmızı kurdele eski Türk kültüründe hatta başka kültürlerde de buna benzer şeyler varda neyse kırmızı kurdele koruyucu olarak yeni evlenenlere takılır hatta doğum yapan kadınların başlarına kırmızı kurdele takılması falan koruyuculuk üzerine biraz ürkütücü şeylere karşı islamiyet öncesinde de vardı. Çocuk doğunca kırmızı battaniye kumaş vs konulurmuş eski kültürde bu renk koruyuculuğu simgelerdi
Halk bilimi dersinden hatırlıyorum çok şey varda çoğu şeyi unuttum vallaBunu bilmediğim için çok önyargılıydım aydınlandım :)
Bu konuyu açtıysanız çoktan anlamıştırMerhaba kizlar. Simdiden cok afedersiniz, turkcem cok iyi degil yurt disinda yetistim.
Ben nisanlim ile 3 senedir tanisiyorum. 6 ay sonra dugunumuz var. Kendim ile cok buyuk bir polemik icindeyim. Ben onunla tanismadan bir kac ay önce bekaretimi kaybettim. Kaybettigim zaman 24 yasindaydim ve depresyondaydim. Sadece bir kisi ile 7 kez iliskiye girdim ve cok pismanim. Nisanlim asla sormadi bana bakiremisin diye. Gecmisim ile ilgili hic bir tane soru sormadi simdiye kadar.
Okadar cok agzini aradimki sanki anlamis gibi bana “sen kendini affedemiyorsan Allah seni affeder” gibi cumleler felan göndermisti ve onun bana tek sartinin ikimizin mutlu olmasi oldugunu söylemisti. Sanki bilmek veya duymak istemiyor gibi.
Ama ben yinede düsünmeden duramiyorum. Onu kandiriyormus gibi hissediyorum. Kendisininde bakir oldugunu sanmiyorum. Söylesem beni terk edecegini de sanmiyorum. Söylemekten korkma sebebim, kendisinin belki bilerek sormadigi ve gercekten bilmek istemiyorsa. Duyduguma göre bazi erkekler bilmek istemiyorlarmis Kendi kafalarinda senaryolar uretmemek icin. Öyle ise söylememek daha mantikli geliyor hem onun ve hem benim mutlulugum icin.
En sağlıklısı söylemen,biz eşimle sevgiliyken her şeyi açık açık konuştuk.Ikimizde daha önce hiç ilişki yaşamamıştık ve karşımızdaki insandan da beklentimiz bu yöndeydi.Bir an önce söyleyip rahatlayın.Zaten büyük olasılıkla o da bir şeyler yaşamıştır ve sizi anlayışla karşılayacaktır.Kendisi bakirse ve anlayış göstermezse,açıkçası en doğal hakkıdır ve bu zamana kadar niye söylemedin de diyebilir.Ama kendisi de bir şeyler yaşadığı halde size saygı ve anlayış göstermiyorsa o zaman siz de karakterini çözmüş olursunuz ona göre davranırsınız.Eğer öyleyse o da size saygı duymak zorunda.Merhaba kizlar. Simdiden cok afedersiniz, turkcem cok iyi degil yurt disinda yetistim.
Onunda önceden ilişkiye girdiğine her şey çok emin olabilirsin. Bu yaşına Kadar seni bekleyecek değil ya. Kafana takma benceMerhaba kizlar. Simdiden cok afedersiniz, turkcem cok iyi degil yurt disinda yetistim.
.1 kişiyle 7 kez olduğunu, depresyonda olduğunuzu niye belirttiniz? Masumane mi oluyor böyle? Aklı başında 10 kişi ile yapandan daha ahlaklı bir konumda mı oluyorsunuz? İşin özü bakire değilsiniz işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?