iyi geceler hanımlar
yorucu bir gün oldu.
oğlanın doğum günü için kafa patlatmam lazım.
bir de kardeşimin doğum günü var, oğlumdan 4 gün sonra.. 22 yaşındaki birine ne alınabilir?
çanta, ayakkabı, cüzdan, parfüm

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
iyi geceler hanımlar
yorucu bir gün oldu.
oğlanın doğum günü için kafa patlatmam lazım.
bir de kardeşimin doğum günü var, oğlumdan 4 gün sonra.. 22 yaşındaki birine ne alınabilir?
günaydın canım, amiiin..Günaydın nfk Sultan![]()
![]()
İyi gezmeler size...
Günaydın.....
Hayırlı bir gün olsun hepimiz için inşaallah
:13: kaılıyorum ... sizinki de aynı demek ki :2: kıyafetini kendi seçecekmiş seç de en alakasızları giyme bari, saçımı kendim yapayım der kafaya bin toka doldurur. Geçen gün komşu var azıcık çatlak; saçlarını kasdederek ; sen ne kadar pasaklısın dedi bizim kıza
yerin dibine girdim tabii ne yapalım istemiyo falan diyebildim utanarak
![]()
özgür kızlar :82:aha benim kiz.. kiyafet durumu bizdede var kışın çorap giymek istemez yazın kilotlu çorap
bende napim kaldirmakta buldum çareyi. seninki yine toka takiyormus bizimki onuda takmaz saçlar hep önde
![]()
Günaydınlar herkeseeeeee.
Bugün kafayı yeme hakkımı kullandım. Efe dün en uzun bir saat uyudu. 15dkda, 30dkda kalktı durdu. Karnı tok, altı kuru, terli değil, üşümüş değil, değil değil değil. Azıcık emdi geri yattı. Sabah da klasik 6 gibi hortladı ama benim şalter artık attı!! Emmek istemiyo , istiyo, mızıtıyo vs derken "ne istiyosun????!?!??!?!!!" Diye bağırırken buldum kendimi. Tabi bu ağlıyo bi yandan. Koydum yatağına ve "yeter artık!!!" Diyerek çıktım odadan. Tabi bunca sese baba uyandı. Biberona süt hazırladım. "Al bunu yoksa elimden bi kaza çıkacak; ben yatıyorum" dedim ve 7-9 arası güzelllll bi uyku çektim. Artık iyiyim :) manyamak candır ;D
Neyneysecim kardeşin kızsa nfknın dediği gibi en güzeli çanta. Erkekse direkt tshirt :) bişi anlamıyolar erkek milleti zaten!!! :)
Nfkcan bugün börek açar mıyım bilmem. Psikolojime bağlı :) ama tarifi inşallah yazıcam buraya...
Bugün kafayı yeme hakkımı kullandım. Efe dün en uzun bir saat uyudu. 15dkda, 30dkda kalktı durdu. Karnı tok, altı kuru, terli değil, üşümüş değil, değil değil değil. Azıcık emdi geri yattı. Sabah da klasik 6 gibi hortladı ama benim şalter artık attı!! Emmek istemiyo , istiyo, mızıtıyo vs derken "ne istiyosun????!?!??!?!!!" Diye bağırırken buldum kendimi. Tabi bu ağlıyo bi yandan. Koydum yatağına ve "yeter artık!!!" Diyerek çıktım odadan. Tabi bunca sese baba uyandı. Biberona süt hazırladım. "Al bunu yoksa elimden bi kaza çıkacak; ben yatıyorum" dedim ve 7-9 arası güzelllll bi uyku çektim. Artık iyiyim :) manyamak candır ;D
Özlemcim hoş geldin. Bizimki de hastalandı dönüşte. Kapanış güzel olmuyo evet ama geçiyo boşver![]()
Neyneysecim kardeşin kızsa nfknın dediği gibi en güzeli çanta. Erkekse direkt tshirt :) bişi anlamıyolar erkek milleti zaten!!! :)
Nfkcan bugün börek açar mıyım bilmem. Psikolojime bağlı :) ama tarifi inşallah yazıcam buraya...
diren şule direnkesinlikle uyandıktan sonra uyumayı bilmedikleri için uyandım anne beni salla uyumak istiyorum diyorlar...benim de canıma tak dedi ve bağırış çağırış olmasın yani ben bağırmayayım sen bağır dedim ve başladım pazar gününden beri...çok iyi gidiyor...kızım alıştı oğlan direniyor...diren ömer diren...
ama ben de işe başlıyorum o yüzden diren şule diren
çok komik izliyorum önce yatıyor..uyuyamıyor....bağırarak kalkıyor...baktı ilgilenen yok kendini balıklama havuza atlar gibi yatağa atıyor:)
kendimle karşılaştırıyorum uyansam ve uyumak istesem totoyu çevirir uyurum bunlar bizden bekliyor totolarını çevirmemizi
r
hoşgeldin canım..kızlarrrr ben döndüm
bugün iş başı yaptım
hepiniz merak etmişsiniz beni sağolun
tüm başsağılığı dileyen arkadaşlarıma teşekkür ederim sizler sağolun
herşey bizler için ölüm de doğumda insan yavaş yavaş alışıyor tabi zaman her şeyin ilacı biraz zor oluyor ama oluyor
allah anne babalarımızı başımızdan eksik etmesin ama eninde sonunda bu acıları tadacağız allah gecinden versin elden ayaktan düşürmesin hayırlı ölümler nasip etsin:26:
melisada iyi allaha şükür hastanede iğne yaptılar o şişini indirdi 5 günlük de birkaç ilaç verdi onları kullanıyoruz inşallah tamamen geçer:26:
arabamızıda bugün servise bıraktı eşim eksperi bekliyoruz onun onayına göre müdail bir araba veriyormuş kasko ama bakalım eksper gıcıklık yapmaz inşallah işe gidip gelişlerim zor olacak yoksa hayırlısı
rabbim hepimizi daha büyük kazalardan belalardan korusun inşallah:26:
hepinizi tek tek öpüyorum malum ilk iş günü ve işler birikmiş beni bekliyor
birkaç güne anca düzene girerim herhalde yani bu arada pek giremeyebilirim
kendinize iyi bakın
NOT: bu arada sevgili nfk cım aradı sordu sağolsun sizlere de haber iletmemi sağladı tekrar teşekkür ederim kendisine![]()
hoş geldin canım geçmiş olsun,hava değişimleri iyi gelmiyor bu couklaraMerhaba kızlar.Ben geldim.Haftasonu dönecektik ama gece Aden ateşlenince bu sabah yola çıktık.
Kuzum şu an ateşler içinde yatıyor.
Ne olur dua edin, ilk kez ateşleniyor.Tatilim güzel başladı, sonu kötü oldu. Keşke gitmeseydim.Klima,sıcak yaramadı sanırım. Şu an çok mutsuzum.
Geçmişi de okuyamadım.Umarım herkes iyidir.
Özlemcim hoş geldin. Bizimki de hastalandı dönüşte. Kapanış güzel olmuyo evet ama geçiyo boşver![]()
kızlarrrr ben döndüm
bugün iş başı yaptım
herşey bizler için ölüm de doğumda insan yavaş yavaş alışıyor tabi zaman her şeyin ilacı biraz zor oluyor ama oluyor
allah anne babalarımızı başımızdan eksik etmesin ama eninde sonunda bu acıları tadacağız allah gecinden versin elden ayaktan düşürmesin hayırlı ölümler nasip etsin:26:
melisada iyi allaha şükür hastanede iğne yaptılar o şişini indirdi 5 günlük de birkaç ilaç verdi onları kullanıyoruz inşallah tamamen geçer:26:
arabamızıda bugün servise bıraktı eşim eksperi bekliyoruz onun onayına göre müdail bir araba veriyormuş kasko ama bakalım eksper gıcıklık yapmaz inşallah işe gidip gelişlerim zor olacak yoksa hayırlısı
kendinize iyi bakın
NOT: bu arada sevgili nfk cım aradı sordu sağolsun sizlere de haber iletmemi sağladı tekrar teşekkür ederim kendisine![]()
1-2 YAŞ BEBEKLERDE ÖDÜL VE CEZA KAVRAMI
Endişelerinize yenik düşmeyin, işte uzmanından öneriler…“1-2 yaş döneminde çocuklar yürüme ile beraber kazandıkları özgürlükle görebildiği, erişebildiği her şeyi keşfederler” diyen Pedagog Gözde Erdoğan, 1-2 yaş arası bebeklere sınır koyarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini ve ödül-ceza kavramının nasıl aktarılacağını anlattı.
Bu dönemde çocuğun hem bedensel hem de zihinsel gelişimi hızla ilerlemektedir. Çocuğunuza verdiğiniz yönergeleri anlar ve yerine getirir. Örneğin; “Bana kumandayı getir” dediğinizde, bu yönergeyi yerine getirebilecek zihinsel ve fiziksel donanıma artık sahiptir. Öğrenimin ve gelişimin yoğun olduğu bu dönemde çocuğun taklit becerileri ön plana çıkar ve ebeveynin her davranışını taklit eder, iyi ya da kötü! Buna en iyi örneklerden biri de çocuğun annenin toz alışını taklit etmesidir. Bu hızlı gelişim ile beraber anne-babanın, çocuğun bu değişimine eşlik etmesi beklenirken aynı zamanda çocuğun hayatında da bir rehber ve öğretici rolünü de üstlenmelidir.
1-2 yaş döneminde artık çocuklar çevresini, eşyaları, çekmeceleri karıştırıp prize parmağını sokabilecek kadar beceriklidir. Ve “Hayır bunu yapmamalısın, bu yanlış” dediğinizde bu engellemeyi yerine getiremeyecek kadar da küçüktür. Bu dönemde çocuğunuz keşfetme ve büyümenin getirdiği merak ve istekle her şeyi karıştırırken anne-baba olarak çocuğa nasıl sınır konulacağı bir soru işaretidir. Anne-baba olarak 1-2 yaşında çocuğumuza sınır koyarken yaşı ve gelişiminin getirdiği özelliklere göre davranmalıyız.
İLETİŞİM KURARKEN DİKKAT
Çocuğunuz ile ilk önce iletişime geçerken onun dil gelişimini göz önüne almalısınız. Unutmayın o konuşmaya daha yeni başlarken aynı zamanda kurduğunuz uzun cümlelerden de anlamayacaktır. Cümlenin kısa ve net olması çocuğunuz ile iletişim kurmanızı kolaylaştıracaktır.
ÇOCUĞUNUZUN OLUMLU DAVRANIŞLARINI ÖDÜLLENDİRİN
Bir çocuğun olumlu bir davranışı kazanırken ya da bir beceri, bilgiyi öğrenirken en değer verdiği şey anne-babasının onu desteklemesidir. Bu dönemde çocuğunuzu heveslendirirken yalnızca “aferin” demeniz yeterli olmayacaktır. Çünkü çocuğunuza “aferin” diyerek ödüllendirdiğinizde bu kelimenin iyi ya da kötü bir şey olduğunu anlayamaz. Mutlaka nesnel olarak çocuğunuzu ödüllendirmelisiniz ki anne-babası tarafından onaylandığını hissedebilsin. Çocuğunuzun yeni bir beceri kazandığını gördüğünüzde vereceğiniz tepki, ses tonunuz ve beden diliniz çok önemlidir. Çocuğunuza “aferin” derken, coşkulu, istekli bir durumda demeli, alkışlayarak ya da onu kucaklayıp öperek onu aynı zamanda ödüllendirmelisiniz.
EVİNİZİN KURALLARINI BELİRLEYİN
Bu yaş çocukları her şeyi yapabilir, her yere girebilir. Bu noktada anne baba olarak sınır koymakta zorlanabilirsiniz fakat öncelikle ev kurallarınızı belirlemeniz size yardımcı olacaktır. Unutmayın ki bu ev kuralları toplu yaşama uyum sağlama ve hiç kimsenin zarar görmemesi için kabul edilemeyen davranışlar için geçerlidir. Örneğin, salonda kimin eşyası duruyorsa işi bittiğinde o eşyanın odaya götürülmesini ya da eşyalara zarar vermenin yasak olduğunu öğretebilirsiniz.
ÇOCUĞUN KEŞFEDECEĞİ ALANLAR YARATIN
Çocuğunuza kurallar koyup hayatını sınırlandırırken onun öğrenmeye aç bir birey olduğu gerçeği de unutulmamalıdır. Bu nedenle onun keşfedip, öğrenebileceği alanlar yaratmalısınız. Evde ona zarar verecek ve hareket özgürlüğünü kısıtlayabilecek eşyalardan kaçınmalısınız. Bu dönemde çocuğunuzun özgürce dolaşabilmesi onun gelişimi için önemlidir. Bu nedenle evde çocuğunuza zarar verecek eşyalardan kaçınıp mümkün olduğunca sizin az müdahale edip çocuğunuzu engelleyeceğiniz, çocuğun zarar görmeyeceği bir alan yaratmalısınız ki çocuğunuz hem çevresini keşfedebilsin hem de zarar görmesin. Böylelikle siz de anne-baba olarak sürekli “hayır” diyerek engelleyen rolünüzden kurtulabilirsiniz.
'AYIP- CIS- YAPMA' GİBİ YALNIZCA ENGELLEMEYE YÖNELİK KELİMELERDEN SAKININ
Bu kelimeler çocuk için ilk önceleri hiçbir şey ifade etmez ama çocuk için önemli olan bu kelimeler söylenirken hissedilen duygudur. Unutmayın ki panik, sinir, öfke ile söylenen bu sözcükler çocukta bir süre sonra korku, öfkeyi doğurabilir. Çocuğuna sürekli “ayıp, hayır” diyen bir ebeveyn, çocuğu ile arasındaki ilk iletişim hatalarını yapmaya başlamış demektir. Endişelerinize yenik düşmeyin. Çocuğunuz birçok tehlikeli davranışlarda bulunuyor olabilir yalnız siz anne-baba olarak çevreyi düzenleyip onun yaşam alanını oluştururken kurallarınızı ve sınırlarınızı belirleyerek sürekli çocuğuna “hayır” demekten de kurtuluyorsunuz.
geçen sene amcası tatil dönüşü ayşeciğe hediye getirmişti.
ne olacak bunlar kii, demiştim. şimdi bavul listesi yaparken aklıma geldiler. paketleri karıştırdım, çıkardım.
iyiki almış diyorum. ayşeciğin incecik tülbentten deniz kıyafetleriii
Eki Görüntüle 788023 Eki Görüntüle 788024 Eki Görüntüle 788025
günaydın canım, amiiin..
ayşecikle şöööyle bi dolaştık geldik. mübarek öyle domates yiyor ki, ekşiymiş soğukmuş tatsızmış hiiç önemi yok.
hamileyken ben de domatese aşeriyordum. gece uykumdan kalkıp domates yediğimi bilirim.
ondan oldu zahar
özgür kızlar :82:
haaah, şöyleee!!
kızım sen sınırlarını fazla zorluyorsun.. arada bi o raddeye gelmeden çıldırmış numerosu yap.
at babaya, bak nasıl paşa paşa bakıyor oğluşuna..
valla bi şeyden anlamıyorlar. gömlek ve tshirt alarak onları bir ömür idare edebilirsin
genç bi erkekse tabi, sevdiği teknolojik bi cihaz da onu fazlasıyla mutlu eder.
ama ona da bütçe lazım. ne lüzumu var, şımartmayın bu adamları
sen tarifi yaz bacım yine de![]()
Allah rahmet eylesin kayınpederinize, mekanı cennet olur inşaallahkızlarrrr ben döndüm
bugün iş başı yaptım
kendinize iyi bakın
Yok cnm eşin sevinir bence, ne güzel nfk hafif az kalorili sütlü tatlı yapmış diyeinş eşim, mahsus yaptığımı düşünmez..
ama şunu yaptım az önce..:101:
portakal ağacı: Yalancı Tavuk Göğsü Rulosu
biraz zeytinyağlı barbunyam var. şimdi çorba yapıcam. akşama doğru da güzel bol domatesli bi bulgur pilavı,ooh mönüm tamam
vuhuuu!!! yaptın yani, kocacığın da beğenmiş, ellerine sağlık bacıııımBöreği yaptım. Kocam beğendi. Aynı anneminki gibi olmuş dedi :) tarifi veriyorum. Bu daha az uğraştırıcı ama normalde bikaç parçaya ayrılıp kat kat açılanı da yapılabilir.
ALTÜST BÖREĞİ
1 fincan yoğurt
2-3 kaşık süt
Yarım fincan sıvı yağ
1 tatlıkaşığı sirke
Tuz
1 çay kaşıpı karbonat
1 su bardağı ılık su
1 paket oda sıcaklığında sana (cıvık)
1 yumurta(beyazı içine sarısı üstüne)
Aldığı kadar un
Aralara sürmek için tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ üzerine
Una kadar olan malzemeleri karıştırıyoruz.
Sonra aldığı kadar unu eleyerek ekliyoruz.
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Hamuru ikiye ayırıyoruz.
Her bir parçayı açabildiğimiz kadar açıyoruz.
Erittiğimiz (sıcak olmayacak) tereyağını sürüyoruz ve rulo yapıyoruz. Ruloları gül böreği gibi katlıyoruz. Ve ikisini de buzluğa kaldırıyoruz (1-2 saatliğine).
İstediğimiz bir içi hazırlıyoruz bu sırada.
Dolaptan çıkıp yumuşayan hamurumuzun birini açıyoruz tepsimiz büyüklüğünde.
Harcımızı dağıtıyoruz güzelce.
Diğer hamuru da açıp harcımızın üstüne kapatıyoruz.
Üzerine yumurta sarısı ile yağı karıştırıp güzelce sürüyoruz.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
Çok iyi olmuş bu çıkışın o zaman, uykusuz uzun geceden sonra iyi gelmiştir o iki saat..Günaydınlar herkeseeeeee.
Evet zaten saçların o öndeki dağınık hâli beni çıldırtınca gidip ne bulursa takıp takıştırıyor başınaaha benim kiz.. kiyafet durumu bizdede var kışın çorap giymek istemez yazın kilotlu çorap
bende napim kaldirmakta buldum çareyi. seninki yine toka takiyormus bizimki onuda takmaz saçlar hep önde
![]()
Aynen biz de evdekin hasta ettik, en hasta olunmayacak havada hem desakın üzülme canım ya biz evdeykdn hasta ettik çocuğu..
Ayy bunlar ne güzel hediye seçenekleriçanta, ayakkabı, cüzdan, parfümkünye, kolye, kıyafette alabilirsin olmazsa değişim kartları var nasıl olsa.. kardedlerim bana saat alsa mesela
yada en kalitelisinden bi güneş gözlüğü
Hayır demem
![]()
vuhuuu!!! yaptın yani, kocacığın da beğenmiş, ellerine sağlık bacıııım
bi de foto olaydı.. ama tarifteki anlatım gayet sarih.
dolaptan çıkardığımız gül şeklindeki hamuru, o haliyle açıyoruz di mi?
tek tek açmak kimisine zor ve zahmetli gelebilir. bu çok pratikmiş yaa..
pamuk helva, deneyelim mi bacım? yarın nenedeyiz, cuma bavul hazırlığım var.
ben tatilden dönünce deneyelim, bugün de olmaz. eşim hamur açtığım oklavayla beni kovalamasın sonra![]()
Yok cnm eşin sevinir bence, ne güzel nfk hafif az kalorili sütlü tatlı yapmış diyeöyle rulo şeklinde sarmak zor olur mu acaba , görüntü süper olmuş
Menü çok güzel barbunya çok severim , benim de etli biber dolmam var dünden, yanına çocuklara bir çorba lazım ama ne çorbası :44:
ay inşşş:111:
henüz tepside soğumada muhallebi, akşama doğru ceviz ekleyip rulo yapıcam.
inş becerebilirim..
mercimek ya da domates çorbası yap canım.
ya da şöyle maydanozlu bi şehriye çorbası![]()
Ellerine sağlık canım çok pratik görünüyor gercekten de tek tek açıklanalar nazaranBöreği yaptım. Kocam beğendi. Aynı anneminki gibi olmuş dedi :) tarifi veriyorum. Bu daha az uğraştırıcı ama normalde bikaç parçaya ayrılıp kat kat açılanı da yapılabilir.
ALTÜST BÖREĞİ
1 fincan yoğurt
2-3 kaşık süt
Yarım fincan sıvı yağ
1 tatlıkaşığı sirke
Tuz
1 çay kaşıpı karbonat
1 su bardağı ılık su
1 paket oda sıcaklığında sana (cıvık)
1 yumurta(beyazı içine sarısı üstüne)
Aldığı kadar un
Aralara sürmek için tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ üzerine
Una kadar olan malzemeleri karıştırıyoruz.
Sonra aldığı kadar unu eleyerek ekliyoruz.
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Hamuru ikiye ayırıyoruz.
Her bir parçayı açabildiğimiz kadar açıyoruz.
Erittiğimiz (sıcak olmayacak) tereyağını sürüyoruz ve rulo yapıyoruz. Ruloları gül böreği gibi katlıyoruz. Ve ikisini de buzluğa kaldırıyoruz (1-2 saatliğine).
İstediğimiz bir içi hazırlıyoruz bu sırada.
Dolaptan çıkıp yumuşayan hamurumuzun birini açıyoruz tepsimiz büyüklüğünde.
Harcımızı dağıtıyoruz güzelce.
Diğer hamuru da açıp harcımızın üstüne kapatıyoruz.
Üzerine yumurta sarısı ile yağı karıştırıp güzelce sürüyoruz.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
Çözerler canım çözerler zamane çocuğu bunlaray ben bu kızı n'apim yaaa?!
iki günde dokunmatik telefonu çözdü.
tuş kilidi kapalı alıyor eline.
itinayla işaret parmağını kilit işaretinin üzerine koyuyor açıyor.
az önce yine birilerini aramış![]()
Deneyelim canım sizin dönüş ne zamanvuhuuu!!! yaptın yani, kocacığın da beğenmiş, ellerine sağlık bacıııım
bi de foto olaydı.. ama tarifteki anlatım gayet sarih.
dolaptan çıkardığımız gül şeklindeki hamuru, o haliyle açıyoruz di mi?
tek tek açmak kimisine zor ve zahmetli gelebilir. bu çok pratikmiş yaa..
pamuk helva, deneyelim mi bacım? yarın nenedeyiz, cuma bavul hazırlığım var.
ben tatilden dönünce deneyelim, bugün de olmaz. eşim hamur açtığım oklavayla beni kovalamasın sonra![]()